01-12-2014، 22:21
[b]مواد اولیه برای تهیه نان:[/b]
آرد: 350 گرم (مقدار آرد تقریبی است)خمیرمایه: یک قاشق مرباخوری (7 گرم)
شکر: یک قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
تخممرغ: یک عدد
شیر گرم: سهچهارم پیمانه
روغنمایع: یکچهارم پیمانه
[b]برای رومال کردن نان:[/b]
زرده تخممرغ: یک عددشیر: یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای داخل نانها:
سبزی خوردن:100 گرم
پنیر لیقوان: 200 گرم
[b]نحوه تهیه:[/b]
1-خمیر مایه خشک و شکر را داخل شیر گرم (دمای شیر باید به اندازهای باشد که وقتی انگشتتان را داخل شیر میکنید، دستتان را نسوزاند) بریزید و سر ظرف را ببندید و 10 دقیقه در یک جای گرم بگذارید تا خمیر مایه فعال شود.
2- داخل یک کاسه بزرگ خمیر مایه فعال شده و تخممرغ و نمک و روغن مایع را خوب با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. حالا آرد را کمکم به مواد اضافه کنید تا خمیری حاصل شود که بهدست نچسبد (به خمیرتان بیش از اندازه آرد اضافه نکنید، چون خمیرتان سفت میشود).
3- این خمیر را 10 دقیقه خوب ورز بدهید تا سطحش صاف و کاملا نرم شود. یک کاسه بزرگ را چرب کرده و خمیر را داخل آن بگذارید و روی کاسه را با پلاستیک فریزر یا پارچه تمیز بپوشانید و در یک جای گرم حدود یک ساعتونیم استراحت بدهید.4- فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. الان خمیرتان استراحت لازم را انجام داده و حجم آن دو برابر شده است. با مشت حجمش را بخوابانید و به اندازه سه دقیقه خوب ورز دهید.
5- برای قالب زدن این خمیر به دو قالب گرد 6 و 9 سانتیمتری احتیاج دارید. خمیرتان را به ضخامت یک سانتیمتر با وردنه روی سطح کار پهن کنید (برای این خمیر نیازی نیست سطح کار آرد پاشی شود). اول با قالب 9 سانتیمتری قالب بزنید بعد قالب 6 سانتیمتری را داخل قالب 9 سانتیمتری بگذارید و یک دایره از خمیر درست کنید. با این تفاسیر شما الان یک دایره به قطر 6سانتیمتر دارید و یک حلقه تو خالی 9سانتیمتری. 6- حالا حلقه 9 سانتیمتری را بهصورت مارپیچ بپیچانید و بعد دور دایره 6سانتیمتری بگذارید؛ درست مانند یک دیوار. همه خمیرها را به همین صورت درست کنید و داخل سینی فر با فاصله بچینید. روی نان ها را با پارچه تمیز بپوشانید تا 15 دقیقه دیگر استراحت کند. به این صورت حجم خمیر دوباره دوبرابر میشود.
7-حالا برای رومال کردن نان، زرده را با شیر مخلوط کرده و با برس روی نان ها را به زرده آغشته کنید و اگر تمایل دارید تخم خرفه یا کنجد روی نانها بپاشید.8- نانها را داخل فر بگذارید تا به مدت 25 تا 30 دقیقه خوب برشته شوند. برای خوشرنگ شدن آنها میتوانید گریل بالای فر را هم روشن کنید. همین که نان ها طلایی شد گریل را خاموش کنید، از فر درآورده و روی پنجره سیمی خنک کنید. در این فاصله که نانها خنک میشوند، میتوانید مواد داخل آنها را آماده کنید.
9- برای این کار سبزی خوردن را حسابی ساطوری کنید. پنیر را اضافه کنید و با چنگال این دو را به خورد هم بدهید. داخل نان ها را با مخلوط پنیر و سبزی پر کنید و در ظرف سرو بچینید.