13-12-2015، 22:09
دسر چیزکیک که امروز یکی از محبوب ترین دسرهای دنیاست، ریشه در یونان باستان دارد؛ یونانی ها چنان دل بسته این دسر بوده اند که آخیموس، فیزیکدان یونانی کتابی با عنوان «هنر تهیه کیک پنیر» در دوران خودش نوشته است. بعدها سایر ملل هم به این دسر علاقه مند شدند و شهرت و محبوبیت کیک پنیر تا آمریکا هم پیش رفت. حالا دنیای«چیز کیک» به اندازه تمام آشپزها و سرآشپزهای دنیا متنوع شده و هر کدام روش خاصی برای تهیه دسر چیزکیک دارند یا اصلا کیک پنیر جدیدی با طعم تازه ارایه می کنند. کیک پنیر ابتدایی از دو بخش تشکیل شده، لایه رویی که ضخیم تر ولی نرم است و پنیر ماده اصلی آن محسوب می شود. لایه زیری از بیسکوییت یا کیک است. تفاوت عمده کیک پنیرهای دنیا در نوع پنیری است که استفاده می کنند.
در آمریکا و کانادا بیشتر از پنیر خامه ای برای طبخ دسر چیزکیک استفاده می شود اما ایتالیایی ها پنیر توفو را به کار می برند و آلمانی و هلندی ها پنیری که از شیر بز به دست می آید را به کار می برند. هنر یک شیرینی پز در تهیه کیک پنیر، با ضخیم بودن لایه رویی و نازک بودن لایه زیری مشخص می شود؛ آن هم به گونه ای که هنگام بریدن و سرو کیک فرم مثلثی یک برش کیک حفظ شود و به هم نخورد. تفاوت دیکر کیک پنیرها در پخته شدن یا نپخته شدن آنهاست. برخی کیک پنیرها فقط چند ساعت در یخچال قرار داده می شوند تا خودشان را بگیرند اما گروهی از کیک پنیر ها هم در فر پخته می شوند. با معروف ترین کیک پنیرهای دنیا آشنا شوید:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
▪ کیک پنیر نیویورکی
شهرت این کیک به دلیل قد بلند آن است که بین ۱۳ تا ۱۵ سانتیمتر ارتفاع دارد. در تهیه این مدل کیک پنیر در کنار پنیر خامه ای از تخم مرغ هم استفاده می شود تا ارتفاع کیک دچار شکستگی نشود. کیک پنیر نیویورکی در طعم های مختلف چون لیمو، شکلات و... تهیه می شود. کیک پنیر فیلادلفیا هم برداشتی از کیک پنیر نیویورکی است ولی از طعم اضافه شده مثل شکلات یا لیمو بر مزه اصلی پنیر غالب می شود.
▪ کیک پنیر انگلیسی
در کیک پنیر انگلیسی بیشتر از بیسکوییت به جای کیک اسفنجی برای لایه زیری استفاده می شود. انگلیسی ها طرفدار طعم میوه ای در کیک پنیر هستند و انواع میوه چون توت فرنگی، آلبالو و... را به کیک پنیر اضافه می کنند. در واقع کیک پنیر انگلیسی ترکیب پنیر خامه ای، خامه و شکر است که برای سفت شدن و فرم گرفتن درون یخچال قرار داده می شود و از فر و پخته شدن خبری نیست.
▪ کیک پنیر آلمانی
شهرت کیک پنیرهای آلمانی به مزه شور و شیرین آنهاست. شیرینی پزهای آلمانی به اندازه سایر ملل شکر نمی زنند و شما هنگام خوردن کیک پنیر آلمانی مزه و شور و شیرین را با هم احساس می کنید.
▪ کیک پنیر فرانسوی
به کیک پنیر فرانسوی باید لقب سبک ترین کیک پنیر دنیا را داد. فرانسوی برای قوام پیدا کردن ماده کیک به جای تخم مرغ یا خامه، ژلاتین استفاده می کنند. ارتفاع کیک هم بین سه تا پنج سانتیمتر است.
▪ کیک پنیر سوئدی
عنوان متفاوت ترین چیز کیک هم به سوئدی ها می رسد. آنها به جای پنیر از شیر پرجرب برای تهیه کیک پنیر استفاده می کنند و بعد از خارج کردن کیک از فر، آن را به شکل داغ سرو می کنند. کیک پنیر سوئدی اغلب همراه با مربا یا بستنی سرو می شود.
▪ در تهران چه کنیم؟
برای خوردن چیز کیک در تهران می توانید سراغ قنادی هایی چون تهران سوگل بروید. در این قنادی هم کیک و هم سوفله پنیر به شیوه اصیل بدون اضافه کردن طعم و مزه خاص سرو می کند. کیک پنیر این قنادی خیلی شیرین نیست و به همین دلیل به کسانی توصیه می شود که رابطه خوبی با شیرینی ها ندارند اما در کافه های تهران هم می توانید خود را میهمان یک کیک پنیر خوب همراه با قهوه و چای بکنید. کیک پنیر مخصوص ویونا، کیک پنیر کافه کلاسیک و موکا هم انتخاب های خوبی هستند. کیک پنیر این کافه با طعم شکلات یا مارس است؛ منظور از مارس همان شکلات معروف و رایج مارس است که این بار به کیک پنیر اضافه شده است.
در آمریکا و کانادا بیشتر از پنیر خامه ای برای طبخ دسر چیزکیک استفاده می شود اما ایتالیایی ها پنیر توفو را به کار می برند و آلمانی و هلندی ها پنیری که از شیر بز به دست می آید را به کار می برند. هنر یک شیرینی پز در تهیه کیک پنیر، با ضخیم بودن لایه رویی و نازک بودن لایه زیری مشخص می شود؛ آن هم به گونه ای که هنگام بریدن و سرو کیک فرم مثلثی یک برش کیک حفظ شود و به هم نخورد. تفاوت دیکر کیک پنیرها در پخته شدن یا نپخته شدن آنهاست. برخی کیک پنیرها فقط چند ساعت در یخچال قرار داده می شوند تا خودشان را بگیرند اما گروهی از کیک پنیر ها هم در فر پخته می شوند. با معروف ترین کیک پنیرهای دنیا آشنا شوید:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
▪ کیک پنیر نیویورکی
شهرت این کیک به دلیل قد بلند آن است که بین ۱۳ تا ۱۵ سانتیمتر ارتفاع دارد. در تهیه این مدل کیک پنیر در کنار پنیر خامه ای از تخم مرغ هم استفاده می شود تا ارتفاع کیک دچار شکستگی نشود. کیک پنیر نیویورکی در طعم های مختلف چون لیمو، شکلات و... تهیه می شود. کیک پنیر فیلادلفیا هم برداشتی از کیک پنیر نیویورکی است ولی از طعم اضافه شده مثل شکلات یا لیمو بر مزه اصلی پنیر غالب می شود.
▪ کیک پنیر انگلیسی
در کیک پنیر انگلیسی بیشتر از بیسکوییت به جای کیک اسفنجی برای لایه زیری استفاده می شود. انگلیسی ها طرفدار طعم میوه ای در کیک پنیر هستند و انواع میوه چون توت فرنگی، آلبالو و... را به کیک پنیر اضافه می کنند. در واقع کیک پنیر انگلیسی ترکیب پنیر خامه ای، خامه و شکر است که برای سفت شدن و فرم گرفتن درون یخچال قرار داده می شود و از فر و پخته شدن خبری نیست.
▪ کیک پنیر آلمانی
شهرت کیک پنیرهای آلمانی به مزه شور و شیرین آنهاست. شیرینی پزهای آلمانی به اندازه سایر ملل شکر نمی زنند و شما هنگام خوردن کیک پنیر آلمانی مزه و شور و شیرین را با هم احساس می کنید.
▪ کیک پنیر فرانسوی
به کیک پنیر فرانسوی باید لقب سبک ترین کیک پنیر دنیا را داد. فرانسوی برای قوام پیدا کردن ماده کیک به جای تخم مرغ یا خامه، ژلاتین استفاده می کنند. ارتفاع کیک هم بین سه تا پنج سانتیمتر است.
▪ کیک پنیر سوئدی
عنوان متفاوت ترین چیز کیک هم به سوئدی ها می رسد. آنها به جای پنیر از شیر پرجرب برای تهیه کیک پنیر استفاده می کنند و بعد از خارج کردن کیک از فر، آن را به شکل داغ سرو می کنند. کیک پنیر سوئدی اغلب همراه با مربا یا بستنی سرو می شود.
▪ در تهران چه کنیم؟
برای خوردن چیز کیک در تهران می توانید سراغ قنادی هایی چون تهران سوگل بروید. در این قنادی هم کیک و هم سوفله پنیر به شیوه اصیل بدون اضافه کردن طعم و مزه خاص سرو می کند. کیک پنیر این قنادی خیلی شیرین نیست و به همین دلیل به کسانی توصیه می شود که رابطه خوبی با شیرینی ها ندارند اما در کافه های تهران هم می توانید خود را میهمان یک کیک پنیر خوب همراه با قهوه و چای بکنید. کیک پنیر مخصوص ویونا، کیک پنیر کافه کلاسیک و موکا هم انتخاب های خوبی هستند. کیک پنیر این کافه با طعم شکلات یا مارس است؛ منظور از مارس همان شکلات معروف و رایج مارس است که این بار به کیک پنیر اضافه شده است.