امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تاثیر مهم سن بالیدگی در استعدادیابی ورزشی

#1
در مقوله استعدادیابی، مساله سن بالیدگی یا سن زیست‌شناختی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که چندان به آن پرداخته نمی‌شود.به دلیل نبود متولی واحد در مقوله استعدادیابی، متاسفانه هر سازمان، ارگان و فردی بدون نظارت و بدون این ‌که هدف مشخصی را در قالب یک الگوی از پیش تعیین شده دنبال کند یا مجوز خاصی برای این کار داشته باشد وارد حوزه استعداد یابی شده و علیرغم صرف هزینه های مادی و معنوی بسیار، خروجی مطلوبی نیز بدست نمی آورد.
از آنجایی که هر فردی دارای یک سن تقویمی و یک سن زیست‌شناختی (بالیدگی) است، بر این اساس، برای انجام یک برنامه استعداد یابی پیشرفته باید ضمن در نظر گرفتن سایر متغیرهای اثرگذار در حوزه مذکور، افراد دارای سن تقویمی یکسان را در قالب سه گروه زودرس، طبیعی و دیررس از نظر بالیدگی تقسیم بندی کرد.
تاثیر مهم سن بالیدگی در استعدادیابی ورزشی 1
نتایج تحقیقات اخیر نشان می دهند فردی که دارای بالیدگی زودرس نسبت به همسالان غیر بالیده خود می باشد، از قابلیت های جسمانی و روانی بهتری برخورداراست و چنانچه مساله بلوغ یا بالیدگی در فرایند استعداد یابی را مد نظر قرار ندهیم در آن صورت دچار اشتباه خواهیم شد و افرادی که دیرتر بالیده می شوند را کم استعدادتر معرفی خواهیم کرد.
در حال حاضر اساتید حوزه علوم ورزشی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی هر کدام از زاویه گرایش تخصصی خود وارد بحث استعدادیابی می شوند و متغیرهای مربوط به گرایش خود را مورد تاکید قرار می دهند در حالی که در فرایند استعداد یابی باید از یک الگوی چند بعدی پیروی کرده و تمام عوامل اثر گذار در این حیطه نظیر متغیرهای تکنیکی، تاکتیکی، فیزیولوژیک، آنتروپومتریک و روانشناختی مورد اندازه گیری و تجزیه و تحلیل قرار گیرند و نباید نگاه تک‌بعدی به این مقوله داشته باشیم.
استعدادیابی و استعدادپروری دو مقوله تفکیک شده و جدا از یکدیگر هستند و نباید هر دو فرایند را به یک گروه واگذار کرد. البته این بدان معنی نیست کسانی که کار استعدادیابی انجام می‌دهند ادامه کار را برای استعدادپروری به متخصصان دیگری بسپارند و دیگر ارتباطی با آن ها نداشته باشند، بلکه این دو گروه باید مانند دو بال یک پرنده در کنار هم قرار بگیرند تا نتیجه‌ کار اثربخش وکارآمد باشد.
گاهی وقت‌ها فردی در یک برهه زمانی کوتاه چون عملکرد موفقی ندارد از برنامه کنار گذاشته می‌شود؛ در حالی که افراد برحسب شرایط مختلف نظیر سطح بلوغ، وضعیت جسمانی- روانی، آمادگی در شرایط تمرین- مسابقه و سایر موارد متفاوت هستند و باید شانس دوباره و حتی چند باره به این‌گونه افراد داده شود تا طی یک پروسه زمانی طولانی مدت ( حداقل ۲سال) مورد ارزیابی قرار گرفته و بهترین ها از هر نظر انتخاب و به سمت آکادمی ها و باشگاه های ورزشی هدایت شوند.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  اخبار کوتاه ورزشی!
  فینال کم تاثیر است؛ مسی تصمیمش را گرفته
  نحوه مقابله با کرونا در ورزشگاه، سالن ورزشی و استخر
  چرا تکلیف تمرینات و مسابقات ورزشی مشخص نشد؟
  چرا به صلاحیت تحصیلی ورزشی‌ها رسیدگی نمی‌شود؟
  خطرهای برگزاری ادامه لیگ نوزدهم از نگاه یک پزشک ورزشی
  داستان عجیب انتخاب چهره سال یک رشته ورزشی در پیج اینستاگرام با 1600 فالوئر!
  از سرگیری تمرینات ورزشی در ایتالیا از نیمه اردیبهشت
  مدیر ورزشی بایرن مونیخ: نویر برای ما ارزش زیادی دارد
  جهانبخش: برایتون برایمان تجهیزات ورزشی فرستاد تا آماده بمانیم

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان