23-08-2014، 9:32

مواد لازم براي ٤ نفر:
برنج آبكش شده سه پبمانه
عدس خيس خورده يك پيمانه
ماست يك و نيم پيمانه
روغن مايع نصف پيمانه
پياز ١ عدد
زرده تخم مرغ ٤ عدد
زرشك نصف پيمانه
دارچين ١ ق چ
زردچوبه ١ ق چ
زعقران دم كرده يك چهارم ق چ
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
*ابتدا عدس را با مقدار آب مي پزيم.

*پياز را خرد كرده و با مقدار كمي روغن تفت ميدهيم تا سبك شود.

*پياز را به عدس در حال پخت اضافه ميكنيم.

*زردچوبه را هم ميريزيم.

*مي گذاريم تا عدس خوب پخته شود و جا بيفتد ضمن اينكه آبش كشيده شود.

*اگر عدس پخته شده بود ولي هنوز مقدار آب داشت، عدس را آبكش كنيد تا آب اضافه گرفته شود.
*آب اضافه را دور نريزيد. ميتوانيد آن را با مقداري نان ميل كنيد. يا در سوپ ازش استفاده كنيد چون عدس سرشار از آهن است.

*حالا فر را روي ٢٠٠ درجه روشن ميكنيم تا گرم شود.
*زرده تخم مرغ و ماست و زعفران دم كرده و مقداري نمك و فلفل را با هم مخلوط ميكنيم.

*نصف روغن مايع گفته شده را به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه مي كنيم.

*حالا دارچين را اضافه و خوب با قاشق هم ميزنيم.

*از اين مخلوط كمي كف قابلمه چرب شده ميريزيم.
*من از قابلمه پيركس استفاده كردم.

*سپس برنج آبكش شده را به مابقي مخلوط بالا اضافه ميكنيم و هم ميزنيم.

*مقداري از برنج را كف قابلمه ريخته و با پشت قاشق كمي فشار ميدهيم تا منسجم شوند.

*از مخلوط عدس و پياز روي برنج ميريزيم. ميتوانيد از ديواره ها كمي فاصله بدهيد تا هنگام سرو لايه عدس مشخص نشود و يا برعكس. من از دو لايه عدس استفاده كردم براي نشان دادن اين موضوع يك لايه را تا كناره هاي ظرف نريختم ولي لايه بعد كامل مشخص خواهد شد.

*سپس مقداري زرشك شسته شده روي آن ميريزيم.
*نكته ١: اندازه زرشك به دلخواه ميتواند تغيير كند.
*نكته ٢: به جاي زرشك ميتوان از كشمش پلويي هم استفاده كرد. ولي من اين تركيب رو ترجيح ميدهم.

*دوباره مقداري برنج ميريزيم و همينطور تا انتها ادامه ميدهيم تا لايه آخر را برنج تشكيل دهد.



*بقيه روغن را روي برنج ميريزيم.
*حالا روي قابلمه را فويل ميكشيم و در آن چند سوراخ ايجاد ميكنيم.

*و در فر گرم شده با دماي ٢٠٠ درجه به مدت يك ساعت ميپزيم.
*بعد از اينكه برنج دم كشيد، كمي صبر ميكنيم تا خنك شود.
*سپس در ظرف سرو برميگردانيم.

*اين هم بافت داخل ته چين.
