12-09-2014، 19:56
با کدو حلوایی، سوپهای متنوعی میتوان درست کرد ولی این سوپ که در کشورهای مدیترانهای آن را با زیره سبز، سیر و زنجبیل طعمدار میکنند، مزه متفاوت و خاصی دارد.
در ضمن باتوجه به اینکه معمولا این سوپ را به طور سنتی در قابلمههای سرامیکی میپزند، مدت زمان طولانیای برای پخت سنتی آن نیاز است.
مواد لازم برای 4 نفر :
کدو حلوایی : 900 گرم ( پوست بکنید و تخمهای داخل آن را خارج کنید )
روغن زیتون : 2 قاشق سوپخوری
تره فرنگی : 2 عدد ( خرد شود )
سیر : یک حبه ( رنده شود )
زنجبیل تازه : یک قاشق چایخوری رنده شده
آب مرغ : 3 پیمانه
نمک و فلفل : به میزان لازم
ماست : 4 قاشق سوپخوری
روغن : به مقدار لازم
گشنیز : چند برگ برای تزئین
طرز تهیه :
با استفاده از یک چاقوی تیز، کدو حلوایی پوستگرفته شده را به قطعات بزرگ خرد کنید، سپس آنها را در قابلمهای حاوی مقداری آب ریخته و روی شعله اجاقگاز بپزید.
کمی روغن در تابه بریزید و سیر و ترهفرنگی خردشده را در آن تفت دهید، سپس شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد.
زنجبیل و زیره سبز را به سیر و ترهفرنگی سرخشده اضافه کنید و چند دقیقه همراه آنها تفت دهید. سپس این مخلوط را به قابلمه حاوی کدوحلوایی نیمپز شده منتقل کنید. پس از آن، آب مرغ را اضافه کرده و با نمک و فلفل مزهدار کنید.
در قابلمه را بگذارید و شعله اجاقگاز را کم کنید. پخت این سوپ معمولا 4 تا 5 ساعت طول میکشد.
وقتی سوپ پخته شد، آن را در دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید تا به مایهای صاف و یکنواخت تبدیل شود، سپس دوباره مواد را به قابلمه برگردانید و برای یک ساعت دیگر روی اجاقگاز حرارت دهید.
در پایان ماست را روی سوپ ریخته و با چند برگ گشنیز آن را تزئین کنید.
نکته یک : اگر میخواهید این سوپ با سرعت بیشتری آماده شود، از دیگ زودپز استفاده کنید.
نکته دو : درصورتی که غلظت سوپ در اثر حرارت در مدت زمان طولانی، زیاد شد، آن را با اضافهکردن کمی آب جوشیده رقیقتر کنید.
در ضمن باتوجه به اینکه معمولا این سوپ را به طور سنتی در قابلمههای سرامیکی میپزند، مدت زمان طولانیای برای پخت سنتی آن نیاز است.
مواد لازم برای 4 نفر :
کدو حلوایی : 900 گرم ( پوست بکنید و تخمهای داخل آن را خارج کنید )
روغن زیتون : 2 قاشق سوپخوری
تره فرنگی : 2 عدد ( خرد شود )
سیر : یک حبه ( رنده شود )
زنجبیل تازه : یک قاشق چایخوری رنده شده
آب مرغ : 3 پیمانه
نمک و فلفل : به میزان لازم
ماست : 4 قاشق سوپخوری
روغن : به مقدار لازم
گشنیز : چند برگ برای تزئین
طرز تهیه :
با استفاده از یک چاقوی تیز، کدو حلوایی پوستگرفته شده را به قطعات بزرگ خرد کنید، سپس آنها را در قابلمهای حاوی مقداری آب ریخته و روی شعله اجاقگاز بپزید.
کمی روغن در تابه بریزید و سیر و ترهفرنگی خردشده را در آن تفت دهید، سپس شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد.
زنجبیل و زیره سبز را به سیر و ترهفرنگی سرخشده اضافه کنید و چند دقیقه همراه آنها تفت دهید. سپس این مخلوط را به قابلمه حاوی کدوحلوایی نیمپز شده منتقل کنید. پس از آن، آب مرغ را اضافه کرده و با نمک و فلفل مزهدار کنید.
در قابلمه را بگذارید و شعله اجاقگاز را کم کنید. پخت این سوپ معمولا 4 تا 5 ساعت طول میکشد.
وقتی سوپ پخته شد، آن را در دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید تا به مایهای صاف و یکنواخت تبدیل شود، سپس دوباره مواد را به قابلمه برگردانید و برای یک ساعت دیگر روی اجاقگاز حرارت دهید.
در پایان ماست را روی سوپ ریخته و با چند برگ گشنیز آن را تزئین کنید.
نکته یک : اگر میخواهید این سوپ با سرعت بیشتری آماده شود، از دیگ زودپز استفاده کنید.
نکته دو : درصورتی که غلظت سوپ در اثر حرارت در مدت زمان طولانی، زیاد شد، آن را با اضافهکردن کمی آب جوشیده رقیقتر کنید.