12-07-2012، 12:26
کربوهیدراتها به دو دسته ساده و مرکب تقسیم بندی میگردند. مواد غذایی حاوی کربوهیدراتهای ساده (قندی) شامل: قند، شکر، شیرینی جات و نوشابه ها بوده و گلوکز خون را بسرعت افزایش میدهند و باید از آنها اجتناب کرد.
کربوهیدراتهای مرکب(نشاسته ای): نان، سیب زمینی، ماکارونی، برنج، غلات و میوه ها میباشند و باید بیشتر از این کربوهیدراتها مصرف کرد. مضرات مصرف شکر و قند به قرار زیر میباشد:
۱-سرکوب سیستم ایمنی بدن.
۲-بر هم زدن تعادل املاح در بدن.
۳- کاهش تمرکز، بد خلقی و افزایش اضطراب.
۴-کاهش انعطاف پذیری و عملکرد بافتها.
۵-افزایش سطح تری گلیسریدهای خون.
۶-سبب فقر مس و کروم میشود.
۷- تداخل در جذب کلسیم، منیزیم و پروتئینها.
۸-پیری زود رس.
۹-پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه ای.
۱۰- افزایش چاقی، کلسترول خون و فشار سیستولیک قلب.
۱۱-کاهش ویتامین E در خون.
۱۲-کاهش هورمون رشد.
۱۳-کاهش توانایی عملکرد آنزیمها.
۱۴- کاهش ظرفیت یاد گیری – کاهش عملکرد حافظه.
۱۵-بر هم زدن تعادل هورمونها.
۱۶-نقش در ابتلا به بیماری دیابت.
۱۷-سرگیجه و خواب آلودگی.
۱۸-شکر یک ماده اعتیاد آور است.
۱۹-کاهش پایداری عاطفی.
۲۰-میتواند موجب یبوست و یا واریس گردد.
۲۱- میتواند منجر به سرطان پروستات، پستان، تخمدانها و روده گردد.
۲۲-افزایش بیماریهای قلبی-عروقی.
۲۳-سردرد و میگرن.
۲۴-افزایش هورمون استروژن در مردها.
۲۵-افسردگی.
۲۶-میتواند مانند الکل ایجاد مسمومیت کند.
۲۷- باعث افزایش سطح دوپامین، سروتونین و نوراپی نفرین در خون میگردد.
۲۸-میتواند ایجاد سنگ صفرا و سنگ کلیه کند.
۲۹-میتواند آسم و یا آلرژی ایجاد کند.
۳۰- میتواند به ساختار DNA آسیب وارد سازد.
کربوهیدراتهای مرکب(نشاسته ای): نان، سیب زمینی، ماکارونی، برنج، غلات و میوه ها میباشند و باید بیشتر از این کربوهیدراتها مصرف کرد. مضرات مصرف شکر و قند به قرار زیر میباشد:
۱-سرکوب سیستم ایمنی بدن.
۲-بر هم زدن تعادل املاح در بدن.
۳- کاهش تمرکز، بد خلقی و افزایش اضطراب.
۴-کاهش انعطاف پذیری و عملکرد بافتها.
۵-افزایش سطح تری گلیسریدهای خون.
۶-سبب فقر مس و کروم میشود.
۷- تداخل در جذب کلسیم، منیزیم و پروتئینها.
۸-پیری زود رس.
۹-پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه ای.
۱۰- افزایش چاقی، کلسترول خون و فشار سیستولیک قلب.
۱۱-کاهش ویتامین E در خون.
۱۲-کاهش هورمون رشد.
۱۳-کاهش توانایی عملکرد آنزیمها.
۱۴- کاهش ظرفیت یاد گیری – کاهش عملکرد حافظه.
۱۵-بر هم زدن تعادل هورمونها.
۱۶-نقش در ابتلا به بیماری دیابت.
۱۷-سرگیجه و خواب آلودگی.
۱۸-شکر یک ماده اعتیاد آور است.
۱۹-کاهش پایداری عاطفی.
۲۰-میتواند موجب یبوست و یا واریس گردد.
۲۱- میتواند منجر به سرطان پروستات، پستان، تخمدانها و روده گردد.
۲۲-افزایش بیماریهای قلبی-عروقی.
۲۳-سردرد و میگرن.
۲۴-افزایش هورمون استروژن در مردها.
۲۵-افسردگی.
۲۶-میتواند مانند الکل ایجاد مسمومیت کند.
۲۷- باعث افزایش سطح دوپامین، سروتونین و نوراپی نفرین در خون میگردد.
۲۸-میتواند ایجاد سنگ صفرا و سنگ کلیه کند.
۲۹-میتواند آسم و یا آلرژی ایجاد کند.
۳۰- میتواند به ساختار DNA آسیب وارد سازد.