امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

جایگزینی سوختهای زیستی بجای فسیلی

#1
جایگزینی سوختهای زیستی بجای فسیلی 1

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: تحقیقات برای تولید سوخت‌های زیستی جایگزین سوخت فسیلی در پژوهشکده بیوتکنولوژی از مدتها پیش آغاز شده است.

دکتر امید توکلی، رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حاشیه بازدید از پژوهشکده بیوتکنولوژی کرج که با حضور دکتر علی وطنی، معاون توسعه فناوری معاونت علمی و دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی همراه بود، اظهار کرد: در صورت تولید سوختهای زیستی که از دانه‌های روغنی گرفته می‌شود، جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی خواهیم داشت در نتیجه از آلودگی‌های زیست محیطی جلوگیری خواهد شد.

وی افزود: هدف از بازدید از پژوهشکده بیوتکنولوژی آشنایی با پتانسیل‌ها و دستاوردهای این مرکز و ورود به بحث تجاری سازی محصولات تولیدی آن بود. در این جلسه، بحثهایی مانند اهمیت بالای بیوتکنولوژی در کشاورزی مطرح شد و ضرورت حمایت مالی از این محصولات نیز مورد بررسی قرار گرفت.

توکلی تصریح کرد: در حال حاضر میزان بالایی از محصولات کشاورزی بیوتکنولوژی به کشور وارد می شود، در حالی که پتانسیل بالایی از تولید این محصولات در کشور وجود دارد.

استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین عنوان کرد: در حال حاضر واردات زیادی از محصولات بتاکاروتن داریم و سالیانه حدود 40 میلیارد دلار از این نوع محصولات به کشور وارد می‌شود، در حالی‌که این نوع محصولات را با تولید صنعتی از ریزجلبکهای دریاچه ها می توانیم تولید کنیم.

وی با اشاره به موضوع ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی گفت: در حال حاضر حدود 35 درصد محصولات کشاورزی معادل ضایعات پس از برداشت آنها است که میزان آن بالا است و می توانیم از این ضایعات استفاده بهینه کنیم.

توکلی، واردات بذرهای کشاورزی به کشور را نیز یکی از بحثهای مطرح شده در جریان این بازدید عنوان کرد و گفت: در حال حاضر حدود 230 میلیون دلار محصولات تراریخته در دنیا تولید می‌شود و ایران نیز سالیانه 5 میلیون دلار واردات تراریخته دارد، در حالی که پتانسیل بسیار بالایی در کشور برای تولید این محصولات وجود دارد.

وی بیان کرد: در این پژوهشکده با ایجاد تغیییرات ژنتیکی روی محصولات کشاورزی، آنها را نسبت به برخی از آفات، شوری، سرما و گرما مقاوم و در واقع با این کار تلاش کرده‌اند محصولات کشاورزی را با شرایط آب و هوایی و جغرافیایی مختلف سازگار کنند.

تدوین پروتکل‌های زیست فناوری

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به دستاورد دیگر پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج، تصریح کرد: بحث کشت بافت بر روی محصولاتی مانند بذر سیب زمینی، گردو، خرما و گیاهان دیگر در پژوهشکده مورد بررسی قرار گرفته و پروتکل‌های زیست فناوری مربوط به تولید این بذرها یا محصولات اولیه نیز تدوین شده است.

وی یادآور شد: بازدیدی از بخش ژنومیکس پژوهشکده داشتیم که در این بخش، به بررسی ژن‌ها می‌پردازند و بر این اساس می‌توانند محصولات کشاورزی را با آب و هواهای مختلف تطبیق داده و کشت آنها را در این محیط ها بررسی کنند.

توکلی، با اشاره به بازدید از واحد صنعتی و بیوراکتورهای این پژوهشکده گفت: در این واحد با کشت میکروبی، طرح حفظ محیط زیست و پالایش خاکهای آلوده انجام می شود، همچنین از طریق پسماندهای خانگی یا زباله های خانگی کودهای بیولوژیک تولید می کنند که برای محصولات کشاورزی مفید هستند.

علت یابی نابودی جنگل‌های زاگرس

وی در ادامه درباره جنگل‌های بلوط شمال و ناحیه زاگرس ابراز کرد: این جنگل‌ها به ویژه در ناحیه زاگرس مدتها است از بین رفته اند که در این پژوهشکده تحقیقاتی آغاز شده تا با علت یابی این امر، از طریق کشت بافت درخت های سالم، به احیای این جنگل ها بپردازند.

رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پتانسیل بالای استان ها در تولید برخی محصولات کشاورزی خاص، استفاده از این پتانسیل ها را در کشور ضروری دانست. در این رابطه با دفتر امور فناوری استان ها مذاکراتی داشتیم تا بتوانیم از طریق ستادها در استان هایی که پتانسیل تولید برخی محصولات خاص را دارند، همکاری کرده و از این پتانسیل ها به نحو مناسبی استفاده کنیم.

توکلی، انجام تحقیقات بر روی چهار دانه روغنی کلزا، پنبه، زیتون و آفتابگردان را از دیگر اقدامات این پژوهشکده عنوان کرد و گفت: تحقیقات خوبی در این زمینه انجام شده که مهم ترین آن، انجام تحقیق بر روی پنبه های مقاوم به آفات است که از این طریق می توانند مزارع پنبه سیستان و بلوچستان که از بین رفته اند را دوباره احیا کنند.

ورود بخش خصوصی به حوزه زیست فناوری

رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تاسیس شرکتهای دانش بنیان در این پژوهشکده را ضروری دانست و گفت: در این بازدید تلاش کردیم تا این پژوهشکده را ترغیب به تاسیس و حمایت از شرکت های دانش بنیان کنیم. حمایت پژوهشکده از بخش خصوصی بسیار ضروری است که می‌تواند با این کار بخش خصوصی را نیز وارد حوزه بیوتکنولوژی و تولید محصولات کشاورزی کند.


توکلی، با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری از شرکتهای دانش بنیان، گفت: اگر پژوهشکده بیوتکنولوژی از شرکت های دانش بنیان حمایت کرده یا اقدام به تاسیس این شرکتها کند تا سقف یک هزار میلیارد دلار حمایت مالی دریافت خواهد کرد.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  سوخت های فسیلی
  بیوهکینگ یا هـک‌ زیستی چیست؟
  افزایش بازدهی حذف آلاینده‌ها با جایگزینی نانو لوله‌های پودری
  کشفیات تازه دانشمندان درباره تنوع زیستی خاک
  تولید جوهر زیستی حاوی باکتری زنده
  ساعت زیستی چیست؟
  هشدار۲۰۰دانشمند درباره خطرات‌زیستی موبایل
  تولد نخستین کودک با روش جایگزینی میتوکندری
  با فناوری چشم زیستی هوشمند دیگر نیاز به عینک زدن ندارید + تصاویر
  تصویربرداری غیرنابودگر سه‌بعدی از سلول‌های زیستی با صوت

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان