امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

چگونه عربستان و ترکیه از تروریست‌های عراق حمایت می‌کنند؟

#1
هرچند در روزهای اول تهاجم گروه‌های تروریست به عراق، تنها سخن از گروه‌های تکفیری به میان می‌آمد، ‌به سرعت مشخص شد ‌نه تنها این گروه‌ها از ‌عراق و از سوی عناصر سابق بعثی حمایت می‌شوند، بلکه در سطح منطقه نیز برخی دولت‌ها، به ویژه عربستان سعودی، حامی آن‌ها به شمار می‌روند. در همین راستا، سعودی‌ها تلاشی همه‌جانبه ‌برای حمایت از تروریست‌ها کرده‌اند.
کد خبر: ۴۱۰۰۷۴تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۱ - 22 June 2014
هرچند در روزهای اول تهاجم گروه‌های تروریست به عراق، تنها سخن از گروه‌های تکفیری به میان می‌آمد، ‌به سرعت مشخص شد ‌نه تنها این گروه‌ها از ‌عراق و از سوی عناصر سابق بعثی حمایت می‌شوند، بلکه در سطح منطقه نیز برخی دولت‌ها، به ویژه عربستان سعودی، حامی آن‌ها به شمار می‌روند. در همین راستا، سعودی‌ها تلاشی همه‌جانبه ‌برای حمایت از تروریست‌ها کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، یکی از نکاتی که اندک زمانی پس از آغاز تهاجم گروه‌های تروریستی به شهرهای عراق مورد توجه قرار گرفت، این بود که چگونه این گروه‌ها با وجود اندک بودن از نظر ‌نفرات، توانستند به سرعت در برخی مناطق راه یافته و مناطقی را به اشغال خود درآورند.

یکی دو روزی بیشتر نگذشت که محافل رسانه‌ای و تحلیلی گوناگون با توجه به گزارش‌های میدانی رسیده از عراق، به این نتیجه رسیدند که وظیفه هدایت و برنامه ریزی اقدامات گروه‌های تروریست تکفیری، در حقیقت با ژنرال‌ها و فرماندهان بعثی است که پس از مدت‌ها مخفی بودن، تلاش دارند با استفاده از اوضاع ناآرام منطقه ای نسبت به احیای قدرت خود و بازگرداندن اوضاع به شرایط زمان صدام اقدام کنند.

اما یک نکته بسیار مهم دیگر که پس از این ماجرا روشن شد، حمایت آشکار و مستقیم برخی کشورهای منطقه، از جمله عربستان سعودی و ـ شاید به میزان کمتری ـ ترکیه از تروریست‌ها بود. شاید مجموعه این عوامل، بتواند به خوبی به تبیین دلایل تطویل بحران امنیتی در عراق و ادامه درگیری‌ها در این کشور کمک کند!

در این راستا، باید اشاره کرد که در آغاز پیشروی تروریست‌ها در عراق، رژیم سعودی سیاست صبر و انتظار را در پیش گرفته و احتمالاً امیدوار بود که تروریست‌ها بتوانند با ‌تاکتیک‌های ضربتی و غافلگیرانه، در همان آغاز کار را تمام کرده و به هدف مورد نظر ـ که براندازی دولت عراق و سرکوب شیعیان این کشور باشد ـ دست پیدا کند.

اما نخستین واکنش علنی سعودی‌ها به تحولات عراق، هنگامی بود که جمهوری اسلامی ایران هشدار داد در صورت حرکت گروه‌های تروریستی به سمت اماکن مقدسه شیعیان و تلاش برای هتک حرمت این اماکن، خود وارد عمل خواهد شد و پس از آن، برخی مقامات عالی‌رتبه ایران، از جمله رئیس جمهور نیز اعلام کردند که جمهوری اسلامی آمادگی دارد در صورت درخواست دولت عراق، هر گونه کمکی در اختیار این دولت بگذارد.

در پی این ماجرا، دولت سعودی با انتشار بیانیه‌ای، نسبت به «هرگونه مداخله خارجی» در عراق هشدار داد؛ هشداری که اکثر قریب به اتفاق مطبوعات جهانی، مخاطب آن را ایران دانسته و نگرانی عربستان از احتمال جدی تغییر شرایط در عراق به ضرر خود را به عنوان عامل ‌این موضع در نظر گرفتند.

در همین راستا، روز گذشته نیز خبر رسید که ملک عبدالله، پادشاه سعودی، خود به مصر سفر کرده تا با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور جدید این کشور دیدار و گفت و گو کند؛ دیداری که در مقطع زمانی کنونی، دربردارنده نکات مهمی است.

در توضیح این ماجرا، باید خاطرنشان کرد که در روزهای اخیر و در ‌ادامه بحران در عراق، السیسی ضمن گفت‌و‌گو با مقامات بلندپایه عراقی، حمایت خود را از دولت نوری مالکی اعلام کرد؛ امری که بی گمان، خوشایند عربستان نیست و با توجه به حمایت‌های مالی سعودی‌ها از دولت جدید مصر، می‌توان قاطعانه نتیجه گرفت که سفر پادشاه سعودی به قاهره با هدف هشدار به دولت مصر و تلاش برای تغییر رویکرد این دولت نسبت به اوضاع عراق انجام گرفته است.

اما به جز عربستان، درباره نقش ترکیه در حمایت از گروه‌های تروریست تکفیری در عراق نیز مطالب زیادی در رسانه‌ها و مطبوعات جهانی گفته و نوشته شده است. پیش از هر چیز، باید توجه داشت که ترکیه در بیش از سه سال اخیر نیز در موضوع سوریه، از گروه‌های تروریستی و به ویژه «جبهه النصره» حمایت کرده بود.

بنا بر‌ تحلیل‌های موجود، این بار نیز ریشه حمایت ـ هرچند غیرمستقیم ـ دولت آنکارا از تروریست‌های گروهک ‌«داعش» از همین نکته، یعنی سیاست این کشور در قبال سوریه ریشه می‌گیرد.

روز گذشته، «فاکس نیوز» در تحلیلی در همین زمینه به دو هدف مهم اردوغان در حمایت از تروریست‌های عراق اشاره کرد که جالب توجه و منطقی به نظر می‌رسد.

به نوشته فاکس نیوز، تروریست‌های تکفیری در عراق اکنون با دو نیروی مهم در حال مبارزه هستند: دولت عراق و کردهای این کشور. دولت عراق به سبب حضور در محور مقاومت و همسویی با دولت دمشق، دشمن بالقوه ترکیه به شمار می‌رود و کردها هم که از گذشته از سوی آنکارا به عنوان یک دشمن مهم در نظر گرفته شده اند. به این ترتیب، آنکارا می‌خواهد از طریق حمایت از تروریست‌های تکفیری، به نیرویی که ‌همزمان با دو دشمن این کشور در حال نبرد است، یاری برساند.

به هر حال، مجموعه این عوامل، نشان از پیچیدگی فراوان اوضاع جاری در عراق و ارتباط آن با عرصه گسترده تر تحولات و نیز منازعات در کلیت منطقه خاورمیانه دارد؛ درگیری‌هایی که تا وقتی کشورهایی چون عربستان و ترکیه دستور کارهای سلطه‌جویانه خود را کنار نگذارند، همچنان به اشکال گوناگون ادامه پیدا خواهد کرد.
پاسخ
 سپاس شده توسط .baran
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  -ماجرای سرنگونی سوخوی ۲۴ روسیه توسط ترکیه (۲۰۱۵)-
  جنگ «اف ۱۴» ایران با «اف ۲۲» آمریکا چگونه خواهد بود؟
  مشاور وزیر کشور عراق با سردار عبداللهی دیدار کرد
  امیر حاتمی: صهیونیست‌ها اگر غلط زیادی کنند، تل آویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کنیم
  وزیر دفاع جان‌باختن جمعی از نظامیان ترکیه را به همتای خود تسلیت گفت
  عوامل تشدید حملات انصارالله در عمق عربستان/ نقشه پنهان آمریکا برای یمن چیست؟
  یمن| عملیات گسترده موشکی و پهپادی در عمق عربستان و هدف قرار گرفتن تاسیسات راهبردی
  عراق| آغاز مرحله جدید «وعده صادق» در بصره/ حملات توپخانه‌ای حشد شعبی به مواضع داعش در
  نداجا چگونه امنیت کاروان‌های تجاری ایران را تامین می‌کند؟ / پیوند ایران، چین و روسیه
  عراق| پروازهای مشکوک بالگردهای آمریکایی بر فراز مواضع حشد شعبی

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان