25-05-2014، 23:56
کتر ˈسید احمد تاراˈ روز سه شنبه در گفت و گویی گفت :امسال سازمان جهانی بهداشت، موضوع فشار خون را به عنوان موضوع اصلی خود قرار داده و به کشورها توصیه کرده است که فشار خون را جدی بگیرند .فشارخون بیماری است که هیچ گونه علامتی ندارد و مردم از بیماری افزایش فشار خون خود اطلاع ندارند .
وی افزود : در حال حاضر حدود 30 درصد از افراد غذاهای پرنمک مصرف می کنند و بر اساس نتایج مطالعات انجام شده ، بیشتر افراد تمایل به مصرف بالای نمک در غذا دارند.
تارا اظهار داشت : در حال حاضر متاسفانه صنایع غذایی کشور به سوی غذاهای فرآوری شده رفته است و در تهیه و تولید این نوع از محصولات غدایی از نمک زیاد استفاده می شود.
این فوق تخصص بیماری کلیوی و فشار خون خاطرنشان کرد: دوغ ، پر نمک ترین ماده غذایی است که ایرانیان عادت به استفاده از آن دارند. مقدار نمک هر بطری دوغ حدود نیم تا دو گرم است که بسته به تولیدات کارخانه ها متفاوت است و اگر فردی با غذای خود یک بطری و یا حتی دو بطری دوغ مصرف کند ، مقدار قابل توجهی نمک وارد بدن وی خواهد شد.
وی گفت : دو علت عمده شامل مصرف بی رویه نان و برنج موجب شده است که فرهنگ مصرف نمک در میان ایرانیان افزایش یابد زیرا در پخت این دو ماده غذایی نمک زیاد استفاده می شود .
تارا افزود : نمک از عوامل اصلی افزایش فشار خون است و علاوه بر فشار خون منجر به پوکی استخوان در افراد می شود .همچنین پرفشاری خون منجر به نارسایی کلیوی ، بیماری قلبی و عروقی ، تورم در بدن و پف زیر چشم ها می شود.
وی یادآور شد : با توجه به تنوع داروهایی که در کشور وجود دارد، کنترل فشار خون و درمان آن از راحت ترین بیماری ها محسوب می شود در واقع داروها برای افرادی تجویز می شود که رژیم غذایی را به طور جدی رعایت نمی کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود 30 تا 40 درصد افراد بالای 60 سال فشار خون دارند و این افراد باید فشار خون خود را به طور مرتب کنترل کنند تا دچار عوارض ناشی از پر فشاری خون نشوند.
به گفته وی حذف نمکدان از سر سفره ها یکی از مهمترین اقداماتی است که خانواده ها می توانند برای کم کردن نمک مصرفی انجام دهند