امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

میزان وام‌های دانشجویی 5 تا 20 درصد افزایش یافت

#1
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از افزایش 5 تا 20 درصدی وام شهریه در سال تحصیلی 93 – 94 خبر داد.

به گزارش خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ناصرمطیعی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، از بازنگری سرانه وام‌های دانشجویی خبر داد و گفت: امسال وام‌های دانشجویی در هیئت امنا مورد بازنگری قرار گرفت و طبق آن وام‌های دانشجویی بین 5 تا 20 درصد افزایش پیدا کرد.

وی ادامه داد: به طور کلی دو میلیون و 700 هزار دانشجوی شهریه‌ پرداز در کل دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد در سال 92، یک میلیون و 200 هزار نفر متقاضی وام شهریه شدند در حالی که از تمامی متقاضیان فقط 280 هزار نفر موفق به اخذ وام شهریه شدند. به عبارتی به ازای هر 5 نفر یک نفر موفق به اخذ وام شد.

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه روند افزایش تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی باعث کاهش وام شهریه شده است، گفت: تا زمانی که بدهکاران انگیزه‌ای برای بازپرداخت این وام نداشته باشند و اهمیت این موضوع برای قانونگذاران اثبات نشود، این مشکل حل نخواهد شد.

مطیعی در ادامه به برنامه‌های صندوق رفاه در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: برنامه‌های صندوق در سه سطح اجرا خواهد شد. سطح اول مدیریت توزیع وام و تسهیلاتی است که در انتهای سال 92 ایجاد شده بود. در واقع دانشجویانی برای وام ثبت‌نام کرده بودند و منتظر دریافت آن بودند. وظیفه ما این بود که تعهدات را به طور کامل انجام دهیم و اکنون صددرصد وام‌هایی که تایید شده بود، توسط معاونت دانشجویی به صندوق ارسال شده است. برای انجام این تعهد، صندوق مجبور شد 20 میلیارد تومان از بودجه‌ای که برای سال 93 اختصاص داده شده بود به وام‌های سال 92 اختصاص دهد.

وی به سطح دوم اقدامات صندوق اشاره کرد و گفت: قبل از اینکه من به این سمت انتخاب شوم، بودجه صندوق در مجلس تصویب و ابلاغ شده بود. بنابراین من نمی‌توانستم بر این مبلغ تصرف قانونی انجام دهم به همین دلیل با معاونت راهبردی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری رایزنی‌هایی جهت حداکثرسازی تخصیص اعتبارات انجام شد.

رییس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه توسعه منابع مالی مورد نیاز مردم و توسعه خدمات رفاهی از برنامه رفاه دانشجویان است، افزود: در حوزه توسعه خدمات رفاهی، دو نکته متناسب‌سازی کمی با نیاز جامعه هدف و ارتقای کیفیت خدمات در حوزه رفاهی و افزایش سطح رضایتمندی جامعه هدف، مورد توجه است.

مطیعی به اقدامات صندوق در حوزه توسعه منابع مالی اشاره کرد و افزود: صندوق برای توسعه منابع مالی خود به دنبال فعال کردن سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و در یافت وجوه مطالبات صندوق از افرادی است که وام‌های خود را بازنگردانده‌اند، چراکه تعداد زیادی از دانش‌آموختگان هستند که در سال‌های گذشته وام دریافت کرده‌اند اما هنوز دیون خود را پرداخت نکرده‌اند.

وی ادامه داد: 180 میلیارد تومان از منابع مالی لازم برای اهدای وام به دانشجویان باید از طریق درآمدهای اختصاصی صورت بگیرد که یکی از این درآمدها وصول مطالبات است. در سال 92، 98 درصد از مطالبات وصول شد و در صورت تصویب مجلس، افزایش منابع دولتی سومین راه توسعه منابع مالی صندوق است.

مطیعی با اشاره به آمارهای موجود اظهار کرد: طبق آمارها تعداد دانشجویان مقطع دکتری از سال تحصیلی 88 – 89 تا سال تحصیلی 92-93 چهار برابر و تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی از سال 88-89 تا سال 92-93 6 برابر شده است بنابراین از آنجایی که تعداد دانشجویان افزایش پیدا کرده، میزان وام شهریه هم باید بیشتر شود در غیراینصورت توازن از بین می‌رود.

وی ادامه داد: در سه سال گذشته شاهد روند نزولی در اعتبارات وام شهریه بودیم وهم اکنون نیازمند جلب حمایت مسئولان و نمایندگان مجلس در خصوص بازنگری روند اعتبارات شهریه هستیم.

رییس صندوق رفاه دانشجویان در مورد راه‌های توسعه منابع صندوق رفاه دانشجویان گفت: برای توسعه منابع مالی صندوق می‌توان از توان بخش خصوصی و خیرین استفاده کرد و برای انجام این کار باید مقدمات لازم برای تشکیل بنیاد خیرین حامی رفاه دانشجویان فراهم شود. در این راستا هم‌اکنون منتظر تصمیم سرپرست وزارت علوم هستیم تا جلسه‌ای تشکیل شود و این بنیاد در کنار نهادهای رسمی حامی رفاه دانشجویان در حوزه توسعه خدمات رفاهی دانشجو فعالیت کند.

مطیعی در ادامه به بحث خوابگاه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات موجود در حوزه خوابگاه‌ها این است که در طول دو دهه گذشته تعداد دانشجویان دولتی افزایش کمی قابل توجهی داشته است و این افزایش بدون توجه به زیرساخت‌های رفاهی صورت گرفته‌است. بنابراین یکی از مطالبات صندوق رفاه و معاونین دانشگاه‌ها این است که تا زمان افزایش امکانات صندوق، افزایش جدیدی در حوزه گسترش و تاسیس رشته‌های جدید و افزایش تعداد دانشجویان صورت نگیرد.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف صندوق رفاه، هدفمندسازی اعطای اعتبارات و خدمات است، افزود: همه دانشجویان نیازمند خدمات رفاهی نیستند، قانون مصوب، صندوق رفاه دانشجویان را مکلف به ارائه تسهیلات به دانشجویان کم بضاعت کرده است بنابراین از معاونان تقاضا می‌کنم تا حد امکان نسبت به ارائه تخصیص منابع محدود اعتباری وام و تسهیلات توجه کنند و این منابع را فقط به دانشجویان کم بضاعت ارائه دهند.

رییس صندوق رفاه دانشجویان به نظارت ضعیف در حوزه امنیت رفاهی اشاره کرد و گفت: نظارت بر خوابگاه‌های ملکی، خوابگاه‌های خودگردان، سلف‌سرویس دانشگاه‌ها و... ضعیف است. برای همین منظور کارگروه‌هایی تشکیل شده‌است که نظارت بر این امور را به طور مناسب پیگیری کنند که امیدواریم نتیجه‌بخش باشد.

مطیعی با تاکید بر اینکه تخصیص خوابگاه‌های خودگردان براساس یک تکلیف قانونی شکل گرفت، توضیح داد: در برنامه پنجم توسعه وزارت علوم و دانشگاه‌ها مکلف به برون‌سپاری دانشگاه‌ها شدند. طبق این برنامه 10 درصد خوابگاه‌ها باید تا پایان سال آینده برون‌سپاری شوند که با شرایط فعلی تنها 20 درصد آن تحقق می‌یابد. البته منظور از برون سپاری فقط تاسیس خوابگاه نیست بلکه باید امکانات ورزشی، فرهنگی و غیره هم تامین شود درصورت تامین این امکانات هزینه اجاراه خوابگاهها افزایش یافته و ممکن است برخی خانوا‌رها از عهده تامین هزینه خوابگاهها بر نیایند. بنابراین باید در مبالغ وام های که به دانشجویان ارائه می‌شود، بازنگری همه جانبه صورت گیرد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون از 227 هزار نفر دانشجوی واجد شرایط سکونت در خوابگاه بین 22 تا 23 هزار نفر معادل 10 درصد دانشجویان در خوابگاه‌های خودگردان ساکن هستند.

رییس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه برون‌سپاری صددرصد خوابگاه‌ها تا پایان سال اجرا نمی‌شود، گفت: یکی از دلایل کندی اجرای این سیاست‌، نبود شرایط مناسب و مشوق‌های لازم برای فعالیت بخش خصوصی است.

مطیعی با تاکید بر اینکه برای تربیت بخش خصوصی در حوزه خوابگاه‌ها نیازمند بررسی میدانی هستیم،گفت: قیمت زمین در نقاط مختلف کشور متفاوت است و بخش خصوصی آمار دقیقی از هزینه‌ای که صرف ساخت یک خوابگاه می‌شود، ندارد به همین دلیل یکی از اهداف صندوق رفاه محاسبه بهای تمام شده یک واحد مسکونی است تا هزینه به طور کامل برای بخش خصوصی شفاف سازی شود.

وی در ادامه به محدودیت فعالیت سیستم ثبت‌نام وام اشاره کرد و گفت: معاونان دانشگاه‌ها از محدودیت سیستم ثبت نام وام گله‌مند هستند. به همین دلیل صندوق رفاه با افزایش زمان ثبت‌نام وام توسط دانشجویان از 38 روز به 4 ماه در جهت رفع این مشکل اقدام کرد. نکته قابل توجه این که با تدابیر پیش‌بینی شده زمان پرداخت وام‌های دانشجویی که در دوره‌های گذشته دو ماه تا 70 روز بود، در صورت قرارگرفتن اطلاعات دقیق از طریق سیستم فاز دو، کمتر از دو هفته خواهد بود.

رییس صندوق رفاه دانشجویان در بخش دیگری از سخنان خود به امکانات جدید این صندوق اشاره کرد و گفت: سیستم پورتال صندوق رفاه این امکان را به وجود آورده است که دانشجویان بدهکار بدون مراجعه حضوری به صندوق، بدهی‌های خود را با استفاده از حساب اینترنتی پرداخت کنند در این راستا تا پایان شهریورماه 93، 38 میلیارد بدهی از طریق این پورتال پرداخت شده است.

مطیعی ادامه داد: بر اساس آنچه که هم‌اکنون در سیستم سجاد و فاز دو ثبت شده است، 130 میلیارد تومان بدهی معوق وجود دارد که این مبلغ برای 300 هزار دانشجو است.

وی در مورد افرادی که به صندوق بدهکار هستند و هنوز بدهی‌های خود را پرداخت نکرده‌اند، توضیح داد: جریمه‌ای که برای این افراد پیش‌بینی شده بود به اینصورت بود که به ماخذ 12 درصد ضربدر مبلغ وامی که پرداخت آن به تعویق افتاده است، ضربدر مدت زمان تعویق تقسیم بر 360 روز باید توسط فرد پرداخت شود. براساس مصوبه‌ای که قبلا توسط هیات امنا تصویب شده بود، اگر فردی مشمول جریمه شود و اقساط را یکجا پرداخت کند، می‌تواند جریمه را نپردازد اما همین امر باعث تضعیف انگیزه افراد می‌شد به همین دلیل در این مصوبه بازنگری صورت گرفت که بر این اساس اگر افرادی که مشمول جریمه هستند، جریمه خود را یکجا پرداخت کنند، مشمول تخفیف 10 درصدی می شوند.

رییس صندوق رفاه دانشجویان تاکید کرد: در قانون مصوب مجلس، همه دستگاه‌های دولتی برای وصول مطالبات به صندوق مکلف به همکاری با این صندوق شده‌اند.

مطیعی در ادامه در مورد بودجه صندوق رفاه به دانشجویان توضیح داد: بودجه صندوق رفاه در سال گذشته مجموعا حدود 470 میلیارد تومان بود و قرار بود 180 میلیارد تومان از طریق ردیف‌های اعتباری و درآمدهای اختصاصی تامین شود که ازین میزان 80 درصد 470 میلیارد تومان و 90 درصد 180 میلیارد تومان محقق و تبدیل به منابع مالی شده است.

وی در ادامه از افزایش 30 درصدی قیمت غذای دانشجویان خبر داد و گفت: هیات امنا با 30 درصد افزایش قیمت در هر سه ردیف غذای کم هزینه و متوسط و پرهزینه موافقت کرد. هم‌اکنون متوسط قیمت غذا از 650 تومان به 850 تومان افزایش پیدا کرده است.

رییس صندوق رفاه دانشجویان از بازنگری آیین‌نامه‌های خودگردان خبر داد و اظهار کرد: باید تعامل خوابگاه‌داران و دانشجویان و خوابگاه‌داران و دانشگاه‌ها مورد بازنگری قرار بگیرد. درآیین‌نامه جدید سعی شده است تا از اقداماتی که در گذشته در این زمینه وجود داشت، جلوگیری شود. این آیین‌نامه هم‌اکنون در حال طی مراحل نهایی خود است و بعد از اخذ تاییدیه جهت جایگزینی آیین‌نامه قبلی شده و ابلاغ خواهد شد.

رییس صندوق رفاه دانشجویان در مورد بازسازی خوابگاه‌ها اظهار کرد: درمجموع فضای خوابگاه‌های ملکی وزارت علوم دو میلیون و 207 هزار متر مربع است که قدمت 30 درصد آن بالای 20 سال و 17.5 درصد آن بین 15 تا 20 سال است یعنی به طور کلی 47.5 تا 48 درصد خوابگاه‌ها عمری بیش از 15 سال دارند.

مطیعی ادامه داد: براساس مشاوره‌ای که با تعدادی از مهندسین فنی و ساختمانی باتجربه صورت گرفت، 515 میلیارد تومان برای بازسازی خوابگاه‌ها اعتبار لازم است، اما بودجه‌ای که صندوق برای این منظور می‌تواند پرداخت کند، 12 میلیارد است. مجموع اعتباری هم که در قالب قانون بودجه 93 به تعمیر کل ساختمان‌های دانشگاه اعم از خوابگاهی و غیرخوابگاهی اختصاص داده شده، 197 میلیارد تومان است که از این میزان تنها 98 میلیارد تومان به خوابگاه‌ها اختصاص داده می‌شود و در برنامه ششم توسعه نیز ردیفی از اعتبارات صندوق برای کمبود این اعتبارات پیش‌بینی شده است.

[ɴᴏᴛ ʀᴇᴀʟ]
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  تاثیر سهمیه 25 درصد در تغییرات رتبه
  توضیحات خوابگاه دانشجویی
  دبیری فیزیک با درصد منفی !
  درخواست نویسندگی در بخش تحصیلات دانش آموزی و دانشجویی
  درصد و معدل مورد نیاز برای رتبه ۱۰۰ کشوری | کنکور ۱۴۰۳
  چندبار میشه از سهمیه ۵ و ٢۵ درصد استفاده کرد؟
  راهکارهایی برای افزایش دقت محاسبات
  روشهای افزایش سرعت تست زنی
  ۱۳ نکته برای افزایش کیفیت تدریس آنلاین
  حضور 19 محقق علوم پزشکی تهران در جمع دانشمندان یک درصد برتر

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان