ارسالها: 3,840
موضوعها: 1,808
تاریخ عضویت: Nov 2013
سپاس ها 9102
سپاس شده 30662 بار در 14384 ارسال
حالت من: هیچ کدام
سوماتریپتان-Sumatriptan
موارد و مقدار مصرف:
الف) حملات حاد ميگرن (با يا بدون اورا).
بزرگسالان: فرم تزريقي دارو به ميزان mg 6 از راه زيرجلدي مصرف ميشود. حداكثر محدوده دوز توصيه شده انجام 2 تزريق 6 ميليگرمي در مدت زمان 24 ساعت است كه بايستي دو تزريق با فاصله حداقل يك ساعت از همديگر انجام گيرد.
فرم خوراكي دارو ابتدا با مقدار mg 100-25 از راه خوراكي مصرف ميشود. در صورتي كه ظرف 2 ساعت پاسخ باليني ديده نشود، ميتوان دوز دوم را به ميزان mg 100-25 تكرار نمود. ممكن است با فواصل حداقل 2 ساعته به مصرف دوزهاي بيشتري نياز باشد. حداكثر مقدار مصرف مجاز mg 200 در روز ميباشد.
فرم اسپري بيني را ميتوان با دوزهاي 5، 10 يا 20 ميليگرم يكبار در روز مصرف نمود، ميتوان دوز دارو را پس از 2 ساعت تكرار كرد و حداكثر تا mg 40 در روز قابل استفاده ميباشد. جهت دريافت يك دوز 10 ميليگرمي بايد دوزها را به شكل 5 ميليگرم در هر كدام از مجاري بيني مصرف نمود.
ب) درمان حاد اپيزودهاي سردرد خوشهاي.
بزرگسالان: مقدار mg 6 از راه زيرجلدي مصرف ميشود. حداكثر مقدار توصيه شده 2 تزريق 6 ميليگرمي در 24 ساعت است كه بايد با فاصله حداقل يك ساعته تزريق شوند.
تنظيم دوز: در بيماران دچار نارسايي كبدي؛ تكدوز خوراكي نبايد از 50 ميليگرم بيشتر مصرف شود.
مكانيسم اثر
عملكرد ضد ميگرن: سوماتريپتان به شكل انتخابي به رسپتور 5-HT1 در شريان بازيلار و سيستم عروقي سختشامه متصل شده و منجر به بروز اثرات ضد ميگرن ميگردد.
مصرف سوماتريپتان در اين بافتها منجر به فعال شدن رشد رسپتور جهت ايجاد انقباض عروقي شده و از اين طريق منجر به از بين رفتن ميگرن ميشود.
فارماکوکينتيک
جذب: زيست دستيابي دارو به دنبال تزريق زيرجلدي، 97% از ميزان تزريق شده است.
زيست دستيابي دارو پس از مصرف خوراكي يا داخل بيني بهطور متوسط به ترتيب 15 و 17 درصد است.
پخش: اين دارو ظرفيت اتصال پروتئيني پائيني دارد (حدود 21-14 درصد).
متابوليسم: حدود 80 درصد از دارو در كبد، متابوليزه شده و عمدتاً به يك متابوليت ايندولاستيك اسيد غير فعال تبديل ميشود.
دفع: عمدتاً از طريق ادرار دفع ميشود كه بخشي از آن (22% ) به صورت تركيب دستنخورده و بخش ديگري به فرم متابوليت ايندولاستيك اسيد ميباشد. نيمهعمر حذف دارو حدود 2 ساعت است.
موارد منع مصرف و احتياط
در موارد حساسيت مفرط به دارو يا ساير اجزاء فرمولاسيون، در كساني كه سابقه ، علائم يا نشانههاي ا يسكمي قلبي دارند، سندرمهاي عروق مغزي (مانند استروك يا حملاتگذراي ايسكميك) يا عروق محيطي (مثل بيماريهاي ايسكيميك رودهاي)، بيماريهاي قلبي عروقي زمينهاي شامل آنژين، انفاركتوس قلبي و ايسكمي قلبي بدون علامت، هايپرتانسيون كنترل نشده، مصرف ظرف 24 ساعت از استفاده يك آگونيست سروتونين يا داروهاي حاوي ارگوتامين، استفاده در طي 14 روز از درمان مهاركنندههاي MAO و نارسايي شديد كبدي منع مصرف دارد.
لازم است مصرف دارو در بيماراني كه در معرض خطر بيماري عروق كرونر قرار دارند (مانند CAD؛ خانمهاي يائسه يا مردان بالاي 40 سال) يا در كساني كه عوامل خطرسازي همچون هايپرتانسيون، هايپركلسترولمي، چاقي مفرط، ديابت، مصرف دخانيات يا سابقه فاميلي، مشكلات عروقي دارند با احتياط صورت گيرد.
مصرف دارو در خانمهاي باردار و در سنين باروري با احتياط مصرف شود.
موارد منع مصرف و احتياط:
عوارض جانبي
اعصاب مركزي: اضطراب، گيجي، خوابآلودگي، خستگي، سردرد، بيحالي، سرگيجه.
قلبي - عروقي: فيبريلاسيون دهليزي، وازواسپاسم شريان كرونر، انفاركتوس قلبي، احساس فشار يا گرفتگي در قفسه سينه، ايسكميگذاري قلبي، فيبريلاسيون بطني، تاكيكاردي بطني.
سر و گردن: اختلال بينايي، احساس ناراحتي در گلو، بيني، سينوس، دهان، فك و زبان.
دستگاه گوارش: احساس ناراحتي شكمي، مشكل در بلع، اسهال، تهوع، استفراغ، طعم غير طبيعي يا بد (با اسپري بيني).
عضلاني - اسكلتي: كرامپهاي عضلاني، درد عضلاني، درد گردن.
تنفسي: التهاب مجاري تنفس فوقاني و تنگي نفس.
پوست: تعريق بيش از حد، فلاشينگ، واكنشهاي محل تزريق(در تزريق زير جلدي).
ساير عوارض: احساس گرما يا گُرگرفتگي، احساس سوزش، سنگيني، احساس فشار يا گرفتگي، حس سرما و بيحسي.
مسموميت و درمان
در مصرف بيش از حد سوماتريپتان هيچ اطلاعات اختصاصي وجود ندارد. هر چند انتظار ميرود كه به دنبال مصرف بيش از حد، تشنج، ترمور، اريتم اندامها، كاهش سرعت تنفسي، سيانوز، آتاكسي، ميدرياز، واكنشهاي محل تزريق و پاراليز اتفاق بيفتد. لازم است در صورت بروز علائم بيماران تا مدت حداقل 10 ساعت از شروع علائم تحت نظر باشند.
اثر همودياليز يا دياليز صفاقي بر سطح سرمي سوماتريپتان مشخص نيست.
مکانيسم اثر:
تداخل دارويي
مصرف همزمان با مشتقات ارگوت و ساير آگونيتهاي سروتونين 1B/1D، منجر به اثرات انقباض عروق طول كشيده ميشود. بايد از مصرف اين فرآوردهها در طي 24 ساعت از مصرف سوماتريپتان پرهيز شود.
مهاركنندههاي MAO ميتوانند كليرانس سوماتريپتان را كاهش دهند. بايد از مصرف قرصها و اسپري بيني سوماتريپتان ظرف 2 هفته از قطع مصرف يك مهاركننده MAO اجتناب شود. استفاده از فرم تزريقي در اين فاصله بايد با احتياط صورت گرفته و دوز سوماتريپتان كاهش يابد.
مهاركنندههاي اختصاصي بازجذب سروتونين در مصرف همزمان تا سوماتريپتان ميتوانند باعث بروز سندرم سروتونين شوند (ضعف عضلاني، هايپررفلكسي). لازم است در مواردي كه نياز به مصرف همزمان اين فرآوردهها ميباشد ، بيمار از نزديك كنترل گردد.
فارماكوكينتيك:
اثر بر آزمايشهاي تشخيصي
سوماتريپتان ميتواند منجر به افزايش سطح آنزيمهاي كبدي شود.
اشكال دارويي:
Tablet: 50, 100mg
Injection: 12 mg/ml, 0.5ml
اطلاعات دیگر:
طبقهبندي فارماكولوژيك: آگونيست انتخابي رسپتور 5-HT1.
طبقهبندي درماني: ضد ميگرن.
طبقهبندي مصرف در بارداري: رده C
ملاحظات اختصاصي
1- نبايد از اين دارو جهت كنترل ميگرن بازيلار يا هميپلژيك استفاده شود. اثربخشي و بيخطر بودن دارو جهت كنترل سردرد خوشهاي كه عمدتاً در افراد مسنتر و مردان اتفاق ميافتد ، به اثبات نرسيده است.
2- اين دارو قابل تزريق به شكل داخل وريدي نيست، چرا كه ميتواند منجر به بروز وازواسپاسم كرونر گردد.
3- اسپري بيني دارو به خوبي تحمل ميشود؛ هر چند عوارض جانبي با ساير فرمهاي دارويي اتفاق ميافتد.
4- پاسخ بيماران به اسپري بيني، متغير ميباشد. انتخاب دوز بسته به بيمار بر اين اساس صورت ميگيرد كه منافع دوز 20 ميليگرمي در مقابل احتمال بروز عوارض جانبي سنجيده شود.
نكات قابل توصيه به بيمار
1- بيمار ميتواند در هر زماني از حمله ميگرن دارو را مصرف كند، ولي شروع زود هنگام دارو در آغاز علائم توصيه ميشود. در صورتي كه علائم برگشت كند، ميتواند دوز دوم را نيز تزريق نمايد. نبايد در 24 ساعت بيش از 2 تزريق مصرف شده و بايستي بين تزريقهاي انجام شده حداقل يك ساعت زمان باشد. به دنبال تزريق، در محل انجام تزريق درد و قرمزي ايجاد ميشود كه معمولاً كمتر از يك ساعت طول ميكشد.
2- اين دارو تنها در حملات ميگرن و درمان علائم آن كاربرد دارد و جهت پيشگيري يا كاهش تعداد حملات ميگرن كاربردي ندارد.
3- در صورتي كه به دنبال مصرف دوز اول اسپري بيني پاسخ كافي ديده نشود، بهتر است بيمار قبل از تجويز دوز دوم با پزشك خود مشورت كند.
4- در صورت بروز درد قفسه سينه مداوم يا شديد بلافاصله مراجعه نمايد. در صورت بروز درد و گرفتگي گلو، خسخس سينه، راش، كهير يا تورم پلكها، صورت و لب مصرف دارو را قطع نموده و به پزشك خود اطلاع دهد.
مصرف در كودكان: اثربخشي و بيخطر بودن مصرف دارو در كودكان به اثبات نرسيده است
مصرف در شيردهي: دارو در شير ترشح شده و بايد در دوران شيردهي با احتياط مصرف شود.
مصرف بارداري: اين دارو براي جنين مضر ميباشد و لازم است خانمهاي باردار و يا خانمهايي كه قصد باردار شدن دارند، در طي درمان با اين دارو حتماً در مورد خطرات و منابع دارو با پزشك خود مشورت كند
ارسالها: 221
موضوعها: 202
تاریخ عضویت: Mar 2015
سپاس ها 110
سپاس شده 124 بار در 57 ارسال
حالت من: هیچ کدام
پرسش و پاسخهایی درباره ی انسولین
تزریق انسولین برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 (وضعیتی که در آن بدن انسولین ندارد و در نتیجه میزان قند خون کنترل نمی شود) و یا در افرادی که دیابت نوع 2 دارند (وضعیتی که در آن قند خون بیش از حد بالا است، زیرا بدن انسولین تولید نمیکند و نمی تواند تنها با داروهای خوراکی کنترل شود.) تزریق انسولین یکی از داروهایی موسوم به هورمون است. .با گذشت زمان، افرادی که مبتلا به دیابت و قند خون بالا هستند عوارض جدی یا تهدید کننده دارد، از جمله بیماری های قلبی، سکته مغزی، مشکلات کلیوی، آسیب های عصبی و مشکلات چشم می شوند. با استفاده از دارو ، ایجاد تغییرات در شیوه زندگی (به عنوان مثال، رژیم غذایی، ورزش، ترک سیگار)، و به طور منظم چک کردن قند خون به کنترل دیابت کمک کنید جریان خون وارد می شود گلوکز خون و یا همان قند خون محصولی نهایی است که از کربوهیدرات ها بوجود می آید انسولین به ارتقا ذخیره کربوهیدرات های که خورده می شوند به شکل گلیکوژن در داخل کبد و عضلات و یا بافت های چربی در سلول های چربی کمک میکند
یکی از وظایف دیگر انسولین افزایش دریافت آمینو اسید به داخل عضلات برای سنتز پروتئین یا همان عضله سازی و ممانعت از تخریب چربی های ذخیره شده در بدن می باشد شاید بتوان بگونه دیگر این را این طور بیان کرد که انسولین کمک می کند به ما که چاق باقی بمانیم انسولین بازیگر اصلی در حفظ سطح قند خون در یک محدوده معین و جلوگیری از افت قند یا هیپگلیسمی و یا افزایش قند خون و یا همان هایپرگلیسمی می باشد که هر دو تهدید جدی برای سلامتی و حیات انسان به شمار می آیند
اگر خواستار ساختن فیزیک بدنتی تان به بهترین وجه ممکن هستید انسولین یکی از مهمترین هورمون هایی است که باید نسبت به آن شناخت کامل پیدا کنید مقادیر بالای آن باعث خواهد شد که هیچ وقت از رشد چربی های دور شکم خلاص نشوید در جوامع امروزی و به خصوص کشورهای مرفه اکثر مردم با مشکل بالا بودن سطح انسولین مواجه هستند علت آن هم کاملا واضح است اکثریت بیش از حد در وعده های غذایی کربوهیدرات مصرف میکنند و در عوض به اندازه کافی از پروتئین سبزیجات و چربی سالم استفاده نمی کنند بالا بودن سطح انسولین بر اثر نامنظم بودن ترشح هورمونی ایجاد می شود و اثرات آن در دراز مدت بسیار خطرناک می باشد.
زمانی که هورمون ها خارج از فرم عمل کنند ممکن است به کرات دچار گرسنگی و ولع خوردن شوید و در نهایت دچار چاقی آنهم بیشتر در ناحیه شکم کاهش عملکرد های بدنی نداشتن استقامت کوتاهی عمر دیابت بیماری های قلبی کلیوی و سرطان و خیلی بیماری های دیگر شوید
بهترین کار داشتن یک برنامه غذایی بالانس می باشد که در آن برای مواد غذایی طبیعی بیشترین اهمیت در نظر گرفته شده باشد
سوال: چطور می توان قند خون و سطح انسولین را در حد نرمال حفظ کرد؟
جواب: تقریبا ۸۰تا۹۰ درصد کنترل قند خون و انسولین بر میگردد به عادت های غذایی و الباقی بر عهده برنامه ورزشی تان می باشد شاید نتوان بر این موضوع آن طور که باید و شاید تاکید کرد ولی هر آنچه که می بلعید به عنوان یک فاکتور بسیار مهم در حفظ میزان قند خون و سطح انسولین در محدوده متابولیکی مناسب جهت چربی سوزی عضله سازی و حفظ تندرستی به حساب می آید
با پیروی از یک رژیم غذایی که از ۵ تا ۶ وعده غذایی مختصر و بالانس تشکیل شده باشد یعنی از چربی های سالم پروتئین و کربوهیدرات های با شاخص گلایسمیک پایین تشکیل شده باشد آن موقع است که در مسیر صحیح گام برداشته اید پس این گفته قدیمی را آویزه گوشتان کنید که می گوید غذا را داروی تان سازید نه این که دارو را غذای تان
سوال : برای اطمینان از حفظ سطح انسولین در محدوده چربی سوزی و عضله سازی می بایست دقیقا چه مواد غذایی خورد؟
جواب: خیلی ساده است بهر حال ۵ تا ۶ وعده غذایی مختصر و با نسبت معین از پروتیئن چربی سالم کربوهیدرات های پیچیده و سبزیجات کلید کار می باشد
ماهی ,مرغ و گوشت لخم جزء منابع غنی پروتئین سالم به حساب می آیند ضمن این که حاوی یک سری از چربی های سالم و مورد نیاز بدن نیز می باشند بخش عمده کربوهیدرات هایتان می بایست از طریق میوه ها سبزیجان وغلات کامل که به لحاظ شاخص گلایسمیک در سطح پایینی قرار دارند و بر روی قند خون اثر منفی چندانی ندارد تامین شود
با محدود ساختن میزان دریافت کربوهیدرات ها خواهید توانست آن را با پروتئین در یک حد متناسب حفظ کنید (۲ت۳گرم پروتین برای هر ۳تا۴گرم کربوهیدرات)
تا حد ممکن از کربوهیدرات های تصفیه شده مثل نان سفید پرهیز کنید یک نکته دیگر این که سعی کنید حتی المقدور کربوهیدرات تان را با پروتیئن و چربی سالم میل کنید چون بدین شکل خیلی سریع تر احساس سیری خواهید کرد و همچنین روند ارسال گلوکز به داخل قند خون را نیز آهسته تر خواهید کرد
ارسالها: 3,840
موضوعها: 1,808
تاریخ عضویت: Nov 2013
سپاس ها 9102
سپاس شده 30662 بار در 14384 ارسال
حالت من: هیچ کدام
رازین (RASIN
موارد و مقدار مصرف:
موارد مصرف: رازين در نفخ معده، سرفه،حساسيت و خارش گلو بكار ميرود.
موارد منع مصرف و احتياط:
منع مصرف: بهدليل داشتن ساكاروز درافراد مبتلا بهديابت نبايد مصرف شود.
عوارض جانبي:
عوارض جانبي: مصرف طولاني مدت اينفراورده ممكن است سبب بروز اثراتمينرالوكورتيكوييدي (احتباس آب وسديم، افزايش دفع پتاسيم) گردد. مقدار مصرف: هر 3 ـ 2 ساعت يك يا دوقرص ميكده يا جويده شود.
هشدار:
هشدارها: 1 ـ مصرف مقادير زياد اينفرآورده در بيماران قلبي ـ عروقي (بهدليلاثرات مينرالوكورتيكوييدي) توصيهنميگردد. 2 ـ ايمني مصرف اين فرآورده در دورانبارداري و شيردهي بهاثبات نرسيده است.
مکانيسم اثر:
مكانيسم اثر: روغنهاي فرار موجود درقرص رازين با داشتن اثراتآنتياسپاسموديك بر روي عضلات صافموجب تسهيل خروج گازها از معدهميشوند. همچنين تركيبات موجود در شيرينبيان،داراي اثرات نرمكننده و خلطآور ميباشند.
اطلاعات دیگر:
اجزاء فرآورده: قرص رازين حاوي 0/5%اسانس رازيانه (Foeniculum vulgare) و5% عصاره ريشه شيرين بيان(Glycyrrhiza glabra) ميباشد.
مواد موثره: روغنهاي فرار (نظير آنتول وفنكون)، گليسيريزين، فلاونوييدگليكوزيدهاي ليكوئي رتين و ايزوليكوئيرتين.