01-11-2021، 15:18
(01-11-2021، 10:04)^t!ana^ نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مقایسه میان مردم آلمان و ایران در برخورد با سگها و گربهها
آلمان:
یک چهارم خانوادهها در آلمان گربه دارند و تعداد نسبتاً زیادی از آنها هم گربههایی هستند که هر روز برای گردش به بیرون میروند.
یک پنجم خانوادهها هم سگ دارند که بر اساس قانون، روزی سه بار باید به گردش بروند.
به عبارت دیگر، بیشتر این حیوانات مرتب به بیرون میروند و بر میگردند وبیشترشان به همه جای خانه دسترسی دارند: روی تختها، مبلمان و همه جا. با این حال، نه کسی نگران مریض شدن خودش یا بچههایش در نتیجهٔ همنشینی با این حیوانات است نه اصولاً از کسی در این زمینه چیزی میشنوید. برعکس، مردم کلی از همزیستی با این حیوانات روحیه میگیرند. آمار نشان میدهد کودکانی که با حیوانات خانگی بزرگ میشوند آلرژی و بیماریهای خودایمنی کمتری دارند، روحیه و اعتماد به نفس بالاتری دارند... همچنین، سالمندانی که از سگها و گربهها نگهداری میکنند فشار خون کمتر، ناراحتی قلبی کمتر، افسردگی کمتر دارند و کمتر بیمار میشوند.
ایران:
گربهٔ بدبختی به راهپله یا پارکینگ یک ساختمان پناه میآورد یا حتی یک نفر او را به آپارتمان خودش راه میدهد. صدای نصف همسایهها در میآید که وامصیبتا! هزار جور مریضی میگیریم، بچههایمان ال میشوند و خودمان بِل! یا سگ بدبختی به یک کوچه پناه میآورد به امید اینکه کسی لقمهای غذا به او بدهد: یک سوم ساکنان کوچه فکر میکنند سپاه بیماریها به آنها حمله کرده است و مرگشان قریبالوقوع است!!!
سوال این است:
چه چیزی فرق میکند؟ آیا ایرانیها از گونهٔ دیگریاند یا سگها و گربههای ایران، جانوران دیگری؟
چرا مردم کشورهای دیگر از همزیستی با سگها و گربهها مریض نمیشوند و کلی هم روحیه میگیرند و کمتر بیمار میشوند ولی در ایران، حضور یک سگ یا گربه حتی در کوچه یا پارکینگ یا راهپله یا حتی در آپارتمان همسایه باعث نگرانی در مورد بهداشت و بیماری در مردم میشود؟
حتماً عدهای میگویند سگها و گربهها در مثلاً آلمان سراغ سطلهای زباله در خیابانها نمیروند. خب شما هم به صورت مرتب به این حیوانات غذا بدهید تا سراغ سطلهای زباله نروند!
عدهای هم خواهند گفت: خیابانها و پارکهای آلمان با ایران فرق دارند. چه فرقی؟ حیوانی که سه بار در روز در خیابان و پارک و جنگل میگردد و همه جا پا میگذارد، چه فرقی با حیوانی دارد که در کوچه یا خیابان ایران میگردد؟
عدهای هم خواهند گفت: حیوانات در آلمان خانگیاند و واکسن میخورند. پاسخ این است که منهای واکسن هاری، سایر واکسنهایی که به سگها و گربهها تزریق میشوند برای جلوگیری از انتقال بیماریها بین گونهٔ خودشان یعنی از گربه به گربه و از سگ به سگ است. به عبارت دیگر، این واکسنها ضامن سلامتی خود حیواناند نه انسانها و زدن یا نزدن واکسن به این حیوانات، تاثیری در سلامتی انسانها ندارد. بیماری هاری هم بیماریای است که بسیار به ندرت پیش میآید و حیوانی که هاری گرفته باشد به شما پناه نخواهد آورد. تنها کاری که در صورت همخانگی با این حیوانات، برای جلوگیری از انتقال بیماریها از أنها به اعضای خانواده باید انجام دهید، خوراندن قرص انگل به آنها و تمیز نگه داشتن پوست آنهاست که کار سادهایست. توجه کنید! همخانگی! وگرنه، احتمال ابتلا به انگلها از طریق آدمها در اتوبوس و رستوران و غیره به شما خیلی بیشتر از احتمال ابتلای انگلها از سگ و گربههای داخل کوچه و حیاط و راهپله و پارکینیگ به شماست.
لطفاً «بهداشت» را بهانهای برای تاراندن حیوانات از هر گوشهای قرار ندهید و آنها را (مخصوصاً در سرما) از داشتن یک سقف یا سرپناه محروم نکنید. با رعایت سادهترین اصول، میتوانید در امنیت و بهداشت با این حیوانات همسایگی و همنشینی کنید. توجه کنید که این حیوانات هم شهروندان این سرزمین و کرهٔ خاکیاند. فراموش نکنیم، احترام به موجودیت و حقوق همهٔ موجودات، بخش جداییناپذیر از «بهداشت روانی» است که اهمیت آن اگر بیشتر از بهداشت جسمی نباشد کمتر هم نیست.
-تالین ساهاکیان
"حیوانیت"
جدای اینها ، حیوانات متعلق به حیات وحش هستند و آزاد ، خودشان باید غذای خودشان را مهیا کنند که این برنوع زندگی و سلامت خودشان نیز تاثیر بسیار مثبتی دارد... بهتر است قاطی انسان ها نشوند به این صورت ، چون هم برای انسان مناسب نیست هم برای حیوان