امتیاز موضوع:
- 2 رأی - میانگین امتیازات: 4.5
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
★معرفی کتاب های علمی★
|
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: مرگ با سیاهچاله
کتاب «مرگ با سیاهچاله و دیگر معماهای کیهانی» مشتمل بر ۶ بخش و ۴۰ فصل شامل مقالات پرخواننده ای است که دکتر نیل دگراس تایسون هر ماه در مجله تاریخ طبیعی منتشر کرده است.
نام اصلی: Death by black hole: and other cosmic quandaries
مرگ با سیاهچاله و دیگر معماهای کیهانی
نوشته: نیل دگراس تایسون
ترجمه: محمد نوده فراهانی
ناشر: آموزشی تالیفی ارشدان
موضوع: نجوم، کیهان شناسی
سال انتشار: ۱۳۹۸
تعداد صفحه:۴۴۴
نیل دگراس تایسون در پیش گفتار کتاب نوشته: من جهان را مانند مجموعه ای از شیها، نظریهها و پدیدهها نمی بینیم، بلکه آن را صحنه ای پهناور از نمایش کیهانی تصور می کنم که بازیگران آن با ریسمان های پیچیده ای از جنس داستان و طرح پیش می رود. پس طبیعی است هنگام نوشتن دربارۀ کیهان، خواننده را به پشت صحنۀ این نمایش کیهانی دعوت کنم؛ تا خود از نزدیک شاهد طراحی مجموعه و نوشتن متن نمایشنامه باشد و داستان را تا انتها دنبال کند. هدف من همواره این بوده است که خواننده را با جهان هستی آشنا کنم که البته این کار دشوارتر از انتقال ساده حقایق است، بارها پیش می آید که در مسیر شناخت جهان هستی هرگاه گیتی بخواهد مثل صورتکهای غمگین و شاد نمایشنامهها لبخند بر لبانمان نقش خواهد بست یا اشک در چشمانمان جاری خواهد شد و لحظههایی هم فرا می رسند که باز هرگاه گیتی بخواهد سرگشته و حیران خواهیم شد. بنابراین تصور می کنم کتاب «مرگ با سیاهچاله» همچون پنجره ای پیش روی خواننده است که به حرکت، روشنگری و وحشت ما در جهان هستی گشوده می شود.
هر فصل از این کتاب اولین بصورت مجموعه مقالاتی تحت عنوان جهان هستی در مجله تاریخ طبیعی چاپ شد و انتشار آنها از سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۰۵ مدت ۱۱ سال ادامه یافت. کتاب مرگ با سیاهچاله به نوعی بهترینهای جهان هستی است و شامل مجموعه مقالات پر خواننده ای می شود که در طول این سالها نوشتهام و برای حفظ انسجام مطالب و براورده شدن نیازهای علمی روز آنها را بطور جزئی ویرایش کردم. این مجموعه را به شما خواننده محترم تقدیم می کنم و امیدوارم از خواندن آن لذت ببرید.
فهرست کوتاه مطالب کتاب
۱- طبیعت دانش
۲-دانش ِ طبیعت
۳- روشها و مقاصد طبیعت
۴- معنای حیات
۵- آنگاه که جهان هستی بدخواه می شود
۶- علم و فرهنگ
۷- گفتار پایانی
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: در جستجوی طبیعت
کتاب « در جست و جوی طبیعت» مقدمهای خواندنی و قابل فهم برای آشنایی با یکی از با استعدادترین دانشمندان جهان، در خصوص کاوش در طبیعت است.
نام اصلی: In Search of Nature
نوشته: ادوارد ویلسون
ترجمه: کاوه فیض اللهی
ناشر: فرهنگ نشرنو
موضوع: طبیعت، زیست شناسی
سال انتشار: ۱۳۹۷
تعداد صفحه: ۲۷۰
ادوارد ویلسون، شاید بیش از هر دانشمند دیگری در قرن ما، جانوران را در زیستگاه طبیعیشان زیر نظر گرفته و قوانین حاکم بر رفتار، سازمان اجتماعی، و روابطشان را با محیط دریافته است. اما او نه فقط در پی آنچه این یافتهها دربارۀ خودِ این جانوران به ما میگویند، بلکه در پی چیزی است که میتوانند دربارۀ طبیعت انسان و رفتارِ گونۀ ما به ما بگویند. او نتایج جذاب و گاه شگفتانگیز بررسیهایش را به واسطۀ کتابهایی فوقالعاده همچون تنوع حیات، طبیعت انسان و زیستشناسی اجتماعی، با خوانندۀ عام در میان گذاشته است. نثر جذاب و دقیق او دربارۀ موضوعات پیچیده دو جایزۀ پولیتزر برایش به ارمغان آورده و ستایش دانشمندان و خوانندگان سرتاسر جهان را برانگیخته است.
ادوارد ویلسون، زیستشناس و طبیعیدان ۸۸ساله امریکایی، یکی از بزرگترین نظریهپردازان تکامل در جهان است و نویسندۀ بیش از ۳۰ کتاب دربارۀ مورچهها، بومشناسی و حفاظت، زیستشناسی اجتماعی، تنوع زیستی و تکامل است. او استاد بازنشستۀ دانشگاه هاروارد و برندۀ جایزههای متعدد است. دوران کودکی ویلسون در جنوب امریکا و جمعآوری مارها و حشرات در جنگلها و مردابهای این منطقه تأثیری جادوانه بر کار و زندگیاش گذاشت.
گزینه ای از کتاب: انسان اگر نباشد اتفاقی نمیافتد
«حقیقت این است که ما به بیمهرگان نیازمندیم اما آنها نیازی به ندارند. اگر انسان همین فردا از صحنه روزگار محو، جهان با کمترین تغییر به راه خود خواهد رفت. گایا یعنی مجموعه حیات بر روی زمین خود را ترمیم خواهد گرد و به شرایط محیزی شکوهمند ۱۰۰ هزار سال پیش بازخواهد گشت. اما اگر بیمهرگان ناپدید شوند بعید است که گونه انسان بتواند بیش از چند ماه دوام بیاورد. بیشتر ماهیها، دوزیستان،پرندگان و پستانداران نیز تقریبا طی همین مدت منقرض خواهد شد.
به دنبال آنها بخش عمده گیاهان گلدار از بین خواهند رفت و به همراه آنها ساختار فیزیکی اکثر جنگلها و سایر زیستگاههای خشکی جهان از میان خواهند رفت. خاک خواهد گندید. با روی هم انباشته و خشکشدن گیاهان مرده و باریک و بسته شدن مجاری و چرخههای مواد غذایی، سایر اشکال پیچیده حیات گیاهی نیز از میان خواهند رفت و با نابودی آنها از آخرین مهرهداران باقیمانده نیز اثری نخواهد ماند.» قسمتی از کتاب در بخش «فراوانی طبیعت» به موجودات کوچکی که جهان را اداره میکنند اشاره دارد.
در ستایش کتاب:
در جستوجوی طبیعت ویلسون را در تهاجمیترین و خواندنیترین هیئتش به نمایش میگذارد؛ جشنوارهای از ایدهها درباره مورچهها، مارها، کوسهها و طبیعت انسان متعالی و وحشی، و نیاز عمیق ما به وحش.
– ناتالی انجییر، مجلۀ ساینس و نویسندۀ دلبری دیوها
ادوارد ویلسون یکی از جسورترین و تأثیرگذارترین زیستشناسان قرن بیستم است. خوشبختانه او اتفاقاً نویسندهای دلپذیر و زبردست هم هست. در جستوجوی طبیعت، لبریز از شگفتیهای حیات و ایدههای مهمی است که با ظرافت بیان شدهاند. این اثر بار دیگر نشان میدهد که چرا ما غیردانشمندها باید از داشتن صدای او ممنون باشیم.
– دیوید کوآمن، نویسندۀ آواز دودو و غول خدا
عجب ماجراهایی! ادوارد ویلسون داستانهای رنگارنگی دربارۀ مارها و کوسهها، مورچهها و کفتارها به هم میبافد تا از آنها اصول طبیعت را استخراج کند و به درکی از طبیعت انسان برسد. سپس با چشمی تیزبین و علمینگر، حس شگفتی شاعرانه، و با طنزی افسونگر، نگاهی به آیندۀ علوم تجربی و انسانی میاندازد. هرگاه چیزی از ویلسون میخوانم، احساس میکنم کسی رازهایش را با من در میان میگذارد.
-هلن فیشر، نویسندۀ آناتومی عشق و جنس اول
فهرست مطالب کتاب
طبیعت جانوران، طبیعت انسان
۱- مار
۲-در ستایش کوسه ها
۳-همراه با مورچه ها
۴-مورچه ها و همکاری
الگوهای طبیعت
۵-فداکاری و تهاجم
۶-تماشای بشر از فاصله
۷-فرهنگ به عنوان فراوارده ای زیستی
۸-پرنده بهشتی: شکارچی و شاعر
فراوانی طبیعت
۹-موجودات کوچکی که جهان را اداره می کنند
۱۰-رونق دوباره سیستماتیک
۱۱-زیست گرایی و اخلاق محیط زیست
۱۲- آیا بشر خودکُش است؟
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: پاسخهای کوتاه به پرسشهای بزرگ
استیون هاکینگ، کیهانشناس نامدار و نویسندۀ کتاب پرفروش تاریخچه مختصر زمان، آخرین نظراتش را در مورد بزرگترین پرسشهای بشر در کتاب «پاسخهای کوتاه به پرسشهای بزرگ» برایمان به یادگار گذاشته است.
نام اصلی: Brief Answers to the Big Questions
نوشته: استیون هاوکینگ
ترجمه: مزدا موحد
ناشر: فرهنگ نشرنو
موضوع: فیزیک، کیهان شناسی
سال انتشار: ۱۳۹۷
تعداد صفحه: ۱۹۲
کتاب «پاسخهای کوتاه به سوالهای بزرگ» به سوالهایی از دوران ما پاسخ میدهد. در این کتاب هاوکینگ از کشفها و چشم اندازهایش درباره هر چیزی از چگونگی شکلگیری کیهان تا سیاهچالهها و هوش بیگانگان و اهمیت سلطه فضایی پرداخته، همچنین از خطرات هوش مصنوعی سخن گفته است. این کتاب از ۴ بخش تشکیل شده: چرا ما اینجا هستیم؟ آیا به بقا ادامه میدهیم؟ آیا تکنولوژی موجب نجات ما میشود یا ما را نابود میکند؟ چگونه میتوانیم کامیاب شویم؟
کتاب «پاسخ های کوتاه به پرسش های بزرگ» با طرح این ۱۰ پرسش؛ آیا خدایی هست؟ چگونه همه چیز شروع شد؟ آیا در کیهان حیات هوشمند دیگری هم هست؟ آیا می توانیم آینده را پیشبینی کنیم؟ داخل یک سیاهچاله چیست؟ آیا سفر در زمان ممکن است؟ آیا زندگی ما در زمین ادامه خواهد یافت؟ آیا باید برای سکونت به فضا برویم؟ آیا هوش مصنوعی بر ما چیره خواهد شد؟ چگونه می توانیم آینده را شکل دهیم؟ می کوشد بر مبنای فیزیک نظری پاسخ برخی پرسش های بزرگ را بدهد و این باور غلط بین عموم مردم را که علم راستین آن قدر پیچیده است که نمی توانند درکش کنند، کنار بزند.
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: سکوت وهمآور
«آیا ما در کیهان تنها هستیم؟» این پرسش یکی از اساسیترین پرسشهای بشریت است. پائول دیویس فیزیکدان بریتانیایی در کتاب «سکوت وهم آور» دست به کاوشی کیهانی زده تا بتواند راز این موضوع را کشف کند. وی با پژوهشی گسترده به جستجوی امکان پذیری حیات فرازمینی پرداخته است.
نام اصلی: The Eerie Silence : Are We Alone in the Universe
نوشته: پائول دیویس
ترجمه: منصور نقی لو
ویراستار علمی: سمیر اللهوردی
ناشر: سبزان
موضوع: اخترشناسی، حیات در سیارات
سال انتشار: ۱۳۹۷
تعداد صفحه: ۲۶۴
به صورت تجربی پیدا کردن کوچکترین اثری از حیات فرازمینی مهمترین کشف تاریخ بشریت خواهد بود و احتمالا به ما کمک میکند جوابهایی را برای اسرار وجودی علم مثل اینکه « چطور حیات روی زمین به وجود آمد» یا از همه مهمتر اینکه « آیا تنها هستیم یا خیر؟» را پیدا کنیم. این کتاب راهنمایی علمی و ساده برای کاوشهای بشر برای جستجوی هوش فرازمینی می باشد، از تلاشهای دانشمندانی که بیش از ۷۰ سال است با تلسکوپهای عظیم خود به کاوش آسمان می پردازند تا بتوانند سرنخی از حیات بیگانه در سیارات دوردست بیابند. سیاراتی که شاید پناهگاهی برای موجودات هوشمند فضایی باشند، اما آیا سرنخی خواهیم یافت یا این سکوت وهم آور فضا همیشه همراه بشر خواهد بود. کسی چه می داند باید به جستجوی کیهانی خود ادامه دهیم.
از متن کتاب:
در یک صبح سرد و مه آلود در ماه آوریل ۱۹۶۰، اخترشناس جوانی به نام «فرانک دریک» به آرامی کنترل یک دیش ۲۶ متری را در رصدخانه ملی رادیو اخترشناسی آمریکا واقع در گرین بنک ویرجینیاى غربی به دست گرفت. عده اندکی فهمیدند که این لحظه به نقطه عطفی در علم تبدیل خواهد شد. دریک به آرامی و با قاعده این دستگاه غولپیکر را به سمت ستاره خورشید مانندی موسوم به «تائو ستى» هدایت کرد. او تلسکوپ را روی ۱۴۲۰ مگا هرتز تنظیم کرده و منتظر ماند. تائو ستی یازده سال نوری با زمین فاصله دارد. دریک مشتاقانه امیدوار بود که موجودات فضایی ساکن سیارهای که به دور ستاره تائو ستى می چرخد، سیگنالهای رادیویی را به سمت ما مخابره میکنند؛ و دیش رادیویی قدرتمند او موفق به شناسایی آن سیگنالها میشود.
او به نمودار خودکار و جوهر خیره گشته و موارد دریافتی آنتن و فعالیت منقطع آن را به همراه صدای حاصل از دستگاه صوت ضبط میکرد. او پس از گذشت نیم ساعت به این نتیجه رسید که هیچ چیز مهمی از تائو ستى بدست نخواهد آورد و چیزی به جز پارازیت رادیویی معمولی و پس زمینه طبیعی از فضا عایدش نخواهد شد. فرانک با کشیدن نفس عمیقی دیش را با دقت به سمت ستاره دیگری به نام «اپسیلون اریدانى» حرکت داد. ناگهان، یک سری صداهای شگفتآور از بلندگو و دستگاه ضبط صوت بلند شد. دریک تعادل خود را از دست داده و تقریبا از صندلیاش به زمین افتاد. آنتن یک سیگنال مصنوعی قدرتمند را به روشنی شناسایی کرده بود. اخترشناس جوان آنقدر شوکه شده بود که برای مدتی طولانی توان حرکت از جایش را نداشت. سرانجام وقتی کنترل مغزش را دوباره بدست گرفت، تلسکوپ را قدری از هدف دور کرد. سیگنال با این کار ضعیف شد. اما هنگامی که آنتن را به مسیر قبلی بازگرداند، دیگر خبری از سیگنال نبود. آیا این واقعا مخابرهای موقت از جانب موجودات فضایی بوده است؟ دریک خیلی زود به این فکر افتاد که دریافت سیگنال از تمدن موجودات فضایی در تلاش دوم آنقدر خوب است که باورکردنی نیست. این سیگنال می بایست از منبعی ساخت انسان نشأت گرفته باشد. بعدها مشخص شد که سیگنال مورد نظر توسط یک تشکیلات رادار نظامی محرمانه ایجاد شده بود.
این فعالیتهای ابتدایی که به دلیل سرزمین افسانهای اوز، پروژه « اوزما» نامگذاری شده بود، فرانک دریک توانست جاهطلبانهترین و احتمالا مهمترین پروژه تحقیقاتی تاریخ را به دست بگیرد. پروژه «جستجوی هوش فرازمینی» که نام سِتی (SETI) را به اختصار برایش انتخاب کردهاند، درصدد پاسخگویی به یکی از بزرگترین سوالات جهان میباشد: آیا ما در این جهان تنها هستیم؟ اکثر برنامههای مؤسسه تحقیقاتی سِتی مبتنی بر مفهوم اصلی فرانک دریک است که با هدف دستیابی به پیامی از ستارگان، با تلسکوپهای رادیویی به رصد آسمان می پرداخت…
فهرست کوتاه مطالب:
فصل اول: آیا موجود دیگری در فضا وجود دارد؟
فصل دوم:حیات: نمایشی بیاهمیت یا قاعدهای کیهانی ؟
فصل سوم: زیست کره سایه
فصل چهارم: چه میزان هوش فرازمینی وجود دارد؟
فصل پنجم: ستی جدید، گسترش دامنه جستجو
فصل ششم: شواهدی در خصوص پراکندگی کیهانی
فصل هفتم: جادوی بیگانه
فصل هشتم: هوش پسازیستی
فصل نهم: تماس اول
فصل دهم: چه کسی از جانب زمین حرف میزند؟
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: انسان خداگونه
انسان خداگونه در پروژهها و آرزوها و کابوسهایی کاوش میکند که قرن بیستویکم را شکل میبخشند ــ از غلبه بر مرگ تا خلق زیست مصنوعی. از اینجا به کجا میرویم؟ و این جهان شکنندۀ کنونی را چگونه در برابر تواناییهای نابودگرمان محافظت میکنیم؟
نام اصلی: Homo Deus: A Brief History of Tomorrow
انسان خداگونه: تاریخ مختصر آینده
نوشته: یووال نوح هراری
ترجمه: زهرا عالی
نشر نو
موضوع: انسان شناسی، آینده انسان
سال انتشار: ۱۳۹۷
تعداد صفحه: ۵۵۲
دکتر یووال نوح هراری از دانشگاه آکسفورد دکترای تاریخ دارد و در دانشگاه بیت المقدس تاریخ جهان تدریس میکند. بیش از ۶۵۰۰۰ نفر در دورۀ اینترنتی تدریس تاریخ مختصر بشر او ثبتنام کردهاند. کتاب انسان خردمند او که در سال ۲۰۱۴ انتشار یافت به یک پدیدۀ بینالمللی تبدیل شد و آن را به ۴۰ زبان ترجمه کردهاند. اثر انگشت انسان که محور مفهومی طراحی جلد در کتاب انسان خردمند بود، در کتاب انسان خداگونه به اثر انگشت دیجیتال تبدیل شده است.
نویسنده در این کتاب نیز کمابیش همان آرایی را پی میگیرد که در کتاب پیشین مطرح کرده است. تاریخ را از منظری کلان مینگرد، دورانهای تاریخی را میکاود و سه انقلاب کلی را در تاریخ بشر مشخص میکند. انسان در طول تاریخ به موفقیتهای زیادی دست یافته و از عهده بسیاری از مسائل برآمده است. مواردی که باعث شد انسان خوارکجو به انسان خردمند ارتقاء پیدا کند. اما تبدیل شدن به انسان خردمند پایان کار نیست و ما انسانهای خردمند، اکنون وارد مرحله تازهای شدهایم. مرحلهای که در آن قصد داریم به انسان خداگونه تبدیل شویم. موفقیتهای که تا به امروز کسب کردهایم، فقط باعث جاهطلبی بیشتر شده و دستاوردهای اخیر، بشر را برای به دست آوردن بسیاری از موارد دیگر جسورتر کرده است. اکنون انسان اهدافی مانند، نامیرایی، خوشبختی و خداگونگی را دنبال میکند.
انسانی که از مرگومیرِ ناشی از گرسنگی و بیماری و خشونت کاسته است اکنون هدفش غلبه بر سالخوردگی و حتی خودِ مرگ است. انسانی که از چنگ بدبختی و فلاکتِ نکبتبار نجات یافته است اکنون هدفش رسیدن به خوشبختیِ کامل است. و انسانی که از سطح امر حیوانیِ تنازع بقا فراتر رفته است اکنون هدفش تبدیلِ «انسان خردمند» به «انسان خداگونه» است.
به شکل کلی، یووال نوح هراری، در کتاب انسان خداگونه به ما میگوید که در حال حاضر در تاریخ چه جایگاهی داریم، با چه مسائلی روبهرو هستیم و با چه مسائلی روبهرو خواهیم بود. در مورد اینکه چه جایگاهی داریم و با چه مسائلی روبهرو هستیم با دلیل و مدرک بسیار صحبت میکند و بارها و بارها از منابع و تحقیقات مختلف استفاده میکند و در مورد اینکه با چه مسائلی روبهرو هستیم از تمامی شواهدی که در دست داریم بهره برده تا به ما نشان دهد که آینده چقدر میتواند متفاوت باشد. هراری در این کتاب در مورد هیچچیزی با قطعیت صحبت نمیکند و تنها علاقه دارد دید مخاطب را گستردهتر کند و او را به فکر کردن تشویق میکند. در آخر کتاب نیز، با وجود بررسیهای بسیار زیاد، باز هم سه سوال کلیدی را مطرح میکند و امیدوار است خواننده کتاب تا مدتها به آنها فکر کند.
فهرست مطالب:
۱-دستورکار نوین انسان
بخش اول: انسان خردمند جهان را تسخیر می کند
۲-عصر سلطۀ انسان
۳-جوهر انسان
بخش دوم: انسان خردمند به جهان معنا می بخشد
۴-داستان بافان
۵-زوج عجیب
۶-قرارداد جدید
۷-انقلاب اومانیستی
بخش سوم: انسان خردمند سلطهاش را از دست می دهد
۸-بمب ساعتی در آزمایشگاه
۹-جداسازی بزرگ
۱۰-اقیانوس شعور/ آگاهی
۱۱-کیش اطلاعات
خرید کتاب از طریق لینک زیر:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
https://b2n.ir/624841
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: ستاره شناسی
این کتاب راهنمای جامع و کامل آسمان شب است. در این کتاب فقط خورشید، ماه، سیارات، ستارگان و کهکشانهای فراسوی ما توصیف نمی شوند. بلکه چگونگی مشاهدۀ آنها هم به ما آموزش داده می شود.
نام اصلی: Patrick Moore’s Astronomy
ستاره شناسی
نوشته: پاتریک مور
ترجمه: پوریا ناظمی
نشر معین
موضوع: اخترشناسی، کیهان شناسی
سال انتشار: ۱۳۹۷
تعداد صفحه: ۴۵۰
«چرا باید به مطالعه ستارهشناسی پرداخت؟ این سؤالی است که اغلب اوقات پرسیده میشود اما واقعاً جواب صریح و شفافی برای آن وجود ندارد. بسیاری از مردم به بالای سر خود و بهسوی آسمانها نگاه میکنند و متوجه آنچه به تماشای آن نشستهاند، نمیشوند. آنها درک نمیکنند که خورشید ما یک ستاره است و ستارههایی که در آسمان شب دیده میشوند هر یک برای خود خورشیدهایی هستند. اینکه سیاره ما زمین، چیزی بیش از سیارهای معمولی و ساده نیست که به دور ستارهای کاملاً معمولی در حال گردش است. امروز ما میدانیم که ستارههای دیگر هم در اطراف خود منظومههای سیارهای دارند و دلیلی برای شک کردن به این موضوع که ممکن است حیات در سراسر جهان پراکنده شده و در جایجای آن وجود داشته باشد، در دست نداریم. حتی باوجوداینکه تاکنون هیچ نشانهای از وجود آن در جای دیگری از عالم نیافتهایم.
یادگرفتن اصول و واقعیتهای پایهای در زمینهی ستارهشناسی زمان زیادی نمیبرد و درعینحال درهای زیادی را بهسوی علایق جدیدی برای ما باز میکند. در یک شب تاریک و صاف به بیرون از خانه بروید و به بالای سر خود نگاه کنید. خواهید دید اگر اطلاعاتی دربارهی ستارهها در اختیار داشته باشید، تماشای آنها به منظرهای خیرهکنندهتر و هیجانانگیزتر بدل میشود. گذشته از آن آموختن این اصول ابتدایی ستارهشناسی به شما بینشی واقعی دربارهی طبیعت و جهانی که شما را احاطه کرده است میدهد.» به کمک نمودارهای آموزنده و پر از نکته و نقشه های ستارگان، پس از کوتاه زمانی توانایی خواهید یافت دوستان و افراد پیرامونتان را با شناخت خود از آسمان ها تحت تاثیر قرار دهید. سر پاتریک مور، ستاره شناس، نویسنده، مجری و سخنران سرشناس انگلیسی است. وی رئیس پیشین انجمن ستاره شناسی بریتانیاست و از بنیان گذاران انجمن “ستاره شناسی برای همگان” و رئیس پیشین آن است.
فهرست مطالب:
۱- معرفی ستاره شناسی
۲- آسمان گردان
۳- رصدگران
۴- تلسکوپ های نجومی
۵- به درون فضا
۶- خورشید
۷-ماه
۸-خانواده خورشید
۹-سیارات درونی
۱۰-سیارات بیرونی
۱۱- اجرام خرد منظومه شمسی
۱۲- ستارگان
۱۳- الگوهای ستارگان
۱۴- ستارگان دوتایی و متغیر
۱۵-حیات و عمر ستارگان
۱۶- خوشه های ستاره ای و سحابی ها
۱۷- ژرفای جهان هستی(کهکشان ها و انواع آنها)
۱۸- سایر منظومه های شمسی
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: آینده انسان
در این کتاب، از تاریخ، چالشها، و راه حلهای بخردانهای که پیش رو داریم، سخن خواهیم گفت. راه مخاطره آمیز است و فراز و نشیبهایی دارد، امّا چارهای جز این نیست.
نام اصلی: The future of humanity: terraforming Mars, interstellar travel, immortality
آینده انسان: زمینی کردن مریخ، سفر میان ستاره ای، جاودانگی، سرنوشت ما در فراسوی زمین
نوشته: میچیو کاکو
ترجمه: جمیل آریایی
ناشر: مازیار
موضوع: اختر فیزیک، آینده
سال انتشار: ۱۳۹۷
تعداد صفحه: ۳۳۶
از لحظۀ واپسین انقراض در هفتاد و پنج هزار سال پیش، اجداد ما جسارت به خرج دادند و تمامی زمین را تحت سلطۀ خود در آوردند. امیدوارم که این کتاب گام های لازم برای برطرف ساختن موانعی را به ما نشان دهد که بی چون و چرا در آینده با آنها مواجه خواهیم شد. شاید سرنوشت ما این است که به مانند گونههای چند سیارهای در آییم و در میان ستارگان زندگی کنیم.
تاریخ آدمی نشان میدهد که او بر آن است تا با هر ترفندی که شده نسل خود را در برابر حوادث طبیعی، چون زلزلهها و آتشفشانیهای بالقوّه ویرانگر، اثرهای گلخانهای، و . . . حفظ کند. دستآخر، چه خواسته باشیم چه نه، خورشید ستارهای است که پساز گذشت نزدیک به چهار میلیارد سال، به اَبَرغولی تبدیل میشود و شعلههای سوزاناش مدار زمین را فرا میگیرد، و هر جنبدهای را روی زمین خاکستر میکند.
استیون هاکینگ میگوید «تنها شانس نجات ما در بلندمدّت این است که در سیّارهی زمین پنهان نمانیم، بلکـه خود را به فضا برسانیم . . . من که خوشبین هستم. هرگاه بتوانیم تا دو قرن آینده خود را از بلایای طبیعی و انسانی مصون بداریم، آنگاه که در فضا پراکنده شویم، گونههای ما ایمن خواهند ماند. همینکه مستعمرات تازهای برای خود دست و پا کنیم، آیندهی ما تضمین میشود.» ساکن شدن در فضا به تکنولوژی هوش مصنوعـی و محصول آن، روباتها، و چه بسا تکنولوژیهای بالاتر نیاز دارد، امّا چگونه؟ در این کتاب پای سخنان میچیو کاکو، استاد فیزیک نظری دانشگاه سیتی در شهر نیویورک، و نویسندهی کتابهای پرفروشی چون آیندهی ذهن، فیزیک آینده، و فیزیک ناممکنها، جهانهای موازی (همه از مجموعهی کتابهای قلمرو علم، انتشارات مازیار) مینشینیم.
فهرست مطالب:
بخش ۱ : بدرود زمین
فصل ۱: تدارک پرواز
فصل ۲: عصر طلایی جدید سفرهای فضایی
فصل ۳: معدن کاری آسمان ها
فصل ۴: یا مرگ، یا مریخ
فصل ۵: مریخ: سیاره بوستان
فصل ۶: غول های گازی، دنباله دارها و فراسو
بخش ۲: سفر به ستارگان
فصل ۷: روبات ها در فضا
فصل ۸: ساختن کشتی فضایی
فصل ۹: کپلر و جهانی از سیارات
بخش ۳:
فصل ۱۰: جاودانگی
فصل ۱۱: ترا انسانیت و تکنولوژی
فصل ۱۲: در جستجوی حیات برون زمینی
فصل ۱۳: تمدن های پیشرفته
فصل ۱۴: ترک جهان هستی
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: انسان خردمند
تاریخ مختصر بشر کتابی نوشته یووال هرری است که برای اولین به زبان عبری در اسرائیل در سال ۲۰۱۱ و در زبان انگلیسی در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. این کتاب را نشر نو با ترجمه نیک گرگین به فارسی در سال ۱۳۹۶ منتشر کرده است. هرری از کتاب اسلحه میکروب و فولاد (۱۹۹۷) به عنوان یکی از منابع الهام بخش خود نام میبرد که نشان داد «میشود سوالهای بزرگ پرسید، و به صورت علمی به آنها پاسخ داد.»
نام اصلی: Sapiens: A Brief History of Humankind
انسان خردمند: تاریخ مختصر بشر
نوشته: یووال نوح هراری
ترجمه: نیک گرگین
نشر نو
موضوع: انسان شناسی، تاریخ انسان
سال انتشار: ۱۳۹۶
تعداد صفحه: ۶۲۱
صد هزار سال پیش، دستکم شش گونۀ انسانی بر روی زمین زندگی میکردند. امروز تنها یکی به جا مانده است: ما، انسانهای خردمند. چهطور گونۀ ما در نبرد برای سلطه بر دیگران پیروز شد؟ چرا نیاکانِ شکارگر ـ خوراکجوی ما اقدام به ساختن شهرها و برپایی پادشاهی ها کردند؟ چگونه به خدایان و ملت ها و حقوق بشر ایمان آوردیم، به پول و کتابها و قوانین اعتماد کردیم، و خود را بردۀ بوروکراسی و مصرف گرایی و حرص و آز برای خوشبختی ساختیم؟ دنیای ما در هزارۀ آینده چه شکلی به خود خواهد گرفت؟
انسان خردمند به گونه ای جسورانه، همهجانبه و بحثانگیز هر آنچه را تا کنون گمان میکردیم در مورد انسان میدانیم به چالش میکشد: افکارمان، رفتارمان، اعمالمان، اقتدارمان… و آیندهمان را. از همگیمان با هر ایمان و اعتقادی میخواهم که روایت های زیربنایی جهان را زیر سؤال ببریم، پیشرفتهای گذشته را با دل مشغولیهای کنونی مرتبط کنیم و از نتایج جدلانگیز آن نهراسیم. کتاب «انسان خردمند» ۴ بخش اصلی دارد که به ترتیب عبارت اند از: انقلاب شناختی، انقلاب کشاورزی، وحدت بشر، انقلاب علمی.
دکتر یووال نوح حراری از دانشگاه آکسفورد دکترای تاریخ دارد و در دانشگاه بیتالمقدس تاریخ جهان تدریس میکند. موضوع اصلی این پژوهش او سؤالات صریحی است همچون: رابطۀ تاریخ و زیستشناسی چیست؟ آیا عدالتی در تاریخ یافت میشود؟ آیا در مسیر تاریخ مردمان سعادتمندتر شدهاند؟ ۶۵۰۰۰ نفر در دورۀ اینترنتی تدریس تاریخ مختصر بشر او ثبتنام کردهاند. کتاب انسان خردمند سال ۲۰۱۴ به انگلیسی ترجمه شد و در مدت کوتاهی به سی زبان دیگر ترجمه و منتشر شد. این اثر مدتها در فهرست کتابهای پرفروش قار داشت. چهرههای مطرح جهانی مانند باراک اوباما و بیل گیتس دیگران را خواندن این کتاب توصیه کردند.
خلاصه فهرست کتاب:
انقلاب شناختی
موجود بیاهمیت
یک روز از زندگی آدم و حوا
انقلاب کشاورزی
ساختن اهرام
وحدت بشر
بینشهای امپراطوری
انقلاب علمی
کشف نادانی
فرجام انسان خردمند
قسمتی از کتاب:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
https://b2n.ir/074748
خرید از طریق لینک زیر:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
https://b2n.ir/792618
ارسالها: 736
موضوعها: 345
تاریخ عضویت: Mar 2017
سپاس ها 1198
سپاس شده 933 بار در 480 ارسال
حالت من: هیچ کدام
30-04-2020، 19:22
(آخرین ویرایش در این ارسال: 30-04-2020، 19:28، توسط The moon.
دلیل ویرایش: سازمان متن
)
معرفی کتاب: جهان در پوست گردو
جهان در پوست گردو یکی از کتابهای استیون هاوکینگ در زمینه فیزیک نظری است که برای مخاطب عام نوشته شدهاست. این کتاب تاریخچه و اصول فیزیک نوین را بیان میکند و به مطالب گوناگونی در ارتباط با مکانیک کوانتومی و نظریه ریسمان میپردازد. از دیدگاه عمومی، کتاب جهان در پوست گردو دنبالهٔ به روز شدهٔ کتاب پرفروش تاریخچه مختصر زمان محسوب میشود.
نام اصلی: The Universe in a Nutshell
جهان در پوست گردو (دنباله کتاب تاریخچه زمان)
نوشته: استیون هاوکینگ
ترجمه: محمدرضا محجوب
انتشارات حریر
موضوع: علمی، فیزیک نوین
سال انتشار: ۱۳۸۹
تعداد صفحه: ۳۲۶
بخشی از کتاب مربوط به فصل اول
یک برآمد بسیار مهم نسبیت رابطة بین جرم و انرژی است. ادعای آلبرت اینشتین که سرعت نور باید برای تمام ناظران یکسان باشد ایجاب میکند که هیج چیز نمیتواند تند تر از نور حرکت کند. در نتیجه استفاده از انرژی برای شتاب دادن هر چیز چه ذره باشد و چه سفینه فضائی، بر جرمش میافزاید و کار بیشتر را سخت تر میکنند. شتاب دادن یک ذره تا سرعت نور ناممکن خواهد بود. زیرا مقدار بینهایت انرژی لازم خواهد داشت. جرم و انرژی معادل هستند. آن طور که در فرمول معروف اینشتاین خلاصه شدهاست: E=MC ۲ میتوان گفت این معادله در فیزیک، تنها معادلهای است که زبانزد خاص و عام است. در میان برآمدهای آن، درک این بود که اگر هسته یک اتم اورانیوم شکافته و به دو هسته با جرمهای تقریباً کمتر تقسیم شود، انرژی بی اندازهٔ زیادی تولید خواهد کرد.
خلاصه فهرست کتاب:
۱- تاریخچه مختصر نسبیت
۲- شکل زمان
۳- جهان در پوست گردو
۴- پیشگویی آینده
۵- نگهبانی از گذشته
۶- آینده ما؟ پیشتازان فضا یا نه؟
۷- دنیای جدید برِین
ارسالها: 1,860
موضوعها: 288
تاریخ عضویت: Apr 2017
سپاس ها 6710
سپاس شده 3180 بار در 1382 ارسال
حالت من: هیچ کدام
معرفی کتاب: راز کیهان
کیهان چیست؟ آیا یک فیلم سینمایی سهبعدی است که ما بازیگران ناخواستۀ آن هستیم؟ نویسنده کتاب راز کیهان «هاینتس آر پاگلز» می نویسد، من نمیدانم کیهان چیست یا چه هدفی در پیش دارد، اما بهعنوان یک فیزیکدان مانند دیگران علاقهمندم که به آن فکر کنم تا شاید آن را درک کنم. فکر میکنم کیهان پیامی است که با رمزی به نام رمز کیهانی نوشته شده و وظیفۀ دانشمند است که این رمز را بگشاید.
نام اصلی: The cosmic code : quantum physics as the language of nature
راز کیهان: فیزیک کوانتومی، زبان طبیعت
نوشته: هاینتس آر پاگلز
ترجمه: پرویز قوامی
ناشر: گوتنبرگ
موضوع: فیزیک، کیهان شناسی
سال انتشار: ۱۳۹۶
تعداد صفحه: ۳۱۲
فیزیک کوانتومی شاخه ای از فیزیک نظری است که با پدیده های فیزیکی در مقیاس میکروسکوپی سر و کار دارد. پایه های فیزیک کوانتومی در نیمه اول قرن بیستم توسط ورنر هایزنبرگ، ماکس پلانک ، لویی دوبروی، نیلز بور، اروین شرودینگر، ماکس برن، پل دیراک، ولفگان پائولی و … نهاده شد. فیزیک کوانتومی بنیادی تر از فیزیک نیوتنی و الکترمغناطیس کلاسیک است و در مقیاس های اتمی و زیراتمی این نظریه ها با شکست مواجه می شوند و در حال آنکه فیزیک کوانتومی می تواند با دقت زیادی بسیاری از پدیده ها را توصیف کند و در تراز انرژی های بسیار پایین اثرهایی را پیش بینی کند که فیزیک کلاسیک از پیش بینی آن ناتوان است. از آرمان های فیزیکدانان قرن بیست و یکم این است که فیزیک کوانتومی را با نظریه نسبیت عام اینشتین که همانا نظریه گرانشی است ادغام کنند، که این به نظریه وحدت بزرگ معروف است. متاسفانه تا امروز ناسازگاری هایی در این روال دیده شده و این برعهده فیزیکدانان بزرگی همچون استیون هاوکینگ است که با تلاش خود در این راه به نظریه وحودت بزرگ یا نظریه همه چیز توفیق یابند.
این کتاب به سه بخش تقسیم شده است. بخش اول، “راه به واقعیت کوانتومی” است که بحث آن درباره پیشرفت نظریه کوانتومی اتمی است. فهم و درک واقعیت کوانتومی نیاز به تغییر دادن واقعیت دیدنی و احساس کردنی به واقعیت آشکار شدۀ دیگری است که تنها از راه نظری می توان آن را درک کرد. جهانی که توسط نظریه کوانتومی تعریف و تفسیر می شود به ذائقه ما آنچنان که فیزیک کلاسیک بود، جور در نمی آید. واقعیت کوانتومی در واقع منطقی است اما قابل تجسم نیست.
بخش دوم کتاب درباره “سفر به درون ماده” است. فیزیکدانان، با گسترش آگاهی و هوشیاری خاص آدمی و با دسترسی به دورترین نقطۀ فضا و فضا به درون ساختار ماده نفوذ می کنند و قلمرویی را کشف می کنند که فراسوی مولکول و اتم است. اتم دارای هسته است. نیروهایی که هسته اتمی را به هم نگه می دارند محصول مجموعه تازه ای از ذرات هستند-، ذراتی که تا آن روز دیده نشده بودند- و آنها را هادرون ها می نامند و اینها به نوبه خود از ذرات بنیادی دیگری تشکیل شده اند که کوارک نامیده می شوند. فیزیکدانان به دورن حوزه کوارک و دیگر ذرات کوانتومی که هر چیزی را در کیهان می توان از آنها ساخت، دست یافته اند. با ابزارهای موجود دانشمندان توانسته اند کوچکترین فاصله های ممکن را اندازه بگیرند و از روی آنها قوانین اسای را کشف کنند، قوانینی که نیروهای طبیعت را به هم متحد می کنند.
درک جهان این ذرات بنیادی مستلزم ادغام نظریه کوانتومی با نظریه نسبیت خاص فضا و زمان اینشتین است. با استفاده از نظریه میدان واحد، فیزیکدانان در پی بازسازی ثانیه اول بیگ بنگ در آغاز زمان هستند که در آن کیهان گوی آتشین چرخانی از کوارک ها و دیگر ذرات کوانتومی بود. همان طور که می دانیم همه چیز از گوی بسیار داغی به وجود آمده است. این پژوهش پاسخگوی این است که چگونه کیهان ما در طی تقارن های شکسته، زاده شد و چگونه به پایان خواهد رسید.
سرانجام در بخش سوم که کوتاه تر است می رسیم و این “راز کیهان” است که درباره طبیعت قوانین فیزیکی و چگونگی کشف آنها توسط فیزیکدان ها صحبت می کند. این قسمت نیز شامل بازتاب ها و اندیشه های شخصی در رابطه با تلاش های متهورانه علمی است- که راه فعالیت های علمی و فناوری، نظام کشف شدۀ کیهان که من آن را راز کیهان می نامم بصورت برنامه ای آماده برای تحول تاریخی در می آید. جهان نوین پاسخگوی اکتشاف های چالش طلبانۀ کوانتوم و کیهان است- اکتشافاتی که به آیندۀ ما شکل می دهند و تصور ما را از واقعیت دگرگون می سازند.
|
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
|
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید |
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
|
یا |
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.
|
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان