امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

# داروشـناسی .

اگر به دنبال دارو ضد افسردگی هستید این مطلب را بخوانید !

افسردگی در دنیا دارد روز به روز پیشرفت میکند اما بهتر است جلوی آن را گرفت تا از این بیشتر پیشرفت نکند ما برای شما داروی افسردگی در این بخش قرار داده ایم.همه ما گاهی اوقات احساس خستگی، بدبختیو ناراحتی می‌‌کنیم، این احساسات معمولاً بیش از یک یا دو هفته دوام نمی ‌آورند و چندان با روند زندگی ما تداخل ایجاد نمی ‌کند.
گاهی اوقات دلیل خاصی برای آن وجود دارد، گاهی هم فقط از غم و اندوه ناشی میشود. ما معمولا خودمان از پس آنها برمی ‌آییم و نیازی به کمک گرفتن از دیگران نداریم.زمانی افرادافسردگی جدی دارند که احساس افسردگی سریع برطرف نشود به قدری حالشان بد باشد که زندگی روزمره آنها دچار اختلال گردد.این مطلب آسمونی برای افرادی که می خواهند درباره داروهای ضد افسردگی بدانند تهیه شده است و در مورد چگونگی عملکرد داروها، اثر دارو ها، عوارض جانبی و درمانهای غیرداروئی اطلاعاتی می دهد.دارو های ضد افسردگی علائم بیماری افسردگی را از بین می برند, این داروها در دهه 1950به بازار آمدند و از آن زمان به طور مرتب استفاده می شوند .
امروزه حدود 30 نوع دارو های ضد افسردگی از 4 گروه مختلف وجود دارد :
تری سیکلیک ها (Tricyclics)ام -اِی -اُ- آی-ز ) مونو- آمینو اُکسیداز) (MAOI)اس- اس- ار- آی- ز) سلکتیو- سروتونین- ری آپ تِیک -اینهیبیتورز) (SSRIs) اس- ان- ار- آی- ز ) سروتونین و نورآدرنالین- ری آپ تِیک -اینهیبیتورز) (SNRIs)
دارو های ضد افسردگی چگونه تاثیر می کنند؟
جواب قطعی برای این سوال وجود ندارد، اما به نظر میرسد که دارو های ضد افسردگی فعالیت بعضی از مواد شیمیایی مغز به نام نوروترانسمیترها را افزایش می دهند.در افسردگی غالباً سروتونین و نورآدرنالین که هر دو جز نوروترانسمیتر ها هستند ، دچار اختلال می شوند.
دارو های ضد افسردگی در چه مواردی تجویز می شوند؟
افسردگی متوسط و شدید لازم به ذکر است که معمولا برای افسردگی خفیف دارو تجویز نمی شود اضطراب شدید و حملات پانیک اختلالات وسواسی، جبری،دردهای مزمن،اختلالات تغذیه ای (Eating Disorders)،اختلال استرسی پس ازسانحه اگر نمی دانید چرا دارو ضد افسردگی برای شما تجویز شده، از پزشک خود بپرسید.
داروهای ضد افسردگی تا چه حد موثر هستند؟
بعداز3 ماه درمان 50 تا 65 درصد افراد بهبودی چشمگیر پیدا می کنند, در حالیکه این درصد برای افرادیکه دارونما(پلاسبو) استفاده کنند 25تا 30 میباشد.این نکته که بعضی افراد با دارونما بهتر میشوند شاید جالب به نظربرسد، ولی لازم است بدانید که این اثر مشابه اثری است که مسکن ها میتوانند روی احساس ما داشته باشند. از طرف دیگر هر داروئی که ما استفاده می کنیم، مقداری از اثر خود را مدیون داشتن نام دارو بر خود دارا می باشد، به این معنی که افراد گاهی صرف اینکه فکر می کنند دارو استفاده می کنند احساس بهتری پیدا می کنند.
آیا داروهای ضد افسردگی جدید بهتر از داروهای ضد افسردگی قدیمی هستند؟
بله ونه. داروهای ضد افسردگی قدیمی تر(تری سیکلیک ها) به همان اندازه داروهای جدید موثر می باشند، اما داروهای جدید اثرات جانبی کمتری دارند.یک نکته مهم این هست که اگر فردی تعداد زیادی از این دارو را یکباره استفاده کند (به طور اتفاقی یا به منظور خودکشی) ،چندان خطرناک نیستند.
چه نوع دارو ضد افسردگی به من توصیه شده است؟
در انتهای این مطلب آسمونی فهرستی از تمامی داروهای ضد افسردگی ؛ نام تجاری آنها و نوع آنها داده شده است.
آیا داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی دارند؟
بله ،پزشک شما در این زمینه شما را راهنمائی می نماید ودرعین حال لازم هست که شما وی را از هرگونه بیماری دیگرخودتان آگاه سازید.در زیر فهرستی از عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی مختلف آورده شده.
تری سیکلیک ها
خشکی دهان ، لرزش خفیف، طپش قلب، یبوست، خوابی آلودگی و افزایش وزن از عوارض شایع این دسته داروها می باشند.در افراد سالخورده عوارض دیگری مانند گیجی،کندی در شروع وتوقف جریان ادرار،افت فشارخون وگاهاً ازدست دادن تعادل وافتادن، ممکن است اتفاق بیفتد.اگر بیماری قلبی دارید بهتر هست از این گروه ضد افسردگی ها استفاده نکنید.مردها ممکن هست دچار اختلالاتی در نعوظ ویا انزال دیررس شوند. استفاده یکباره تعداد زیادی از این دارو (به منظور خودکشی) می تواند بسیار خطرناک باشد.
اس-اس-آر-آیز SSRIs
در طی دو هفته اول ممکن است، احساس تهوع و اضطراب بیشتری کنید. بعضی از این داروها می توانند باعث سوء هاضمه بشوند ولی اگر همراه غذا میل شود این مسئله برطرف خواهد شد.از عوارض جانبی دیگر این گروه می توان ،ایجاد اختلال در عملکرد جنسی را نام برد. مواردی از پرخاشگری نیزگزارش شده که البته این تعداد زیاد نمی باشد.آگاهی داشتن از عوارض جانبی این داروها ممکن هست نگران کننده باشد، خصوصاً اینکه بروشور همراه دارو، حتی عوارض جانبی بیشتری را ذکر میکند که ممکن است به نگرانی شما بیا فزاید .اما بیشتر افراد ،دچارهیچ عوارض جانبی نمی شوند ویا شکل خفیفی از عوارض جانبی را تجربه میکنند.عوارض جانبی غالباً درعرض چند هفته برطرف خواهد شد. اما داشتن لیست آنها مهم است چون درصورتیکه دچار عوارض جانبی بشوید متوجه آن خواهید شد و می توانید با پزشک خود مشورت کنید.عوارض جانبی جدی مانند ، اختلال جریان ادرار،گیجی، فراموشی و ازدست دادن تعادل وافتادن، در افراد جوان و میان سال به ندرت اتفاق می افتد. داشتن افکار خودکشی یا خودآزاری در افرادی که افسرده هستند امر شایعی می باشد،درصورت داشتن این افکاربا پزشک خود صحبت کنید. این افکار به محض بهتر شدن افسردگی، برطرف خواهد شد.
اس-ان -آر-آیز SNRIs
عوارض جانبی آنها مشابه با اس-اس-آر-آیزها بوده ولی ونلافاکسین1 برای کسانی که مشکل جدی قلبی دارند، تجویز نمی ‌شود. این دارو ممکن است باعث افزایش فشارخون شود بنابراین فشارخون باید اندازه گیری شود.
مونو آمینو اکسیداز اینهابیتور(MAOIs)
این نوع ضد‌افسردگی ها این روزها بندرت تجویز می ‌شوند.اگراین دسته داروها، همراه با غذاهایی که حاوی ماده‌ای موسوم به تیرامین هستند مصرف شوند، می ‌توانند باعث افزایش فشارخون شوند. اگر نیاز به مصرف آنها داشته باشید دکترتان لیست غذاهایی را که باید پرهیز کنید ، به شما می ‌دهد.
در مورد رانندگی یا کار با ماشین آلات چطور؟
برخی ضد‌افسردگی ‌ها باعث خواب آلودگی شده و واکنش‌های شما را کند می ‌سازند(داروهای قدیمی ‌تر احتمالا بیشتراین اثر را دارند)اما، برخی از آنها می ‌توانند هنگام رانندگی هم تجویز شوند. ولی بخاطر داشته باشید که افسردگی به خودی خود در تمرکز شما اختلال ایجاد می ‌کند و می تواند باعث افزایش ریسک تصادف ‌شود.اگر تردید دارید، قبل ازاقدام به رانندگی وضعیت خود را با دکترتان در میان بگذارید و نظرش را جویا شوید.
آیا ضد‌افسردگی ‌ها اعتیاد آورند؟
داروهای ضد افسردگی باعث ایجاد اعتیادی که افراد با مصرف آرام بخش ها، الکل یا نیکوتین پیدا میکنند، نمی شوند.ـ زیرا که با گذشت زمان نیازی به افزایش دوز مصرفی (برای رسیدن به همان اثرقبلی) ندارید.ـ زیرا با قطع آنها میل به مصرف مجدد آنها نخواهید داشت.هرچند دراین مورد هنوز باید بحث و تحقیق شود، زیرا علیرغم نداشتن علائم اعتیاد، تا یک سوم افرادی که اس- اس-آر-آیزها واس-ان- آر-آیزها را قطع کرده‌اند علائم سندرم قطع را داشته‌اند. این موارد عبارتست ازـ احساس ناراحتی در معدهـ علائم شبیه سرماخوردگیـ اضطرابـ گیجی در شب (vivid)رویاهای زنده5ـ احساساتی در بدن که شبیه شوک الکتریکی است.در صورت نیاز به توضیح بیشتر ،به منابعی که در انتها آورده شده ، مراجعه کنید.در اکثر افراد این علائم فوق ملایم است، ولی برای عده کمی از افراد می ‌تواند شدید باشد. این علائم عمدتاً با مصرف پَروگزتین با نام تجارتی سروگزات وونلافاکسین با نام تجارتی افکسور رخ می ‌دهد. برای جلوگیری از این موضوع , معمولاً کاهش تدریجی دوز ضد‌افسردگی ها قبل از قطع ناگهانی آنها توصیه می شود.عده‌ای گزارش کرده‌اند که بعد از مصرف اس- اس- ار- آیز ها برای چند ماه، وقطع آن ، احساس کرده اند که به دارومعتاد شده‌اند، اما بیشتر دکترها معتقدند ‌ که این علائم در واقع به علت بازگشت افسردگی است و نه به علت اعتیاد به مصرف ضد افسردگی ها.کمیته ایمنی داروها در بریتانیا مدارک موجود را در سال 2004 مرور کرده و نتیجه گرفته که بر طبق معیارهای بین المللی،هیچ گونه شواهدی دال بر اینکه مصرف اس- اس- ار- آیز ها و ضد‌افسردگی های مرتبط، باعث وابستگی شدید یا بروز سندروم وابستگی شوند وجود ندارد.
ضد افسردگی های اس-اس-آر-آیز، تمایلات به خودکشی و جوانان
شواهدی از افزایش افکار خودکشی (و نه الزاماً اقدام به خود کشی) و عوارض جانبی دیگر در جوانان مصرف کننده ضد‌افسردگی ها دیده شده است. بنابراین مصرف اس- اس- ار- آیز ها در نوجوانان زیر 18 سال مجاز نیست. هرچند، بر طبق دستورالعمل موسسه نایس2 مصرف فلوگزتین که یک اس- اس- ار- آیزاست در افراد زیر هیجده سال ، منعی ندارد.شواهدی دال بر افزایش افکار خودکشی و یا خودآزاری در افراد بالای 18 سال که ضد افسردگی ها را مصرف می کنند، دیده نشده است.اما از آنجایی که جوانان بیشتر از بزرگسالان دست به خودکشی می ‌زنند، بنابراین اگراین گروه مصرف کننده ضد افسردگی ها هستند، باید بیشتر مراقب آنها بود.
در مورد بارداری چطور؟
در زمان حاملگی‌ بهتر است که از مصرف داروها اجتناب شود و یا به حداقل ممکن کاهش داده شود. اما اگر شما جزو آندسته از افراد هستید که نیاز به دارودارید، در مورد مزایا و مضرات مصرف دارو در دوران حاملگی‌ با پزشکتان مشورت کنید و همچنین به موارد زیر توجه کنید:- شدت بیماری شما در گذشته- اثر بیماریتان روی شما و فرزندتان- آگاهی‌ از جدیدترین توصیه‌ها در مورد مصرف داروهای ضد افسردگی در حاملگی‌. درمان‌های جایگزین دارویی مانند شناخت‌رفتار درمانی
در مورد شیردهی چطور؟
تعداد زیادی از مادران به مصرف داروهای ضد افسردگی در طول دوران شیردهی ادامه میدهند. در این مورد هم بهتر است در مورد مزایا و مضرات مصرف دارو‌ با پزشکتان مشورت کنید و همچنین به موارد زیر توجه کنید: مزایائ شیر دهی‌- چه مقدار از دارو وارد شیر شما میشود ریسک عود مجدد بیماری اگر شما داروی ضد افسردگی تان را بعد از زایمان تغییر دهید- در نظر گرفتن شرایط نوزادان نارس و یا دارای مشکلات جسمی‌

در مورد بچه چطور؟
مقدار ناچیزی ازداروهای ضد افسردگی از طریق شیرمادر به نوزاد منتقل می گردد.نوزادان پس از چند هفته اول تولد به علت کارا بودن کلیه ها و کبدشان ، همانند بزرگسالان ، قادر هستند که داروهای ضدافسردگی دریافت شده از طریق شیر را تجزیه و دفع کنند، بنابر این خطر جدی متوجه نوزاد نمی باشد. بعضی داروهای ضد افسردگی ، مانند آمیتریپتیلین و نورتریپتیلین به مقدار بسیار کمی در شیر ترشح می شوند. در این مورد می توانید از پزشک یا دکترداروساز خود سوال کنید. با توجه به اثرات مفید شیردهی بنظر میرسد بهتر است حتی در مواردی که مادر داروی ضدافسردگی مصرف می کند، به شیردهی ادامه دهد.
ضد افسردگی ‌ها چگونه باید مصرف شوند؟
با دکترتان در چند هفته اول شروع مصرف در تماس باشید. برای برخی داروهای تری سیکلیک قدیمی ‌تر، شروع با دوز کمتر و بالا بردن آن درعرض چند هفته بهتر است.بنابراین اگر با دکترتان در تماس نباشید، دوز داروئی کافی را دریافت نخواهید کرد .اما در مورد قرص‌های اس- اس- ار- آیز معمولا نیازی به افزایش دوز نمی باشد
دوزی که شروع می‌‌کنید معمولا دوزی است که آنرا ادامه خواهید داد.
مصرف دارو رابه علت عوارض جانبی قطع نکنید، بسیاری ازاین عوارض درعرض چند روز از بین خواهند رفت. قرص‌ها را قطع نکنید مگر اینکه اثرات جانبی واقعاً ناخوشایند باشند ، اگر چنین بود، بلافاصله دکترخود را مطلع نمائید. اگر احساس می کنید افسردگی تان بدترشده است ، دکترخود را مطلع نمائید چراکه ممکن است نیاز باشد که داروی دیگری برای تان تجویز گردد.همچنین اگر دچار اضطراب یا بی قراری شده اید باید دکترتان را در جریان امر قرار دهید.
داروی ضد افسردگی خود را هر روز مرتب مصرف کنید، درغیر این صورت، موثر نخواهند بود.
داروهای ضد افسردگی سریع اثر نمی ‌کنند، کمی تحمل داشته باشید.در بیشتر افراد 2-1 هفته طول می کشد تا اثرات قرص معلوم ‌شود ولی گاهی ممکن است برای مشاهده تاثیر کامل تا 6 هفته زمان نیاز باشد.در مصرف دارو استقامت داشته باشید.چرا که قطع زود هنگام دارو، شایع ترین‌ علت عدم بهبود و یا بازگشت افسردگی است .
سعی کنید الکل مصرف نکنید
الکل میتواند افسردگی شما را تشدید ‌‌کند، ضمن اینکه مصرف آن با داروهای ضد افسردگی تداخل دارد (باعث افت سطح هوشیاری و خواب آلودگی می شود) این امرمنجر به مشکلاتی در رانندگی یا هرچیزی که نیاز به تمرکز دارد، می انجامد.
چند نکته مهم :
داروهای ضد افسردگی را از دسترس اطفال دور نگه داریدـ اگر وسوسه شدید که با مصرف یکباره تعداد زیادی قرص خودکشی کنید، سریعاً دکترتان را در جریان بگذارید و قرص‌هایتان را به فرد دیگری بدهید تا برایتان نگه دارد.3ـ اگر هنگام تغییر دوزدارویتان، دچار تغییرات عمده احساسی شدید، پزشکتان را در جریان بگذارید.
چه مدت باید دارو مصرف شود؟
ضد افسردگی ‌ها لزوماً عامل افسردگی را درمان نمی کنند. بدون هیچ درمانی، بیشتر افسردگی ‌ها بعد از 8 ماه بهتر می ‌شوند.اگر قبل از 8 یا 9 ماه دارو را قطع کنید،احتمالاً علائم افسردگی باز می ‌گردد.در حال حاضر توصیه می ‌شود، حداقل تا شش ماه بعد ازاحساس بهبودی ،مصرف داروهای ضد افسردگی ادامه یابند. گاهی یافتن علت افسردگی می تواند بسیار مفید باشد و باعث شود احتمال بازگشت افسردگی بطور قابل ملاحظه ای کاهش یابد.اگر دو یا بیش از دو حمله افسردگی داشته‌اید، درمان را باید حداقل برای دو سال ادامه دهید.
اگر افسردگی عود کند (باز گردد) چطور؟
برخی افراد بارها دچار افسردگی شدید می ‌شوند. حتی وقتی که بهتر می ‌شوند، باید چند سال داروی ضد افسردگی استفاده کنند تا افسردگی آنها مجدداً باز نگردد. این امر در افراد سالخورده شایع تراست. برای برخی از این افراد، داروهای دیگر مثل لیتیم تجویز می ‌شود،ضمن اینکه روان درمانی علاوه بر مصرف قرص می ‌تواند مفید باشد.
این قرصها چه اثری برزندگی مان خواهند داشت؟
افسردگی تجربه ناخوشایندی است و می ‌تواند روی عملکرد واحساس لذت شما از زندگی تاثیر نامطلوب بگذارد. داروهای ضد افسردگی ‌ می‌‌توانند به بهبود سریعتر شما کمک کنند.این دارو ها توسط پزشک شما تجویز شده و به جز عوارض جانبی ذکر شده در بالا ،اصولاً تاثیر دیگری نباید بر روی زندگی داشته باشد. افرادی که این قرصها را مصرف می کنند، به ویژه قرصهای نسل جدیدتر، معمولا به فعالیتهای اجتماعی و عادی خود ادامه می دهند.اگر افسردگی شما مزمن باشد،ممکن است نزدیکان شما(به عنوان مثال همسر) به خلق و خوی افسرده شما عادت کرده باشند. برخی افراد گزارش کرده‌اند که به تدریج که افسردگی شان بهتر شده و دید بهتری پیدا کرده‌اند، با نزدیکان خود دچار مشکل شده اند. این می ‌تواند باعث بروز اصطکاک و سو تفاهم بین طرفین شود ، به این دلیل بهتر است افراد از این موضوع آگاه باشند و در صورت مواجه با آن ، بتوانند در این باره با یکدیگر صحبت کنند و یا در صورت لزوم از پزشک خود راهنمایی بگیرند.
چه خواهد شد اگر از این داروها مصرف نکنیم؟
نظر دادن در این باره آسان نیست. بستگی به علت تجویز آنها، شدت افسردگی شما و مدت ابتلا به افسردگی دارد. بیشتر افسردگی ‌ها پس از حدود 8 ماه به طور خودبه خود درمان می ‌شوند. اگر افسردگی شما خفیف است بهتر است از یکی از روشهای درمانی زیر بهره بگیرید. در صورتی که نمی توانید یکی از این روش ها را انتخاب کنید، با دکترتان مشورت کنید.
چه روشهای درمانی دیگربرای افسردگی وجود دارند؟
تنها مصرف قرص کافی نیست. پیدا کردن راههائی که بتوانند باعث ایجاد حس بهتری در شما شود هم مهم می باشد چرا که شانس برگشت افسردگی را کم می کند.این راه ها می ‌تواند شامل:کسی که بتوانید با او صحبت کنید ، ورزش کردن به طور منظم، کاهش مصرف مشروبات الکلی، تغذیه سالم و کافی، تکنیک های خود-درمانی که کمک به آرامش شما میکنند، و پیدا کردن راهی برای حل مسائلی که در ابتدا باعث بروز افسردگی در شما شده اند، باشد.
روان درمانی
روشهای روان درمانی موثرومتفاوتی برای درمان افسردگی وجود دارد.مشاوره در افسردگی خفیف مفید است.تکنیک‌های حل مشکل در درمان افسردگی که به علت مشکلات زندگی ایجاد شده مفید است.رفتار درمانیِ شناختی، به شما کمک می ‌کند به شناخت بهتری از طرز تفکرتان نسبت به خودتان، افراد دیگر و دنیای اطراف پیدا کنید.
روشهای درمانی گیاهی
هیپریکم گرفته شده و(Hypericum) برای افسردگی وجود دارد ، که از گیاه St Johns Wortگیاهی موسوم به بدون نسخه ارائه می ‌شود
روشنایی
بعضی افراد در طی زمستان دچار افسردگی شده ودر زمانی که روزها آفتابی و بلند است بهبود میابند. این حالت، اختلالِ خلقیِ فصلی نامیده میشود. در این شرایط ممکن است استفاده از جبعه نور مفید باشد ،که در واقع یک منبع نور روشن است که میتوانید در طی زمستان هر روز وبه مقدار معینی از آن استفاده کنید. این در واقع کمبود نوردر زمستان را جبران میکند.
مقایسه اثر درمانی ضد افسردگی ها با روشهای درمانی ذکر شده
نتایج اخیر نشان داده که دریک دوره یک ساله، بسیاری از این روان درمانی ‌ها به اندازه داروهای ضد‌افسردگی موثر بوده‌اند. بطور کلی پذیرفته شده که ضد افسردگی ها سریعتر عمل می ‌کنند. برخی مطالعات نشان داده که ترکیب ضد افسردگی ها با روان درمانی بهترین نتیجه را در بر خواهد داشت. متاسفانه تعدادی از این روشهای درمانی در برخی قسمتهای کشور در سیستم بهداشتی موجود نیست.داروی گیاهی هیپرکیوم که در آلمان به طور شایعی استفاده می شود ، در افسردگی خفیف به اندازه داروهای ضدافسردگی موثر است گرچه در مورد اثر آن بر افسردگی های متوسط تا شدید شواهد مستدلی تقریباً وجود ندارد.ورزش ومطالعه کتابهای روانشناسی که بر اساس رفتار درمانیِ شناختی تالیف شده اند، می ‌توانند درمانهای موثری برای افسردگی باشند.اگر سئوالات دیگری در مورد ضد‌افسردگی ها دارید که در این بروشور جوابی برای آنها نیافته اید، می توانید به بخش مطالعه بیشتر(ضمیمه همین بروشور) رجوع نمائید و یا با دکتر خود مشاوره کنید.همچنین در بسیاری از موارد ، گفتگو با دوستان یا خانواده نیزمی تواند مفید باشد.
ضد افسردگی ‌هایی که معمولاً استفاده می ‌شوند عبارتند از :
نام دارو
آمی‌تریپتیلین Amitriptyline
تریپتیزول Tryptizol
تری سیکلیک
کلومیپیرامین Clomipramin
آنا فرانیل Anafranil
تری سیکلیک
سیتالوپرام Citalopram
سیپرامیلCipramil
SSRI
دوسولپین Dosulpine
پروتیادن Prothiaden
تری سیکلیک
دوگزپین Doxepine
سینکوآنSinequan
تری سیلیک
فلوکستین Fluoxtine
پروزاک Prozac
SSRI
ایمی ‌پرامین Imipramine
توفرانیل Tofranil
تری سیکلیک
لوفپرامین Lofepramine
گامانیل Gamanil
ترسیکلیک
میرتازاپین Mirtazipne
زیسپین Zispin
NaSSA
موکلوبمید Moclobemide
مانریکس Manerix
MAOI
نورترپتیلین Nortriptyline
آلگرون Allegron
تری سیکلیک
پروگزتین Paroxetine
سروگزات Seroxat
SSRI
فنلزین Phenelzine
ناردیل Nardil
MAOI
ربا گزتین Reboxetine
ادروناکس Edronax
SNRI
سرترالین Sertraline
لوسترال Lustral
SSRI
ترانیل سیپرومین
Tranylcypromine
پارنایت Parnate
MAOI
ترازودون Trazodone
مولیپاکسین Molipaxin
مرتبط با ترسیکلیک
ونلافاکسین Venlafaxine
افکسور Efxor
SNRI
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ ، esiesi ، Tᴀᴍᴏʀᴀ Pɪᴇʀᴄᴇ
آگهی
همه خطرات دیازپام، اگزازپام، کلردیازپوکساید و ...

دیازپام، کلردیازپوکساید، آلپرازولام، اگزازپام و ... نام‌شان برای‌تان آشناست، این‌طور نیست؟ با سطح اضطراب و استرسی که این روزها در جامعه وجود دارد کمتر کسی پیدا می‌شود که نام این داروها به گوشش نخورده باشد.
دیازپام، کلردیازپوکساید، آلپرازولام، اگزازپام و ... نام‌شان برای‌تان آشناست، این‌طور نیست؟ با سطح اضطراب و استرسی که این روزها در جامعه وجود دارد کمتر کسی پیدا می‌شود که نام این داروها به گوشش نخورده باشد و اینکه خود یا یکی از اطرافیانش از آنها استفاده نکرده باشد.
این داروها همگی آرامبخش هستند و تحت عنوان بنزودیازپین‌ها شناخته می‌شوند. نکته مثبت‌آنها اینکه در ابتدا دنیای شما را آرام می‌کنند و خواب عمیق و راحت را به زندگي‌تان باز می‌گردانند اما اگر سرخود و برای مدت طولانی استفاده شوند ممکن است برعکس باعث بی‌خوابی، اضطراب و اعتیاد شوند! پس اگر می‌خواهید از این داروها بیشترین بهره را ببرید بهتر است قبل از مصرف با کاربرد، فواید و عوارض آنها آشنا شوید.دکتر سروش شمشیری، دکتر داروساز توضیحاتی به شما ارائه می کند .

مهم‌ترین داروی آرامبخش

بنزودیازپین‌ها مهم‌ترین گروه از داروهای ضد اضطراب و خواب‌آور هستند. این گروه داروها را می‌توان به 3 دسته کوتاه اثر، متوسط اثر و طولانی اثر تقسیم‌بندی كرد. از داروهای کوتاه اثر می‌توان اگزازپام، میدازولام و تریازولام را نام برد. داروهای متوسط اثر نیز شامل آلپرازولام، کلونازپام، نیترازپام و تمازپام هستند و در دسته داروهای طولانی اثر داروهایی نظیر دیازپام، کلردیازپوکساید و فلورازپام قرار می‌گیرند.  البته ناگفته نماند که داروهای دیگری نیز از خانواده بنزودیازپین‌ها در این گروه‌ها قرار می‌گیرند و در اینجا تنها داروهای رایج را نام بردیم.

چطور بفهمیم به این دارو معتاد شده‌ایم؟!


در جواب به این سؤال که آیا این داروها اعتیادآور هستند یا خیر باید بگویم بله؛ در حدود 4 نفر از هر 10 نفر که این ترکیبات را هر روز به مدت بیش از 8 هفته استفاده می‌کنند، دچار اعتیاد می‌شوند که نشانه‌های ساده‌ای برای تشخیص آن وجود دارد، از جمله:

1. فرد متوجه می‌شود بعد از مدتی باید دوز بیشتری استفاده کند تا همان اثر قبلی را دریافت کند.

2. احساس نیاز به داروی مورد نظر در طول روز.

3. تجربه نشانه‌های ترک دارو در صورت متوقف کردن مصرف که شامل بی‌خوابی، آشفتگی، اضطراب، سرگیجه، احساس طعم فلزی غیر عادی در دهان، احساس شوک الکتریکی در بازوها و پاها، تاری دید و حساسیت به نور می‌شود.

در بعضی افراد این نشانه‌ها شدیدتر است و حتی ممکن است شامل توهمات دیداری و شنیداری نیز بشود. البته این نکته نباید فراموش شود که این ترکیبات در صورتی که زیر نظر پزشک معالج تجویز شده باشند نه تنها ممکن است مضر نباشند بلکه سودمند هم هستند.

چه کسانی منع مصرف دارند؟

بنزودیازپین‌ها در افراد زیر نباید استفاده شوند:

- افرادی که دارای مشکلات کبدی هستند. مصرف این داروها در این افراد ممکن است باعث کمای ناگهانی شود.

- افرادی که دارای مشکلات کلیوی هستند. این مشکلات باعث افزایش حساسیت مغزی به این ترکیبات می‌شوند. در نتیجه در این افراد باید مقدار داروی تجویز شده بسیار کم باشد.

- در خانم های باردار نباید استفاده شوند مگر در شرایط خاص مثل تشنج. در شیردهی هم به دلیل اینکه در شیر مادر ترشح می‌شوند بهتر است که استفاده نشوند.

- افرادی که دچار مشکلات تنفسی، برونشیت و بیماری انسداد ریوی مزمن هستند.

- افرادی که دچار بیماری خود ایمنی «میاستنی گراویس» هستند.

- بیمارانی که دچار آپنه در خواب می‌شوند.

خطر مرگ!

مصرف طولانی مدت بنزودیازپین‌ها می‌تواند باعث نقص ادراکی، مشکلات رفتاری و احساسی، احساس آشفتگی و هیاهو، مشکل در تفکر درست و منطقی، کاهش توان جنسی، ترس از اجتماع، افزایش اضطراب و افسردگی، کاهش توجه به کارهای مورد علاقه و عدم توانایی در بیان احساسات شود. تمام این عوارض در افرادی که طولانی مدت این ترکیبات را استفاده می‌کنند به طور کامل بروز نمی‌کنند اما حداقل یک یا دو مورد در اکثر بیماران مشاهده می‌شود. مصرف خودسرانه این داروها بدون نظر پزشک بسیار اشتباه بوده و علاوه بر تشدید عوارض جانبی در بعضی موارد ممکن است باعث استفاده بیش از اندازه دارو (overdose) شده یا به علت تداخل با ترکیبات دیگر حتی به مرگ فرد منجر شود.

کم عارضه‌ترها

در مورد تداخلات دارویی بنزودیازپین‌ها با توجه به چگونگی متابولیسم این ترکیبات در بدن بهتر است که هر کدام از این ترکیبات به طور جداگانه مورد بررسی قرار گیرند اما در یک نگاه کلی داروهای لورازپام، اگزازپام و تمازپام نسبت به بقیه داروهای این گروه تداخلات دارویی کمتری دارند. داروهایی مثل ضد بارداری‌های خوراکی، برخی آنتی بیوتیک ها، برخی ضدافسردگی‌ها مثل فلوکستین، سرترالین و غیره و همچنین ترکیبات ضد قارچ می‌توانند باعث تجمع این داروها در بدن و در نتیجه تشدید عوارض جانبی آنها شوند. از طرف دیگر داروهایی مثل ریفامپین، کاربامازپین و فنی توئین باعث کاهش اثر این داروها می‌شوند.

عوارض استفاده همزمان با الکل و مواد مخدر

درمورد داروی آلپرازولام که بسیار پر مصرف است باید بدانیم که مصرف همزمان آن با داروهای کتوکونازول و ایتراکونازول بسیار خطرناک است و منع مصرف دارد. همچنین استفاده از بنزود یازپین‌ها با الکل، مواد مخدر و بقیه داروهایی که اثرات مشابه بنزودیازپین‌ها را دارند می‌تواند اثرات این داروها را به میزان زیادی تقویت کرده و با افزایش اثرات جانبی آنها منجر به مرگ شود.

اعتیاد به این داروها را دست کم نگیرید!

بنزودیازپین‌ها بسته به سرعت اثر و نیمه‌عمرشان به انواع گوناگون مانند دیازپام، اگزازپام، فلورازپام، آلپرازولام (زاناکس )، کلونازپام، میدازولام، تمازپام، کلردیازپوکساید و ... تقسیم می‌شوند. این داروها آرامبخش و شل کننده عضلانی هستند و در درمان بی‌خوابی، اضطراب و استرس به کار می‌روند اما به تدریج اعتیاد ایجاد می‌کنند.

متاسفانه دیده شده است بعضی از افراد برای مثال تا ده‌‌ها قرص دیازپام هم استفاده می‌کنند اما باز هم دچار اضطراب و بی‌خوابی هستند در صورتی که اوایل با مصرف فقط یک عدد قرص راحت می‌خوابیدند. ترک اعتیاد به بنزودیازپین‌ها خیلی ساده نیست. هنگام ترک دقیقا با یک فرد  معتاد طرف هستیم یعنی همان علائم بی‌خوابی، استرس، اضطراب و حتی تشنج ایجاد می‌شود. استفاده از این داروها به خصوص میان خانم‌ها بسیار رواج دارد و چون نیمه عمر کوتاهی دارند به شدت شخص را مستعد اعتیاد می‌کنند، طوری که فرد یک قرص را می‌خورد و چند ساعتی حالش خوب می‌شود و بعد به تدریج دوباره علائم اضطراب و دلشوره‌اش بازمی‌گردد و مجبور می‌شود دوباره قرص بخورد و به این ترتیب است که معتاد می‌شود.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ ، Tᴀᴍᴏʀᴀ Pɪᴇʀᴄᴇ
بوسپیرون را چگونه مصرف کنیم؟!

اگر دچار اضطرب شدید و سر در گم بوید می توانید از بوسپیرون استفاده کنید اما قبل از هر چیزی باید این متن را به صورت کامل مطالعه نمایید.
نامهای دیگر:
بوسپیرون
درباره داروی بوسپیرون
بوسپیرون بصورت قرصهای خط دار 5 میلی گرم با RF:B بعنوان یک ضد اضطراب دربازار داروئی ارائه شده است اثرات فارماکولوژیک آن متفاوت با بنزودیازپین ها و تمایلی به گیرنده های GABA ندارد تمایل بالاتر برای اتصال به گیرنده های سروتوئین و تمایل متوسط برای گیرنده های دوپامین D2 مغزدارد بدون ایجادتسکین یا سرخوشی قابل توجه اضطراب را کم می کند برخلاف بنزودیازپین ها هیجگونه اثرات خواب آور- ضد تشنج یا شل کننده عضلانی ندارد بدنبال قطع ناگهانی هیچگونه اضطراب یا علائم ترک بروز نمی کند احتمال سو مصرف آن کم است اما برخلاف بنزودیازپین ها بروز اثرات ضد اضطرابی آن فوری نمی باشد علائم بهبودی 7تا 10 روز بعد از شروع مصرف آشکار می شود و بهترین نتیجه درمانی طی 3 تا 4 هفته پس از آغاز درمان خواهد بود بنابراین برای حالات اضطرابی حاد مفید نمی باشد ودر حملات پانیک Panic مؤثر نیست.
موارد مصرف:
داروی غیر رخوت‌زای اساسی در درمان اختلال اضطراب فراگیر به کار می رود.
شکل دارویی:
قرص
مکانیسم اثر:
این دارو با تاثیر بر گیرنده‌های سروتونینی و دوپامینی اثر می‌کند. از نظر شیمیایی و دارویی با بنزودیازپین‌ها، باربیتورات‌ها و سایر آرامبخش‌ها مشابه نیست. از لوله ی گوارش به خوبی جذب می شود و خوردن غذا سبب تاخیر در جذب می شود.
عوارض جانبی:
خواب‌آلودگی، سردرد، گیجی. درصورت بروز برخی از نشانه‌ها ممکن است با عادت کردن به‌ این دارو عوارض برطرف شوند .
موارد منع مصرف و احتیاط:
حساسیت یا هر گونه مشکل را باید به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت بارداری و شیردهی حتما پزشک را مطلع کنید. برای ظهور اثر کامل دارو ممکن است مدت زمانی طول بکشد ، بنابراین تا رسیدن به نتیجه مطلوب باید طبق نظر پزشک ادامه یابد. این دارو می تواند باعث خواب آلودگی شود ، بنابراین در انجام کارهای دقیق و کارهای که نیاز به هوشیاری دارند و مهارت کافی نیاز دارند باید احتیاط کرد.
تداخلات دارویی:
برخی از این داروها با اثر این دارو تداخل دارند و باعث افزایش یا کاهش اثر دارو می گردند، بوسپیرون با بنزودیازپین و باربیوترات تحمل متقاطع ندارد. مصرف همزمان این دارو با هالوپریدول موجب افزایش غلظت خونی هالوپریدول می‌شود. ، این دارو همراه با مونوآمین اکسید(MAOI)از نباید مصرف کرد.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ ، Tᴀᴍᴏʀᴀ Pɪᴇʀᴄᴇ
اضافه وزن با مصرف مکرر داروی آنتی بیوتیک

آیا داروی آنتی بیوتیک می تواند تاثیری روی اضافه وزن شما بگذارد و باعث بالارفتن آن شود مصرف مکرر داروهای آنتی بیوتیک تاثیرات منفی می تواند روی بدن افراد بگذارد که اضافه وزن هم یکی از آنان است که محققین به تازگی موفق به کشف آن شده اند
طبق مطالعه منتشره در ژورنال بین المللی “چاقی”، کودکانی که در دوران کودکی خود آنتی بیوتیک مصرف می کنند بسیار سریعتر از کودکانی که آنتی بیوتیک مصرف نمی کنند، افزایش وزن می یابند.
تحقیقات نشان می دهند که با مصرف داروهای دارای اثر ترکیبی روی شاخص توده بدنی در سرتاسر دوران کودکی، این افزایش وزن می تواند یکجا یا پیشرونده باشد.
بیان شوارتز، نویسنده مسئول این تحقیق، می گوید: “شاخص توده بدنی شما ممکن است به واسطه آنتی بیوتیک هایی که در کودکی مصرف کرده اید، برای همیشه دگرگون شود. اطلاعات ما نشان می دهند که هر زمان ما یک آنتی بیوتیک به کودکان خود می دهیم، افزایش وزن آنها با گذشت زمان سریعتر می شود.”
شوارتز و همکارانش از داده های الکترونیکی سیستم سلامت گیسینجر برای مطالعه تقریباً 164000 کودک 3 تا 18 ساله از ژانویه 2001 تا فوریه 2012 استفاده کردند.
آنها به BMI، مصرف آنتی بیوتیک، نژاد، جنسیت و سایر فاکتورها در کودکان نگاه کردند تا یک مسیر BMI نوعی برای کودکانی که آنتی بیوتیک مصرف نکرده اند و کودکانی که مصرف کرده اند، ایجاد کنند.
با مقایسه نتایج، محققان دریافتند که در سن 15 سالگی، کودکانی که در دوران کودکی خود حداقل 7 بار آنتی بیوتیک مصرف کرده اند حدود سه پوند بیشتر از کودکانی که اصلاً آنتی بیوتیک مصرف نکرده اند وزن دارند. تقریباً 30000 کودک (حدود 21%) این داروها را 7 بار یا بیشتر دریافت کرده بودند.
با هر درمان اضافی، افزایش وزن یکجا و پیشرونده بود و تفاوت بین دو گروه دائماً بیشتر می شد. به گفته شوارتز این نشان می دهد که این اثر در 18 سالگی متوقف نمی شود و آنچه که رخ می دهد همیشگی است. او توضیح می دهد: “اگرچه میزان افزایش وزن مربوط به آنتی بیوتیک ها ممکن است تا پایان دوره کودکی ناچیز باشد، اما یافته های ما مبنی بر این که این اثرات بکجا هستند این احتمال را بوجود می آورد که آنها تداوم داشته باشند و به دوران بزرگسالی فرد نیز برسند.”
شواهد فراوانی در دست است که نشان می دهند آنتی بیوتیک ها به واسطه تأثیری که روی میکروارگانیسم های بدن به نام میکروبیوتا دارند، می توانند سبب افزایش وزن شوند.
تعداد میکروبیوتا در بدن ما 10 برابر بیشتر از تعداد سلول های خود ما است که به هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش ما کمک می کند.
آنتی بیوتیک ها در عین کشتن میکروارگانیسم های مضر و آسیب رسان، این باکتری های سودمند و حیاتی را نیز می کشند. مطالعات نشان می دهد که مصرف مکرر آنتی بیوتیک ها می تواند میکروبیوتا را برای همیشه دگرگون کند که موجب تغییر در نحوه هضم غذا و همچنین افزایش کالری جذب شده می شود.
شوارتز می گوید: “باید از آنتی بیوتیک ها نظام مند اجتناب کرد مگر زمانی که بسیار شناخته شده باشند. این موضوع برای پزشکان بیش از پیش حائز اهمیت است که مانع مصرف داروهایی که نه تنها سودی ندارند، بلکه در درازمدت آسیب وارد می کنند، توسط بیماران جوان خود شوند.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
خطر مصرف آسپرین و ایبوپروفن

# داروشـناسی . 21

مراقب مصرف خودسرانه این دارو باشید چون عوارض بسیار زیادی برای معده شما خواهد داشت و باعث بروز سوزش ،زخم و خونریزی در آن خواهد شد برای کاهش این عوارض باید یک سری کارها انجام دهید با ما همراه باشید.


یکی از رایج‌ترین داروهای مصرفی، داروهای ضدالتهاب است که البته بدون عارضه هم نیستند و می‌توانند باعث بروز مشکل‌های گوارشی شوند.
 آسپرین و ایبوبروفن از تولید ترکیب‌هایی که محافظ مخاط دستگاه گوارش هستند پیشگیری کرده و در نتیجه باعث بروز زخم‌معده و خونریزی می‌شوند. در صورتی که این نوع داروها را مصرف کردید و به دنبال آن دچار سوزش معده شدید حتماً با متخصص تماس بگیرید.
برای پیشگیری می‌توانید داروهای ضدالتهاب را همراه با غذا و با یک لیوان بزرگ آب مصرف کنید. بر اساس تحقیقی که در سال 2005 منتشر شد داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی می‌توانند نه‌تنها عامل زخم معده باشند بلکه احتمال ابتلا به سکته‌های مغزی را هم در افراد مبتلا به نارسایی‌های قلبی حاد افزایش دهند. با این حال در صورتی که بنا به تجویز پزشک از این داروها مصرف می‌کنید هرگز آن را سرخود قطع نکنید و با مشاهده عوارض با پزشک تماس بگیرید.
MEDISITE
# داروشـناسی . 21


پاسخ
 سپاس شده توسط ( lιεβ )
? آشنایی با داروها:    



?آ.س.آ »رقیق کننده خون
?آتورواستاتین» چربی خون
?آتنولول» فشارخون
?آزیترومایسین »آنتی بیوتیک
?آسیکلوویر» ضدویروس
?آکاربوز »قند خون
?آلبندازول» ضد انگل
?آلپرازولام» اعصاب
?آلوپورینول» نقرس
?آمانتادین ضدویروس
?آمپی سیلین »آنتی بیوتیک
?آملودیپین» فشار خون
?آموکسی سیلین» آنتی بیوتیک
?آمی تریپتیلین »اعصاب
?امینوفیلین »گشادکننده برونش
آمیودارون» ضد آریتمی قلبی
?آمیکاسین »آنتی بیوتیک
?آنتوم» چربی خون
?ٱ.ر.س »اسهال
?إچ دی» ضدبارداری
?ارگوتامین» میگرن
?اریترومایسین» آنتی بیوتیک
?إزیتمایب »چربی خون
?اسپیرونولاکتون »فشارخون
?استازولامید »فشار
?ٱفلوکساسین »آنتی بیوتیک
?ٱگزازپام »اعصاب
?اکسپکتورانت» خلط آور
?ٱکسی بوتینین »مجاری ادرار
?الانزاپین »اعصاب
?انالاپریل» فشار
?اندانسترون »ضد تهوع
?ایبوپروفن »مسکن
?ایندومتاسین »مسکن
?بکمپلکس» ویتامین
?باکلوفن» شل کننده
?بتامتازون» ضدالتهاب
?بتاهیستین »سرگیجه
?برم هگزین» خلط آور
?بلادونا پی بی» گوارشی
?بوسپیرون» اعصاب
?بیزاکودیل »ملین
?بکلومتازون »ضدالتهاب
?پانکراتین »معده
?پرازوسین» فشارخون
?پردنیزولون» ضدالتهاب
?پرفنازین» اعصاب
?پرمترین »شپش و گال
?پروپرانولول »فشار و تپش قلب
?پرومتازین» آلرژی
?پسودوافدرین» ضداحتقان
?پلانتاژل »اسهال
?پیروکسیکام» مسکن
?پیراستام» اعصاب و محرک مغز
?پریمیدون »تشنج .
?تامسولوسین » پروستات
?تاموکسیفن » هورمونی
?تتراسایکلین » آنتی بیوتیک
?تتراکایین » بی حس کننده موضعی
?ترازودون » اعصاب
?ترازوسین » فشارخون
?ترامادول » مسکن
?ترانزامیک اسید »ضدانعقاد
?تری فلوپرازین »اعصاب
?تریامیسنولون» ضدالتهاب
?تریپل سولفا » آنتی بیوتیک
?تری هگزیفنیدیل »اعصاب
?تریامترن اچ »فشارخون
?تستوسترون »هورمونی
?توپیرامات» اعصاب
?توسیان »ضدسرفه
?تولمتین »مسکن
?تیمولول »بتابلاکر
?تیکلوپیدین »پلاکت
?جم فیبروزیل »چربی خون
?جنتامایسن »آنتی بیوتیک
?جینسینگ » تقویتی
?داکسی سایکلین »آنتی بیوتیک
?دانازول »هورمونی
?دایجستیو »معده
?دایمتیکون »معده
?دکسپانتونول »آنالوگ ویتامین ب
?دکسترومتروفان »ضد سرفه
?دگزامتازون »ضدالتهاب
?دورزولامید »کاهش فشار داخل چشم
?دوکسپین »اعصاب
?دونپزیل »آلزایمر
?دی پیریدامول »فشارخون
?دی سیکلومین» ‌ضداسپاسم
?دیازپام »اعصاب
?دیفن هیدرامین »انتی هیستامین
?دیفنوکسیلات » ضداسهال
?دیلتیازیم »فشارخون
?دیکلوفناک »مسکن
?دیمن هیدرینات»آنتی هیستامین
?رالوکسیفن »هورمونی
?رانیتیدین »معده
?ریتالین »بیش فعالی
?ریسپریدون »اعصاب
?زینک اکسید »سوختگی
?سالبوتامول »ریه
?سایمتیدین »معده
?سیتریزین »آلرژی
?سرترالین »اعصاب
?نسفالکسین »آنتی بیوتیک
?سفازولین »آنتی بیوتیک
?سفتریاکسون » آنتی بیوتیک
?سفکسیم » آنتی بیوتیک
?سلکوکسیب »مسکن
?سنکل » کلیه
?سولفاسالازین »ضدالتهاب گوارشی
?سوماتریپتان »میگرن
?سولفاستامید » انتی بیوتیک
?سیپروفلوکساسین » آنتی بیوتیک
?سیپروهپتادین » آلرژی -اشتها آور
?سیتالوپرام » اعصاب
?سیمواستاتین» چربی خون
?سیناریزین » سرگیجه
?فاموتیدین »معده
?فروس سولفات » قرص آهن
?فرفولیک » آهن +فولیک اسید
?فلوسینولون » ضدالتهاب
?فلوتیکازون»آسم
?فلورازپام »اعصاب
?فلوکستین »اعصاب
?فلووکسامین »اعصاب
?فنازوپریدین »ضددرد مجاری ادرار
?فنوباربیتال »اعصاب
?فورزماید »فشارخون
?فنی تویین »اعصاب
?فنیل افرین »ضد احتقان بینی
?فیناستراید »پروستات -ریزش مو
?کاپتوپریل » فشار
?کاربامازپین»اعصاب
?کارمینت»نفخ
?کارودیول»فشار
?کالامین دی »ضدخارش و التهاب
?کالاندولا»ضدالتهاب و ترمیم کننده پوست
?کتوتیفن»آنتی هیستامین
?کتوکونازول»ضدقارچ
?کروتامیتون» گال و خارش
?کلاریترومایسین» آنتی بیوتیک
?کلرامفنیکل» آنتی بیوتیک
?کلرفنیرامین » انتی هیستامین
?پکلردیازپوکساید »اعصاب
?کلسیم د » ویتامین
?کلشی سین » نقرس
?کلماستین »آنتی هیستامین
?کلوگزاسیلین » آنتی بل?کلونازپام »اعصاب
?کلومیفن »هورمونی
?کلیدینیوم سی »معده
?کلیندامایسین » آنتی بیوتیک
?کوتریموکسازول » آنتی بیوتیک
?کوآموکسی کلاو» آنتی بیوتیک
?گاباپنتین» مسکن دردهای عصبی
?گایافنزین »خلط آور
?گلی بن کلامید »قند خون
?گلیکلازید»قند خون
لاکتولوز»ملین
?پلوراتادین »آنتی هیستامین
?لورازپام »اعصاب
?لوزارتان »فشار
?لووتیروکسین » کم کاری تیرویید
?لوودوپا »اعصاب
?لیتیوم کربنات »اعصاب
?ماپروتیلین »اعصاب
?مبندازول » ضدانگل
?مترونیدازول » آنتی بیوتیک




?????
این پیام همیشه به کارتون میاد !! حتما نگهش دارید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
# داروشـناسی . 21
پاسخ
# داروشـناسی . 21

مصرف استامینوفن تاثیرات مضر و جبران ناپذیری روی سلامتی ما می تواند بگذارد این مسکن روی روح و روان افراد مصرف کنند نیز تاثیرگذار است می خواهیم از عوارض روحی و جسمی این دارو بیشتر بدانیم
محققان دانشگاه ایالتی اوهایو دریافتند که استامینوفن یکی از محبوبترین مسکن های مورد استفاده است که می تواند احساسات مثبت را از بین ببرد.
این اثر جانبی تا همین اواخر ناشناخته بود. در تحقیقی جدید بررسی شد افرادی که استامینوفن مصرف می کردند در هنگام مشاهده عکس های زیبا احساسات کمتری از خود بروز می دهند. در مقابل گروه دیگری که در این آزمایش شرکت داشتند و به آنها تنها دارونما داده شده بود زمانی که همان عکس به آنها نشان داده شد احساسات بیشتری از خود نشان می دادند.
تیلنول یک مسکن است که ماده تشکیل دهنده اصلی آن استامینوفن است. این مسکن ضد درد بسیار محبوب است به طوری که تقریبا در هر خانه ای در امریکا پیدا می شود. این دارو بیش از 70 سال است که استفاده می شود اما این اثر جانبی به تازگی کشف و مستند شده است.
مطالعه انجام شده نشان داد که افرادی که استامینوفن مصرف می کنند کمتر دلسوزهستند و نشانه های همدلی در آنها کمتر دیده می شود واغلب احساسات آنها دست خوش تغییرشده است.استامینوفن احساسات را به شدت کاهش می دهد و زندگش مشترک را سرد می کند.
مطالعات متعددی در خصوص مصرف استامینوفن و اثرات روانی آن انجام شده که در اغلب آنها گفته شده که افرادی که استامینوفن مصرف می کنند از لحاظ احساسی سرد هستند. علاوه بر این ها استامینوفن موجب افزایش خطر ابتلا به انقباض دستگاه گوارش فوقانی نیزمی شود.
گفتنی است که استفاده طولانی مدت از ایبوپروفن و مسکن های دیگربرای سلامت قلب شما بسیار خطرناک است.
گفتنی است، بهتر است که راه حل های جایگزینی برای درمان سردرد و دیگر دردهای خود مانند استفاده از گیاهان آرامبخش که مسکن طبیعی هستند پیدا کنید.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ ، ຖēŞค๑໓
مکمل خوردن خودسرانه

# داروشـناسی . 21

مکمل ها و مصرف آن ها چگونه باید باشد آیا استفاده خودسرانه از آن ها کار درستی است و افرادی که اینکار را می کنند در معرض بیماری قرار نمی گیرند
مسعود داوودی متخصص پوست و مو و زیبایی درخصوص مکمل هایی که ممکن است برای پوست و مو خطر آفرین باشد گفت: مصرف برخی مکمل‌ها که توسط پزشک پوست و مو تجویز می‌شود دارای ویتامین‌هایی از جمله ویتامین A-B و همچنین عنصر آهن هستند که در صورت مصرف زیاد باعث بروز مشکلات کبدی و آسیب رسانی به سایر ارگان های حیاتی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مصرف مکمل‌ها به صورت خودسرانه می‌تواند خطر آفرین باشد اظهار داشت: مصرف برخی مکمل ها مثل مکمل زینک برای زنان ضروری است که این مصرف در زنان 10 میلی گرم و مردان 12 میلی گرم است.
این متخصص پوست و مو افزود: برخی مکمل ها همچون روی باید در بین غذا مصرف شود علاوه بر آن مصرف آن همراه با سایر مکمل‌ها مثل مکمل‌های آهن و مکمل‌ کلسیم خطرناک است.
وی خاطر نشان کرد: افرادی که تمایل به مصرف این دسته از مکمل‌ها دارند باید برای جلوگیری از بروز مشکلات کبدی با تجویز پزشک اقدام به مصرف نمایند.
باشگاه خبرنگاران جوان
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
متفورمین و این آسیب های مختلف .

متفورمین چه آسیب هایی به بدن میرساند و چه ویتامین هایی را در بدن کاهش میدهد چگونه می توان از عوارض جانبی این دارو در امان ماند توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب خواهیم گفت
کسانی که برای مدت طولانی از متفورمین،‌ داروی متداول در بین دیابتی‌ها، استفاده می‌کنند، ممکن است در خطر کمبود ویتامین B12 و هم چنین کم خونی قرار بگیرند.
متفورمین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، کمک می‌کند تا قند (گلوکز)‌ خون کنترل شود. میلیون‌ها نفر در دنیا از این دارو استفاده می‌کنند و اغلب هم سال‌های زیادی آن را می‌خورند.
به گزارش سایت «رویترز»، محققان کالج آلبرت انیشتین در نیویورک اطلاعات مربوط به 3 هزار نفر را که دست کم 25 سال سن داشتند و از فشار خون بالا رنج می‌بردند، به مدت 13 سال زیر نظر گرفتند و به این نتیجه رسیدند.
کمبود شدید ویتامین ب 12 می‌تواند به اعصاب آسیب برساند. علایم آن هم شامل خستگی، بی حسی یا سوزش در بدن است. توصیه می‌شود افراد گیاهخوار هم ضمن خوردن میزان کافی تخم مرغ و محصولات لبنی، از مکمل‌ها یا غلات غنی شده استفاده کنند تا دچار کمبود این ویتامین نشوند.
در هر حال، محققان توصیه می‌کنند کسانی که به مدت طولانی متفورمین می‌خورند، به طور منظم آزمایش بدهند تا سطح ویتامین ب 12 بدنشان را اندازه بگیرند.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
به مکمل های آهن برای اطفال اعتمادنکنید

# داروشـناسی . 21


شربت های آهنی که به فرزندانتان میدهید چه تاثیراتی روی آن ها میگذارند به تازگی محققین متوجه شدند مکمل های آهن حاوی آهن کافی برای رشد اطفال نیستند


رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی ایران، با ابراز تأسف از قطره‌های آهن اطفال که در دورانی فقط شربت توت‌فرنگی بودند و اصلاً آهن کافی نداشتند، از ضعف شدید در تأمین و تهیه مکمل‌های اطفال در کشور گلایه کرد.
عباس کبریایی‌زاده در نشست خبری چهارمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی حمایت بیمه‌ها از تامین و تهیه مکمل‌های رژیمی اظهار داشت: نظام سلامت باید بتواند سلامت آحاد جامعه را حفظ و ارتقاء دهد و یکی از حیطه‌هایی که در ارتقاء شاخص سلامت نقش دارد استفاده از فرآورده‌ها و مکمل ویتامین‌ها است.
وی ادامه داد: الگوی زندگی بشر به دلیل شهرنشینی تغییر و منجر به استفاده از ریز مغذی‌های و فرآورده‌های مکمل شده است زیرا در گذشته و در جامعه روستایی این مواد غذایی به صورت طبیعی تامین می‌شد ولی هم‌اکنون اینگونه نیست.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی ایران ادامه داد: هدف از برگزاری چهارمین همایش مکمل‌های رژیمی و غذایی که ۸ تا ۱۰ خرداد در هتل المپیک برگزار می‌شود ارتقاء آگاهی پزشکی و مردم نسبت به فرآورده‌های مکمل برای یک زندگی سالم‌تر است.
کبریایی‌زاده همچنین به اهمیت مکمل‌ها برای کودکان و زنان علی‌الخصوص مادران باردار اشاره کرد و افزود: زنان دچار تغییرات بیشتری نسبت به مردان در حوزه فیزیولوژی بدنشان هستند و این امر در دوران یائسگی و شیردهی بسیار ضرورت دارد بنابراین ساماندهی مصرف این مکمل‌ها در این گروه از اقشار جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی به شعار امسال نیز گریزی زد و گفت: ما بر اساس مباحث اقتصاد مقاومتی باید زیرساخت‌های تولید مکمل‌های غذایی و رژیمی را با حمایت از شرکت‌های داخلی توسعه دهیم و علی الخصوص آنها را با آخرین تکنولوژی‌های تولید مکمل برای زنان و کودکان آشنا کنیم زیرا در این حوزه ضعف بسیار داریم و باید برای تولید مکمل‌های اطفال سرمایه‌گذاری بیشتری شود.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی ایران، همچنین به اهمیت دسترسی مکمل‌های تولید داخل به افراد نیازمند تاکید ویژه‌ای کرد و افزود: باید این مکمل‌ها با قیمت مناسب فراهم شود زیرا قیمت‌های مکمل‌های وارداتی بالا است بنابراین ما نیز در تولید داخلی سعی بیشتری کنیم و واردات این مکمل‌ها نیز ارزان‌تر شود.

کبریایی‌زاده درباره عدم حمایت بیمه‌ها از هزینه‌های خرید مکمل‌ها برای خانوارها توضیح داد: در هیچ جای دنیا برای حمایت از خرید مکمل‌ها بیمه‌ها ورود نمی‌کنند بلکه نظام‌های سلامت هر کشوری ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز اقشار مختلف نیازمند به خصوص گروه‌های آسیب‌پذیر را پوشش می‌دهند مانند ویتامین اطفال، زینک برای رشد اطفال، ویتامین آ د برای نوزادان و مکمل برای خانم‌ها که متعاقبا باید برای مراکز بهداشتی کشور به صورت رایگان توزیع شود.

وی به بخشی از حمایت بیمه‌ها از جمله درباره کلسیم دی اشاره کرد و افزود: اصولا فرآورده‌ها و مکمل‌ها مقوله درمان حساب نمی‌شوند و بیشتر تقویت‌کننده هستند ولی برای برخی داروهای خاص مانند بیماران کلیوی ضرورت پوشش بیمه‌ای مکمل‌های مورد نیاز آنان ضرورت دارد.

وی درباره انتقاداتی که به وضع کنونی مکمل های ایرانی وارد می‌دانند توضیح داد: در این گونه حوزه‌های پزشکی و دارویی باید صحبت‌ها مبتنی بر شواهد باشد زیرا استانداردها و فارماکوپه مشخص است و تمام این موارد توسط آزمایشگاه‌های کنترل وزارت بهداشت رسیدگی می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از توصیه‌های مهم سازمان بهداشت جهانی استفاده از فرآوردهای طبیعی و مکمل تولید داخل خود کشورها است زیرا اجزای این فرآورده‌ها آنقدر زیاد است که نظارت و تولید بر روی آنان بسیار سخت است.

کبریایی‌زاده تصریح کرد: بنابراین یکی از گلایه‌های همیشگی ما به وزارت بهداشت این بود که به صورت وسیع این نوع فرآورده‌ها وارد نشود که خوشبختانه مسئولان مربوطه کنترل‌های لازم را انجام دادند و دلیل این امر هم آن است که برخی از همین مکمل ها که عنوان می‌شود آمریکایی است در همین کشورهای همسایه‌مان بسته‌بندی می‌شود و در واقع مرغ همسایه غاز نیست.

وی با اشاره به روش‌های کشف تقلب در مکمل‌های تقلبی توضیح داد: مثلا مولتی‌ویتامین‌ها از ۲۴ جزء تشکیل می‌دهند و بسیار می‌توان در این فرآورده‌ها مواد تقلبی و غیرمجاز استفاده کرد و یکی از شواهد این تقلب‌ها آن است که افراد پس از مصرف این مکمل‌ها بسیار سرخوش می‌شوند و این به خاطر تقلب در این مکمل‌ها و استفاده از فرآورده‌های به اصطلاح خیابانی است.

کبریایی‌زاده در خاتمه با تاکید مجدد بر استفاده مردم از ویتامین‌ها و مکمل‌های داخلی که وزارت بهداشت بر روی آنان نظارت دارد خاطر نشان کرد: البته همه تولیدات داخل را نیز تایید نمی‌کنیم و یک رنجی دارد زیرا بحث طعم و بو در این مکمل‌ها علی‌الخصوص برای اطفال بسیار مهم است کما اینکه ما به فرمول‌های جدید تولید مکمل برای اطفال نیاز داریم تا مانند اتفاقی در گذشته قطره آهنی که به اطفال داده می‌شد و اصلا آهن کافی نداشت و به نوعی اطفال شربت توت‌فرنگی می‌خوردند مواجه نشویم ولی با این وجود با اطمینان عنوان می‌کنیم مکمل‌های تولید داخل مواد مطمئن‌تری در خود دارند.
# داروشـناسی . 21


پاسخ
 سپاس شده توسط ( lιεβ )


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 3 مهمان