امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

افزایش وام و معافیت دانشجویان جدید پردیس‌ها از هزینه تغذیه و ایاب و ذهاب

#1
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از تصویب آیین‌نامه‌ای برای عدم دریافت هزینه ایاب و ذهاب وتغذیه ازدانشجویان جدیدالورود پردیس‌های خودگردان خبرداد وگفت: درحال ابلاغ آیین‌نامه‌ای هستیم که طی آن هزینه ایاب و ذهاب از دانشجویانی که امسال در پردیس‌های خودگردان پذیرفته شده‌اند، دریافت نشود.

دکتر محمدرضا فراهانی در گفت‌وگو با خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در مورد علت تصویب این آیین‌نامه توضیح داد: ازآنجایی که این دانشجویان با پرداخت شهریه، دانشجوی دانشگاه‌های دولتی می‌شدند، نمی بایست پول غذا وایاب وذهاب ازآنها مطالبه می‌شد. لذا در بخشنامه‌ای که درحال ابلاغ است، ذکر شده‌است که دانشجویان درابتدای ثبت‌نام با پرداخت شهریه، دیگرمجبوربه پرداخت جداگانه هزینه ایاب و ذهاب و تغذیه نیستند.

وی در مورد تسهیلات دیگر وزارت بهداشت برای دانشجویانی که درحال تحصیل دردانشگاه‌های علوم پزشکی کشورهستند، اظهارکرد: فعالیت‌های زیربنائی در حوزه رفاه دانشجویی شروع شده است. این فعالیت‌ها طرح کاملی درمورد معیشت دانشجویی و وام تحصیلی دانشجویان است. اگر این طرح تصویب شود، طبق آن دانشگاه به دانشجویان جدیدالورودی که قادر به تامین معیشت دانشجویی خود نیستند بیش از گذشته کمک خواهد کرد. این طرح در حال تهیه و اجرای آن منوط به تامین زیرساخت های لازم است.

افزایش سقف وام‌های دانشجویان علوم پزشکی

معاون دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه از افزایش 30 درصدی وام دانشجویان در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: میزان وام در سال تحصیلی جدید 30 درصد افزایش داشته است. درگذشته به هردانشجوی مجردی که مشمول وام دانشجویی می‌شد، مبلغ 500 هزار تومان در سال و به دانشجوی متاهل مبلغ 650 هزار تومان وام سالیانه پرداخت می‌شد اما این میزان امسال برای دانشجویان مجرد 650 هزار تومان و برای دانشجویان متاهل به 880 هزارتومان در سال افزایش یافته است.

فراهانی در مورد انواع وام‌هایی که به دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه می‌شود، توضیح داد: وام‌های متعددی به دانشجویان ارائه می‌شود که مهم‌ترین آنها وام تحصیلی و وام مسکن است که مبلغ آن برای مجردین ومتاهلین متفاوت است.همچنین به دانشجویان متاهلی که در مقاطع کاردانی، کارشناسی و دکتری تحصیل می‌کنند ودیعه مسکن داده می‌شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ادامه داد: وام‌ها در طول 10 ماه درسال به دانشجویان ارائه می‌شود ودانشجویان موظف هستند مبلغ وام را بعد ازاتمام تحصیل خود بازگردانند و ودیعه پرداختی به دانشجویان نیز در زمان فارغ التحصیلی باز پرداخت می شود.

دکتر فراهانی با تاکید بر اینکه مبلغ ودیعه مسکن درتهران، شش کلانشهروسایر شهرها متفاوت است، اظهارکرد: مبلغ ودیعه مسکن بین 2 میلیون و 500 تا 7 میلیون و 500 هزار تومان متغیر است. هرچند که مبلغ آن ناچیز است اما کمک مختصری به دانشجویان متاهل می‌کند.

سرانه فرهنگی دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی از دانشجویان وزارت علوم کمتر است

فراهانی در ادامه به بحث سرانه فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اشاره کرد وگفت: درابتدای سال یک سهمیه کلی برای سرانه فرهنگی دانشجویی به دانشگاه‌ها داده می‌شود، اما گفته نشده چه بخشی از آن به بخش فرهنگ و چه بخشی از آن مربوط به معیشت دانشجویان است. این مبلغ در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است اما میانگین آن برای هر نفر حدود یک میلیون تومان است که این رقم برای دانشجویان وزارت علوم بیشتر است.

وی به این سوال که چرا مبلغ اختصاص داده شده در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است، پاسخ داد: چون بودجه هر سال در سال قبل به تصویب می رسد ممکن است تعداد دانشجو در سال بعد از تصویب افزایش پیدا کند و این امر باعث کاهش سرانه خواهد شد ولی در یک دانشگاه دیگر تعداد دانشجو ثابت باشد.

آیین‌نامه تشکیل شورای صنفی در دست تدوین است

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین آیین‌نامه برای تشکیل شورای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: این آیین‌نامه در حال تدوین است و سعی می‌کنیم در آینده‌ای نزدیک ابلاغ شود که دانشجویان در اداره مسائلی که به خودشان مربوط است مشارکت بیشتر داشته باشند. این آیین‌نامه تا دو الی سه ماه آینده ابلاغ خواهد شد و تشکیل شوراها براساس آن شکل می‌گیرد.

فراهانی در ادامه با تاکید بر اینکه همه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت پوشش بیمه حوادث قرار دارند، گفت: همه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی در همه مقاطع از اول مهر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه حوادث قرار دارند.

وی با تاکید بر اینکه همه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کشور از ابتدا تحت پوشش بیمه درمانی قرار داشتند، افزود: براساس طرح تحول نظام سلامت هم‌اکنون همه مردم ایران تحت پوشش بیمه‌های خدمات درمانی قراردارند. هرچند که دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی قبل از طرح تحول نظام سلامت هم تحت پوشش بیمه‌های درمانی قرار داشتند و از این نظر برای این دانشجویان مشکلی وجود ندارد

طرح آیین‌نامه پوشش حرفه‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه آیین‌نامه پوشش حرفه‌ای نسبت به گذشته تغییری نداشته است، گفت: این آیین‌نامه قبل از اینکه من این مسئولیت را به عهده بگیرم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده بود و حدود یک سال و نیم است که تغییری در آن صورت نگرفته است و فعلا بازنگری آن در دستور کار نیست.

فراهانی افزود: قانونی داریم با عنوان قانون انطباق ارائه خدمات بهداشت درمانی با موازین شرعی که به نوعی هم به پوشش حرفه‌ای مربوط است هم به مسائل حجاب و عفاف و هم به رعایت حقوق شهروندی در زمان مراجعه به مراکز درمانی. ابتدا آیین نامه ای در دهه 60 به تصویب وزارت بهداشت و سپس در دهه 70 به قانون تبدیل شده است. ما در حال حاضر به دنبال بررسی نقاط قوت و نقاط ضعف آن هستیم و ممکن است در این حوزه بازنگری صورت بگیرد.

وی در مورد زمان اجرای این آیین‌نامه گفت: اولین جلسه شورای عالی انطباق دو الی سه هفته آینده تشکیل می‌شود و موضوعات مرتبط با این قانون و آیین نامه های آن در این جلسه مطرح شده و اقدامات اجرایی هم براساس مصوبات این جلسه صورت خواهد گرفت.

ظرفیت خوابگاه‌ها متناسب با نیاز دانشجویان نیست

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه به مشکلات موجود در دانشگاه های علوم پزشکی کشور اشاره کرد و گفت: کیفیت اسکان و تغذیه در مجموع ایده آل نیست. هدف ما این است که حوزه اسکان را بهبود ببخشیم و این امر نیازمند این است که سخت‌افزار نظام سلامت در حوزه رفاه دانشجویی مورد بازسازی قرار بگیرد. این یک فرایند طولانی مدت است که به تازگی آغاز شده است.

فراهانی با بیان اینکه در حوزه خوابگاه‌ها چند مشکل عمده وجود دارد، اظهار کرد: مشکل اول این است که تعداد خوابگاه‌ها، پاسخگوی تقاضای دانشجویان برای خوابگاه نیست. دوم اینکه با توجه به اینکه هر خوابگاه دارای یک ظرفیت استاندارد است اما تعداد دانشجویان ساکن در اکثر خوابگاه‌ها بیشتر از ظرفیت آن است و مشکل آخر این است که خوابگاه‌ها از نظر طراحی و مساحت، امکانات و تجهیزات موجود در آن در شأن دانشجویان نیستند و اگر بخواهیم خوابگاه‌های مطلوب و استاندارد داشته باشیم باید آنها را بازسازی و بهسازی کنیم.

وی ادامه داد: از طرف دیگر تعداد زیادی خوابگاه نیمه تمام وجود دارد و مشکلی که برای اتمام این خوابگاه‌ها وجود دارد این است که منابع دولتی محدودیت دارد و تکمیل این خوابگاه‌ها از طریق منابع دولتی امکان‌پذیر نیست. بنابراین باید به فکر روش‌های دیگر تامین مالی برای تکمیل این خوابگاه‌ها باشیم و یکی از برنامه‌های مهم من در سه سال که در این مسوولیت هستم، ساماندهی این حوزه است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در پایان به کمبود اعتبارات در حوزه عمرانی اشاره کرد و گفت: نه تنها وزارت بهداشت در بخش عمرانی دچار کمبود بودجه است بلکه همه وزارتخانه‌ها این مشکل را دارند و درخواست اعتبار برای حوزه عمرانی در تمام وزارتخانه‌ها چندین برابر مقداری است که به این حوزه اختصاص داده شده است.

[ɴᴏᴛ ʀᴇᴀʟ]
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  جدید الورودها l معرفی سامانه‌های مربوط به دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
  هزینه سریال علاقه مندی پیام نور ، غیر انتفاعی و دانشگاه شهید رجایی ۱۴۰۳
  سایت پردیس های دانشگاه فرهنگیان ۳۱ استان کشور (ویژه اطلاعیه ثبت نام )
  صفر تا صد پردیس خودگردان
  دانشجویان دانشگاه فرهنگیان ۳ مرحله گزینش خواهند داشت!
  هزینه مصاحبه و آزمون های عملی مصاحبه فرهنگیان مشخص شد!
  تنبیه‌ سخت دانشجویان چینی به دلیل بی‌انضباطی
Book تغذیه در دوران کنکور
  آموزش ورود به کلاسهای مجازی {ویژه دانشجویان}
  راهکارهایی برای افزایش دقت محاسبات

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان