امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

# داروشـناسی .

Bacitracin
باسیتراسین
موارد و مقدار مصرف:
اين دارو در درمان عفونتهاي ناشي از ميكروارگانيسم هاي حساس مصرف مي شود.
عوارض جانبي:
مواردي از بروز واكنش هاي حساسيت مفرط و حتي آنافيلاكسي مشاهده شده اند.
مکانيسم اثر:
باسيتراسين از طريق تداخل در ساخت ديواره سلولي بر عليه اغلب باكتري هاي گرم مثبت (از جمله استافيلوكوك و استرپتوكوك) وكلستريديا مؤثر است.
نکات قابل توصيه به بيمار:
يك يا چند بار در روز درچشم استفاده مي شود.
فارماكوكينتيك:
جذب موضعي (مخاطي)اين دارو ناچيز است.
اشكال دارويي:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ناشناس


پاسخ
 سپاس شده توسط ( lιεβ ) ، ɱɪɾʌʛє ، # αпGεʟ ، ຖēŞค๑໓
آگهی
خطرات بیش از حد مصرف ویتامین ها

# داروشـناسی . 20

ممکن است باور نکنید ولی گرچه ویتامین ها می توانند از سرطان پیشگیری کنند ولی زیاده روی در خوردن آنها م یتواند نتیجه متضادی داشته باشد و سرطان زا باشد! بسیاری از افراد با بی اطلاعی از این موضوع در استفاده از ویتامین ها، افراط می کنند.
مثلاً، کافیست که علائم سرماخوردگی در ما بروز کند، خودمون رو غرق در آب پرتقال، قرص جوشان ویتامین C، پودر ویتامین C و حتی قطره ویتامین C، می کنیم. غافل از اینکه مقدار اضافی ویتامین C کمکی به از بین رفتن سرماخوردگی نمی کند. البته خوشبختانه، در مورد ویتامین C مشکل خیلی حادی در اثر زیاده روی در مصرف، به وجود نمی آید چون این ویتامین محلول در آب است و مقادیر اضافی اون از طریق ادرار دفع می شود.
اما همیشه هم انقدر خوش شانس نیستیم. بعضی از ویتامین ها محلول در آب نیستند بلکه محلول در چربی هستند و به این راحتی ها از بدن دفع نمی شوند. اگر در مصرف ویتامین های محلول در چربی در طی چند هفته تا یک ماه، زیاده روی کنیم، در کبد تجمع پیدا کرده و سمی می شوند. در نتیجه، مشکلاتی از قبیل ضعف استخوان ها و تخریب کبد، بروز پیدا می کنند. پس بهتر است که از حداکثر میزان مجاز مصرف مکمل های ویتامین و مواد معدنی مطلع باشیم.
مولتی ویتامین ها
نباید روزانه بیش از یک مولتی ویتامین مصرف کنیم. مصرف روزانه بیش از یک مولتی ویتامین در دراز مدت منجر به عوارض خطرناکی می شود. بیشترین خطر هم مربوط به زیاده روی در مصرف مولتی ویتامین های حاوی آهن یا کلسیم است.
مسمومیت کلسیمی عوارضی مثل شکم درد، ضعف استخوان ها، یبوست، نامنظم بودن ضربان قلب و افسردگی،‌ دارد. زیاده روی در مصرف آهن یکی از خطرناکترین موارد مصرف بی رویه مواد معدنی می باشد که می تواند به اسهال، تخریب کبد، کاهش فشار خون و حتی کما منجر شود.

# داروشـناسی . 20

ویتامین C
گرچه همونطور که گفته شد، مقادیر اضافی اون از طریق ادرار دفع می شود اما خالی از عارضه هم نیست و ممکن است که عوارضی نظیر اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوزش سر دل، انقباض عضلات، سردرد، بیخوابی و سنگ کلیه رو به دنبال داشته باشد.
یک فرد معمولی، به روزانه ۶۵ تا ۹۰ میلی گرم ویتامین C نیاز دارد. این مقدار رو می توان از طریق خوردن یک پرتقال بزرگ یا یک فنجان فلفل دلمه ای خرد شده، تأمین کرد.
ویتامین A
به هیچ وجه در مصرف این ویتامین زیاده روی نکنید. ویتامین A، محلول در چربی است و برای استفاده بدن باید در کبد مورد فرایندهای خاصی قرار بگیرد. مقدار زیاد این ویتامین برای بدن سمی است. تحقیقات نشان می دهند که ویتامین A در دو شکل بتا کاروتن و رتینول (از مشتقات این ویتامین)، می توانند سرطان زا باشند. مقدار زیاد رتینول با نارسایی های مادرزادی، ضعف استخوان ها و تخریب کبد، در ارتباط است.
ویتامین E
افراط در دریافت ویتامین E با بروز سرطان در ارتباط است. این ویتامین هم محلول در چربی است و از منابع غذایی مثل گوشت، تخم مرغ و سبزیجات، تأمین می شود. بنابراین،‌ معمولاً‌ مردم دچار کمبود ویتامین E نمی شوند. یک فرد معمولی به روزانه ۱۵ میلی گرم از این ویتامین نیاز دارد. سوء مصرف این ویتامین منجر به اختلال در لخته شدن خون و قرار گرفتن در معرض خطر خونریزی، می شود. همچنین، احتمال بروز سرطان ریه و پروستات رو هم افزایش می دهد.

# داروشـناسی . 20

ویتامین D
برخلاف ویتامین E، کمبود ویتامین D بسیار شایع است. تخمین زده می شود که از هر چهار نفر،‌ سه نفر به کمبود ویتامین D مبتلا هستند. پس استفاده از مکمل این ویتامین، چیز بدی نیست. اما اگر روزانه بیش از ۵۰۰۰۰ واحد از اون مورد استفاده قرار بگیرد، برای بدن سمی می باشد. مسمومیت ویتامین D منجر به ورود کلسیم زیاد به خون و ضعف استخوان ها، سنگ کلیه، حالت تهوع، مشکلات کلیوی و رسوب کلسیم در بافت های نرم بدن می شود.
ویتامین B
ویتامین B انواع مختلفی دارد اما بیشترین محدودیت رو برای مصرف اسید فولیک (ویتامین B9) و ویتامین B6 در نظر می گیرند. ویتامین های B مانند ویتامین C، محلول در آب هستند اما زیاده روی در مصرف اونها عوارضی رو به دنبال دارد. به عنوان مثال، افراط در دریافت اسید فولیک با بروز سرطان در ارتباط است. همچنین،‌ می تواند به مشکلات معده، اختلال در خواب، خارش و جوش پوستی و تشنج، منجر شود. مصرف بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم ویتامین B6 هم منجر به تخریب سلول های عصبی می شود.
پس هیچ وقت بدون صلاحدید و مشورت پزشک اقدام به مصرف مولتی ویتامین و انواع قرص ها و مکمل های ویتامین نکنید و حتماً مقدار مصرف رو با پزشک خود چک کنید تا از خطراتی که بخشی از اونها در این پست برشمرده شد، در امان باشید.

منبع _ yeka.ir
پاسخ
 سپاس شده توسط ɱɪɾʌʛє ، # αпGεʟ ، ຖēŞค๑໓
Amitriptyline (as Hcl)
آمی تریپتیلین
موارد و مقدار مصرف: 
موارد و مقدار مصرف 
افسردگي (بي اشتهايي يا اشتهاي مفرط ناشي از افسردگي)، درمان كمكي دردهاي نوروژتيك. 
بزرگسالان: از راه خوراكي، مقدار 75 mg/day در سه مقدار منقسم يا mg 150-50 هنگام خواب مصرف مي‌ شود. اين مقدار تا 200 mg/day افزايش مي‌ يابد. در صورت لزوم، حداكثر مقدار مصرف 300 mg/day است. 
از راه تزريق عضلاني، مقدار 30-20 ميلي گرم سه بار در روز مصرف مي‌ شود. به جاي اين روش مي‌ توان تمام مقدار مصرف را يك جا هنگام خواب تزريق كرد. 
سالخوردگان و نوجوانان: مقدار 30 mg/day در مقادير منقسم و 20 mg هنگام خواب مصرف مي‌ شود. اين مقدار ممكن است تا 150 ميلي گرم افزايش يابد. 
مصرف تزريقي دارو بايد هر چه سريعتر به مصرف خوراكي تبديل شود. 
مكانيسم اثر 
اثر ضد افسردگي: به نظر مي‌ رسد آمي تريپتيلين اثر ضد افسردگي خود را از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي نفرين و سروتونين در انتهاهاي عصبي CNS نورونهاي پيش سيناپسي بروز مي‌ دهد و موجب افزايش غلظت و تشديد فعاليت اين واسطه‌هاي عصبي در فضاي سيناپسي مي‌ شود. 
شيوع اثر تسكين بخش اين دارو زياد است، ولي بعد از چند هفته در مقابل اين اثر تحمل ايجاد مي‌ شود.

موارد منع مصرف و احتياط: 
تداخل دارويي 
مصرف همزمان با داروهاي مقلد سمپاتيك، از جمله اپي نفرين، فنيل افرين، ‌فنيل پروپانول آمين و افدرين ممكن است موجب افزايش فشار خون شود. 
مصرف همزمان با وارفارين ممكن است باعث افزايش زمان پروترومبين و در نتيجه، بروز خونريزي شود. 
مصرف همزمان با هورمونهاي تيروئيدي، پيموزايد، ‌يا داروهاي ضد آريتمي (كينيدين، ديسوپيراميد، پروكائين آميد) ممكن است احتمال اختلال ريتم قلبي را افزايش دهد و باعث عيب انتقالي گردد. 
اين دارو ممكن است اثر كاهنده فشار خون داروهايي كه از طريق مركزي عمل مي‌ كنند، ‌مانند گوانتيدين، كلونيدين، متيل دوپا يا رزرپين، را كاهش دهد. 
مصرف همزمان با دي سولفيرام ممكن است موجب دليريوم و تاكيكاردي شود. 
در صورت مصرف همزمان اين دارو با داروهاي مضعف CNS، از جمله الكل، داروهاي تسكين بخش، ‌باربيتوراتها، ‌مخدرها، ‌داروهاي آرام بخش و بيهوش كننده‌ها (تسكين بيش از حد) احتمال بروز اثرات اضافي افزايش مي‌ يابد. 
مصرف همزمان با آتروپين يا ساير داروهاي آنتي كولينرژيك، مانند فنوتيازينها، آنتي هيستامينها، مپريدين و داروهاي ضد پاركينسون (تسكين بيش از حد، ‌انسداد فلجي روده، تغييرات بينايي و يبوست شديد)، اثرات اضافي را به دنبال خواهد داشت. همچنين، مصرف همزمان با متريزاميد، ‌خطر تشنج را افزايش مي‌ دهد. 
باربيتوراتها و استعمال زياد دخانيات، باعث القاي متابوليسم آمي تريپتيلين مي‌ شوند و اثرات درماني آن را كاهش مي‌ دهند. 
متيل فنيدات، سايمتيدين، داروهاي جلوگيري كننده از بارداري، پروپوكسي فن ‌و داروهاي مهار كننده گيرنده‌هاي بتا ممكن است متابوليسم آمي تريپتيلين را مهار كنند و غلظت پلاسمايي آن و در نتيجه، مسموميت ناشي از مصرف دارو را افزايش دهند. 
مصرف همزمان با كينولونها منجر به افزايش خطر آريتمي‌هاي تهديد كننده حيات مي‌ شود و بايد از مصرف همزمان آنها پرهيز نمود.
پاسخ
 سپاس شده توسط ɱɪɾʌʛє ، # αпGεʟ
4 دارو برای درمان خارش

خارش پوست باعث تحریک بدن می شود. علل بسیاری مثل جوش، خشکی پوست، درماتیت و پسوریازیس در خارش پوست موثرند . خارش می تواند به دلیل بیماری پوستی، آلرژی، اختلالات عصبی و کبد و یا بیماری کلیوی باشد. خارش پوست را قرمز، خشک و پر از تاول می کند . داروهای اصلی برای درمان خارش کرم های کورتیکواستروئیدی و آنتی هیستامین های خوراکی هستند.

پزشک بیحس کننده های موضعی مانند بنزوکائین برای درمان خارش یا پماد و لوسیون ضد خارش مانند کالامین و منتول تجویز می کند. برخی از بهترین داروها برای درمان خارش به شرح زیر است.


هیدروکسی HCL خوراکی

هیدروکسی HCL خوراکی آنتی هیستامین است که برای درمان خارش به دلیل حساسیت استفاده می شود. آنتی هیستامین در زمان که در بدن آلرژی وجود دارد باشد تجویز می شود مقدار آن باید توسط پزشک تجویز شود . دارو بصورت شربت هم وجود دارد

دارو می تواند برخی عوارض جانبی مانند خواب آلودگی و تاری دید بوجود آورد. باید در هنگام رانندگی و استفاده از ماشین آلات مراقب باشید. اگر دچار خشکی دهان شدید ، آب بنوشید و اگر عوارض ایجاد کرد به پزشک اطلاع دهید


+

بنادریل خوراکی

این دارو یک آنتی هیستامین است. از آن برای درمان خارش و بثورات ناشی از آلرژی و تب یونجه استفاده می شود. خارش با این آنتی هیستامین از بین می رود. این دارو همچنین در درمان تهوع و استفراغ ناشی از مسافرت هم توصیه می شود

این دارو ممکن است عوارض جانبی مانند خواب آلودگی، یبوست و تاری دید بوجود آورد. در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی مثل جوش، سرگیجه، تورم و مشکل در تنفس به پزشک مراجعه کنید این دارو را پس از مشورت با پزشک یا داروساز استفاده کنید

+

قرص سیپروهپتادین

دارویی برای خارش است. این یک آنتی هیستامین است و برای درمان آلرژی استفاده می شود. این دارو به صورت خوراکی است. مقدار دارو را طبق دستور پزشک استفاده کنید.این دارو را به نوزاد ندهید

دارو می تواند برخی از عوارض جانبی مانند خواب آلودگی ، تاری دید و خشکی دهان ایجاد کند. اگر عوارض جانبی جدی داشته باشد مانند تغییرات ذهنی، لرزش، مشکلات ادراری، تشنج و ضربان قلب سریع به پزشک مراجعه کنید


+

لیدوکائین

لیدوکائین پماد موضعی است که برای درمان خارش استفاده می شود. این دارو بی حسی موضعی است. باید قبل از استفاده از دارو بروشور آن را بخوانید و هرگونه مشکلی داشتید از دکتر یا داروساز بپرسید . قبل از استفاده از پماد دستهای خود را خوب بشوئید. دارو را در اطراف چشم نمالید و لایه نازکی از آن را بر روی پوست آسیب دیده بمالید سپس دستها را بشوئید دارو ممکن است سوزش خفیفی ایجاد کند اگر عوارض جانبی ایجاد کند به پزشک مراجعه کنید


Hi DoctOr
پاسخ
 سپاس شده توسط eɴιɢмαтιc ، ɱɪɾʌʛє ، # αпGεʟ
درباره کوآنزیم Q10 بیشتر بدانید

# داروشـناسی . 20

ابتدا کیوتن را معرفی کرده ببینیم کلا این ماده چیست سپس بیان می کنیم که به چه دلیل باید از این ماده استفاده کرد و مقدار مجازی که باید از آن استفاده شود به چه میزان است ؟ سپس در سطور بعدی منابعی که این ماده را بطور طبیعی دارند کدامند و در نهایت عارضه های ان را بیان می کنیم
کیوتن چیست؟ امروزه اسم کوآنزیم Q10 یا همان کیوتن را خیلی می‌شنویم. در اینجا شما را با این آنتی‌اکسیدان و نقش آن در بدن آشنا می‌کنیم.
کوآنزیم Q10 (CoQ10) ماده‌ای مغذی است که به طور طبیعی در بدن یافت می‌شود. این کوآنزیم در بسیاری از غذاهای مصرفی ما نیز وجود دارد. کوآنزیم Q10 به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کرده که از سلول‌ها در مقابل آسیب محافظت کرده و نقش مهمی در متابولیسم بدن دارد.
چرا باید کوآنزیم Q10 مصرف کرد؟
اگرچه کوآنزیم Q10 نقشی کلیدی در بدن دارد، اما اغلب افراد سالم کوآنزیم Q10 کافی را به طور طبیعی در بدن خود دارند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد افزودن کوآنزیم بیشتر –به شکل مکمل CoQ10- می‌تواند مفید باشد. بالا رفتن سن و برخی بیماری‌ها نیز با کاهش سطح CoQ10 مرتبط هستند. اما در این موارد، مشخص نیست که افزودن سطح CoQ10 موثر باشد.
کوآنزیم Q10 برای درمان بیماری‌های مختلفی بکار رفته است. شواهد نشان می‌دهد که مکمل‌های CoQ10 می‌توانند موجب کاهش خفیف فشار خون شوند. کوآنزیم Q10 برای درمان نارسایی قلبی و بیماری‌های دیگر، و در صورت ترکیب با داروهای معمول احتمالاً کمک به بهبود برخی علایم و کاهش خطرات قلبی آتی کاربرد دارد، اما شواهد قاطع نیست.
اگرچه هنوز اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما شواهد اولیه حاکی از آن است که CoQ10 می‌تواند به پیشگیری یا درمان عوارض جانبی مصرف داروهای کلسترول نوع استاتین، مانند دردهای عضلانی و مشکلات کبدی کمک کنند.
مطالعات اولیه نشان داده که کوآنزیم Q10 می‌تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند سازد اما این روند را متوقف نمی‌کند. برای اثبات این اثر به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کوآنزیم Q10 به عنوان درمان پیشگیرانه سردردهای میگرنی نیز مورد بررسی قرار گرفته است اما تاثیر آن نیازمند صرف چندین ماه وقت است. همچنین این کوآنزیم برای درمان کمبود تعداد اسپرم، سرطان، ایدز، فساد عضلانی، بیماری پارکینسون، بیماری لثه، و بسیاری از بیماری‌های دیگر مورد آزمایش قرار گرفته است. به هرحال، هنوز مزایای قطعی این ماده اثبات نشده است. اگرچه کوآنزیم Q10 گاهی به عنوان مکمل انرژی‌زا به فروش می‌رسد، اما شواهدی از افزایش انرژی در تمام افراد وجود ندارد.
چه مقدار کوآنزیم Q10 ضروری است؟
هیچ دوز مصرفی ایده‌آلی برای CoQ10 تعیین نشده است. در مطالعات مختلف از دوز 50 میلیگرم تا 1200 میلیگرم در روز برای بزرگسالان، که گاهی به چند دوز کوچکتر در طول روز تقسیم شده، استفاده شده است. به دستورات روی جعبه مکمل یا توصیه پزشک یا متخصص تغذیه مراجعه کنید. به یاد داشته باشید که انواع مکمل‌های مختلف ممکن است دارای ترکیبات و مقادیر متفاوتی باشند.
آیا می‌توان CoQ10 را به طور طبیعی از غذاها دریافت کرد؟
منابع غذایی خوب CoQ10 عبارتند از:
• ماهی سردآبی مانند تن، سالمون، ماکرل و ساردین.
• روغن‌های نباتی
• گوشت‌ها
خطرات مصرف CoQ10 چیست؟
• عوارض جانبی. ظاهراً عوارض جانبی ناشی از CoQ10 نادر و خفیف هستند. این عوارض شامل اسهال، تهوع و سوزش معده هستند.
• خطرات. افراد مبتلا به اختلالات مزمنی مانند نارسایی قلبی، مشکلات کلیه یا کبد، یا دیابت باید با احتیاط از این مکمل استفاده کنند. CoQ10 می‌تواند سطح قند خون و فشار خون را کاهش دهد. دوزهای بیشتر از 300 میلیگرم می‌تواند بر سطح آنزیم کبدی تاثیر بگذارد.
• تداخلات. افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون و تیروئید مصرف می‌کنند باید قبل از مصرف مکمل CoQ10 با پزشک خود مشورت کنند. با توجه به کمبود شواهد در مورد ایمنی این مکمل، استفاده از آن برای کودکان یا برای زنان باردار یا شیرده توصیه نمی‌شود.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
Chlorpropamide
کلرپروپامید
موارد و مقدار مصرف: 
لرپروپاميد براي درمان ديابت مليتوس و ديابت بي مزه هيپوفيزي نسبي (به عنوان درمان خط دوم) به كار مي رود.

موارد منع مصرف و احتياط: 
اين دارو در موارد زير نبايد مصرف شود: 
اسيدوز،سوختگي شديد،اغماي ديابتيك ،كتواسيدوزديابتيك ،اغماي غيركتونيك هيپراسمولار،شرايطي كه باعث تغييرات زياد قند خون مي شوند،شرايطي كه نياز به انسولين را به سرعت تغيير مي دهند،شرايط ايجادكننده كاهش قند خون ،بيماريهاي كبدي و كليوي ،پورفيري و نارسايي احتقاني قلب.

عوارض جانبي: 
به دنبال مصرف دارو اختلالات گوارشي ،سردرد،افزايش وزن ،كاهش قندخون ،واكنش هاي افزايش حساسيت ديده شده است. كلرپروپاميد موجب افزايش اثر هورمون آنتي ديورتيك شده و بندرت موجب كاهش سديم مي شود.

هشدار: 
اين دارو در موارد زير نبايد مصرف شود: 
اسيدوز،سوختگي شديد،اغماي ديابتيك ،كتواسيدوزديابتيك ،اغماي غيركتونيك هيپراسمولار،شرايطي كه باعث تغييرات زياد قند خون مي شوند،شرايطي كه نياز به انسولين را به سرعت تغيير مي دهند،شرايط ايجادكننده كاهش قند خون ،بيماريهاي كبدي و كليوي ،پورفيري و نارسايي احتقاني قلب.

تداخل دارويي: 
در صورت مصرف همزمان با ضد انعقادهاي خوراكي مقدار مصرف دو دارو بايد تنظيم شود. 
در مصرف همزمان با آسپاراژيناز،كورتيكواستروييدها،مدرهاي تيازيدي و ليتيم به دليل فعاليت ذاتي اين تركيبات در بالا بردن قند خون تنظيم مقدار مصرف دارو لازم است.مصرف همزمان كلرپروپاميد با تيازيدها خطر هيپوناترمي را خصوصا در بيماران مسن افزايش مي دهد. در صورت مصرف همزمان داروهايي مانند گوانتيدين ،مهاركننده هاي مونوآمين اكسيداز، كينين ،كينيدين و مقادير بالاي ساليسيلات ها،كلرامفنيكل و مهاركننده هاي بتا آدرنرژيك مقدار مصرف مورد نياز كلرپروپاميد تغيير مي يابد.

مکانيسم اثر: 
سولفونيل اوره ها با تحريك مستقيم ترشح انسولين از سلولهاي بتاي لوزالمعده ،گلوگز خون را كاهش مي دهند.در طولاني مدت اين داروها حساسيت به انسولين را در بافتهاي محيطي مانند كبد،عضله ،چربي و سلولهاي ديگر مانند مونوسيتها و اريتروسيتها افزايش مي دهند كه نتيجه آن كاهش گليكوژنوليز و گلوكونيوژنز در كبد است. كلرپروپاميد اثر مقادير جزيي هورمون آنتي ديورتيك را در بيماران مبتلا به ديابت بي مزه هيپوفيزي تقويت مي كند.

نکات قابل توصيه به بيمار: 
1.آلرژي به سولفونيل اوره ها،سولفوناميدها و تيازيدها را بايد مورد توجه قرار داد. 
2.با تغيير رژيم غذايي ،فعاليت بدني و بيماري ،ميزان قند خون و برنامه درماني تغيير مي كند. 
3.دارو به همراه صبحانه مصرف شود. 

فارماكوكينتيك: 
جذب دارو از دستگاه گوارش كامل و سريع است ،ولي غذا آن را به تاخير مي اندازد. نيمه عمر آن 36 ساعت است. متابوليسم كبدي دارو ناقص بوده و 20 درصد دارو به صورت تغيير نيافته دفع مي شود. متابوليت هاي دارو از راه ادرار دفع مي شوند.

اشكال دارويي: 
Tablet:250 mg
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
موارد استفاده و عوارض قرص مترونیدازول
قرص مترونیدازول (METRONIDAZOLE) دارویی است که برای درمان طیفی از عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به گروهی از آنتی بیوتیک ها که نیتروایمیدازول نام دارند، تعلق دارد. این داروی آنتی بیوتیکی فقط برروی عفونت های باکتریایی و تک یاختگان تاثیر دارد. این دارو بر عفونت های ویروسی تاثیری ندارد. مصرف غیرلازم و یا مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث کاهش کارایی آنها می شود.
دلایل تجویز و استفاده از قرص مترونیدازول
مترونیدازول برای از بین بردن باکتری ها و میکروارگانیسم ها که باعث عفونت در دستگاه تولید مثل، دستگاه گوارش، پوست، واژن و سایر قسمت های بدن هستند، تجویز و مصرف می شود. همچنین این دارو به همراه داروی ضد زخم برای درمان بعضی از انواع زخم های معده مورد استفاده قرار می گیرد.
چگونه قرص مترونیدازول را مصرف نماییم؟
برای پیشگیری از ناراحتی معده، بهتر است این دارو را به همراه غذا و یا یک لیوان پر آب و یا شیر مصرف نمود. مقدار مورد استفاده بسته به بیماری شما، نوع عفونت و یا واکنش شما به درمان متغییر می باشد. توجه نمایید که تا زمانیکه مقدار تجویز شده توسط پزشک پایان نیافته است، به مصرف این دارو ادامه دهید، حتی اگر عفونت از بین برود.
عوارض جانبی مترونیدازول کدام اند؟
قرص مترونیدازول ممکن است باعث عوارض جانبی‌ای همچون سرگیجه.سردرد.تهوع و استفراغ درد معده، کاهش اشتها.یبوست و خشکی دهان شود. اگر هریک از این تاثیرات باقی ماند و یا بدتر شد به پزشک خود مراجعه کرده و وی را باخبر نمایید.
این دارو ممکن است باعث تیره شدن ادرار گردد، اما نگران نباشید، این موضوع مشکل زا نیست. بیاد داشته باشید که پزشک شما به این دلیل از این قرص برای درمان شما استفاده کرده چراکه باور داشته که این دارو فوایدی بیشتر از خطرات و اثرات جانبی اش برروی شما دارد. خیلی از افرادیکه از این دارو استفاده می نمایند، دچار مشکلی خاص و جدی نمی شوند.
اگر تغییراتی غیرمعمول ولی جدی، همچون بی ثباتی، تشنج، تغییرات خلقی و ذهنی (همچون گیجی)، بی حسی و سوزن سوزن شدن دست ها و یا ادرار دردناک در شما رخ داد، می بایست سریعا پزشک خود را در جریان گذارید.
اگر تغییراتی غیرمعمول ولی بسیار جدی، همچون درد چشم ها، سردرد شدید و مداوم، تغییرات ناگهانی در بینایی، خشکی و درد گردن، گلو درد، تب مزمن، خونریزی و کبودی غیرطبیعی، درد شدید شکم و تهوع و استفراغ مداوم و شدید برای شما اتفاق افتاد، سریعا پزشک خود را باخبر نمایید.
استفاده طولانی مدت و یا تکراری از این دارو می تواند باعث برفک دهان و یا نوع جدیدی عفونت قارچی واژنی شود. اگر برفک دهان و یا ترشحات چرکی در واژن خود مشاهده نمودید، پزشکتان را در جریان گذارید.
واکنش و حساسیت بسیار شدید و جدی به این دارو، غیرمعمول است اما اگر اتفاق افتاد سریعا با اورژانس تماس حاصل فرمایید.
لیست ارائه شده، عوارض جانبی کامل این دارو نیست و در صورتیکه مشکل دیگری حس کردید با پزشکتان تماس حاصل نمایید.
در صورت فراموش کردن مصرف دارو چه کنیم؟
اگر یکی از نوبت های مصرفی داروی خود را از دست داده و یا فراموش کردید، به محض یادآوری مصرف نمایید. بااینحال، اگر زمان مصرف نوبت بعد بود، این نوبت را رد کرده و همزمان دو قرص مصرف ننمایید.
این دارو را دور از دسترس کودکان خود و در بسته بندی آن نگه داری نمایید. دمای اتاق برای این دارو مناسب بوده و از را از رطوبت و گرمای زیاد به دور نگه دارید.
احتیاط های مربوط به مصرف مترونیدازول کدام اند؟
قبل از مصرف مترونیدازول:
  • درصورتیکه به مترونیدازول و یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، پزشکتان را با خبر نمایید.
  • پزشک خود را از داروهای دیگری که برای شما تجویز شده بخصوص داروهای رقیق کننده خون همچون وارفارین، آستمیزول، لیتیوم، … و همچنین ویتامین ها باخبر نمایید.
  • در صورتیکه مبتلا به مشکلات و بیماری هایی همچون بیماری های خونی، کلیه، کبد و یا بیماری کرون هستید(یا بودید) پزشکتان را باخبر نمایید.
  • اگر باردار هستید، قصد بارداری دارید و یا شیرده هستید، پزشکتان را باخبر نمایید. همچنین اگر هنگام مصرف دار باردار شدید، با پزشکتان مشورت نمایید.
  • مترونیدازول می تواند باعث حساس شدن پوست شما شود، پس از ضدآفتاب، عینک آفتابی و لباس مناسب در صورت حساسیت به دارو استفاده نمایید.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
مفنامیک اسید

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
# داروشـناسی . 20
موارد مصرف
این دارو در دردهای ملایم تا متوسط و قاعدگی دردناک به کار می‌رود.
مکانیسم اثر
فارماکوکینتیک
بعد از مصرف خوراکی به آهستگی جذب و حداکثر غلظت سرمی آن ۳-۲ ساعت پس از مصرف ایجاد می‌گردد. توسط کبد غیر فعال شده و نیمه عمر آن حدودد۲ ساعت است و از راه ادرار و مدفوع دفع می‌گردد.
موارد منع مصرف
این دارو در صورت وجود سابقه واکنش آلرژیک شدید از قبیل انافیلاکسی یا آنژیوادم ناشی از آسپیرین یا سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا پولیپ‌ بینی همراه با اسپاسم برونش، به علت مصرف آسپیرین، نباید مصرف شود.
هشدارها
این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود:
بیماری التهابی یا اولسراتیو قسمت فوقانی یا تحتانی مجرای گوارش (شامل بیماری Crohn، دیورتیکولیت، قرحه گوارشی، کولیت اوسراتیو) ، هموفیلی یا سایر اختلالات خونی شامل اختلال عملکرد انعقادی و پلاکت‌ها، عیب‌کار کلیه، استوماتیت، بیماران سالخورده(به علت عوارض کلیوی و کبدی) بیمارانی که احتمال بروز خونریزی و زخم گوارشی در آنها زیاد می‌باشد و زیادی پروترومبین خون.
عوارض جانبی
خواب آلودگی و عوارض گوارشی شامل تهوع، اسهال (قطع مصرف دارو لازم است)،‌ناراحتی شکمی، خونریزی و زخم گاهگاهی بروز می‌نماید که با مصرف دارو همراه با غذا به حداقل می‌رسد. عوارض دیگر شامل واکنش‌های حساسیتی خصوصا آنژیوادم، برونکواسپاسم و بثورات جلدی، همچنین سردرد، سرگیجه، گیجی، اختلالات شنوایی نظیر وزوز گوش و نیز دفع خون در ادرار می‌باشند. کم خونی همولیتیک ، کم خونی آپلاستیک و تشنج با مقادیر بالا ممکن است بروز نماید.
تداخل دارویی
اثر ضد فشار خون مهار کننده‌های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین ، بوسیله مفنامیک اسید کاهش یافته، خطر نارسایی کلیوی و نیز افزایش پتاسیم خون احتمالا افزایش می‌یابد. خطر بروز تشنج با داروهای ضد میکروبی کینولون‌ها بوسیله این دارو افزایش می‌یابد. کورتیکواستروئید‌ها خطر بروز عوارض گوارشی از جمله خونریزی را بوسیله این دارو افزایش می‌دهند. سمیت کلیوی سیکلوسپورین بوسیله مفنامیک اسید افزایش می‌یابد . دفع لیتیم و احتمالا متوترکسات بوسیله این دارو کاهش یافته،احتمال بروز سمیت بوسیله این دارو به همراه یکدیگر وجود دارد.
نکات قابل توصیه
1.این دارو نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود.مصرف بیش از ۷ روز نیز توصیه نمی‌شود. مگر اینکه مطابق دستور پزشک باشد.
۲٫ درصورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو، اگر رژیم درمانی بصورت یک یا دو قرص در روز باشد، در صورت به یاد آوردن طی یک یا دو ساعت پس از نوبت فراموش شده،آن نوبت باید مصرف شود. اگر رژیم درمانی بصورت بیش از دو قرص در روز باشد، به محض به یادآوردن،‌ آن نوبت باید مصرف شود، مگر اینکه تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد. مقدار مصرف بعدی نیز نباید دو برابر شود.
۳٫ دارو بهتر است همراه با غذا مصرف شود تا تحریک گوارشی کاهش یابد.
۴٫ مراجعه منظم به پزشک در طول مصرف درازمدت، به منظور بررسی پیشرفت درمان توصیه می‌شود.
۵٫ احتمال بروز حساسیت به نور وجود دارد.
۶٫ در صورت مشاهده علائم شبیه آنفولانزا (لرز، تب یا درد عضلانی) قبل یا همزمان با بثورات جلدی ، باید به پزشک مراجعه شود.
مقدار مصرف

