امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

زندگى مثل یک حلقه است !

#1
در این مقاله ، سعی در نمایاندن نگاهی متفاوت از زندگی داریم ؛ باشد که ما را در شناسایی مفاهیم اساسی در زندگی یاری نماید . آنچه مورد نظر این مقاله است ، این است که بگوید : مسیر زندگى ، خطى نیست.

یعنى زندگى ما این گونه نیست که از نقطه ى «الف» شروع و به نقطه ى «ب» ختم شود.

درست است که ما طول زندگى را با زمان اندازه مى گیریم و براى آن شروع و پایان مشخصى تعریف مى کنیم، اما به دلیل شباهت ها و اوج و فرودهایى که در مقاطع مختلف این مسیر وجود دارد، مى توان آن را به صورت یک منحنى سینوسى، یک حلقه یا یک مسیر مارپیچ تصور کرد. به همین دلیل به نظر مى رسد پیشنهاد حلقه یا چرخه براى آن مناسب باشد.

زندگى، حرکت طولى و عرضى دارد. حرکت طولى در بستر زمان اتفاق مى افتد، ما در یک زمانى به دنیا مى آییم، که نقطه ى آغاز سفر است، و در یک زمان از دنیا مى رویم، که نقطه ى پایان است، و سن ما طول زندگى مان را نشان مى دهد. اما حرکت عرضى به صورت رفت و برگشتى، و در جهات دیگر است.

مسیر زندگى ، درست مثل فنر یا یک پلکان مارپیچ است که اگر از کنار به آن نگاه کنیم ، حرکتى خطى و از پایین به بالا دارد اما اگر از بالا به آن نگاه کنیم، به صورت دایره وار و تکرارشونده حرکت مى کند.

به عنوان مثال ما در بلوغ از لحاظ جسمى تغییر مى کنیم، پسرها ریش و سبیل درمى آورند، صداى شان دورگه مى شود، در دخترها عادت ماهانه شروع مى شود و علایم ثانویه ى بلوغ در آن ها ظاهر مى شود. در دوران میان سالى نیز جسم مان تغییر مى کند، دندان ها و موهاى مان کم مى شوند و مى ریزد، صورت مان خط برمى دارد و چروک مى خورد و...

یعنى در این دو مقطع، مثل این که جلد عوض کنیم، بدن مان تغییر مى کند. با این تفاوت که تغییرات بلوغ ، خیلى مشخص تر است و ما با تجربه ى کم ترى با آن روبه رو مى شویم. در میان سالى براى مواجهه با این تغییرات کمى آماده تر هستیم و آن ها را راحت تر مى پذیریم.

در این دو مقطع طرز فکر و احساسات مان هم تغییر مى کند، در نوجوانى روابط عاطفى اى را تجربه مى کنیم که اغلب شدید هستند. در قضاوت و عمل افراط و تفریط مى کنیم. امیدها و افکارهایى داریم که از نظر بزرگ ترها بلندپروازانه به نظر مى رسد. «وابستگى شدید عاطفى» که آن را «عشق» مى نامیم از پدیده هاى رایج مرحله ى بلوغ و یکى از علایم اختصاصى این دوره است. نحوه ى بروز دادن این عاطفه براى نوجوان مشکل ساز است و به رسم و سنت محیط بستگى دارد.

اما در میان سالى معمولاً صبور و محافظه کار هستیم، افکار واقع گرایانه داریم، ممکن است عاشق شویم، اما عشقى که خیلى انتخاب شده و پایدار است.

این تشابه ها و تفاوت ها در حلقه ى حیات کم نیستند. هر کدام از مقاطع سنى، و هر بخشى از حلقه، با بخش روبه روى خود، به نوعى رابطه دارد. به عنوان مثال توانایى هاى ما در قطب شمال حلقهْ حداقل، و در قطب جنوب، حداکثر است؛ وابستگى عاطفى و احتیاج به خانواده در قطب شمال زیاد و در قطب جنوب کم است و...

حلقه ى حیات چه خصوصیاتى دارد؟

بخش هاى مختلف حلقه ى حیات یا به هم شبیه هستند یا در نقطه ى مقابل هم قرار دارند. به عنوان مثال در بالاى حلقه تولد و مرگ قرار دارند که به هم شباهت دارند. هردو حرکتى هستند بین دو حالتى که در یکى، دیگران از وجود ما آگاهى دارند و در دیگرى ندارند؛ که آن را به درست یا غلط «هستى» و «نیستى» مى نامیم. ما در بخش زیادى از ابتداى حلقه زنده هستیم اما نمى دانیم که زنده ایم.

مسیر زندگى شبیه پلکان مارپیچى است که هم به سمت جلو حرکت دارد، هم به سمت بالا.

در قطب شمال حلقه - یعنى در دوران نوزادى و پیرى - آسیب پذیرهستیم و به طبَع آن احتمال خطر براى مان زیاد است. ما در بخش ابتدایى حلقه، به حمایت و مراقبت اطرافیان نیاز داریم، و اگر نیازهاى اصلى ما برآورده نشود (که مسئول اصلى برآورده کردن این نیازها، مادر - به عنوان عامل اصلى ایجادکننده ى اعتماد در نوزاد - است) آتیه ى زندگى ما احتمالاً به خطر مى افتد.

در انتها، با این معرفی اجمالی ، تصویر حلقه ی حیات که در کتاب حلقه ی حیات ، نوشته ی محمدولی سهامی آورده شده است را مورد بررسی قرار می دهیم :
پاسخ
 سپاس شده توسط آرمین سلطان داداشها
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  دلیل بازی با حلقه ی ازدواج چیست؟
  چرا مردان حلقه ازدواج دست نمی‌کنند؟

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان