امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

نگاهی به بهترین موزه های دنیا-«لوور» همچنان در رتبه اول

#1
نگاهی به بهترین موزه های دنیا-«لوور» همچنان در رتبه اول 1

موزه «لوور» فرانسه همچنان در رتبه اول بهترین موزه های جهان قرار دارد. به گزارش ایسنا، بر اساس تعریف شورای بین المللی موزه که زیر نظر سازمان «یونسکو» فعالیت می کند، موزه مکانی است که هدف از راه اندازی آن تحقیق در آثار و شواهد به جای مانده انسان و محیط زیست او، گردآوری آثار، حفظ و بهره برداری معنوی و ایجاد ارتباط بین این آثار، به ویژه به نمایش گذاشتن آنها به منظور بررسی و بهره مندی معنوی است. موزه ها انواع مختلفی دارند که از آن جمله می توان به موزه هنرهای زیبا، موزه هنر کاربردی، موزه صنایع دستی، موزه باستان شناسی، موزه مردم شناسی، موزه قوم شناسی، موزه تاریخ، موزه تاریخ فرهنگی، موزه تاریخ نظامی، موزه علم، موزه فناوری، موزه کودکان، موزه نقشه، موزه تاریخ طبیعی، موزه سکه شناسی، موزه گیاه شناسی و موزه تمبر اشاره کرد.
 
 
در همین رابطه خبرگزاری شین هوا با بررسی شرایط صدها موزه در سراسر جهان. با در نظر گرفتن ده ها عامل در ارزیابی شرایط موزه ها، دو عامل ارزش تاریخی یا هنری آثار به نمایش در آمده و تعداد بازدیدکنندگان را به عنوان عوامل اصلی در ارزیابی موزه ها مد نظر قرار داده و بر این اساس به معرفی ۱۰ موزه برتر جهان در کشورهای فرانسه، انگلیس، آمریکا، یونان، یونان، مصر، عراق، آلمان، روسیه و لیبی پرداخته که عبارتند از:
 
● موزه لوور ـ فرانسه
موزه «لوور» در شهر پاریس که در کشور فرانسه واقع شده، بیش از ۳۵ هزار اثر تاریخی و هنری در هشت بخش مختلف را در خود جای داده است. این موزه که با میزبانی از نزدیک به ۹ مبیلیون بازدیدکننده در سال، عنوان پربازدیدترین موزه جهان را به خود اختصاص داده، آثار تاریخی و هنری شاخصی از جمله «لوح حمورابی» و تابلوی «مونالیزا» را در خود جای داده است. ساختمان این موزه قبل از انقلاب کبیر فرانسه یکی از کاخ های سلطنتی بود که در آن آثار با ارزش هنری نگهداری می شد، اما پس از انقلاب کبیر فرانسه در سال ۱۷۹۳ تبدیل به موزه ملی فرانسه شد.
 
 
 
● موزه بریتانیا ـ انگلیس
 
موزه بریتانیا در شهر لندن یکی از عظیم ترین و غنی ترین موزه های جهان است که بیش از ۱۳ میلیون گنجینه و آثار تاریخی از بسیاری از فرهنگ ها، اقوام و کشورهای جهان را از دوران پیش از تاریخ تا زمان حال در خود جای داده است. این موزه در سال ۱۷۵۳ میلادی و با مجموعه اهدایی از «هانس سلون» ـ طبیعی دان انگلیسی ـ شامل دست نوشته ها، کتاب های قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از برخی مستعمرات وقت انگلیس بود، رسما تاسیس شد. بخش های اصلی موزه بریتانیا که تصاویر زیادی از آنها بر روی سایت موزه نیز موجود است عبارتند از: نقاشی و تصویر، سکه و نشان، آثار تاریخی مصر، آثار تاریخی آسیای غربی، آثار تاریخی یونان و روم باستان، آثار تاریخی قرون وسطی و دوره های بعدی، آثار تاریخی هنر اسلامی، آثار تاریخی دنیای شرق، آثار پیش از تاریخ و آثار قوم شناختی.
 
● موزه متروپلیتن ـ آمریکا
موزه متروپلیتن در شهر نیویورک آمریکا از بزرگ ترین و مشهورترین موزه های جهان است که در سال های اخیر به طور متوسط سالانه میزبان پنج میلیون بازدیدکننده بوده است. این موزه که در سال ۱۸۷۲ میلادی افتتاح شد، حاوی مجموعه بزرگ و نادری از تاریخ اسلام و ایران باستان است. قدیمی ترین آثار این موزه مربوط به ۳۰۰ هزار تا ۷۷ هزار سال پیش است که از آن جمله می توان به سنگ آتش زنه ای اشاره کرد که در مصر یافت شده است.
 
 
● موزه آکروپولیس ـ یونان
 
موزه آکروپلیس در شهر آتن یونان، یکی از مدرن ترین و بزرگ ترین موزه های جهان است که در سه طبقه ساخته شده و ۲۵ هزار مترمربع مساحت دارد. در طبقه نخست این موزه که توسط یک معمار سوییسی طراحی شده، مجسمه هایی از معابد تمدن یونان باستان و در طبقه دوم نیز آثار متعددی از محوطه های تاریخی این کشور به نمایش درخواهند آمد. البته طبقه سوم موزه که برای نمایش مجسمه های مرمرین «الگین» ساخته شده، خالی است و شاید برای همیشه خالی بماند. برای ساخت موزه آکروپلیس، ۱۸۰میلیون دلار هزینه شده و روزانه به طور متوسط میزبان ۱۰هزار بازدیدکننده است.
 
 
● موزه ملی مصر ـ قاهره
موزه ملی مصر در شهر قاهره که برخی آن را از نظر ارزش گنجینه های تاریخی که در آن نگهداری می شوند، معادل موزه لوور و در ردیف پنج موزه برتر جهان می دانند، در سال ۱۹۰۲ ساخته شد و در حدود ۱۲۰ هزار اثر تاریخی از جمله ماسک مشهور «توتنخامون» را در خود جای داده است. البته این موزه از مدت ها قبل به منظور انتقال آثار آن محل جدید در شرایط نیمه تعطیل بوده و بخش قابل توجهی از آثار آن در مکان های دیگر، انبار موزه و در قالب تورهای جهانی در دیگر کشورها نگهداری می شوند، این در حالیست که در جریان انقلاب مردم مصر علیه حکومت حسنی مبارک، ده ها اثر تاریخی از این موزه به سرقت رفتند.
 
 
● موزه ملی عراق ـ بغداد
 
موزه ملی عراق در شهر بغداد که در سال ۲۰۰۳ شاهد تراژدی غارت آن بودیم، در سال ۲۰۰۸ و پس از پنج سال تعطیلی، با بازگشایی دو تالار از مجموع ۱۶ تالار، درهای خود را به روی علاقه مندان گشود. موزه بغداد به عنوان یکی از موزه های غنی جهان موزه ای است که بیشترین آثار تاریخی را از تمدن بین النهرین، سومریان، بابلیان و آشوریان را در خود جای داده است. اکنون با گذشت سال ها از غارت موزه بغداد، بیش از نیمی از آثار تاریخی این موزه بازگردانده شده اند، اما بعید به نظر می رسد که خسارت هایی را که به دلیل تاراج موزه به آن وارد شده اند، در این مدت بتوان جبران کرد. این درحالیست که هنوز تعدادی از اشیای تاریخی منحصربه فرد این موزه مانند مجسمه های عاجی آشوریان، تندیس های منحصربه فرد و مهره های استوانهی به این موزه بازگردانده نشده اند. در این میان با تلاش های پلیس بین الملل و نهادهای دیگر و انتشار شناسه و مشخصات عمومی اشیاء ربوده شده، بخشی از آنها در کشورهای مختلف پیدا و به عراق بازگردانده شدند، با این وجود هنوز هیچ سرنخی از تعدادی از آثار تاریخی شاخص به سرقت رفته از جمله نقش برجسته ای طلایی و جواهر نشان به نام «شیر نیمرود» به دست نیامده است.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  امپراتوری روم غربی:چگونه تشکیل این بخش از دنیا.
  نگاهی به عکس هیتلر در گردهمایی حزب نازی
  نگاهی به تاریخچه احزاب ویگ و توری در بریتانیا
  نگاهی به زندگی دیوانه وار 10 دانشمند بزرگ تاریخ
  نگاهی به ایران در زمان صفویه
  حمام خرم سلطان تبدیل به موزه شد!
  بهترین وزیر جنگ ایران در زمان غیر جنگی
  ماجرای ازمایش اولین بمب اتمی در دنیا
  نگاهی به تاريخچه "سودان" + تصاویر
  نگاهی به تاريخچه "يمن" + تصاویر

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان