03-09-2012، 11:45
مواد مورد نیاز:سبزی شامل( تره ،شوید و جعفری) ۷۰۰ گرم
نخود ۲۵۰ گرم
برنج ۱ پیمانه
دوغ ترش ۲ لیتر
سیررنده شده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه آش دوغ:
نخودها خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید و موقع پخت آب آن را خالی کنید و خوب بشویید.
از شب قبل برنج را با مقداری نمک خیس کنید.
نخودها را با ۶ لیوان آب روی حرارت بگذارید تا بپزند.
پس از اینکه نخودها تقریبا نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن ها اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.
آب آش نباید زیاد باشد تا جا برای اضافه کردن دوغ باشد.
پس از اینکه برنج مغز پخت شد، نمک و فلفل و سبزی خرد شده را نیز به آش اضافه کنید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود.
۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.
وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ نبرد.
غذا را سرو کنید و کمی سیر تازه خرد شده یا رنده شده را روی آن بریزید.
نکته:
روش پخت گوناگونی از این آش در کتابهای مختلف موجود است که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می کنند. اما روش اصلی و سنتی پخت این غذا دستوری است که در روش پخت ذکر شد.
آش دوغ به خاطر داشتن دوغ و سیر باعث افت فشار خون می شود. بنابراین در خوردن آن زیاده روی نکنید.
نخود ۲۵۰ گرم
برنج ۱ پیمانه
دوغ ترش ۲ لیتر
سیررنده شده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه آش دوغ:
نخودها خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید و موقع پخت آب آن را خالی کنید و خوب بشویید.
از شب قبل برنج را با مقداری نمک خیس کنید.
نخودها را با ۶ لیوان آب روی حرارت بگذارید تا بپزند.
پس از اینکه نخودها تقریبا نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن ها اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.
آب آش نباید زیاد باشد تا جا برای اضافه کردن دوغ باشد.
پس از اینکه برنج مغز پخت شد، نمک و فلفل و سبزی خرد شده را نیز به آش اضافه کنید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود.
۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.
وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ نبرد.
غذا را سرو کنید و کمی سیر تازه خرد شده یا رنده شده را روی آن بریزید.
نکته:
روش پخت گوناگونی از این آش در کتابهای مختلف موجود است که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می کنند. اما روش اصلی و سنتی پخت این غذا دستوری است که در روش پخت ذکر شد.
آش دوغ به خاطر داشتن دوغ و سیر باعث افت فشار خون می شود. بنابراین در خوردن آن زیاده روی نکنید.