امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

# داروشـناسی .

خطر داروهای حاوی کورتون برای کودکان ..

# داروشـناسی . 15

این متخصص بیماری‌های کودکان، مصرف داروهای حاوی کورتون‌ را به صورت استنشاقی، تزریقی، موضعی، داخل عضلانی یا داخل مفاصل و قطره‌های چشم، گوش و بینی ذکر کرد و گفت: این داروها می‌تواند عوارض موضعی یا عمومی برای بدن همه اقشار خصوصاً کودکان داشته باشد
یک فوق تخصص بیماری های ریه گفت: تجویز داروهای کورتونی به منظور درمان آسم کودکان موجب تاخیر در رشد کودک می شود.
دکتر کاظم آملی، متخصص ریه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران منطقه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: بیماری های ریوی به ویژه آسم در رشد کودک تأثیر منفی داشته و کودکانی که مبتلا به آسم هستند رشد کمتری نسبت به سایر کودکان دارند. بنابراین استفاده از داروهای كورتونی می تواند باعث کوتاه تر شدن قد کودک شود.
وی تاکید کرد: بیماری آسم را باید سریع تشخیص و درمان کرد و حتی المقدور نباید از داروی کورتون استفاده کرد.
دکتر آملی در ادامه یادآور شد: این بیماری ممکن است در ابتدا شناسایی نشود. چنانچه پدر و مادرها به کودک به اندازه کافی توجه نکنند یا بیماری به موقع شناسایی نشود و در درمان آن بی احتیاطی صورت گیرد باعث تشدید این بیماری می شود.
این فوق تخصص ریه در خصوص عوامل تشدید کننده بیماری آسم گفت: تغذیه در بیماران آسمی تأثیر زیادی دارد. برخی از مواد غذایی تحریک کننده هستند و باعث حساسیت راه های هوایی شده و بیماری آسم را شدت می بخشد.
وی افزود: بیماران آسمی باید از غذای معمولی استفاده کرده و حتی المقدور از مواد محرک، غذاهای مانده و سرد پرهیز کنند.
دکتر آملی در پایان تاكید كرد: كنترل بیماری آسم به تنهایی كافی نیست بلكه پزشک باید تلاش کند تا از عود این بیماری در کودک جلوگیری كند.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
آگهی
گفتنی هایی در ارتباط با قرص های کاهش وزن موجود در بازار ایران

# داروشـناسی . 15

خیلی از ما دوست داريم به محض اينكه درمورد تندرستیمان بیاندیشیم، به داروخانه رفته و داروهایی را می خریم که به دیگران فایده رسانده در ارتباطرتباط با داروهای لاغری باید قدری بیشتر احتیاط کنید چون نه تنها اثر نمی کند بلکه ضررهای جبران ناپذیری هم دارد
. اينجا با هم مي‌خواهيم ببينيم كه تا چه حدي در مورد لاغر‌تر شدن‌مان با قرص و دارو به راه درست مي‌رويم و تا چه حدي اشتباه مي‌كنيم.
ونوستات، زنيكال، زنوليپ
عملکرد: این قرص ها چربي‌ها را به سرعت دفع می كنند. ماده موثر اين قرص‌ها در بدن مهاركننده آنزيم ليپاز هستند، مانع از جذب چربي شده و دفع مستقيم آن را ممكن مي‌كنند.
عوارض: این قرص حين روند دفع چربي در بدن، ويتامين‌هاي محلول در چربي نظير ويتامين‌هاي A، E، KوD هم كه براي جذب شدن در بدن به محيط چرب احتياج دارند، دفع مي‌كنند.
همچنین ميزان چربي در مدفوع فرد را هم افزايش مي‌دهند و اسهال چرب ايجاد مي‌كنند و ممکن است مدفوع به شكل غير ارادي دفع ‌شود. ايجاد نفخ در معده يكي ديگر از عوارض ناخواسته آن است.

# داروشـناسی . 15

دوز مصرف : اين دارو عوارض زیادی دارد اما معمولا روزي سه بار و هر بار دو عدد با وعده غذاي چرب تجويز مي‌كنند.
قیمت: قيمت تمام‌شده اين دارو به نسبت دوز مصرفی آن بسیار بالاست درنهايت روزي 6 عدد از اين قرص‌ها را بايد خورد كه باتوجه به قيمت حدود 25 هزار توماني هر بليستر آن، هفته‌اي 25 هزار تومان و ماهي 100 هزار تومان خواهد شد.
قرص چاي سبز
عملکرد: مهم‌ترين ويژگي چاي سبز خاصيت آنتي‌اكسيداني آن است. اين ماده آنتي‌اكسيدان بالايي دارد و متابوليسم و روند سوخت و ساز را افزايش مي‌دهد.. هم دمنوش و هم قرص اين خاصيت را دارا هستند اما قرص‌ها در مقايسه با دم‌نوشها، دوز بالاتري دارند.
عوارض : برای این قرص عوارض خاصی ذکر نشده است .

# داروشـناسی . 15

دوز مصرف : دوزی كه از اين نوع دارو تجويز مي‌شود روزانه بين چهار تا شش عدد است و بايد با هر وعده غذايي دو عدد از اين قرص‌ها خورده شود. ادعاي شركت توليد كننده اين است كه با مصرف چنين دوزي، فرد مي‌تواند یک تا 5/1 كيلو گرم طي يك دوره 15 روزه از وزن خود را كم كند و اثرگذاري‌شان بهتر خواهد بود.
قیمت : هزينه تهيه اين نوع قرص‌ها، برای هر بسته‌، حدود 10 تا 12 هزار تومان است.
گرين تي دايت (green tea diet)
عملکرد : اين محصول تركيبي از چاي سبز، پيكولينات كروم، كافئين و كاتچين است. پيكولينات كروم ماده‌اي است كه در بدن مقاومت به انسولين را كم مي‌كند و سبب مي‌شود سلول‌ها بتوانند به راحتي گلوكز موجود در خون را بسوزانند. به اين ترتيب روند سوخت و ساز كربوهيدرات‌ها را در بدن كم مي‌كند .كاتچين موجود در چاي سبز هم سبب افزايش متابوليسم مي‌شود.

# داروشـناسی . 15

عوارض : برای این قرص عوارض خاصی ذکر نشده است .
دوز مصرف : بهترين نتيجه وقتي به دست مي‌آيد كه دو بار در روز به صورت يك ساعت قبل از وعده‌هاي ناهار و شام، استفاده شود.
قیمت: اين قرص‌ها با قيمت بسته‌يي 31هزار و 700 تومان توزيع مي‌شوند. يك بسته از اين قرص‌ها براي 15 روز كافي است .
ويتامين پلاس
عملکرد: از سركه سيب قرص‌هاي تركيبي تهيه شده كه ازجمله معروف‌ترين آنها، ويتامين پلاس است. سرکه سیب روند هضم و متابوليسم بدن را افزايش مي‌دهد و كاهش اشتها را هم در افراد ايجاد مي‌كند، درنتيجه مصرف سركه سيب چربي‌ها مي‌سوزن. اين قرص، حاوي سركه سيب، لسيتين، ويتامين‌هاي گروه B و كلپ است. كلپ، حاوي يد است و مي‌تواند روي فعاليت غده تيروئيد اثر مثبت بگذارد.

# داروشـناسی . 15

عوارض: در صورت مصرف خارج از دستور پزشک مشکلات گوارشی و متابولیک را در پی دارد .
دوز مصرف: مصرف 6 قرص در روز همراه با غذا و طي سه وعده صبحانه و ناهار و شام
قیمت: قرص‌هاي ويتاتين پلاس در قوطي‌هاي 100 عددي با قيمت 23هزار تومان عرضه مي‌شوند
ريداكتيل
عملکرد: سيبوترامين، ريداكيتل و مريداكتيل همه درواقع از يك خانواده‌اند. اين قرص‌ها از طريق كاهش اشتها عمل مي‌كنند. اثربخشي اين ریداکتیل در افراد مختلف، فرق مي‌كند. در بعضي افراد، مصرف اين قرص اشتها را واقعا كم مي‌كند و در بعضي افراد اصلا تاثير قابل توجهي ندارد.

# داروشـناسی . 15

عوارض : اين قرص حدود سال 2010 در ایالات‌متحده به‌دليل گزارش بروز خونريزي داخل مغزي، ممنوع و كنار گذاشته شد.
دوز مصرف : به هیچ وچه مصرف این گروه از دارو پیشنهاد نمی شود .
قیمت : چنين دارويي در حال حاضر مورد تاييد نيست ولي متاسفانه برخي افراد باز هم سرخود اين قرص را از خارج كشور تهيه و مصرف مي‌كنند.
ال كارنيتين (L CARNITIN)
عملکرد : ماده موثره آن شبه‌ويتاميني است كه در بدن به شكل طبيعي ساخته مي‌شود. البته در كل بدن نيازي به وارد كردن آن ندارد و بيشتر براي افرادي تجويز مي‌شود كه كمبود اين اسيد آمينه را در بدن نشان مي‌دهند. اين ماده با تسهيل ورود اسيد‌هاي چرب به سلول‌هاي عضلاني، سبب چربي‌سوزي مي‌شود.

# داروشـناسی . 15

عوارض: مصرف خارج از دستور پزشک عوارض گوارشی و متابولیک را در پی دارد .
دوز مصرفی: اين دارو معمولا در دوز‌هاي خاصي همراه با ورزش تجويز مي‌شود. با توجه شرایط بدنی و میزان چاقی هر فرد دوز مصرف متفاوت است .
قیمت : 60 عدد از اين كپسول، قيمتي برابر 26دلار دارد.
پودر‌هاي فيبر و فايبر كلييرها
عملکرد : اين مدل تركيبات اول اشتها را كاهش مي‌دهند و دوم اينكه روند دفع را افزايش مي‌دهند. اين پودر‌ها بايد در آب يا هر نوشيدني غيرشيرين ديگري حل شده و به‌صورت شربت خورده شوند.

# داروشـناسی . 15

عوراض: در صورت مصرف خارج از دوز مپیشنهادی و یا دستور پزشک عوارض گوارشی گزارش شده است .
دوز مصرف: توصيه مي‌شود يك قاشق چاي‌خوري از آن در يك ليوان آب حل شود و روزی حداقل یک لیوان مصرف شود .
قیمت: اين پودر‌ها در بسته‌هاي 358 يا 368 گرمي تهيه شده و در بازار وجود دارند. به دلیل تعدد شرکت های تولید و توزیع کننده قیمت دقیقی از این محصول در بازار موجود نیست
اسليم فول – اسليم مكس- اسليم كوئيك
عملکرد : ماده موثره اين نوع داروها، از گروه افدرين‌هاست كه جزء داروهاي محرك هستند و كاهش اشتها را به‌دنبال دارند. اسليم فول تركيباتي از چاي سبز، سركه سيب و جلبك‌هاي دريايي در آنها استفاده مي‌شود و براي بيماري‌هاي قلبي- عروقي و كاهش وزن تجويز مي‌شود. مكانيسم آن كاهش جذب مواد غذايي در روده و افزايش دفع است. همراه با اين قرص هم، متخصص تغذيه ممكن است برحسب شرايط بدني بيمار، مولتي ويتامين تجويز كند.

# داروشـناسی . 15

عوارض: عوارض خاصی برای این دارو گزارش نشده است .
دوز مصرف: به‌طور معمول دو عدد در روز يكي، دو ساعت بعد از صبحانه و يك تا سه ساعت بعد از ناهار، توصيه مي‌شود.
قیمت: 60 عدد كپسول اسليم فول، قيمتي حدود 30هزار تومان دارد.
آلگومد
عملکرد: تركيبي كه اين روزها به‌شدت بين مصرف‌كنندگان محصولات لاغري رواج پيدا كرده تركيبي گياهي با نام آلگومد است. اين محصول به‌طور مستقيم روي كاهش وزن اثر ندارد بلكه بر پايه ميزان فيبر بالايي كه دارد، مي‌تواند روي لاغر شدن موثر باشد. آلگومد محصولي است غني از اسيد‌هاي آمينه که از يك نوع جلبك به نام Colora Volgaris تهيه مي‌شود. اين تركيب هم شامل املاح معدني است و هم آنتي‌اكسيدان‌هاي مفيدي را در بر دارد و با داشتن طيف وسيعي از ويتامين‌ها، يك تركيب منحصر به فرد براي حفظ سلامت عمومي بدن است.

# داروشـناسی . 15

عوارض: اين محصول باتوجه به طبيعي بودنش حداقل تاكنون، هيچ نوع عارضه‌اي در بر نداشته است.»
دوز مصرف: مصرف اين قرص‌ها به‌منظور كاهش وزن 6 عدد در روز است و توصيه شده براي كسب بيشترين اثر آن، بهتر است يك ربع قبل از هر وعده غذايي استفاده شود. در هر صورت حتي مصرف بيشتر آن هم باتوجه به طبيعي بودنش براي بدن زيان‌آور نيست.
قیمت: این قرص در بسته های 100 عددی عرضه می شود که با قیمتی 60 تا 90 هزار تومان بسته به کشور سازنده قابل تهیه است.
6-ABS+
عملکرد : تركيبي از چاي سبز و اسيد لينولئيك است. چاي سبز متابوليسم را افزايش مي‌دهد و اسيد لينولئيك چربي‌ها را مي‌سوزاند. سازندگان اين نوع كپسول‌ها ادعا مي‌كنند كه اين تركيب در كاهش چربي‌هاي ناحيه شكمي موثرتر است. طبق نظر هانيه جباريان متخصص تغذيه، اين مسئله تا حدودي با واقعيت فاصله دارد، ضمن اينكه از آن هم براي كاهش وزن و هم براي ثابت نگه داشتن وزن استفاده مي‌شود.

# داروشـناسی . 15

عوارض: عوارض خاصی برای مصرف این قرص ذکر نشده است .
دوز مصرف : معمولا پيشنهاد مصرف براي كساني كه كاهش وزن را مدنظر دارند، 6 كپسول در روز همراه با سه وعده غذايي است و كساني كه قرار است وزن‌شان را ثابت نگه دارند، مجاز هستند كه يك كپسول را با هر وعده غذايي مصرف كنند.
قیمت : مي‌توانيد بسته‌هاي شامل 90 عدد قرص را با قيمت 63هزار و 500تومان تهیه كنيد.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
بودسوناید (Budesonide

موارد و مقدار مصرف:

الف) رفع علايم رينيت آلرژيك فصلي يا دائمي و رينيت دائمي غير آلرژيك.
بزرگسالان و كودكان 6 ساله و بزرگتر : روزانه يك پاف از اسپري در هر سوراخ بيني تجويز مي‌شود. دوز نگهدارنده كمترين تعداد اسپري مي‌باشد كه براي كنترل علايم لازم است. حداكثر دوز براي كودكان 6 تا 11 ساله mcg/day 128 و براي بزرگسالان و كودكان 12 ساله و بزرگتر mcg/day 256 مي‌باشد. در صورت عدم بهبود علايم پس از 3 هفته، درمان بايد متوقف شود.
ب) آسم مزمن.
بزرگسالان: براي بيماراني كه قبلاً از برونكوديلاتورها يا كورتيكواستروئيدهاي استنشاقي استفاده كرده‌اند، mcg 400-200 از اسپري دهاني دو بار در روز مصرف مي‌شود؛ در بيماراني كه قبلاً كورتيكواستروئيد خوراكي دريافت كرده‌اند، دوز مورد استفاده، mcg 800-400 از اسپري دهاني دو بار در روز مي‌باشد.
كودكان 6 ساله و بزرگتر: دوز شروع، mcg 200 از اسپري دهاني 2 بار در روز و حداكثر دوز mcg 400 دو بار در روز مي‌باشد.
كودكان 1 تا 8 ساله: mg 0.25 از محلول استنشاقي با استفاده از دستگاه جت‌نبولايزر (Jet nebulizer) يك بار در روز استفاده مي‌شود. در كودكاني كه كورتيكواستروئيد سيستميك يا استنشاقي دريافت نمي‌كنند، مي‌توان دوز را به mg 0.5 يك بار در روز يا mg 0.25 دو بار در روز افزايش داد. همچنين در كودكاني كه كورتيكواستروئيد خوراكي دريافت مي‌كنند، دوز دارو تا mg 1 يك بار در روز يا mg 0.5 دو بار در روز قابل افزايش است.

موارد منع مصرف و احتياط:

موارد منع مصرف: حساسيت به دارو يا اجزاي فرمولاسيون؛ بيماراني كه اخيراً زخم تيغه مياني بيني، جراحي بيني يا سابقه ضربه به بيني داشته‌اند. در اين موارد استفاده از دارو تا زمان بهبودي كامل زخم ممنوع است.
موارد احتياط: عفونت سل (در هر ناحيه‌اي از بدن)؛ عفونتهاي قارچي، باكتريايي يا عفونت سيستميك ويروسي درمان نشده؛ عفونت هرپس چشمي.

عوارض جانبي:

اعصاب مرکزي: سردرد، عصبانيت.
بيني و حلق: خونريزي از بيني، خشن شدن صدا، تحريك بيني، درد بيني، فارنژيت، كاهش حس بويايي، سينوزيت.
دستگاه گوارش: خشكي دهان، سوء‌ هاضمه، تهوع، اختلال حس چشايي، استفراغ.
متابوليك: افزايش وزن.
عضلاني ـ اسكلتي: درد عضلاني.
تنفسي: كانديدياز، سرفه، تنگي نفس، ويزينگ.
پوست: درماتيت تماسي، خارش، راش.
ساير عوارض: ادم صورت، واكنش‌هاي ازدياد حساسيت.
مسموميت و درمان
احتمال مسموميت حاد كم است، زيرا دوز فراهم شده در هر اسپري محدود است. مسموميت مزمن ممكن است باعث ايجاد علايم و نشانه‌هاي افزايش فعاليت آدرنال شود.

تداخل دارويي:

كتوكونازول ممكن است سطح پلاسمايي بودزونايد را افزايش دهد. بيمار را از نظر بروز عوارض جانبي پايش كنيد.

مکانيسم اثر:

اثر ضدالتهابي: ‌مكانيسم دقيقي كه به واسطه آن كورتيكواستروئيدها بر رينيت آلرژيك و غيرآلرژيك اثر مي‌گذارند مشخص نشده است. اين تركيبات محدوده وسيعي از عملكردهاي مهاري بر ضد بسياري از سلولهاي ايمني (ماست سل‌ها، ائوزينوفيل‌ها، نوتروفيل‌ها، ماكروفاژها و لنفوسيت‌ها) و واسطه‌هاي شيميايي التهاب (هيستامين، ايكوزانوئيدها، لكوترين‌ها و سايتوكاين‌ها) نشان مي‌دهند.

فارماكوكينتيك:

جذب: تقريباً 20% يك دوز اسپري بيني به جريان خون سيستميك مي‌رسد.
پخش: اتصال پروتئيني دارو 88% و حجم توزيع 200 ليتر مي‌باشد.
متابوليسم: به سرعت و به طور گسترده توسط كبد متابوليزه مي‌شود.
دفع: در ادرار (حدود 67%) و مدفوع (حدود 33%) دفع مي‌شود.

اشكال دارويي:

Nebulisation: 0.5 mg/2ml, 1 mg/2ml
Inhaler: 64,100,200,400mcg/dose
اطلاعات دیگر:
طبقه‌بندي فارماكولوژيك: كورتيكو استروئيد
طبقه‌بندي درماني : ضد التهاب
طبقه‌بندي مصرف در بارداري: رده B
نام‌هاي تجاري: Budiair , Pulmicort Respules, Pulmicort Turbuhaler, Rhinocort Aqua
ملاحظات اختصاصي
1- جايگزين كردن يك كورتيكواستروئيد سيستميك با يك كورتيكواستروئيد موضعي ممكن است باعث بروز نشانه‌هاي نارسايي آدرنال شود. همچنين برخي از بيماران ممكن است علايم قطع مصرف مثل درد عضلات و مفاصل و افسردگي را بروز دهند.
2- دوزهاي بيش از حد بودزونايد يا استفاده از اين دارو همراه ديگر كورتيكواستروئيدهاي استنشاقي ممكن است باعث بروز علايم افزايش فعاليت آدرنال (hyperadrenocorticism) شود.
3- بيماراني كه درمان آنها از مصرف طولاني مدت كورتيكواستروئيدهاي سيستميك به كورتيكواستروئيدهاي موضعي تغيير مي‌يابد، بايد در مواقع استرس از نظر نارسايي حاد آدرنال پايش شوند.
4- بيماراني كه بودزونايد را به مدت چند ماه يا بيشتر دريافت مي‌كنند، بايد از لحاظ بروز عفونت كانديدياز يا ساير عوارض دارو بر مخاط بيني مورد معاينه قرار گيرند.
نكات قابل توصيه به بيمار
1- به دليل خطر بروز سركوب محور هيپوتالاموس ـ هيپوفيز ـ آدرنال، نبايد بودزونايد را با مقدار بيش از دوز تجويز شده و به مدت طولاني مصرف نمود.
2- روش صحيح مصرف پودر استنشاقي را به بيمار آموزش دهيد. بيمار بايد پودر را با دم قوي و عميق استنشاق نمايد.
3- تحريك و سوزش مخاط بيني به ندرت بروز مي‌كند. در صورت ايجاد اين علايم پزشك خود را مطلع نماييد.
4- در طول مصرف اين دارو، از تماس نزديك با افرادي كه مبتلا به آبله‌مرغان يا سرخك هستند بايد پرهيز نمود. در صورت تماس اتفاقي، سريعاً به پزشك اطلاع دهيد.
5- در طول مدت مصرف اين دارو،‌ رعايت دقيق بهداشت دهان و بيني ضروري است.
6- در صورت عدم بهبودي علايم بيماري طي 3 هفته از شروع درمان و نيز در صورت بدتر شدن علايم، پزشك را مطلع سازيد.
مصرف در كودكان: اثربخشي و ايمني دارو براي درمان رينيت آلرژيك فصلي يا دائمي در بچه‌هاي كوچكتر از 6 سال تأييد نشده است. با توجه به اثر كورتيكواستروئيدها بر رشد، كودكان دريافت كننده اين داروها را بايد به دقت پايش نمود. منافع درمان بايد در مقابل احتمال سركوب رشد سنجيده شود.
مصرف در شيردهي: بايد با احتياط مصرف شود.
اثر بر آزمايشهاي تشخيصي
موردي گزارش نشده است.
پاسخ
 سپاس شده توسط S♡ƓΛИD ، # αпGεʟ
Cycloserine
سیکلوسرین
موارد و مقدار مصرف:
اين دارو همراه با ساير داروهاي ضد سل در موارد عفونت مقاوم به داروهاي انتخاب اول مصرف مي شود.
موارد منع مصرف و احتياط:
در صورت ابتلاي بيمار به نارسايي شديد كار كليه ،صرع ،افسردگي ،اضطراب شديد،حالات سايكوتيك و پورفيري ،نبايد مصرف شود.
هشدار:
در صورت ابتلاي بيمار به نارسايي شديد كار كليه ،صرع ،افسردگي ،اضطراب شديد،حالات سايكوتيك و پورفيري ،نبايد مصرف شود.
تداخل دارويي:
درصورت مصرف همزمان ايزونيازيد با اين دارو،احتمال بروز مسموميت CNS افزايش مي يابد. سيكلوسرين درصورت مصرف همزمان با فني تويين ،غلظت پلاسمايي فني تويين و احتمال بروز مسموميت با اين دارو را افزايش مي دهد.
مکانيسم اثر:
سيكلوسرين يك آنتي بيوتيك وسيع الطيف است كه بسته به غلظت ،ممكن است باكتريواستاتيك يا باكتريسيد باشد. اين دارو در مراحل اوليه ساخت ديواره سلولي اختلال ايجاد مي كند.
نکات قابل توصيه به بيمار:
1.درصورت بروز تحريك گوارشي ،مي توان دارو را با غذا مصرف كرد.
2.بيمار ممكن است تمايل به خودكشي پيدا كند.
فارماكوكينتيك:
جذب اين دارو از راه خوراكي تقريبا كامل و سريع است و پس از جذب در اغلب مايعات و بافتهاي بدن به طور گسترده منتشر مي شود. اوج غلظت سرمي دارو 43 ساعت پس از مصرف حاصل مي شود. نيمه عمر سيكلوسرين حدود 10 ساعت است كه در صورت عيب كار كليه افزايش مي يابد. دفع اين دارو عمدتا كليوي است.
اشكال دارويي:
Capsuleor Tablet:250mg
پاسخ
 سپاس شده توسط S♡ƓΛИD ، # αпGεʟ
اندروکس XANDROX چه دارویی است؟

زاندروکس XANDROX و مینوکسیدیل MINOXIDIL دو دارویی هستند که برای افزایش رشد مو و درمان ریزش مو استفاده می شوند. در این بخش از مجله پزشکی دکتر سلام شما را با زاندروکس آشنا می کنیم.

# داروشـناسی . 15

ماده اصلی داروی زاندروکس XANDROX همان مینوکسیدیل است و بر خلاف تمام تبلیغات اینترنتی که این محلول ( دارو ) را معجزه پرشکی اعلام می کنند تفاوت چندانی با مینوکسیدیل ندارد زاندروکس از موارد ذیل تشکیل شده است:
– MINOXIDIL RETINOIC KETOCONAZOLE اسید AZELAIC مزایای MINOXIDIL یک محرک رشد مجدد مو می باشد که نتایج آن تثبیت شده است .


نکاتی که در هنگام مصرف زاندروکس باید رعایت گردد :
۱- از تماس محلول با چشم و دهان خودداری فرمایید
۲- هرگز برای جای دیگر بدن استفاده نکنید .
۳- بیش از مقدار توصیه شده استفاده نکنید .
۴- پس از استعمال حتما دستها را بشویید .
۵- استفاده محلول برای سنین زیر ۱۸ سال توصیه نمی شود .
۶- برای خانمهای حامله و خانمهایی که در مرحل اولیه حاملگی هستند توصیه نمی شود . اگر ریزش موی خود مطمئن نیستید استفاده از زاندروکس توصیه نمی گردد
۷- اگر به تازگی ریزش موی شما شروع شده استفاده از زاندروکس توصیه نمی شود .
۸- زاندروکس بر روی ریزش ارثی تاثیر ندارد .
۹- اگر پوست حساس دارید و یا لکه های قرمز و حساسیتهای پوستی دارید استفاده از زاندروکس تا درمان آن حساسیت توصیه نمی شود .
۱۰- از تابش مستقیم خورشید بر روی پوست سر و خود محلول جلوگیری می کند .

موارد منع مصرف زاندروکس :
موارد منع مصرف شامل تمام موارد منع مصرف مینوکسیدیل و همچنین موارد زیر است :
عموما خارش و قرمزی محسوس بر روی پوست سر ایجاد می گردد . اگر این خاصیت ادامه پیدا کند . حتما با پزشک مشورت نمایید .
در صورت تماس با چشم فورا با آب شستشو دهید .
اگر شما آلرژی و یا حساسیت به خصوصی دارید در مصرف زاندروکس حتما با پزشک مشورت نمایید .
در موارد عارض شده زیر مصرف دارو را قطع کرده و حتما به پزشک مراجعه فرمایید .
1- طپش قلب 2- غش کردن 3- افزایش وزن ناگهانی 4- ضخامت موهای صورت 5- قرمزی و حساسیت طولانی مدت پوست سر
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
داروها و عارضه های اضافه وزن


# داروشـناسی . 15


دکتر براي‌تان داروهایی داده و زمان زیادی است که از آن داروها مصرف کردید، بیماریتان خوب شده و هیچ مشکلی ندارید و لی روز به روز چاق می شود با خودتان می گوئید پر خوری هم نمی کنم پس چرا چاق می شوم تااینکه به عارضه های داروی مصرفی نگاه میکنید و می بینید عارضه چاقی دارند آیا ممکن است ؟
بله؛ درست فكر كرده‌ايد. اضافه‌وزن يكي از عوارض جانبي بعضي داروها به‌حساب مي‌آيد. البته اين موضوع دليل نمي‌شود مصرف داروها را قطع كنيد و سلامت‌تان را به خطر بيندازيد بلكه مي‌توانيد با كمي تغيير در سبك زندگي يا جايگزين كردن داروهاي خود با داروهاي ديگر، تحت‌نظر پزشك معالج از اين عارضه جلوگيري كنيد. دكتر سروش شمشيري، داروساز، شما را در اين زمينه راهنمايي مي‌كند.
شاید آب آورده‌ايد!
داروها اغلب به خودي خود باعث چاقي نمي‌شوند بلكه عوارض جانبي‌شان با اضافه‌وزن همراه هستند. براي مثال بعضي داروها اشتها را افزايش مي‌دهند و باعث مي‌شوند در مصرف غذا زياده‌روي كنيد. بعضي ديگر نيز بر روند جذب و ذخيره‌سازي گلوكز توسط بدن تاثير مي‌گذارند و از اين طريق باعث تجمع چربي در بخش مياني بدن مي‌شوند.
بعضي‌ها نيز با ايجاد تغيير در متابوليسم بدن، سرعت سوخت‌وساز كالري‌ها را كاهش مي‌دهند. گروهي ديگر نيز باعث افزايش تنگي نفس و خواب‌آلودگي مي‌شوند و به اين ترتيب ورزش كردن را دشوار مي‌كنند. بعضي داروها هم باعث احتباس آب در بدن مي‌شوند كه البته اين نوع اضافه‌وزن به‌دليل افزايش بافت چربي اتفاق نمي‌افتد و فقط حاصل از تجمع آب است، بنابراين چنين اضافه وزني دائمي نيست و هر زمان كه دوره مصرف دارو به اتمام برسد و بيماري زمينه‌اي برطرف شود، وزن‌تان هم به ميزان قبل بازمي‌گردد.

# داروشـناسی . 15

خود را با بقیه مقایسه نکنید
ميزان اضافه‌وزن به‌دنبال مصرف دارو در افراد مختلف، متفاوت است. البته اين موضوع به نوع دارو هم بستگي دارد. بعضي‌ها ممكن است طي يك سال فقط یک يا دو كيلو وزن اضافه كنند درحالي كه بعضي ديگر 5 تا 10 كيلوگرم يا حتي بيشتر چاق مي‌شوند. درواقع از آنجايي كه بيشتر اين داروها در دوره‌هاي طولاني‌مدت و براي بيماري‌‌‌‌هاي مزمن مصرف مي‌شوند، اضافه‌وزن‌شان بيشتر به چشم مي‌آيد. در هر صورت نبايد خود را با افرادی كه از داروهاي مشابه استفاده مي‌كنند، مقايسه كنيد. عوارض داروها در همه افراد يكسان نيست. يك داروي خاص ممكن است در فردي باعث اضافه‌وزن و در فردي ديگر باعث كاهش وزن شود، بنابراين حتما در اين مورد با پزشك خود مشورت كنيد.
كدام داروها چاق‌تان مي‌كند؟
داروهاي مختلفي مي‌توانند با عارضه جانبي چاقي و اضافه‌وزن همراه باشند كه در اينجا به 10گروه از آنها اشاره خواهيم كرد:
انسولين
خوش‌اشتهاي‌تان مي‌كند!
انسولين‌هايي همچون ليسپرو، آسپارت و گلوليزين مي‌توانند باعث افزايش وزن شوند اما انسولين‌هاي طولاني اثر، تاثير كمتري بر چاقي دارند. متاسفانه بسياري از بيماران فكر مي‌كنند كه با تزريق انسولين مي‌توانند هرقدر كه مي‌خواهند غذا بخورند؛ بنابراين بعضي آنها در مدت 6 ماه تا 15كيلوگرم هم وزن اضافه مي‌كنند! بعضي پزشكان هم براي كنترل قند خون بالاي بيمار در ابتداي درمان، دوز بالايي از انسولين را تجويز مي‌كنند و به‌همين دليل فرد دچار علائم افت قندخون مي‌شود، درنتيجه بيشتر از حد معمول مواد غذايي مصرف مي‌كند و چاق مي‌شود، درحالي كه انسولين بايد تدريجي تجويز شود.
قرص‌هاي ديابت
هم چاق مي‌كنند هم لاغر!
تعدادي از داروهاي ديابت نوع دو باعث كاهش وزن و بعضي ديگر باعث افزايش وزن مي‌شوند. داروهاي حاوي سولفونيل اوره ازجمله ديابينيز، اينسولاز، گليپيزايد، گليبورايد، گليميپرايد، كلرپروپاميد و تولبوتاميد باعث تحريك توليد و فعاليت انسولين مي‌شوند. انسولين نيز كاهنده قندخون و افزايش‌دهنده اشتها است. اين داروها معمولا طي 3 تا 12 ماه اول درمان بيشتر از 5كيلوگرم اضافه‌وزن ايجاد مي‌كنند. تيازوليدين ديون (پيوگليتازون) نيز از ديگر داروهاي ديابت است كه مي‌تواند باعث افزايش وزن شود. اما در مقابل، داروهايي همچون متفورمين، اگزناتايد، سيتاگليپتين، پراملينتايد و آكاربوز به كاهش وزن كمك مي‌كنند يا اينكه بر وزن بي‌اثر هستند.
داروهاي كاهنده فشارخون
كالري سوزي را كند مي‌كنند
بتابلوكرها مثل آتنولول، متوپرولول و پروپرانولول كه براي درمان فشارخون بالا به‌كار مي‌روند هم مي‌توانند باعث افزايش وزن شوند. براي مثال افرادي كه از آتنولول استفاده مي‌كنند در ماه‌هاي اول مصرف به‌طور متوسط 5/2كيلوگرم به وزن‌شان اضافه مي‌شود. درواقع اين داروها سرعت سوزاندن كالري را كاهش داده و باعث خستگي و حس رخوت مي‌شوند. افزايش مصرف موادغذايي فيبردار و كم‌كالري مي‌تواند در تعديل اثرات جانبي اين داروها موثر باشد.
كورتون‌ها
آب را در بدن حبس مي‌كنند!
كورتيكواستروئيدها ازجمله بتامتازون، دگزامتازون،هيدروكورتيزون، تريامسينولون، كلوبتازول، فلوسينولون و… معمولا براي درمان آرتريت روماتوئيد، آسم، حساسيت يا ديگر بيماري‌هاي خود ايمني به كار مي‌روند و التهابات دردناك را تسكين مي‌دهند. اما در عين حال اگر طولاني‌مدت و در دوزهاي مكرر مصرف شوند ميزان جذب آب توسط بدن را افزايش مي‌دهند. علاوه براين، چون فرد مبتلا به اين بيماري‌ها تحرك كمتري دارد، كالري كمتري مي‌سوزاند و دچار اضافه‌وزن مي‌شود.
پردنيزولون و كورتيزون نيز كه براي درمان روماتيسم ماهيچه‌اي به‌كار مي‌روند در بيش از 50درصد از بيماران طي یک سال اول مصرف باعث 2 تا 13كيلوگرم اضافه‌وزن مي‌شوند.كورتيكواستروئيدهاي استنشاقي براي درمان آسم مثل بودزونايد، سيكلزونايد و فلوتيكازون هم داراي عارضه افزايش وزن هستند. ورزش، رژيم غذايي و گاهي مصرف همزمان متفورمين مي‌تواند اضافه‌وزن حاصل از اين داروها را كاهش دهد.
داروهاي ضد روان پريشي
هم آرام مي‌شويد هم گرسنه!
داروهاي ضد روان پريشي ازجمله هالوپريدول، لوكساپين، كلوزاپين، كلرپرومازين، فلوفنازين، ريسپريدون، الانزاپين و كوئتياپين كه معمولا براي درمان اسكيزوفرني و افسردگي دوقطبي كاربرد دارند هم مي‌توانند باعث افزايش اشتها و وزن شوند. اما نگران نباشيد، براي جلوگيري از اين عارضه مي‌توان تحت نظر پزشك آنها را با داروهايی جايگزين يا همزمان از داروي متفورمين استفاده كرد.
داروهاي ضدتشنج و ميگرن
15كيلوگرم افزايش وزندر 3ماه!
مصرف داروهاي ضدتشنج مثل والپروئيك اسيد ممكن است با 15 تا 20كيلوگرم اضافه‌وزن همراه باشد. والپروئيك اسيد دارويي است كه براي درمان اختلال دو قطبي، صرع، تشنج و پيشگيري از ميگرن استفاده مي‌شود. البته اين دارو در بعضي افراد ممكن است باعث كاهش وزن ‌شود. داروهاي كاربامازپين و گاباپنتين نيز طي 3 ماه اول درمان مي‌توانند تا 15كيلوگرم اضافه‌وزن ايجاد كنند.
داروهاي ضدآلرژي
خواب آلودگي و فرار از ورزش!
«آنتي هيستامين» يكي از تركيبات مهم در داروهاي ضدحساسيت به‌شمار مي‌آيد و نمي‌توان آن را از فرمول دارو حذف كرد. اين ماده فعاليت آنزيم تنظيم كننده اشتها را در بدن مختل مي‌كند. داروهايي كه حاوي «ديفن هيدرامين» هستند نيز با افزايش خواب آلودگي باعث كاهش فعاليت بدني مي‌شوند، بنابراين مصرف طولاني‌مدت آنها مي‌تواند با افزايش وزن همراه باشد.
داروهاي ضدبارداري
ذخيره‌سازي چربي را افزايش مي‌دهند
اغلب قرص‌هاي پيشگيري‌كننده از بارداري از دو هورمون پروژسترون و استروژن تشكيل شده‌اند و از تخمك گذاري جلوگيري مي‌كنند. اين قرص‌ها تاحدودي مي‌توانند باعث اضافه‌وزن شوند زيرا استروژن باعث افزايش ذخيره‌سازي چربي توسط ارگان‌هاي بدن مي‌شود كه البته اين موضوع حين بارداري يك ضرورت محسوب مي‌شود. در صورتي كه از اين داروها استفاده مي‌كنيد، بهتر است هر چند وقت يك بار روش خود را با مشاوره پزشك تغيير دهيد و از ديگر راه‌هاي ضد بارداري كمك بگيريد.
داروهاي هورموني و استروژن
از سرعت متابوليسم مي‌كاهند
در دوران يائسگي ميزان ترشح هورمون استروژن در بدن خانم‌ها كاهش پيدا مي‌كند، به همين دليل فرد دچار علائمي چون گرگرفتگي و عرق كردن‌هاي شبانه مي‌شود. براي رفع اين وضعيت پزشك معمولا هورمون درماني با استروژن را تجويز مي‌كند اما اين روش خود باعث احتباس آب و افزايش وزن مي‌شود، با افزايش وزن، متابوليسم هم كند‌تر مي‌شود، بنابراين كساني كه تحت هورمون درماني هستند بايد برنامه غذايي خود را تغيير دهند و به‌طور منظم ورزش كنند.
داروهاي روان درماني و ضد افسردگي
فریب كاهش وزن اوليه را نخوريد!
داروهاي روان درماني و اعصاب ازجمله ضدافسردگي‌هاي 3 حلقه‌اي اغلب حدود 4كيلوگرم در ماه اضافه‌وزن ايجاد مي‌كنند. تعداد كمي از افراد نيز با مصرف آنها طي 2تا 6 ماه بين 15 تا 20كيلوگرم وزن اضافه مي‌كنند. ازجمله اين داروها مي‌توان به آمي تريپتيلين، دوكسپين، ايمي پرامين، نورتريپتيلين، تريميپرامين و ميرتازاپين اشاره كرد. مهاركننده‌هاي بازجذب سروتونين مانند سرترالين، فلوكستين، پاروكستين و فلووكسامين نيز در تعداد كمي از افراد ابتدا باعث كاهش وزن شده و بعد از 6 ماه باعث افزايش وزن مي‌شوند. ليتيوم هم در 11 تا 65درصد از افراد طي 6 تا 10سال مصرف، حدود 10كيلوگرم اضافه‌وزن ايجاد مي‌كند.
4 نكته مهم براي جلوگيري از چاقي دارويي!
اگر در چند ماه اخير رژيم غذايي و فعاليت بدني‌تان را تغيير نداده و در عين حال دچار اضافه‌وزن شده‌ايد و فكر مي‌كنيد داروهاي‌تان مقصر هستند، به اين 4 نكته توجه كنيد:
1. اولين و مهم‌ترين نكته اينكه هيچ‌وقت بدون مشورت پزشك داروهاي‌تان را قطع نكنيد يا دوز آنها را كاهش ندهيد. شايد مصرف اين دارو براي شما بسيار مهم‌تر از اضافه‌وزني باشد كه پيدا كرده‌ايد.
2. هميشه قبل از اينكه پزشك دارويي براي‌تان تجويز كند حتما در مورد چاق‌كننده بودن آن سوال كنيد. گاهي اوقات پزشك مي‌تواند داروها‌ي‌تان را با داروهاي ديگري جايگزين كند تا دچار اضافه‌وزن نشويد و در عين حال تاثير درماني هم از آن بگيريد.
3. اضافه‌وزن حاصل از مصرف دارو معمولا طي 6 ماهه اول درمان نشان داده مي‌شود. اگر ميزان اضافه‌وزن‌تان خيلي زياد است حتما موضوع را با پزشك خود درميان بگذاريد زيرا چاقي مي‌تواند بيماري‌تان را تشديد كند و خطر ابتلا به سندروم متابوليك، ديابت، فشارخون بالا، چربي خون بالا و آرتروز را افزايش دهد.
4. اگر مجبوريد از داروهايي با عارضه اضافه‌وزن استفاده كنيد، براي جلوگيري از چاقي يا كمك به كاهش وزن خود يك دفترچه يادداشت تهيه كنيد و هرچه مي‌خوريد را همراه با زمان آن يادداشت كنيد. به اين ترتيب كنترل خيلي بهتري روي كالري‌هاي مصرفي‌ خواهيد داشت. همچنين بايد سعي كنيد فعال‌تر باشيد؛ به جاي اينكه تلويزيون ببينيد يا قهوه بنوشيد همراه با خانواده يا دوستان‌ به پياده‌روي برويد. فعاليت باعث سوختن كالري مي‌شود كه خود تاثير افزايش وزن حاصل از هر دارويي را خنثي مي‌كند.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
مکمل کوآنزیم Q10 و تاثیر مفید آن بر امراض قلبی ..

# داروشـناسی . 15

بر اساس پژوهشهای یک تحقیق با الگوی حیوانی تایید شد که مکمل Q10 در موش هایی که وزنشان پایین است متولد می شوند، می تواند سبب کاهش ریسک مبتلا شدت به امراض قلبی و عروقی گردد. این آنزیم به طور عادی در بدن درست می شود. به کارکرد مطلوب میتوکندری و هم چنین محافظت از سلول ها در برابر آسیب های اکسیداتیو از نقش های مهم این کوآنزیم است. محققین این مطالعه در دو گروه از موش های باردار، رژیم غذایی طبیعی و رژیم غذایی حاوی پروتئین کم و کربوهیدرات زیاد را اعمال کردند. یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که مکمل یاری موش های کم وزن در هنگام تولد با مقاله مرتبط با Q10 مانع بروز آسیب های ناشی از افزایش سن و در نتیجه بروز بیماری های قلبی و عروقی در آن ها شد. به طور کلی، مطالعات نشان می دهد که مقادیر Q10 در گلبول های سفید نوزادان کم وزن کاهش می یابد. مقادیر Q10خون شاخص تعیین میزان آسیب وارده به آئورت می باشد. به بیان نویسنده مسئول این مقاله دکتر Jane L. Tarry-Adkins ؛ ” ما اعتقاد داریم که اولین مرحله در تشخیص خطر بروز بیماری قلبی و عروقی در مراحل بعدی زندگی، تعیین مقادیر Q10 در خون افراد است.” وی در ادامه افزود: ” به طور ساده، می توان با مکمل یاری این کوآنزیم خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی را در افراد در معرض خطر کاهش داد.” این مطالعه در مجله The FASEB منتشر شد.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
اكسي بوتينين (Oxybutynin Chloride ..

گروه دارویی: Antimuscarinics
آنتی موسکارینیک ها

موارد مصرف

اكسي بوتينين براي درمان تكرر و بي اختيار ادرار، بي ثباتي عصبي مثانه و شب ادراري مصرف مي شود.


مکانیسم اثر

اين دارو مسدد گيرنده هاي موسكاريني كولينرژيك است و از اين طريق باعث شل شدن عضلات صاف مثانه و دستگاه ادراري مي شود. همچنين به طور مستقيم و غير اختصاصي داراي اثر شل كنندگي بر عضلات صاف مي باشد.


فارماکوکينتيک

از طريق خوراكي به سرعت جذب مي شود متابوليسم آن در كبد انجام شده و از طريق كليه ها دفع مي شود.


موارد منع مصرف

اين دارو در موارد انسداد يا از بين رفتن تون روده، كوليت اولسراتيو شديد يا مگاكولون سمي، انسداد عمده در مجراي خروجي مثانه، گلوكوم و مياستني گراويس نبايد مصرف شود.


هشدارها

در موارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان تجويز شود: سالمندان، مبتلايان به نارسايي كبدي يا كليوي، پركاري تيروئيد بيماري قلبي ( به صورتي كه افزايش ضربان قلب براي بيمار نامطلوب باشد)، هيپرتروفي پروستات، فتق هياتوس به همراه رفلاكس ازوفاژيت و پورفيري.


عوارض جانبي

خشكي دهان، يبوست، تاري ديد، تهوع، ناراحتي شكم، برافروختگي صورت(به خصوص در بچه ها) مشكل در ادرار كردن، سردرد، گيجي، خشكي پوست، اسهال، آريتمي و تشنج از عوارض جانبي اين دارو هستند.


تداخل دارویی

مصرف همزمان اين دارو با ديسوپيراميد، داروهاي ضدافسردگي سه حلقه اي و مهار كنده هاي مونوآمينواكسيداز، آنتي هيستامين ها، فنوتيزين ها و آمانتادين موجب افزايش اثرات ضد موسكاريني مي گردد. اين دارو موجب كاهش جذب گوارشي كتوكونازول گرديده و با اثرات گوارشي متوكلوپراميد و سيساپرايد مخالفت مي كند. اين دارو با ايجاد خشكي دهان اثر نيتراتهاي زيرزباني را كاهش مي دهد.


نکات قابل توصيه

اين دارو داراي عوارض جانبي زيادي مي باشد به همين دليل مقدار مصرف آن به خصوص در سالمندان بايد به طور دقيق تعيين شود.


مقدار مصرف

بزرگسالان : 5 ميلي گرم 3-2 بار در روز، در صورت لزوم تا حداكثر 5 ميلي گرم 4 بار در روز افزايش مي يابد. در سالمندان در ابتدا 3-5/2 ميلي گرم دو بار در روز كه بر اساس پاسخ و تحمل بيمار تا 5 ميلي گرم 2 بار در روز قابل افزايش است.
كودكان : بالاتر از 5 سال: در بي ثباتي عصبي مثانه 3-5/2 ميلي گرم 2 بار در روز كه تا 5 ميلي گرم 2 بار در روز قابل افزايش است (حداكثر 5 ميلي گرم 3 بار در روز). در شب ادراري (ترجيحاً در سنين بالاتر از 7 سال) 3-5/2 ميلي گرم 2 بار در روز كه تا 5 ميلي گرم 3-2 بار در روز قابل افزايش است( آخرين مقدار مصرف روزانه، قبل از خواب مصرف شود) تجويز مي شود.


اشکال دارویی

Scored Tablet: 5 mg
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
راهنمایی در ارتباط با سایتومل ...

سایتومل هورمون تیروییدی است که برای معالجه کم کاری تیروئید تهیه و رواج یافته است.کم کاری تیروئید به دلیل تولید نکردن مقدار کافی‌ از هورمون تیرویید بوجود می آید.به طور معمول علت این اتفاق کمبود ید می‌باشد و همچنین کار بد غده هیپوفیز نیز از دیگر علتهای آن می‌باشد.
با استفاده از سایتومل ما میتوانیم مقدار هورمون تیروئید درون بدن مخصوصا هورمونی به نام تریودوتایرونین (Triiodothyronine ) را افزایش دهیم.هورمون (Triiodothyronine ) مسئول بسیاری از عملکرد‌ها به ویژه فعالیت‌های متابولیک بدن است.
همچنین این هورمون نقش مهمی‌ را در رشد جسمانی و قلب بر عهده دارد.با اینکه (T3 ) درون غده هیپوفیز ساخته میشود نوع عملکرد آن و آزاد سازی آن توسط هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) تنظیم میشود.وقتی‌ میزان تولید هورمون‌های (T3 ) و (T4 ) در خون به سطح مشخصی‌ برسد میزان آزادسازی هورمون (TSH) کاهش می‌یابد و وقتی‌ دوباره میزان سطح این دو هورمون کاهش یابد میزان ترشح دوباره هورمون (TSH) افزایش می‌یابد و دوباره (T3) و (T4 ) ساخته میشود.با استفاده از سایتومل ما میتوانیم به طور فعال مقدار هورمون (T3 ) را به میزان قابل توجهی‌ فراتر از آنچه که هورمون (TSH) به طور طبیعی اجازه این کار را میدهد افزایش دهیم.
سایتومل ۱۰۱
(T3 ) مسئول میزان سوخت و ساز انرژی است که هم به صورت دریافت مواد مغذی و هم به صورت انرژی ذخیره شده در بدن می‌باشد.با آشنا شدن بدن با سایتومل،میزان هورمون (T3 ) به طور مصنوعی افزایش یافته و این میزان سوخت و ساز را بیشتر می‌کند.به بیان ساده سایتومل یا (T3 ) باعث رساندن انرژی خام به بدن میشوند.چون سطوح بالاتر سوخت و ساز در بدن نیازمند افزایش انرژی مصرفی می‌باشد.
افزایش مقدار انرژی باعث افزایش میزان فعالیت متابولیک بدن میشود.با افزایش میزان هورمون (T3 ) ذخایر چربی‌ در بدن نیز شروع به سوخت و ساز سریعتر میکنند.نکته مهم قابل اشاره این است که وقتی‌ سطح انرژی به وسیله (T3 ) افزایش می‌یابد باید این انرژی مطابق هدف تعیین شده مصرف گردد وگرنه این انرژی خود به هر صورتی‌ مصرف خواهد شد.به بیان ساده هم بافتهای ماهیچه ای‌ و هم بافتهای چربی‌ میتواند به عنوان منبع صرف این انرژی باشد.سایت ادکوان . وقتی‌ که تمرکز اصلی‌ ما روی چربی‌‌ها می‌باشد،هنگامی که به میزان کافی‌ سایتومل مصرف نگردد سایتومل برای تامین انرژی خود از بافت‌های ماهیچه ای‌ استفاده خواهد کرد و در این عمل تبعیضی نیز قائل نمی‌شود.
مزایای سایتومل
اکنون با شناختن سایتومل و هورمون (T3 ) میتوانیم به مزایای آن اشاره کنیم.با مصرف سایتومل میزان (T3 ) درون بدن افزایش می‌یابد، با افزایش مقدار (T3 ) میزان فعالیت متابولیک درون بدن افزایش می‌یابد، و با افزایش میزان سوخت و ساز در بدن سرعت چربی‌ سوزی نیز بیشتر خواهد شد.این یک تعریف بسیار ساده از مزایای سایتومل بود.
به هر حال برای فهم کامل مزایای سایتومل باید با کارکرد و تاثیر گذاری هورمون (T3 ) به طور کامل آشنا شویم که این تاثیر گذاری بسیار وسیع‌ و در نقاط متنوع و زیادی اتفاق میفتد.در حالی‌ که این هورمون مناطق زیادی را تحت تاثیر قرار میدهد ما در اینجا به چگونگی‌ تاثیر گذاری آنها در افزایش فعالیت متابولیک بدن پرداختیم.تاثیر گذاری آنها حتی روی قلب نیز می‌باشد که با افزایش میزان هورمون (T3 ) بازده قلب را نیز افزایش میدهد.
با دریافت سایتومل کارایی پروتئین نیز به مقدار قابل توجهی‌ افزایش می‌یابد.همچنین باعث افزایش سرعت تجزیه پروتئین نیز میشود.به همین دلیل باید میزان مناسب پروتئین دریافت گردد اما این میتواند یک خبر خوب باشد چون می‌توان بسیار بیشتر از حد معمول پروتئین دریافت کرد و بدن آنها را به کار خواهد گرفت.نکته بسیار مهم دیگر این است که مصرف سایتومل باعث افزایش تجزیه گلیکوژن و به دنبال آن میزان گلوکز بدن افزایش می‌یابد.
هر چه سرعت این فرایند بیشتر شود بدن نیز زودتر به ذخایر چربی‌ برای تامین انرژی نیاز خواهد داشت.نکته مهم دیگر این است که با مصرف سایتومل میزان تجزیه کلسترول نیز افزایش می‌یابد.تمام موارد ذکر شده در کل باعث افزایش میزان چربی‌ سوزی خواهد شد.
عوارض جانبی سایتومل
با تمام مقاصد درمانی که سایتومل دارد، به هر حال بسیاری از عوارض جانبی که به آن ارتباط داده میشود حقیقت ندارد ولی‌ بعضی‌ از آنها درست می‌باشد.آشکارترین عوارض جانبی آن که بسیار نیز پر سر و صدا می‌باشد از دست دادن بافت عضلانی می‌باشد.بسیاری از ورزشکاران که به دنبال بهبود عملکرد خود هستند از سایتومل به همراه یک رژیم کم کالری برای چربی‌ سوزی استفاده میکنند.به دلیل استفاده کم از کالری‌ها اگر میزان مناسب آن مصرف نشود باعث از دست دادن بافت عضلانی میشود.به این دلیل این ورزشکاران هرگز نباید از سایتومل بدون استروئید‌های آنابولیک استفاده کنند.
نادیده گرفتن این موضوع باعث از دست رفتن حجم بسیار زیادی از ماهیچه‌ها خواهد شد.اما جدایی از این موضوع که ممکن اتفاق بیفتد بعضی‌ عوارض جانبی دیگر نیز بر اساس مشخصات فردی و دوز مصرفی ممکن است رخ دهد که این اتفاق به ندرت رخ میدهد.عوارض جانبی رایجی که ممکن است رخ دهد عبارتست است سردرد، بیخوابی و عرق بیش از اندازه.بعضی‌ از موارد استفاده از سایتومل در زنان نیز ممکن است باعث اختلال در چرخه قاعدگی آنان شود.گرچه این اتفاق انتظار میرود زمانی‌ رخ بدهد که میزان چربی‌ بدن به شدت کم شود.
دروغ‌های رایج در مورد سایتومل
یکی‌ از دروغ هائی که در مورد سایتومل وجود دارد این است که باعث اسیب جبران ناپذیر به محصولات تیروئید میشود.در حقیقت ممکن است این حرف در حد بسیار اندک صحیح باشد ولی‌ در کل بسیار در آن اغراق شده است.در صورتی‌ که مقدار بسیار زیادی از سایتومل را در بازه زمانی‌ بسیار طولانی‌ مصرف شود ممکن است باعث چنین آسیبی شود که هنوز این موضوع هم ثابت شده نیست.
به هر حال می‌دانیم که سایتومل در یک بازه زمانی‌ طولانی‌ میتواند مورد استفاده قرار گیرد، بالای یک سال استفاده بدون آسیب پایدار و دائمی در تیروئید.به هر حال هیچ فردی نیازی نیست که این مدت را صرف درمان مسائل تیروئید کند مگر مواردی که از نشانه‌‌های ثابت و پایدار بیماریهای مربوط به تیروئید رنج میبرند.با این وجود استفاده از سایتومل باعث جلوگیری از تولید طبیعی هورمون (T3 ) توسط تیروئید در بدن میشود اما بعد از ۲-۳ ماه بعد از قطع مصرف این دارو دوباره بدن توانایی کامل خود را در تولید طبیعی این هورمون به دست خواهد آورد.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
با سیستم رهایش داروبیشتر آشنا شوید ..

# داروشـناسی . 15

با توسعه علم، مهندسین و پژوهشگران حوزه سلامت به دستاوردهای خیلی خوبی در باره استفاده داروها رسیدند. در حالت نرمال بعد از مصرف دارو، مقدار زیادی از مواد داروئی داخل بدن شده که بعد از سپری شدن چند ساعت از مقدار آن کاسته می شود و شخص مجبور می شود دوباره مقدار زیادی دارو را یکباره استفاده کند تا ظرف
چندساعت آینده مقدار آن کاهش یابد و این چرخه ادامه دارد. با پیشرفت تکنولوژی روشهای جدیدی برای حل این مشکل ابداع گردید. در این روش بیمار پس از مصرف دارو، دوز بالایی از دارو را دریافت نمی کند. در واقع پس از مصرف دارو، سیستم رهایش دارو شروع به تراوش دوز تعریف شده ای می کند و این مقدار در طول مدت، ثابت باقی می ماند.

تاکنون روش های آناتومیکی گوناگونی از گذشته تابحال برای دارورسانی به نقاط مختلف بدن ارائه شده…این روش ها شامل:۱-دارورسانی از طریق سیستم گوارشی(gastrointestinal system):شامل روش های oral و rectal2-تزریقات(parenteral):شامل تزریقات زیرپوستی،داخل عضله،داخل رگ،داخل شریان۳-دارورسانی از طریق مخاط(Intra-mucosal):مخاط و پوشش داخلی سیستم گوارشی۴-انتقال دارو از طریق بینی و سیستم تنفسی:از طریق دم و بازدم۵-از طریق پوست(Intradermal)6-از طریق استخوان(Intar-osseous infusion)هر کدام از این روش ها دارای مزایا و معایبی هستند،و هنوز هم استفاده می شوند ولی روش دارورسانی پیشرفته و جدید،استفاده از تکنولوژی سیستم های رهایش دارو است.بدلیل برخی محدودیت‌های این روش ها،محققان در پی راه‌هایی بودند که بتواند مشکلات روش های فوق را تا حد زیادی حل کنند. به دنبال این تلاش‌ها سیستم‌های رهایش کنترل شده دارو مطرح شد که دارای مزایای زیادی است.
سیستم رهایش دارو یک فرمولاسیون یا دستگاهی است که معرفی یک ماده دارویی به بدن،و کارایی و امنیت رهایش دارو را با کنترل سرعت،زمان و مکان رهایش دارو در بدن،امکان می سازد…
” مهندسی سیستم‌های رهایش دارو ” مرز مشترکی با بسیاری از علوم از جمله: مهندسی بیومتریال،بیولوژی،بافت شناسی،داروسازی،آنالیز ریاضی،مهندسی پلیمر و… دارد. این زمینه یکی از جوان‌ترین موضوعات مطرح در علوم روز دنیا است که پیشرفت‌های چشمگیری را به همراه داشته و امروزه سهم عمده از تحقیقات مهندسان (به خصوص مهندسان بیومتریال) را به خود اختصاص داده است.
برای درک عملکرد این سیستم،ابتدا باید پروسه ای که در بدن با مصرف قرص(روش دارورسانی از طریق سیستم گوارشی)طی می شود را بدانیم:
وقتی پزشک برای شما قرص تجویز می کند،از شما میخواهد که بطور مثال هر ۸ ساعت یکبار این دارو را مصرف کنید زیرا بعد از ۸ ساعت،غلظت دارو در بدن کم شده و باید دوباره به بدن رسانده شود.
طی ۸ ساعت اول،در اوایل ابتدا غلظت دارو در بدن خیلی زیاد است و در پایان این ۸ ساعت خیلی کم…برای این که،دارو بتواند اثر خود را در بدن بگذارد،غلظت دارو باید در حد معینی ثایت بماند زیرا اگر غلظت دارو خیلی کم باشد(پایان ۸ ساعت) دیگر اثری در بدن نخواهد داشت. و اگر غلظت دارو خیلی زیاد باشد(اوایل ۸ ساعت) میتواند برای بدن سمی باشد…(همانطور که در نمودار زیر نشان داده شده). پس فرد برای برقراری تعادل غلظت دارو،باید تا مدت زمان مشخصی که پزشک تجویز کرده،هر ۸ ساعت یکبار دارو را مصرف کند…

# داروشـناسی . 15

همانگونه که می بینید،در این نمودار،دارو باید غلظتی مابین حداقل و حداکثر داشته باشد،تا بتواند اثرگذار باشد.
با استفاده از رهایش کنترل شده دارو دربدن،غلظت دارو در حد معین نگه داشته می شود(خط وسطی-اینجا۲۰۰) و در زمان کوتاه با سرعت بالاتر دارو رسانی انجام می شود…
مزایای رهایش کنترل شده دارو:
۱- توانایی حفظ غلظت دارو در حدی نسبتاً ثابت برای مدتی مشخص
۲- قابلیت تنظیم سرعت آزاد شدن دارو وابسته به محل دارورسانی
۳-امکان رساندن دارو به یک عضو یا بافت خاص
۴-توانایی رساندن چندین ماده دارویی با یک فرمولاسیون
۵- امکان دارورسانی در ابعاد نانومتری و….
برای انتقال دارو،باید ماده شیمیایی موردنظر داخل یک حامل دارویی (بستری جهت قرار گیری دارو-catheter) قرار بگیرد.
مهندسان بیومتریال ابتدا باید ماده شیمیایی مدنظر را بشناسند،و حامل دارویی مناسب را برای رهایش دارو در بدن طراحی کنند.این حامل دارویی باید طوری انتخاب و طراحی شود که کمترین آسیب را به بدن برساند مثلا بعد از اینکه دارو از حامل دارویی خود رها شد…حامل دارویی که در بدن باقی میماند نباید از ماده ای انتخاب بشود که برای فرد سمیت ایجاد کند یا باعث سرطان شود…

# داروشـناسی . 15

این حامل دارویی باید از متریالی انتخاب بشود که بعد از مدتی در بدن تخریب شود و یا اگر ازبین نرفت،ضرری برای بدن فرد نداشته باشد…
اتنخاب حامل دارویی مناسب،اینکه از چه ماده ای(پلیمر-سرامیک یا کامپوزیت و…)باشد،و طراحی حامل دارویی که چطور بتواند به نقطه موردنظر بدن رفته و دارو را به آن نقطه برساند،از اصلی ترین و جالب ترین مباحث رهایش دارو در بدن برای مهندسین بیومتریال است…که مهندسان این رشته،با کسب دانش‌های مناسب از جمله: شناخت مواد مختلف, نوع رفتار مواد و خواص مواد در مواجهه با سیستم بدن, محاسبات ریاضی و مهندسی در زمینه عبور و نفوذ مواد در مواد دیگر و احاطه بر رفتارهای بدن و مسیرهای مختلف و موانع مختلف در عبور دارو در بدن ،سیستم مناسب را طراحی می کنند.
حامل های دارویی (catheters) و عملکرد آنها ،بحث جداگانه و بسبار جالبی است که بعدها براتون مطرح می کنم…
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 5 مهمان