امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

کشف کهنسال ترين سياره بيگانه با امکان وجود حيات

#1
 سیاره Kapteyn b که فقط 13 سال نوری از زمین فاصله دارد، هم‌اکنون قدیمی‌ترین سیاره صخره‌ای شناخته‌شده در یک منطقه زیست‌پذیر به شمار می‌آید.این سیاره پنج برابر زمین جرم دارد و هر 48 روز یک بار حول ستاره والدش می‌چرخد. خود ستاره والد که Kapteyn نام دارد، سریع‌تر از هر ستاره مجاور زمین، عرض آسمان را طی می‌کند.

 ستاره مزبور به همراه دو سیاره‌اش که اخیرا کشف شده‌اند، هم‌اکنون بسیار دورتر از محل‌ آغازین شکل‌گیری‌شان در خارج از کهکشان راه شیری قرار دارند. ستاره «کپتین» در اواخر سال 1890 توسط «جیکاب کورنلیوس کپتین» هلندی کشف شد و یک کوتوله قرمزرنگ M1 است. این جرم کیهانی ستاره‌ای خنک و کوچک بوده و عام‌ترین نوع ستاره در کهکشان راه شیری به شمار می‌آید.

در حالی که دمای سطح خورشید بین پنج تا شش هزار درجه کلوین گزارش شده، دمای سطح کپتین بیش از 3500 درجه کلوین گزارش شده است. علاوه برخنک‌تر بودن، این ستاره یک سوم خورشید جرم دارد و در مقایسه با خورشید جوان 4.6 میلیارد ساله، کمی مسن‌تر است.

تصور می‌شود کپتین یکی از اعضای گروهی باستانی باشد که در روزهای آغازین زمین شکل گرفته است. ستاره‌های کوتوله گروه M اهداف مطلوبی برای شکار سیارات فراخورشیدی هستند. زیرا می‌توان این سیارات را که اندکی بزرگ‌تر از زمین‌ هستند، در مجاور این ستارگان کشف کرد.

تیمی بین‌المللی متشکل از 20 منجم، داده‌های حاصل از سه تلسکوپ بزرگ را برای مطالعه سیاره‌های این ستاره به نام‌های «کپتین b» و «کپتین c» تحلیل کردند. این سیارات به ترتیب طی بازه‌های زمانی 48 و 120 روز حول ستاره والدشان مدارگردی می‌کنند.

در این میان، «کپتین b» تنها سیاره‌ای است که در منطقه زیست‌پذیر قرار دارد، اما «کپتین c» که دست کم هفت برابر زمین جرم دارد، جسمی صخره‌ای و بسیار دورتر از ستاره میزبانش است، بنابراین نمی‌تواند میزبان آب مایع باشد.

دکتر آنگلادا اسکوده از دانشگاه کوئین مری لندن رهبر ارشد این مطالعه گزارش شد.در پایان اشکال و نمودارهایی برای روشن تر شدن مطلب آورده می‌شود.

کشف کهنسال ترين سياره بيگانه با امکان وجود حيات 1
در این شکل، کپتین-بی و زمین در کنار یکدیگر تصویر شده‌اند تا اندازه حدودی کپتین-بی مشخص شود. کپتین-بی را لایه‌ای از ابر پوشانده است. شبکه‌های اتصال آب در کپتین-بی را نیز مشاهده می‌کنید.
کشف کهنسال ترين سياره بيگانه با امکان وجود حيات 1
در این شکل، منطقه قرارگیری زمین در برابر خورشید و همچنین محدوده‌ای که در آن با توجه به درجه حرارت امکان زندگی وجود دارد مشاهده می‌شود. همین شکل برای کپتین-بی و ستاره آن یعنی کپتین هم دیده می‌شود. محدوده سبز رنگ، محدوده‌ایست که امکان زندگی در آن وجود دارد.
کشف کهنسال ترين سياره بيگانه با امکان وجود حيات 1
در این شکل، مشخصات و جزئیات مدار گردش کپتین-بی را مشاهده می کنید.
کشف کهنسال ترين سياره بيگانه با امکان وجود حيات 1
در این شکل تمام سیاراتی که امکان بالقوه سکونت در آنها وجود دارد بر اساس فاصله تا زمین دیده می‌شوند. کپتین-بی عضو جدید این فهرست است.
کشف کهنسال ترين سياره بيگانه با امکان وجود حيات 1
نقشه ستاره‌ای، با مشخص شدن جایگاه سیاراتی که امکان بالقوه سکونت انسان را دارند.
کشف کهنسال ترين سياره بيگانه با امکان وجود حيات 1
منـ دیگـر به گذشتهـ نگاهـ نمی‌کنمـ. پشیمانـ نیستمـ. منـ بهـ آیندهـ نگاهـ می‌کنمـ. همهـ چیز بهـ یکدیگر متصـلـ هستند و منـ از آنـ برایـ افشاگریـ استفادهـ میـ کنم، برایـ محافظتـ و اگر لازمـ شد ... برایـ مجازاتـ.

(Aiden Pearce)
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  "آیا کرم چاله ها، امکان سفر در زمان را میسر میکنند؟"
  حداقل ۳۶ تمدن هوشمند در کهکشان ما وجود دارد!
  آیا در اعماق مریخ حیات وجود دارد؟
  آیا واقعا روی کره ماه آب وجود دارد؟
  ایا کرم چاله ها وجود دارند ؟
  عجیب ترین فرم هاي حيات
  چرا جهان هستی وجود دارد؟
  شاید “ماده تاریک” اصلا وجود نداشته باشد!
  بیگانگان در کهکشان‌ها وجود ندارد!
  تنها در کهکشان راه ­شیری بیش از ۱۰۰ میلیون سیاهچاله وجود دارد

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان