10-07-2017، 8:13
بشریت سالهاست که در حال پیشرفت است و هر روزه امکانات جدیدی برای رفاه حال همگان تولید و شاید هم کشف میشوند. بله!ما سالهاست که در حال پیشرفت هستیم و هر روز سرعت این پیشرفت بیشتر و بیشتر میشود اما آیا تا به حال از خود پرسیدهایم که آیا ما به عنوان انسان اولین تولیدکننده این محصولات بودهایم؟ خب پاسخ این سوال در برخی موارد منفی است!
دانشمندان کشف کردهاند که بعضی امکاناتی که ما فکر میکنیم ساخته دست خود ماست از قبل در طبیعت وجود داشته است، به طور مثال آیا میدانید مورچهها برای شکار و پیدا کردن غذا از روشی استفاده میکنند که دقیقا مانند همان روشی است که ما دادهها را در اینترنت انتقال میدهیم و این موجودات سالهاست که در حال استفاده از این روش و انجام این کار هستند تا انجا که دانشمندان درگیر این تحقیقات نام ان را با ترکیب دو کلمه اینترنت و آنت، آنترانت گذاشتهاند!
بنابر نتایج این تحقیقات، در روش انتقال دادهها وقتی که دادههای اولیه با پهنای باند پایینی رد و بدل شوند و یا پهنای باندی وجود نداشته باشد، ارسال و دریافت متوقف میشود و در مورچهها نیز چنین مسالهای صدق میکند به طوری که اگر مورچههای غذا جمعکن که در ابتدا از لانه خود خارج میشوند، مدت زمان زیادی را در بیرون از لانه بگذارند مورچههای بعدی از بیرون رفتن از لانه خود امتناع میکنند و تا آمدن گروه اول صبر میکنند.
استنفورد نیوز در تشریح بیشتر این مساله اینگونه مینویسد: شما میتوانید مورچههای غذا جمعکن را در نظر بگیرید، آنها به بیرون از لانه و خانه خود میروند و به دنبال دانه و آذوقه میگردند. این مورچهها تا وقتی که غذایی نیابند به لانه بازنخواهند گشت و اگر نیز برگردند سرعت کار پایین میآید یا شاید هم کار به طور کامل متوقف شود، حال چنینی چیزی در یک ارتباط یا کانکشن اینترنتی نیز صدق میکند به طوری که اگر امکانات فراهم باشد سرعت بالا میرود و ارسال دادهها زودتر انجام میشود.
در ادامه این گزارش امده است که مورچهها دقیقا از همین پروتکلها استفاده میکنند، انها موجی اولیه از غذا جمعکنها (بستههای داده) را برای پیدا گردن غذا (پهنای باند) ارسال میکنند و بعد از این ارسال آنها تعداد غذا جمعکنهای موج بعدی را مشخص میکنند. دقیقا در کانکشن اینترنت نیز چنین جریانی وجود دارد، اگر سرویس دهنده و منبع هیچ دادهای را ارسال نکند اینترنت از کار میافتد و مورچهها نیز اگر موج ابتدایی تا ۲۰ دقیقه آینده به لانه برنگردد موج بعدی نیز نخواهد رفت.
آقای BalajiPrabkhar یکی از محققانی است که برروی این تحقیقات کار میکند، او میگوید که ممکن است سازندگان اینترنت از چنین سیستم و روشی الهام گرفته باشند و ممکن است بتوان از این سیستم نکات دیگری هم استخراج کرد. در این صورت ممکن است هزاران الگوریتم دیگر نیز وجود داشته باشد که قبل از ساختههای انسان وجود داشتهاند، حال شما چه گونه به این مساله مینگرید؟