24-04-2016، 15:43
سمینار یک روزه درآمدی بر فرهنگ آموزش در ژاپن با حضور دکتر ابوالفضل بختیاری به همت گروه تکنولوژی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار آنا، عضو هیأت علمی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کشور در سالن آمفی تئاتر مرحوم دکتر علی سلطانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد گفت: «پژوهشهای انجام شده در باره فرهنگ آموزش و فرهنگ مدارس ژاپنیها، اعجاب جهانیان را برانگیخته است، به طوری که در چندین آزمون بین المللی TIMSS تیمز، آموزش و پرورش ژاپن جزء کشورهای برتر جهان بوده است، همچنین مطالعات تطبیقی آموزش و پرورش نشان میدهد که آموزش و پرورش عمومی به ویژه دوره ابتدائی از کیفیت بسیار بالائی برخوردار است.»
این استاد دانشگاه در مورد مدارس ابتدایی در ژاپن اظهار کرد: «مدارس ابتدایی در آن کشور بسیار جالب و دیدنی است. ساختار نظام آموزش ابتدایی ژاپن به پرورش شخصیت کودک در این دوره بسیار توجه دارند. فضای فیزیکی مدارس ابتدایی بسیار مجهز و درخور توجه است. در مدارس ابتدایی ژاپن سرایدار وجود ندارد و دانش آموزان برای پاکیزه نگه داشتن کلاسها، راهروها یا سرویسهای بهداشتی و زمینهای بازی خود وارد عمل خواهند شد.»
بختیاری ویژگی مهم فضای فرنگی مدارس ژاپن در دوره ابتدایی را شلوغی، سرزندگی، شادابی، توجه به روحیه کار گروهی، انضباط فردی بیان کرد و گفت: « در مدارس ژاپن قلب و اندیشه دانشآموزان مد نظر است.»
ابوالفضل بختیاری عضو هیأت علمی مرکز پژوهش و برنامه ریزی آموزش کشور چند سالی در ژاپن به تدریس و تحقیق مشغول بوده و از ایشان تألیفاتی چون «تدریس پژوهشی یا درس پژوهی» به چاپ رسیده است.