بزرگسالان : به عنوان ضد درد و ضد قاعدگی دردناک،ابتدا ۵۰۰ میلی‌گرم و سپس ۲۵۰ میلی‌گرم، هر ۶ ساعت بر حسب نیاز مصرف می‌شود.
کودکان: مقدار مصرف در کودکان بزرگتر از ۱۴ سال، مشابه بزرگسالان است.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
درباره کوآنزیم Q10 بیشتر بدانید

# داروشـناسی . 20

ابتدا کیوتن را معرفی کرده ببینیم کلا این ماده چیست سپس بیان می کنیم که به چه دلیل باید از این ماده استفاده کرد و مقدار مجازی که باید از آن استفاده شود به چه میزان است ؟ سپس در سطور بعدی منابعی که این ماده را بطور طبیعی دارند کدامند و در نهایت عارضه های ان را بیان می کنیم
کیوتن چیست؟ امروزه اسم کوآنزیم Q10 یا همان کیوتن را خیلی می‌شنویم. در اینجا شما را با این آنتی‌اکسیدان و نقش آن در بدن آشنا می‌کنیم.
کوآنزیم Q10 (CoQ10) ماده‌ای مغذی است که به طور طبیعی در بدن یافت می‌شود. این کوآنزیم در بسیاری از غذاهای مصرفی ما نیز وجود دارد. کوآنزیم Q10 به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کرده که از سلول‌ها در مقابل آسیب محافظت کرده و نقش مهمی در متابولیسم بدن دارد.
چرا باید کوآنزیم Q10 مصرف کرد؟
اگرچه کوآنزیم Q10 نقشی کلیدی در بدن دارد، اما اغلب افراد سالم کوآنزیم Q10 کافی را به طور طبیعی در بدن خود دارند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد افزودن کوآنزیم بیشتر –به شکل مکمل CoQ10- می‌تواند مفید باشد. بالا رفتن سن و برخی بیماری‌ها نیز با کاهش سطح CoQ10 مرتبط هستند. اما در این موارد، مشخص نیست که افزودن سطح CoQ10 موثر باشد.
کوآنزیم Q10 برای درمان بیماری‌های مختلفی بکار رفته است. شواهد نشان می‌دهد که مکمل‌های CoQ10 می‌توانند موجب کاهش خفیف فشار خون شوند. کوآنزیم Q10 برای درمان نارسایی قلبی و بیماری‌های دیگر، و در صورت ترکیب با داروهای معمول احتمالاً کمک به بهبود برخی علایم و کاهش خطرات قلبی آتی کاربرد دارد، اما شواهد قاطع نیست.
اگرچه هنوز اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما شواهد اولیه حاکی از آن است که CoQ10 می‌تواند به پیشگیری یا درمان عوارض جانبی مصرف داروهای کلسترول نوع استاتین، مانند دردهای عضلانی و مشکلات کبدی کمک کنند.
مطالعات اولیه نشان داده که کوآنزیم Q10 می‌تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند سازد اما این روند را متوقف نمی‌کند. برای اثبات این اثر به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کوآنزیم Q10 به عنوان درمان پیشگیرانه سردردهای میگرنی نیز مورد بررسی قرار گرفته است اما تاثیر آن نیازمند صرف چندین ماه وقت است. همچنین این کوآنزیم برای درمان کمبود تعداد اسپرم، سرطان، ایدز، فساد عضلانی، بیماری پارکینسون، بیماری لثه، و بسیاری از بیماری‌های دیگر مورد آزمایش قرار گرفته است. به هرحال، هنوز مزایای قطعی این ماده اثبات نشده است. اگرچه کوآنزیم Q10 گاهی به عنوان مکمل انرژی‌زا به فروش می‌رسد، اما شواهدی از افزایش انرژی در تمام افراد وجود ندارد.
چه مقدار کوآنزیم Q10 ضروری است؟
هیچ دوز مصرفی ایده‌آلی برای CoQ10 تعیین نشده است. در مطالعات مختلف از دوز 50 میلیگرم تا 1200 میلیگرم در روز برای بزرگسالان، که گاهی به چند دوز کوچکتر در طول روز تقسیم شده، استفاده شده است. به دستورات روی جعبه مکمل یا توصیه پزشک یا متخصص تغذیه مراجعه کنید. به یاد داشته باشید که انواع مکمل‌های مختلف ممکن است دارای ترکیبات و مقادیر متفاوتی باشند.
آیا می‌توان CoQ10 را به طور طبیعی از غذاها دریافت کرد؟
منابع غذایی خوب CoQ10 عبارتند از:
• ماهی سردآبی مانند تن، سالمون، ماکرل و ساردین.
• روغن‌های نباتی
• گوشت‌ها
خطرات مصرف CoQ10 چیست؟
• عوارض جانبی. ظاهراً عوارض جانبی ناشی از CoQ10 نادر و خفیف هستند. این عوارض شامل اسهال، تهوع و سوزش معده هستند.
• خطرات. افراد مبتلا به اختلالات مزمنی مانند نارسایی قلبی، مشکلات کلیه یا کبد، یا دیابت باید با احتیاط از این مکمل استفاده کنند. CoQ10 می‌تواند سطح قند خون و فشار خون را کاهش دهد. دوزهای بیشتر از 300 میلیگرم می‌تواند بر سطح آنزیم کبدی تاثیر بگذارد.
• تداخلات. افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون و تیروئید مصرف می‌کنند باید قبل از مصرف مکمل CoQ10 با پزشک خود مشورت کنند. با توجه به کمبود شواهد در مورد ایمنی این مکمل، استفاده از آن برای کودکان یا برای زنان باردار یا شیرده توصیه نمی‌شود.
منبع : دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
http://www.ariasalamat.com
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
معرفی و عوارض جانبی قرص فولیک اسید

# داروشـناسی . 20

قرص فولیک اسید برای شما اسمی آشنا است و مطمئن هستم که به گوش شما این اسم آشنا است پس بهتر است از عوارض قرص فولیک اسید و نحوه ی مصرف قرص فولیک اسید به شما نکاتی را بگوییم.
اسید فولیک که به نام‌های فولات یا ویتامین B۹ نیز خوانده می‌شود برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است.این ویتامین بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان‌های مشخصی حفظ می‌کند. در فراورده‌های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده) اسید فولیک از بین می‌رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می‌تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد.
میزان مجاز توصیه شده در رژیم غذایی (RDA)
شیرخواران زیر ۶ ماه ۲۵ میکروگرم6 تا ۱۲ ماه ۳۵ میکروگرم بچه‌های ۱ تا ۳ سال ۵۰ میکروگرم بچه‌های ۴ تا ۶ سال ۷۵ میکروگرم پسران و دختران ۱۱ تا ۱۴ سال ۱۵۰ میکروگرم مردان ۱۵ سال و بالاتر ۴۰۰ میکروگرم زنان ۱۵ سال و بالاتر ۴۰۰ میکروگرم خانم‌های حامله ۶۰۰ میکروگرم زنان شیرده ۵۰۰ میکروگرم
منابع غذایی ویتامین ب ۹
غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل؛ جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی) و مارچوبه.
کارکرد
چون بدن انسان نمی‌تواند اسیدفولیک را خود تولید کند لذا فولات برای بدن ضروری است. این ویتامین در بدن به مشتقات مختلفی متابولیزه میشود مانند دی‌هیدروفولات و تتراهیدروفولات. این ترکیبات برای همانندسازی (تکثیر سلولی) و ترمیم و متیلاسیون دی‌ان‌ای ضروریند. کمبود فولیک اسید موجب اختلال رشد ، کم‌خونی ماکروسیتیک ، اسهال ، نوروپاتی محیطی و نقائص لوله عصبی در جنین میشود.
موارد احتیاط
اسید فولیک ندرتاً سمی است. مصرف زیاد آن (بیشتر از ۱۵ میلی گرم) می‌تواند باعث مشکلات معده، مشکلات خواب، واکنش‌های پوستی و تشنج شود. مکمل‌های اسید فولیک کمبود ویتامین B۱۲را که می‌تواند باعث آسیب دائمی به سیستم عصبی شود، مخفی نگه دارد. مکمل‌های اسید فولیک باید همیشه ویتامین B۱۲ نیز به همراه داشته باشند.اسیدفولیک غلظت فولات را در سرم و گلبولهای قرمز کاهش می دهد.
عوارض جانبی
اعصاب مرکزی درد و کوفتگی عمومی بدن.تنفسی برونکواسپاسم.پوست بثورات پوستی، خارش، اریتم.سایرعوارض اسپاسم آلرژیک نایژه‌ای، کسالت عمومی، آنافیلاکسی.مسمومیت و درمان
موارد منع مصرف و احتیاط
اسید فولیک میتواند مکانیسم داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین و فنوباربیتال را افزایش دهد. فنی‌توئین و پیریمیدون ممکن است غلظتهای سرمی فولات را کاهش دهند و در صورت مصرف طولانی مدت ، موجب بروز نشانه‌های کمبود اسید فولیک شوند.اسید فولیک ممکن است با اثرات ضد میکروبی پیریمتامین در مقابل توکسوپلاسموز تداخل کند. آنتاگونیستهای اسید فولیک، (پیریمتامین، تریمتوپریم یا تریامترن، آمینو سالیسیلیک اسید، کلرامفنیکل، متوتروکسات) و قرصهای ضد بارداری، ممکن است موجب کمبود دی هیدروفولات ردوکتاز شوند و در نتیجه ممکن است در کاربرد اسید فولیک ایجاد اختلال کنند.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 5 مهمان