امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دخل و خرج تان را هماهنگ کنید

#1
«هدفمندی» و «همکاری» خانواده در ابعاد مختلف زندگی، باعث پایداری، آرامش و امنیت آن می شود. این هدفداری و همکاری خانواده در بُعد اقتصادی نیز مشخص است. معمولاً در نگرش نازل و مادی بهترین و مهم ترین شرایط اقتصادی خانواده، کسب درآمد بیشتر و استفاده و مصرف فزون تر و متنوع تر و همراه با لذت و مرغوبیت مطرح است، ولی در دیدگاه متعالی هدف از تولید بیشتر، مصرف و رفاه و تجمل بیشتر نیست، بلکه تولید در خدمت آسایش و آرامش مادی و معنوی و مصرف همراه اعتدال و پرهیز از اسراف و تبذیر و نیز توجه به وظایف شرعی مثل پرداخت خمس و زکات و انفاق می باشد. از طرفی مدیریت اقتصادی و مالی خانواده عمیقاً بر روابط بین زوجین تأثیر گذاشته و میزان تفاهم را به نسبت زیادی افزایش می دهد.



برنامه ریزی مالی برای خانواده، فرمول تعریف شده و مشخصی ندارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بنشینید و در مورد هزینه ها و مخارجی که در ماه انجام می دهید فکر کنید؛ درآمد ماهیانه تان کجا می رود؟ قلم و کاغذی را بردارید و تمام خرج های ماهانه تان را بنویسید. از آنجایی که تمام فرآیندهای مالی و تصمیمات اقتصادی خانواده مسئولیتی دو طرفه بوده و زن و شوهر هر دو با هم در این زمینه به نسبت مساوی مسئول می باشند، باید در تنظیم لیست هزینه های ماهانه هر دو با هم حضور داشته باشند.

برنامه ریزی مالی برای خانواده، فرمول تعریف شده و مشخصی ندارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بنشینید و در مورد هزینه ها و مخارجی که در ماه انجام می دهید فکر کنید

مسائل مالی یکی از مهم ترین عوامل اختلاف های خانوادگی می باشد که اهمیت کنترل روند مالی و اقتصاد خانواده را بیش از پیش روشن می سازد. نکته ی مهم در این مرحله از بودجه بندی خانواده، طبقه بندی هزینه های ماهانه می باشد. این کار آن قدرها که به نظر می آید سخت نمی باشد؛ بعد از چند ماه یادداشت کردن هزینه های انجام شده در هر ماه به یک لیست کلی از مخارج ماهانه دست پیدا می کنید. بعد از پیدا کردن این لیست کلی از مخارج ماهانه دست پیدا می کنید. بعد از پیدا کردن این لیست نوبت و به طبقه بندی آنها می رسد. در ابتدا محدوده ی طبقه بندی را وسیع در نظر بگیرید و بعد از بررسی چندین ماهه ی هزینه ها، می توانید محدوده ی طبقه بندی تان را محدودتر نمایید.

به منظور داشتن گزارش به روز از وضعیت هر یک از طبقات هزینه ای، می توانید از برنامه های مختلف کامپیوتری و یا جدول هایی که به صورت دستی این امکان را برای شما فراهم می کنند استفاده کنید. بدین ترتیب که با وارد کردن هر هزینه ی جدید، گزارشی از وضعیت کلی طبقه هزینه هایتان خواهید داشت.



طبقه ی نخست هزینه های تان شامل هزینه های ثابت ماهانه می باشد که تقریباً مقدار آنها از یک ماه به ماه دیگر خیلی تغییر نمی کنند.

هزینه ی اجاره/هزینه ی شارژ/قبض گاز، آب، برق و تلفن (که با توجه به فصل های مختلف می توانند دچار تغییرات مختصری شوند.)/هزنیه های نگهداری از کودک (هزینه های مهدکودک، سرویس و...)/هزینه برای بیمه های مختلف شامل تأمین اجتماعی و نظایر آنها/هزینه پرداخت اقساط وام های بانکی



طبقه ی دوم شامل هزینه های جاری ضروری است که مقادیر آنها از یک ماه به ماه دیگر در حال نوسان است:

هزینه ی مواد خوراکی و دیگر لوازم خانه/هزینه های غذا خوردن در بیرون از منزل/بنزین و هزینه ی پارک خودرو/هزینه ی حمل و نقل و سفرهای شهری مثل مترو و تاکسی/هزینه ی خرید انواع محصولات بهداشتی و محافظتی



نکته ی اصلی و مهم در طبقه بندی هزینه ها، تشخیص و تعیین طبقات معنادار هزینه ای برای خودتان است؛ یعنی شاید الزاماً طبقات گفته شده در مورد شما صدق نکند. مهم این است که هزینه هایتان را به طبقاتی که برایتان با مفهوم و شناخته شده است تقسیم کنید

طبقه ی سوم هزینه های دوره ای می باشد که شامل هزینه هایی است که به صورت سالانه، 6 ماهه و یا فصلی انجام می شود. برای وارد کردن آنها به لیست ماهانه هزینه هایتان، لازم است آنها را به 12، 6 و یا 3 تقسیم کنید تا مقدار ماهیانه ی هر کدام از آنها را به دست آورید:

پوشاک/هزینه ی بیمه اتومبیل و تعمیرات آن/هزینه ی خرید هدیه /هزینه ی انواع سرگرمی های خانوادگی و مسافرت ها/هزینه ی تحصیلات،هزینه های درمانی ،هزینه ی خرید کتاب، مجله، روزنامه و لوح فشرده و دیگر اقلام فرهنگی سعی کنید که در یادداشت هزینه های ماهانه، آمار خریدها و هزینه های انجام شده توسط تک تک اعضای خانواده را در نظر بگیرید تا بتوانید تصویر واضح تری از چگونگی اداره ی پول توسط خانواده به دست آورید. حسن این مطلب آن است که شما می توانید بلافاصله بعد از نگهداری آمار یک ماهه، اقدام به قطع بعضی از هزینه های غیرضروری نمایید؛ برای مثال شما باید اجاره ی ماهانه را پرداخت کنید ولی آیا هزینه برای داشتن کانال های اضافی ضروری و واجب به نظر می آید؟ و یا شاید با نگاه کردن به این لیست به این نتیجه برسید که می توانید با دوچرخه سواری یا پیاده روی برای رسیدن به محل کارتان در مصرف بنزین صرفه جویی کنید. بعد از چند ماه یادداشت هزینه ها و نگهداری آمار طبقات مختلف هزینه ای و پرداخت بدهی هایتان، می توانید به هزینه های غیرضروری لیست تان بپردازید، البته تا اندازه ای که شما همچنان بدون بدهی بمانید و امنیت مالی تان حفظ شود. اگر با نگاه کردن به لیست طبقات به این نتیجه رسیدید که جایی برای پس انداز وجود ندارد از روش های صرفه جویی مشابهی استفاده کنید. به عبارتی تا وقتی از بار بدهی خلاص نشده اید و مقادیری برای پس انداز در میان هزینه های ماهانه تان پیدا نکرده اید از فکر هزینه های غیرضروری بیرون بیایید.

دخل و خرجتان را هماهنگ کنید

در مورد طبقه بندی هزینه ها خیلی وسواس به خرج ندهید؛ توضیح آنکه، در تصمیم گیری در مورد اینکه هر هزینه دقیقاً در کدام طبقه قرار می گیرد خیلی وقت صرف نکنید. با جمع کردن فاکتورها و صورتحساب هایتان در یک مکان مشخص و صرف اندکی وقت یک یا دوبار در هفته می توانید به راحتی از عهده ی این کار برآیید.

نکته ی اصلی و مهم در طبقه بندی هزینه ها، تشخیص و تعیین طبقات معنادار هزینه ای برای خودتان است؛ یعنی شاید الزاماً طبقات گفته شده در مورد شما صدق نکند. مهم این است که هزینه هایتان را به طبقاتی که برایتان با مفهوم و شناخته شده است تقسیم کنید. همچنین در تعیین طبقات نیازی نیست که دسته بندی تان خیلی دقیق و جزء به جزء و یا خیلی کلی باشد یک تعادل میان این دو حالت که برایتان با معنا بوده و مطابق شرایط تان باشد کافیست.

شناخت هزینه های زندگی، چگونگی مصرف و شیوه های صحیح و بهینه ی آنها، و نحوه ی مواجهه با مشکلات اقتصادی و راه های غلبه بر آنها نکاتی است که برای مدیریت یک خانواده به آن ها نیاز دارید.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  زنده اید یا «زندگی می کنید»؟
  به جای غر زدن، توافق برقرار کنید
  بد قلق‌ها را چون موم نرم کنید
  احساسات منفی‌ را مهار کنید
  ما انسان ها قادر به کنترل روح خودمون هستیم.!!! امتحانش کنید.راهشو نوشتم براتون...
Rainbow تست کنید ببینیدحسود هستید یا نه؟
Wink مسير زندگي خود را مشخص کنید…
Smile دوران عقد را به دورانی خاطره انگیز تبدیل کنید
Wink کلمه کاشکی را از مکالمه های روزمره خود حذف کنید
Big Grin با این روش شوهر خود را شاد کنید!

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان