امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

# داروشـناسی .

ساپو-زينک (Pyrithione Zinc

موارد و مقدار مصرف:

درمان شوره، و درماتيت سبوره‌اي سر.
شامپو (كرم يا لوسيون) 2-1 بار در هفته روي پوست سر ماليده مي‌شود.

مکانيسم اثر:

پيريتيون با اثر ضد ميتوتيك خود موجب كاهش سرعت ساخت و تخريب (Turn over) سلول‌هاي اپيدرم مي‌شود. همچنين، اين دارو موجب توقف رشد باكتري‌ها و قارچ‌ها مي‌شود، ولي مشخص نيست كه اين اثر به اثرات ضد سبوره‌اي دارو كمك مي‌كند يا خير.

فارماكوكينتيك:
موارد منع مصرف و احتياط
موارد احتياط: حساسيت به اين دارو.

اشكال دارويي:

Shampoo: 2%

اطلاعات دیگر:
طبقه‌بندي فارماكولوژيك: ضد سبوره.
طبقه‌بندي درماني: ضد سبوره.
طبقه‌بندي مصرف در بارداري: رده B
عوارض جانبي
موضعي: تحريك پوست.
مسموميت و درمان
درمان: در صورت بلع تصادفي شامپو، بايد بيمار را وادار به استفراغ كرد و معده را شستشو داد. تجويز مايعات به بيمار ضروري است.
نكات قابل توصيه به بيمار
1- براي مصرف شامپو، ابتدا مو و پوست سر را با آب گرم خيس كنيد و سپس مقدار كافي از شامپو را بر روي سر ريخته و ماساژ دهيد تا ايجاد كف كند. پس از آن، پوست سر و مو را آبكشي كنيد. شامپور را دوباره مصرف نماييد و سپس، پوست سر و مو را خوب آبكشي كنيد.
2- از تماس شامپو با چشم خودداري نماييد. در صورت تماس اتفاقي شامپو با چشم، با آب چشم‌ها را خوب بشوييد.
3- لوسيون را قبل از مصرف به خوبي تكان دهيد.
پاسخ
 سپاس شده توسط ❤ஜelenaaஜ❤ ، # αпGεʟ
آگهی
آپروتینین (ویال تراسیلول) (Aprotinin

موارد و مقدار مصرف:

كاهش يا پيشگيري از خونريزي در بيماراني كه تحت جراحي CABG قرار مي‌گيرند و در عين حال داراي شرايط افزاينده خطر خونريزي هستند (مثل جراحي مجدد قلب باز، اختلالات انعقادي، جراحي عروق بزرگ و زماني كه ترانسفوزيون خون امكان‌پذير نباشد).
بزرگسالان:
تست دوز: همه بيماران، حداقل 10 دقيقه پيش از تجويز دوز سرشار، بايد يك تست دوز mg 4 را به صورت داخل وريدي دريافت كنند تا احتمال بروز واكنش‌هاي آلرژيك مشخص شود.
رژيم A (دوز استاندارد) : ابتدا مقدار 2 ميليون واحد (mg 280) دوز سرشار وريدي طي 20 تا 30 دقيقه تجويز مي‌شود و سپس دارو با سرعت klu/hr 500000 mg/hr) 70) در طول جراحي با استفاده از پمپ انفوزيون مي‌شود.
رژيم B (دوز كم) : ابتدا مقدار 1 ميليون واحد (mg 140) دوز سرشار وريدي طي 20 تا 30 دقيقه تجويز مي‌شود و سپس دارو با سرعت klu/hr 250000 ( mg/hr 35) در طول جراحي با استفاده از پمپ انفوزيون مي‌شود.

موارد منع مصرف و احتياط:

موارد منع مصرف: حساسيت به دارو يا هر يك از اجزاي فرمولاسيون، دريافت قطعي يا احتمالي آپروتينين طي 12 ماه اخير.
موارد احتياط: سابقة واكنش‌هاي آلرژيك.

عوارض جانبي:

اعصاب مرکزي: تب، بي‌قراري، اضطراب، گيجي، تشنج.
قلبي ـ عروقي: فلاتر دهليزي، اكستراسيستول‌هاي بطني، تاكيكاردي، نارسايي قلبي، تاكيكاردي فوق بطني، براديكاردي، ترومبوز، بلوك قلبي، ايست قلبي، خونريزي، ايسكمي ميوكارد، افيوژن پريكارد، فيبريلاسيون بطني، شوك.
دستگاه گوارش: تهوع، اسهال، سوء هاضمه، خونريزي گوارشي.
كبدي: يرقان، نارسايي كبدي.
متابوليك: اسيدوز، هايپرگليسمي، هايپرولمي، هايپوكالمي.
عضلاني ـ اسكلتي: درد مفاصل.
تنفسي: هايپوكسي، هايپرتانسيون ريوي، پنوموني، آپنه، سرفه.
كليوي: اليگوري، نكروز توبولي، نارسايي كليوي.
ساير عوارض: سپسيس، نارسايي چند ارگان (MOF)، واكنش‌هاي ازدياد حساسيت، واكنش‌هاي آنافيلاكسي، تغيير رنگ پوست.
مسموميت و درمان
اطلاعي در دست نيست. دياليز دارو را برداشت نمي‌كند.

تداخل دارويي:

آپروتينين ممكن است اثر ضد فشار خون داروهاي مهار كنندة آنزيم مبدل آنژيوتانسين (ACEIs) را كاهش دهد.
آپروتينين ممكن است اثر درماني داروهاي ترومبوليتيك را كاهش دهد.
مصرف همزمان آپروتينين با سوكسينيل كولين يا توبوكورارين ممكن است باعث بروز آپنه شود.

مکانيسم اثر:

اثر ضد خونريزي: ‌عقيده بر اين است كه خونريزي ناشي از جراحي CABG در ا ثر بروز يك پاسخ التهابي سيستميك ايجاد مي‌شود. تماس سلولهاي خوني با لوازم جراحي منجر به فعال شدن كنترل نشده سيستمهاي انعقاد و فيبرينوليز همراه با افزايش سايتوكاين‌هاي التهابي مي‌شود. آپروتينين يك مهار كننده وسيع‌الطيف سرين‌ پروتئاز است كه مسيرهاي انعقاد، فيبرينوليز و التهابي را با تداخل در فعاليت مدياتورهاي شيميايي (ترومبين، پلاسمين و كاليكوئين) مهار مي‌كند.

فارماكوكينتيك:

جذب: دارو از راه داخل وريدي تجويز مي‌شود.
متابوليسم: دارو به آهستگي توسط آنزيمهاي ليزوزومي تجزيه مي‌شود. نيمه‌ عمر پلاسمايي دارو 5/2 ساعت و نيمه‌ عمر نهايي دارو 10 ساعت است.
دفع: فرآورده‌هاي تخريب دارو از راه ادرار دفع مي‌شود. كمتر از 10% دارو به صورت تغيير نيافته از راه ادرار دفع مي‌شود.

اشكال دارويي:

Injection : 10,000 KIU/ml, 20,000 KIU/ml, 1ml

اطلاعات دیگر:
طبقه‌بندي فارماكولوژيك: مشتق فرآورده خوني
طبقه‌بندي درماني : ضد خونريزي
طبقه‌بندي مصرف در بارداري: رده B
نام‌هاي تجاري: Trasylol
ملاحظات اختصاصي
1- آپروتينين با هپارين، كورتيكواستروئيدها، تتراسايكلين‌ها و محلولهاي آمينواسيد و امولسيونهاي ليپيد ناسازگار است.
2- احتمال بروز واكنش‌هاي آنافيلاكسي وجود دارد.
3- احتمال واكنش‌هاي حساسيتي با تكرار مصرف دارو بيشتر است؛ در صورتي كه بيمار سابقه دريافت اين دارو طي 12 ماه اخير را داشته باشد، اين احتمال بيشتر است.
4- بيماران داراي سابقه آلرژي احتمال بيشتري براي بروز واكنش‌هاي حساسيتي دارند.
5- همه بيماران بايد حداقل 10 دقيقه قبل از تجويز دوز سرشار، يك تست دوز دريافت كنند، هر چند كه اين تست دوز نمي‌تواند به طور قطعي احتمال بروز واكنش‌هاي حساسيتي را پيش‌بيني كند.
6- موقع تجويز آپروتينين، اپي‌نفرين و ساير لوازم مقابله با واكنش‌هاي حساسيتي بايد در دسترس باشد.
7- افت فشار خون شايعترين علامت واكنش حساسيتي است.
8- در مطالعات مشاهده‌اي، احتمال بروز نارسايي قلبي با مصرف اين دارو مطرح شده است.
9- در مطالعات مشاهده‌اي، احتمال آسيب شديد كليوي با مصرف آپروتينين مطرح شده است. بيماران داراي نارسايي عملكرد كليوي (ml/min 60 CLcr < ) و نيز بيماراني كه ديگر داروهاي نفروتوكسيك (مثل آمينوگليكوزيدها) را دريافت مي‌كنند، بيشتر در خطر بروز آسيب كليوي هستند.
10- آپروتينين بايد از طريق كاتتر وريد مركزي انفوزيون شود.
11- انفوزيون سريع (كمتر از 20 دقيقه) ممكن است باعث افت گذراي فشار خون شود.
مصرف در كودكان: اثربخشي و ايمني دارو ثابت نشده است.
مصرف در شيردهي: ترشح دارو در شير مشخص نيست. با احتياط مصرف شود.
مصرف در بارداري: اثرات تراتوژنيك در مطالعات حيواني مشاهده نشده است. مطالعات كافي و كنترل شده در زنان باردار انجام نشده است.
اثر بر آزمايشهاي تشخيصي
ممكن است باعث افزايش Cr و CPK شود.
پاسخ
 سپاس شده توسط ❤ஜelenaaஜ❤ ، # αпGεʟ
لتروزل (Letrozole

گروه دارویی: Antineoplstics
ضد سرطان ها

مصرف در بارداری:
موارد مصرف

هورمون، آنتی نئوپلاستیک (مهارکننده آروماتاز).
خط اول درمان سرطان پستان در زنان یائسه.


مکانیسم اثر

دارو از طریق مهار آنزیم آروماتاز سبب مهار تبدیل آندروژن ها به استروژن ها شده ، کاهش میزان استروژن منجر به کاهش توده تومور و تاخیر در پیشرفت رشد تومور می شود.


فارماکوکينتيک

دارو به طور کامل و سریعا از دستگاه گوارش جذب می شود و در حدود 60% به پروتئین های پلاسما متصل می شود. نیمه عمر دفعی دارو حدود 2روز است.


موارد منع مصرف ___

هشدارها __

عوارض جانبي

سرگیجه، سر درد، خستگی، خواب آلودگی، ترومبوآمبولی، درد پشت، بی اشتهایی، یبوست، تهوع، استفراغ، افزایش وزن، درد استخوان، سرفه، راش.

تداخل دارویی


مورد خاصی گزارش نشده است.


نکات قابل توصيه __

مقدار مصرف

2.5mg از راه خوراکی 1بار در روز.
پاسخ
 سپاس شده توسط ❤ஜelenaaஜ❤ ، # αпGεʟ
آترو پین (Atropine

مصرف در بارداری:
موارد مصرف

آترو پین در درمان اسپاس پیلور،اسپاسم مجرای گوارشی ،همراه با مرفین در درمان اختلالهای اسپاسمی مجاری صفراوی، در قولنج کلیه،در درمان قاعدگی درد ناک و شب ادراری،برای کاهش تنوس عضلات روده بهنگام عکسبرداری ، برای کاهش تر شحات بزاق و ترشحات دستگاه تنفسی پیش از بیهوشی ، برای جلو گیری از برادیکا ری و ایست سینوسی و کمی فشار خون ناشی از سوکسینیل کولین ، به عنوان پارزهر در درمان مسمو میت با مهار کننده های کولین استراز از جمله سموم ار گانو فسفره‘ همراه نئو ستیگمین یا پیرید ستیگمین در رفع آثار مسددهای عصبی-عضلانی و در بیماری پارکینسون مصرف می شود .


مکانیسم اثر

این دارو اثر استیل کولین بر گیرنده های مو سکارینی را مهار می کند و بنا برین می تواند روی عضلات صاف ،گیرند های پس عقده ای میو کارد،گره سینوسی و دهلیزی و دهلیزی -بطنی،غدد مترشحه برون ریز، حرکت دستگاه گوارش و تنوس میز نای و مثانه تاثیر به عنوان پاد زهر به کار می رود . اثر ضد سر گیجه حقیقی و پارکینسون ان نیز بدلیل همین اثر در مغز می باشد . در مجموع ،مقادیر کم اترو پین موجب مهار ترشحات بزاق و برونش و تعریق می شود در حالی که تجمع دارو گشاد شدن مردمکها و افزایش سرعت ضربانات قلب می گردد.


فارماکوکينتيک


آتروپین به را حتی از دستگاه گوارش جذب می گردد و در کبد متا بو لیسم آنزیمی می شود این دارو در تمام بدن انتشار می یابد و به راحتی از سد خونی - مغزی عبور می کند . طول مدت اثر ان بسیار کوتاه است و 30-50در صد دارو از راه کلیه ها دفع می گردد . نیمه عمر حذف آترو پین از بدن 2/5 ساعت می باشد.


موارد منع مصرف

این دارو در گلوکوم با زاویه بسته نباید مصرف شود.


هشدارها

1- نوزادان و کودکان به عوارضی سمی آتروپین حساسترند. واکنش های پارادو کسال در این بیماران در مقادیر مصرف بالا ممکن است مشاهده شود.
2- به دلیل کاهش عرق ، دمای بدن افزایش می یابد.
3- احتمال بروز هیجان و تحریک پذیری در سالخوردگان با مقادیر در مانی وجود دارد. همچنین احتمال نا رسایی حا فظه یی در این بیماران وجود دارد.
4- درآریتمی قلبی، فقدان تنوس دستگاه گوارش،احتباس ادرار، بزرگ شدن پرو ستات،کولیت اولسراتیو، بار داری و شیردهی و گلوکوم با احتیاط مصرف گردد.


عوارض جانبي


از عوارض شایع این دارو می توان از یبوست ،خشکی دهان،بینی،گلو یا پوست و اشکال در بلع ،گشادن مرد مک ها ،دو بینی،برادیکاری وسپس تاکیکاردی و کاهش تعرق نام برد.


تداخل دارویی

مصرف همزمان این دارو با گلوکوکورتیکوید ها و هالو پریدول می تواند فشار داخل چشم را افزایش دهد. در صورت مصرف همزمان با داروهای آنتی هیستامین وسایر داروهای ضد موسکارینی،دیسو پیرامید،فنوتیازین ها و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای اثرات آنتی موسکارینی تشدید مشود. در صورت مصرف همزمان با داروهای ضد میاستنی سبب کاهش هر چه بیشتر تحرک روده می شود.


نکات قابل توصيه

1- پس از مصرف دارو از رفتن در محیط های گرم خوداری و از پرداختن به فعالیت بدنی شدید خوداری گردد.
2- احتمال ایجاد اختلال دید یا حساسیت به نور وجود دارد.
3- احتمال خشکی دهان،بینی یا گلو وجود دارد.
4- تزرق وریدی آترو پین باید به آهستگی صورت گیرد.


مقدار مصرف

بزر گسالان: به عنوان ضد مو سکارینی ،مقدار6/0- 4/0میلی گرم هر 6-4 ساعت به صورت عضلانی ،وریدی یازیر جلدی تزریق می گردد .به عنوان ضد اریتمی 1-4/0 میلی گرم هر 2-1 ساعت ‘حداکثر تا 2 میلی گرم ، تزریق می شود.
برای جلو گیری از تر شح بیش از حد بزاق مقدار6/0-2/0میلی گرم هر 1-5/0 ساعت قبل از اعمال جراحی ‘ 2/1-6/0 میلی گرم به طور همزمان با تزریق 2-5/0 میلی گرم نئوستیگمین به صورت وریدی و در مسمو میت کورار برای مهار کننده های کولین استراز مقدار 4-2 میلی گرم تزریق وریدی می گردد. سپس مقدار2 میلی گرم هر 30-20 دقیقه تا زمان بر طر ف شدن علایم موسکارینی ویا بروز علایم مسمومیت با اترو پین تزریق می گردد.
کودکان: مقدارmg/kg0/01 (حداکثر 4/0 میلی گرم ) هر 6-4 ساعت به عنوان ضد اریتمی مقدار 0/03-0/01 mg/kgتزریق وریدی می شود. برای جلو گیری از تر شح بیش از حد بزاق و تر شحات مجاری تنفسی پیش از بیهوشی درکودکان با وزن تا 3 کیلو گرم بین 6/0- 1/0میلی گرم استفاده می شود. به عنوان پاد زهر مهار کننده های کو لین استراز مقدار اولیه 1 میلی گرم تزریق وریدی یا عضلانی می شود و سپس مقادیر 1-5/0 میلی گرم هر 30-20 تزریق می شود.


اشکال دارویی

Injection(as sulfate: 0.5 mg/ml)10mg/10ml
پاسخ
 سپاس شده توسط ❤ஜelenaaஜ❤ ، # αпGεʟ
تری هگزی فنیدیل (Trihexyphenidyl Hydrochloride

گروه دارویی: Antimuscarinics
آنتی موسکارینیک ها

موارد مصرف

تری هگزی فنیدیل در درمان بیماری پارکینسون و کاهش عوارض خارج هرمی ناشی از داروها ( به جز دیسکنزی دیررس ) تجویز می‌شود.


مکانیسم اثر

این داروها با مهار گیرنده‌های موسکارینی در مغز موجب می‌شود که تعادل بین فعالیت سیستم کولینرژیک و دوپامینرژیک برقرار شود. بعلاوه، دارای اثر مستقیم ضد اسپاسم بر عضلات صاف نیز می‌باشد.


فارماکوکينتيک

از راه خوراکی به خوبی جذب می‌شود. اثر این دارو پس از یک ساعت شروع و طول اثر آن 12-6 ساعت است.


موارد منع مصرف

در موارد احتباس ادراری درمان نشده،گلوکوم با زاویه بسته یا انسداد دستگاه گوارش نباید مصرف شود.


هشدارها

1- در بیماری قلبی- عروقی یا نارسایی کبدی یا کلیوی با احتیاط تجویز شود.
2- این دارو ممکن است بر اعمالی که نیاز به مهارت دارند مثل رانندگی تاثیر بگذارد.
3- مقادیر اندک دارو باعث تضعیف CNS می‌شود، در حالیکه در مقادیر بالاتر ممکن است باعث تحریک مغز شود.


عوارض جانبي

خشکی دهان، اختلال گوارشی، گیجی، تاری دید، احتباس ادرار، افزایش ضربان قلب، افزایش حساسیت، عصبی شدن، توهم، تحریک و اختلالات روانی از عوارض جانبی این دارو هستند.


تداخل دارویی

مصرف توام این دارو با داروهای دیسوپیرامید، ضد افسردگی سه حلقه ای و مهار کننده آنزیم مونوآمین‌اکسیداز، آنتی‌هیستامین، فنوتیازین‌ها، آمانتادین و داروهای آنتی‌کولینرژیک باعث افزایش اثر آنتی موسکارینی می‌شود. این دارو جذب کتوکونازول و غلظت پلاسمایی فنوتیازین‌ها را کاهش می‌دهد و با اثر سیساپراید بر دستگاه گوارش مقابله می کند. این دارو با ایجاد خشکی دهان، در حل شدن نیتراتهای زیر زبانی اختلال ایجاد کرده و اثر آنها را کاهش می‌دهد. در صورت مصرف همزمان با لودوپا ممکن است باعث افزایش کارآیی لودوپا شود. در صورت وجود سابقه پسیکوز مصرف همزمان توصیه نمی شود.


نکات قابل توصيه

در صورت بروز خشکی دهان یا عوارض گوارشی بهتر است قبل از غذا مصرف شود.


مقدار مصرف

مقدار mg/day 5-1 پس از صبحانه مصرف می‌شود که بتدریج تا 10 میلی گرم قابل افزایش است. مقدار مصرف نگهدارنده معمولاً mg/day15-5 در 4-3 نوبت منقسم است.


اشکال دارویی

Tablet : 2mg
Tablet : 5mg
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
داروهای موثر در بیماری میگرن ..

# داروشـناسی . 13

جدیدترین تحقیقات با بررسی آخرین دستاوردهای علمی تعدادی از داروها را تعیین کرده اند که زیادترین تاثیر را در از بین بردن علائم میگرن دارند.
این داروها عبارتند از تریپتان ها triptans ، دی هیدرو ارگوتامین dihydroergotamine و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند بروفن یا ناپروکسن یا دیکلوفناک. در این لیست همچنین اسپری بینی بوتورفانول butorphanol nasal spray و داروی ترکیبی سوماتریپتان و ناپروکسن و همچنین آکسار یا ACA دیده میشود.
محققان میگویند نباید از داروهای شبه مخدر مانند ترامادول یا استامبنوفن کدئین بصورت طولانی مدت برای درمان سردرد ناشی از میگرن استفاده کرد.
میگرن علت بسیاری از سردردها است و بیماری بسیار شایعی است بطوریکه طبق آخرین آمارها بیش از ده درصد جمعیت ایالات متحده به این بیماری گرفتار هستند.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
مصرف دگزامتازون و سوال و جوابهایی دراین باره ..

# داروشـناسی . 13

دگزامتازون یک نوع از داروهای استروئیدی است. دارای اثرات ضد التهابی است. این 25 برابر قوی تر از کورتیزول در اثر گلوکوکورتیکوئید آن است، حداقل اثر مینرالوکورتیکوئیدها را دارد .
دگزا متازون یا آنطور که بعضا گفته می‌شود «دگزا»، در اشکال مختلف خود (شربت، قرص، قطره، آمپول و پماد و محلول‌ها) از پرکاربرد‌ترین داروهاست و در نتیجه ابهامات و سوالات بسیاری هم پیرامون آن وجود دارد.
دگزامتازون یک دارو از دسته کورتیکو استروئیدهاست. از داروهای معروف دیگر در این دسته می‌توان به بتامتازون، کورتیزون، پردنیزولون و هیدروکورتیزون اشاره کرد. کورتیکو استروئید‌ها یا‌‌ همان کورتون‌ها داراری اثرات گسترده‌ای در قسمتهای مختلف بدن هستند که این اثرات گسترده همانطور که می‌توانند در درمان طیف زیادی از بیماری‌ها مفید باشند، می‌توانند عوارض جانبی زیادی هم به جا بگذارند.
سوالات رایج:
۱- دگزامتازون چه تاثیری در اشتها و چاق کردن دارد؟
پاسخ: دگزامتازون اشت‌ها را زیاد می‌کند. علاوه بر آن از طریق ایجاد تورم در بدن شما را چاق می‌کند. در حقیقت یکی از عوارض استفاده زیاد از کورتون‌ها ایجاد تورم تدریجی در بدن و افزایش میزان چربی است که باعث پف کردن فرد شده و یا علامتی به نام Moon face یا ماه رخ! (یعنی گرد و پف کرده شدن صورت) می‌شود. در نتیجه بیمار احساس می‌کند که چاق و قوی بنیه شده است. اماحقیقت این است که تمام کورتون‌ها در استفاده مکرر باعث تحلیل رفتن عضلات وپوکی استخوان می‌شوند. در حقیقت دگزا متازون بدن شما را رسما به یک پفک تبدیل می‌کند.
۲-من هر وقت سرما می‌خورم تا دگزا نزنم خوب نمی‌شوم. چرا؟
پاسخ: اثر دگزامتازون در سرماخوردگیهای رایج بیشتر علامتی است. یعنی باعث سرکوب واکنشهای ایمنی می‌شود و در نتیجه علائم بیماری را می‌پوشاند. این قضیه در سرماخوردگی‌های ویروسی چندان اشکالی ایجاد نمی‌کند، اما در سرماخوردگیهای همراه با عفونت باکتریایی (مثلا انواع تب دار یا همراه با گلودرد چرکی) با سرکوب ایمنی بدن، برای باکتریهای فرصتی را برای سازماندهی نیرو‌ها و تکثیر فراهم می‌کند و در نتیجه ممکن است چند روز بعد منجر به شعله ور شدن بیماری و حتی ایجاد عفونتهای شدید تنفسی شود
۳- آیا دگزامتازون می‌تواند در دوپینگ و تقویت استفاده شود؟
پاسخ: کورتون‌ها می‌توانند نوعی حالت خوش آنی در فرد ایجاد کنند که به euphoria موسوم است. همچنین باعث تغییرات آنی در میزان قند خون می‌شوند و بصورت کوتاه مدت ممکن است برخی توانایی‌های جسمانی را افزایش دهند. البته این دارو‌ها در دراز مدت هم باعث پوکی استخوان و هم ضعف ایمنی بدن می‌شوند بنابراین مصرف مکرر آن حتی به قصد دوپینگ اثرات معکوس خواهد داشت.
نکته: دگزامتازون جزو داروهای ممنوع دوپینگ است.
۴-آیا مصرف دگزامتازون در دوران حاملگی مجاز است؟
پاسخ: دگزامتازون از نظر مصرف در حاملگی جزو گروه c است. یعنی نه جزو داروهای بی‌خطر است و نه جزو داروهای خطرناک. در صورت صلاحدید پزشک در برخی موارد می‌توان با قبول برخی عوارض جانبی از این دارو استفاده کرد. مصرف خودسرانه بویژه در حاملگی کاملا ممنوع است. زیرا ممکن است باعث سرکوب غده فوق کلیه در جنین شود.
۵-من مدتهاست که با تجویز پزشک برای تسکین برخی دردهای مفصلی خود از دگزا متازون استفاده می‌کنم. الان احساس می‌کنم حال بهتری دارم. آیا می‌توانم دارو را قطع کنم؟
پاسخ: یک اصل کلی در استفاده دراز مدت از کورتون داریم. میزان مصرف کورتون به تدریج زیاد می‌شود و موقع قطع کردن دارو هم اینکار تدریجا صورت می‌گیرد. قطع تدریجی بصورت افزایش فواصل مصرف و کم کردن میزان داروی مصرف در هربار استفاده است. هیچگاه مقدار زیادی از کورتون را ناگهان مصرف نکنید یا ناگهان قطع نکنید.

موارد مصرف اساسی دگزامتازون:
۱- ضد التهاب (بخصوص در بیماریهای روماتیسمی-حساسیتهای موضعی یا عمومی-کنترل عوارض بعد از جراحیهای دندان و…)
۲-کاهش ادم مغزی یا ریوی
۳-در درمان برخی اختلالات غده فوق کلیوی
۴-ونیز در بسیاری دیگر از بیماریهای بعنوان درمان اصلی یا کمکی
عوارض شایع و مهم مصرف کورتون:
در مصرف بصورت موضعی (به شکل پماد و قطره یا محلول): تحلیل رفتن پوست در استفاده دراز مدت، لکه افتادن روی پوست و خشکی پوست، تشدید عفونتهای قارچی
در مصرف سیستمیک (خوراکی یا تزریقی): سرخوشی، عوارض گوارشی، تشدید عفونت‌ها، بیخوابی، پوکی استخوان (در مصرف طولانی)، ضعف ایمنی، اختلالات هورمونی (نظیر پرمویی، اختلال عادت ماهانه) اتساع شکم و گرد شدن صورت، اختلال آنزیمهای کبدی، تحلیل عضلانی، چرب شدن پوست و تشدید آکنه، تغییرات روحی (نظیر سرخوشی بیش از حد یا تحریک پذیری عصبی)
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
آنچه در باره داروی بوپرنورفین باید بدانید

# داروشـناسی . 13

در این بخش لازم است شما را با یک داروی مسکن خیلی تاثیر گذار آشنا کنیم که بعضی وقتها برای ترک اعتیاد نیزبکار برده می شود البته لازم است یادآوری کنیم که هیچ دوایی را بدون توصیه پزشک استفاده نکنید .

طبقه درمانی:
بوپرنورفین یک داروی مسکن مخدر شبیه مورفین، کدئین و هروئین است. این دارو عمدتا برای درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده می شود، البته مصارف درمانی دیگری نیز دارد.
راهنمایی های کلی:
اگر شما هریک از شرایط زیر را دارید، قبل از مصرف بوپرنورفین به پزشک خود اطلاع دهید:
در صورت داشتن آلرژی و حساسیت به بوپرنورفین یا در صورتی که در 4 ساعت گذشته داروی مخدر دیگری مصرف کرده اید.
آسم، آپنه(قطع تنفس) خواب و سایر اختلالات تنفسی
بیماری های کبدی و کلیوی
بیماری های روانی یا سابقه اقدام به خودکشی
سابقه اعتیاد به الکل و سایر اعتیادهای دارویی
سابقه تشنج، جراحات سر و تومورهای مغزی
در صورت دارا بودن هرکدام از این شرایط شما باید تحت نظر پزشک و تحت شرایط خاصی با انجام آزمایش های مخصوص بوپرنورفین را مصرف کنید.
طبق دستور پزشک و تنها با دستور پزشک این دارو را مصرف کنید. دارو را به اشخاص دیگر توصیه نکنید، مخصوصا افرادی که سابقه سوء مصرف دارو و اعتیاد داشته اند. بوپرنورفین ممکن است باعث بروز علائم ترک در افرادی که به مواد مخدر اعتیاد داشته اند، بشود.
داروی بوپرنورفین را در محلی مطمئن قرار دهید که سایر افراد به آن دسترسی نداشته باشند.
از دادن داروی بوپرنورفین به کودکان خودداری کنید.
مصرف در دوران بارداری:
این دارو در گروه C قرار می گیرد. ممکن است برای جنین مضر باشد و باعث ایجاد اعتیاد و بروز نشانه های ترک در نوزادانی شود که مادرشان در زمان حاملگی بوپرنورفین مصرف می کرده اند. در صورت شک یا تصمیم برای بارداری در طول مدت درمان، با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف در دوران شیردهی:
بوپرنورفین وارد جریان شیر می شود و ممکن است برای کودک مضر باشد. اگر کودک از شیر خودتان تغذیه می کند در دوران شیردهی از این دارو استفاده نکنید.
راهنمای مصرف:
استفاده نامناسب از بوپرنورفین می تواند منجر به بروز عوارض جدی و حتی مرگ شود. در صورت استفاده از سایر مواد مخدر، عوارض جانبی بوپرنورفین شدت بیشتری می یابند. این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشکتان مصرف کنید.
دارو را دقیقا به میزان تجویز شده استفاده کنید. از مصرف دارو بیش از میزان تجویز شده یا در مدت زمانی طولانی تر خودداری کنید. طبق دستور پزشکتان دارو را استفاده کنید.
از شکستن قرص و حل نمودن آن در هر مایعی به منظور تزریق در رگ خودداری کنید. این عمل می تواند باعث مرگ بشود.
در مواقع ضروری هنگام درمان و مصرف بوپرنورفین کارت شناساییتان همراهتان باشد یا از دستبند هشدار دهنده پزشکی استفاده کنید.
هر پزشک، دندانپزشک یا متخصص بهداشت و درمان را که شما به ایشان مراجعه می کنید در جریان بگذارید که تحت درمان با بوپرنورفین هستید.
تمامی اعضای خانواده تان را در جریان بگذارید که تحت درمان با بوپرنورفین هستید تا در مواقع ضروری از وضعیت شما آگاه باشند.
قرص زیر زبانی بوپرنورفین را زیر زبانتان قرار دهید و اجازه دهید کاملا حل شود. از جویدن و بلعیدن آن به صورت کامل خودداری کنید. اگر دوز مصرفیتان بیش از دو قرص در هر وعده است قرص ها را همزمان زیر زبانتان قرار داده و اجازه دهید کاملا حل شوند.
در صورت نیاز به هرگونه عمل جراحی، قبل از عمل جراحتان را مطلع کنید که تحت درمان با این دارو هستید. ممکن است لازم باشد که قبل از عمل جراحی مدت زمان کوتاهی مصرف دارویتان را متوقف کنید.
پس از مصرف این دارو برای مدت زمان نسبتا طولانی، قطع یک باره آن باعث بروز نشانگان ترک می شود. بدون مشورت با پزشک معالجتان، مصرف دارو را به صورت ناگهانی متوقف نکنید. شاید نیاز باشد مصرفتان را به تدریج کمتر و کمتر کنید تا بتوانید مصرف آن را به طور کامل قطع نمایید.
دارو را در دمای اتاق دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.
تنها به اندازه مصرف چند روز از دارویتان را در مکانی قابل دسترسی قرار دهید و مقدار عمده دارو را در مکانی دور از دسترس سایرین نگهداری کنید. زیرا این دارو می تواند مورد سوء مصرف واقع شود. مراقب باشید که داروهایتان در دسترس و مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
پس از خاتمه درمان، باقیمانده دارو را از بین ببرید. مثلا آن را به چاه توالت بریزید.
فراموش کردن دوز مصرفی:
به محض یادآوری، دوز فراموش شده را مصرف کنید. اگر نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی دارو هستید، دوز فراموش شده را مصرف نکنید و طبق برنامه مصرفتان، نوبت بعدی را مصرف نمایید. برای جبران دوز فراموش شده، مقدار بیشتری مصرف نکنید.
مسمومیت با دوزهای بیش از اندازه:
در صورت مصرف زیاد دارو سریعا در پی دریافت مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید. مقدار زیاد این دارو می تواند منجر به مرگ شود.
از نشانه های مسمومیت با بوپرنورفین می توان به تنفس آهسته، خستگی مفرط، پوست سرد و مرطوب، کوچک شدن مردمک ها، غش و اغما اشاره کرد.
موارد احتیاط:
از مصرف همزمان این دارو با داروهایی که باعث خواب آلودگی می شوند، اجتناب کنید. (داروهایی مثل: داروهای سرماخوردگی، داروهای ضددرد، شل کننده های عضلات، ضدتشنج، داروهای افسردگی و اضطراب)
مصرف همزمان این داروها باعث کاهش عملکرد سیستم اعصاب مرکزی و سیستم تنفسی می شود که این وضعیت می تواند خطرناک باشد.
از مصرف الکل خودداری کنید. زیرا عوارض جانبی این دارو را تشدید می کند و مصرف همزمان این دارو به مقدار زیاد همراه با الکل می تواند کشنده باشد.
مصرف این دارو می تواند باعث اختلال در واکنش ها و تفکر شود. هنگام رانندگی و انجام کارهایی که مستلزم هوشیاری هستند مراقب باشید.
عوارض جانبی:
مانند سایر مواد مخدر، این دارو باعث کندی تنفس می شود و کاهش شدید عملکردهای تنفسی می تواند منجر به مرگ شود.
در صورت بروز علائم حساسیت دارویی سریعا در پی دریافت مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید:
کهیر، مشکلات تنفسی، ورم صورت، لبها، زبان و گلو از نشانه های حساسیت دارویی هستند.
در صورت بروز هرکدام از علائم زیر به سرعت با پزشک معالجتان تماس بگیرید:
تنفس آرام و سطحی
احساس سبکی در سر، ضعف و بی حالی
گیجی، افکار و رفتارهای غیرمعمول
تهوع، درد معده، تب خفیف، کاهش اشتها، ادرار تیره رنگ یا به رنگ خاک رس، یرقان (زرد شدن پوست و چشمها)
عوارض خفیف تر این دارو که با احتمال بیشتری ممکن است تظاهر بیابند عبارتند از:
سردرد
درد معده، تهوع، استفراغ و یبوست
احساس گرما و نفس تنگی
تعریق
ضعف و خستگی
کمردرد
اضطراب و افسردگی
اختلالات خواب
آب ریزش بینی
عوارض دیگری غیر از موارد ذکر شده نیز ممکن است در اثر مصرف این دارو ایجاد شوند. در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرمعمول و ناراحت کننده با پزشکتان مشورت کنید.
تداخلات دارویی:
در صورت مصرف داروهای زیر، قبل از مصرف بوپرنورفین پزشک معالجتان را آگاه سازید:
آنتی بیوتیک ها مانند: فلوکونازول، ایتراکونازول، کتاکونازول
مهارکننده ضدباکتری مانند: آزیترومایسین
داروهای
ریفامپین
مسکن ها مانند: دیازپام، آلپرازولام، لورازپام
داروهای ضدصرع مانند: کاربامازپین
در صورت مصرف این داروها، نمی توانید بوپرنورفین را استفاده کنید یا این که باید تحت نظر پزشکتان دوز خاصی از دارو را مصرف کنید و در طی درمان، آزمایشات پزشکی مکمل را انجام دهید. داروهای دیگری که در فهرست ذکر نشده اند نیز ممکن است باعث ایجاد تداخلات دارویی شوند. در مورد تمامی داروهای مصرفی تجویز شده و داروهای مصرفی خارج از نسخه تان با پزشکتان مشورت کنید. این موارد شامل: ویتامین ها، املاح، محصولات گیاهی و داروهایی که برای سایر بیماری هایتان مصرف می کنید، می شود. مصرف داروی جدید را در زمان درمان، بدون مشورت با پزشک معالجتان شروع نکنید.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
Antidepressants


موارد مصرف

آمي تريپ‌تيلين براي درمان بيماري افسردگي بخصوص وقتي كه تسكين رواني مورد نياز باشد و نيز شب ادراري كودكان تجويز مي‌شود.


مکانیسم اثر

اين دارو از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي‌نفرين وسروتونين توسط پايانه سلول عصبي پيش‌سيناپسي ، غلظت سيناپسي آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش مي‌دهد.


فارماکوکينتيک

اين دارو پس از تجويز خوراكي به سرعت و به‌طور كامل جذب مي شود. داراي متابوليسم گذر اول كبدي بوده و متابوليت فعال آن نورتريپ‌تيلين مي‌باشد. راه دفع دارو از طريق كليه است. زمان شروع اثر دارو 3-2 هفته و نيمه عمر دارو 26-10 ساعت مي‌باشد. اين دارو به ميزان زياد به پروتئين پلاسما پيوندد مي‌يابد.


موارد منع مصرف

هشدارها

در موارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
الكسيم حاد، آسم، اختلالات دو قطبي، اختلالات خوني و گوارشي، گلوكوم با زاويه باريك، افزايش فشار كره چشم، پركاري تيروئيد،‌ هيپرتروفي پروستات، عيب كار كليه، اسكيزوفرني، حملات تشنجي، حساسيت به داروي‌هاي ضد افسردگي سه حلقه‌اي و احتباس ادرار.


عوارض جانبي

خشكي دهان، خواب‌آلودگي، تاري ديد،‌تهوع، اشكال در ادرار كردن، عوارض قلبي – عروقي، واكنش هاي ازدياد حساسيت، اختلالات رفتاري، اختلالات حركتي‌، تداخل در فعاليت جنسي، تغييرات قند خون ،افزایش اشتها و وزن و عوارض اندوکربن مثل ژنیکوماستی ،اختلالات خوني و هيپوناترمي از عوارض جانبي اين دارو هستند.


تداخل دارویی

‌مصرف همزمان اين دارو با مهار‌كننده‌هاي آنزيم MAO باعث تحريك CNS و بالا رفتن فشار خون مي‌گردد. اين دارو از طريق كاهش آستانه تشنج با اثر داروهاي ضد صرع، مقابله مي كند . بعضي از داروهاي ضد صرع با كاهش غلظت پلاسمايي آمي‌تريپ‌تيلين‌ ، اثر ضد افسردگي آن را كاهش مي‌دهند . اين دارو اثر پائين‌اورنده فشار خون كلونيد‌ين و گوانتيدين را كاهش مي‌دهد و در صورت قطع ناگهاني اين دارو، خطر افزايش فشار خون زياد مي‌شود. مصرف همزمان با فنوتيازين‌ها موجب افزايش عوارض جانبي آنتي‌موسكاريني‌ مي‌شود. مصرف همزمان اين دارو با داروهاي مقلد سمپاتيك ممكن است سبب تشديد عوارض قلبي – عروقي و احتمالا بروز آريتمي ، تاكي‌كاردي يا افزايش فشار خون مي‌شود. سايمتيدين با مهار متابوليسم اين دارو، غلظت پلاسمايي آن را افزايش مي‌دهد. مصرف همزمان اين دارو با داروهاي ضد تيروئيد ممكن است خطر بروز آگرانولوسيتوز را افزايش دهد. مصرف همزمان فرآورده‌هاي حاوي الكل و ساير داروهاي مضعف CNS با اين دارو ممكن است سبب بروز ضعف شديد CNS ، ضعف تنفسي و كاهش فشار خون شود.


نکات قابل توصيه

1. از قطع ناگهاني مصرف دارو بايد پرهيز‌شود. در صورت نياز ، كاهش مقدار مصرف بايد تدريجي و در طول يك دوره حداقل 4 هفته‌اي انجام شود.
2. در هفته‌هاي اول درمان به دليل افزايش تمايل به خودكشي بايد بيمار را تحت نظر قرار داد.
3. بيش از يك داروي ضد افسردگي در يك زمان نبايد تجويز شود.
4. براي شروع اثرات درماني اين دارو حداقل 6-1 هفته وقت لازم است.
5. مصرف دارو توسط سالمندان بايد به حداقل مقدار شروع شود. زيرا به عوارض جانبي اين دارو حساس‌ترند.
6. به علت نيمه عمر طولاني دارو ، تجويز يكباره مقادير‌آن در موقع خواب ،كفايت مي كند.
7. به بيمار بايد ياد آوري شود كه در صورت بروز علائم آنتي موسكاريني به درمان ادامه دهد، چون به اين اثرات تا حدي تحمل حاصل مي‌شود.
8. در صورت وجود سابقه مصرف مهار كننده آنزيم MAO، بايد دو هفته بعد از قطع آن، مصرف آمي‌تريپ‌تيلين را آغاز كند.
9. در صورت ضرورت مصرف داروي مهاركننده MAO بايد حداقل يك هفته بين قطع اين دارو و شروع داروي جديد فاصله زماني ايجاد شود.
10. اين دارو با ايجاد خواب آلودگي، ممكن است بر اعمالي كه نياز به مهارت و هوشياري دارند، مانند رانندگي، تأثير بگذارد.
11. دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. از مصرف بيش از مقدار توصيه شده بايد خودداري گردد.
12. در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز مي‌باشد، به محض به يادآوردن آن نوبت بايد مصرف شود. مگر اينكه، زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد، در اين صورت مقدار مصرف بعدي نيز نبايد دو برابر گردد. اگر رژيم درماني بصورت مصرف در هنگام خواب باشد، نبايد هنگام صبح دارو مصرف شود. بهتر است در اين موارد با پزشك مشورت گردد.
13. به دليل بروز منگي و سرگيجه هنگام برخاستن از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.
14. با مصرف اين دارو، خشكي دهان ممكن است بروز نمايد. در صورت تداوم اين عارضه به مدت بيش از 2 هفته، بايد به پزشك مراجعه شود.
15. احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف اين دارو وجود دارد. لذا ضروري است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود.
16. بيمار بايد 7-3 روز پس از قطع مصرف تحت نظر باشد.


مقدار مصرف

بزرگسالان: در كنترل افسردگي از راه خوراكي ، ابتدا 25 ميلي‌گرم 4-2 بار در روز ، مصرف مي‌شود و سپس به تدريج بر اساس نياز و تحمل بيمار مقدار مصرف افزايش مي‌يابد.
كودكان: به عنوان ضد افسردگي،‌در كودكان 12-6 سال mg/day30-10 يا mg/kg/day5-1 در دو مقدار منقسم و در نوجوانان ابتدا 10 ميلي‌گرم هر سه بار در روز و 20 ميلي‌گرم هنگام خواب مصرف مي‌شود. اين مقدار بر حسب نياز و تحمل بيمار تا حداكثر mg/day100 در مقادير منقسم يا بصورت مقدار واحد هنگام خواب تنظيم مي‌شود.
در كودكان تا 6 سال ، به منظور كنترل شب‌ادراري، mg/day10 بصورت مقدار واحد هنگام خواب و در كودكان بزرگتر از 6 سال، ابتدا mg/day10 بصورت مقدار واحد هنگام خواب مصرف مي‌شود و سپس مقدار مصرف بر حسب نياز و تحمل بيمار تا 25 ميلي‌گرم افزايش مي‌يابد.


اشکال دارویی


Coated Tablet: 10mmg . 25mg
Scored Coated Tablet : 100 mg
Scored Film Coated Tablet:50mg


تولیدات این دارو (نام های فارسی)
نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کننده
قرص تریپلین 100 میلی گرم
دارو پخش - کارخانه [ ایران ]

قرص آمی ترپتیلین دی پی 10 میلی گرم
دارو پخش - کارخانه [ ایران ]

قرص آمی تریپتیلین دی پی 25 میلی گرم
دارو پخش - کارخانه [ ایران ]

قرص آمی تریپتیلین پارس دارو 25 میلی گرم
داروسازی پارس دارو [ ایران ]

قرص آمی تریپتیلین پارس دارو 10 میلی گرم
داروسازی پارس دارو [ ایران ]

تولیدات این دارو (نام های انگلیسی)
نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کننده
TRIPLINE 100MG TAB
دارو پخش - کارخانه [ IRAN ]

AMITRIPTYLINE D.P 10MG TAB
دارو پخش - کارخانه [ IRAN ]

AMITRIPTYLINE D.P 25MG TAB
دارو پخش - کارخانه [ IRAN ]

AMITRIPTYLINE PARSDAROU 25MG TAB
داروسازی پارس دارو [ IRAN ]

AMITRIPTYLINE PARSDAROU 10MG TAB
داروسازی پارس دارو [ IRAN ]



نام علمی دارو (ژنریک): Levocetirizine
گروه دارویی: Antihistamines
آنتی هیستامین ها
مصرف در بارداری:
موارد مصرف

آنتی هیستامین (آنتاگونیست انتخابی رسپتورهای H1).
a) درمان رینیت آلرژیک فصلی
b) درمان رینیت آلرژیک پایدار و کهیر مزمن


مکانیسم اثر

این دارو انانتیومر R ستریزین می باشد و سبب مهار انتخابی رسپتورهای H1 محیطی می شود.


فارماکوکينتيک

دارو پیرو تجویز خوراکی سریعا جذب شده به میزان 90% به پروتئین های پلاسما متصل می شود و نیمه عمر دفعی آن 6-10 ساعت می باشد.


موارد منع مصرف

هشدارها

عوارض جانبي

سرگیجه، سردرد، خستگی، خواب آلودگی، فارنژیت، درد گوارشی، تهوع، استفراغ، اسهال، خشکی دهان، برونکواسپاسم، سرفه.


تداخل دارویی

a) ترکیبات آنتی کولینرژیک و دپرسانت های CNS ممکن است سبب تشدید اثرات دارو شوند.
b) تئوفیلین ممکن است سبب کاهش کلیرنس ستریزین شود.


نکات قابل توصيه

مقدار مصرف

a) درمان رینیت آلرژیک فصلی: بزرگسالان و کودکان 6 سال یا بیشتر: 5-10mg خوراکی 1بار در روز
کودکان 2-5 سال: 2.5mg خوراکی 1بار در روز . ماکزیمم دوز مصرفی 5mgروزانه می باشد.

b) درمان رینیت آلرژیک پایدار و کهیر مزمن: بزرگسالان و کودکان 6 سال یا بیشتر: : 5-10mg خوراکی 1بار در روز
کودکان 6ماه تا 5 سال: 2.5mg خوراکی 1بار در روز . در کودکان 1-5 ساله ممکن است افزایش دوز تا ماکزیمم 5mg در روز در 2 دوز منقسم صورت گیرد.


اشکال دارویی

تولیدات این دارو (نام های فارسی)
نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کننده
قرص لووستریزن-آریا 5 میلی گرم
داروسازی آریا [ ایران ]

قرص لووستریزین ایران دارو 5 میلی گرم
داروسازی ایران دارو [ ایران ]

قرص لووسیتریزین تد 5 میلی گرم
داروسازی تهران دارو [ ایران ]

قرص لووستریزن رازک 5 میلی گرم
داروسازی رازک [ ایران ]

قرص لوستریزین-عبیدی 5 میلی گرم
داروسازی عبیدی [ ایران ]

تولیدات این دارو (نام های انگلیسی)
نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کننده
LEVOCETIRIZINE-ARYA 5MG TAB
داروسازی آریا [ IRAN ]

LEVOCETIRIZINE IRANDAROU 5MG TAB
داروسازی ایران دارو [ IRAN ]

LEVOCETIRIZINE TED 5MG TAB
داروسازی تهران دارو [ IRAN ]

LEVOCETIRIZINE RAZAK 5MG TAB
داروسازی رازک [ IRAN ]

LEVOCETIRIZINE-ABIDI 5MG TAB
داروسازی عبیدی [ IRAN ]


Antidepressants


موارد مصرف

آمي تريپ‌تيلين براي درمان بيماري افسردگي بخصوص وقتي كه تسكين رواني مورد نياز باشد و نيز شب ادراري كودكان تجويز مي‌شود.


مکانیسم اثر

اين دارو از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي‌نفرين وسروتونين توسط پايانه سلول عصبي پيش‌سيناپسي ، غلظت سيناپسي آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش مي‌دهد.


فارماکوکينتيک

اين دارو پس از تجويز خوراكي به سرعت و به‌طور كامل جذب مي شود. داراي متابوليسم گذر اول كبدي بوده و متابوليت فعال آن نورتريپ‌تيلين مي‌باشد. راه دفع دارو از طريق كليه است. زمان شروع اثر دارو 3-2 هفته و نيمه عمر دارو 26-10 ساعت مي‌باشد. اين دارو به ميزان زياد به پروتئين پلاسما پيوندد مي‌يابد.


موارد منع مصرف

هشدارها

در موارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
الكسيم حاد، آسم، اختلالات دو قطبي، اختلالات خوني و گوارشي، گلوكوم با زاويه باريك، افزايش فشار كره چشم، پركاري تيروئيد،‌ هيپرتروفي پروستات، عيب كار كليه، اسكيزوفرني، حملات تشنجي، حساسيت به داروي‌هاي ضد افسردگي سه حلقه‌اي و احتباس ادرار.


عوارض جانبي

خشكي دهان، خواب‌آلودگي، تاري ديد،‌تهوع، اشكال در ادرار كردن، عوارض قلبي – عروقي، واكنش هاي ازدياد حساسيت، اختلالات رفتاري، اختلالات حركتي‌، تداخل در فعاليت جنسي، تغييرات قند خون ،افزایش اشتها و وزن و عوارض اندوکربن مثل ژنیکوماستی ،اختلالات خوني و هيپوناترمي از عوارض جانبي اين دارو هستند.


تداخل دارویی

‌مصرف همزمان اين دارو با مهار‌كننده‌هاي آنزيم MAO باعث تحريك CNS و بالا رفتن فشار خون مي‌گردد. اين دارو از طريق كاهش آستانه تشنج با اثر داروهاي ضد صرع، مقابله مي كند . بعضي از داروهاي ضد صرع با كاهش غلظت پلاسمايي آمي‌تريپ‌تيلين‌ ، اثر ضد افسردگي آن را كاهش مي‌دهند . اين دارو اثر پائين‌اورنده فشار خون كلونيد‌ين و گوانتيدين را كاهش مي‌دهد و در صورت قطع ناگهاني اين دارو، خطر افزايش فشار خون زياد مي‌شود. مصرف همزمان با فنوتيازين‌ها موجب افزايش عوارض جانبي آنتي‌موسكاريني‌ مي‌شود. مصرف همزمان اين دارو با داروهاي مقلد سمپاتيك ممكن است سبب تشديد عوارض قلبي – عروقي و احتمالا بروز آريتمي ، تاكي‌كاردي يا افزايش فشار خون مي‌شود. سايمتيدين با مهار متابوليسم اين دارو، غلظت پلاسمايي آن را افزايش مي‌دهد. مصرف همزمان اين دارو با داروهاي ضد تيروئيد ممكن است خطر بروز آگرانولوسيتوز را افزايش دهد. مصرف همزمان فرآورده‌هاي حاوي الكل و ساير داروهاي مضعف CNS با اين دارو ممكن است سبب بروز ضعف شديد CNS ، ضعف تنفسي و كاهش فشار خون شود.


نکات قابل توصيه

1. از قطع ناگهاني مصرف دارو بايد پرهيز‌شود. در صورت نياز ، كاهش مقدار مصرف بايد تدريجي و در طول يك دوره حداقل 4 هفته‌اي انجام شود.
2. در هفته‌هاي اول درمان به دليل افزايش تمايل به خودكشي بايد بيمار را تحت نظر قرار داد.
3. بيش از يك داروي ضد افسردگي در يك زمان نبايد تجويز شود.
4. براي شروع اثرات درماني اين دارو حداقل 6-1 هفته وقت لازم است.
5. مصرف دارو توسط سالمندان بايد به حداقل مقدار شروع شود. زيرا به عوارض جانبي اين دارو حساس‌ترند.
6. به علت نيمه عمر طولاني دارو ، تجويز يكباره مقادير‌آن در موقع خواب ،كفايت مي كند.
7. به بيمار بايد ياد آوري شود كه در صورت بروز علائم آنتي موسكاريني به درمان ادامه دهد، چون به اين اثرات تا حدي تحمل حاصل مي‌شود.
8. در صورت وجود سابقه مصرف مهار كننده آنزيم MAO، بايد دو هفته بعد از قطع آن، مصرف آمي‌تريپ‌تيلين را آغاز كند.
9. در صورت ضرورت مصرف داروي مهاركننده MAO بايد حداقل يك هفته بين قطع اين دارو و شروع داروي جديد فاصله زماني ايجاد شود.
10. اين دارو با ايجاد خواب آلودگي، ممكن است بر اعمالي كه نياز به مهارت و هوشياري دارند، مانند رانندگي، تأثير بگذارد.
11. دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. از مصرف بيش از مقدار توصيه شده بايد خودداري گردد.
12. در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز مي‌باشد، به محض به يادآوردن آن نوبت بايد مصرف شود. مگر اينكه، زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد، در اين صورت مقدار مصرف بعدي نيز نبايد دو برابر گردد. اگر رژيم درماني بصورت مصرف در هنگام خواب باشد، نبايد هنگام صبح دارو مصرف شود. بهتر است در اين موارد با پزشك مشورت گردد.
13. به دليل بروز منگي و سرگيجه هنگام برخاستن از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.
14. با مصرف اين دارو، خشكي دهان ممكن است بروز نمايد. در صورت تداوم اين عارضه به مدت بيش از 2 هفته، بايد به پزشك مراجعه شود.
15. احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف اين دارو وجود دارد. لذا ضروري است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود.
16. بيمار بايد 7-3 روز پس از قطع مصرف تحت نظر باشد.


مقدار مصرف

بزرگسالان: در كنترل افسردگي از راه خوراكي ، ابتدا 25 ميلي‌گرم 4-2 بار در روز ، مصرف مي‌شود و سپس به تدريج بر اساس نياز و تحمل بيمار مقدار مصرف افزايش مي‌يابد.
كودكان: به عنوان ضد افسردگي،‌در كودكان 12-6 سال mg/day30-10 يا mg/kg/day5-1 در دو مقدار منقسم و در نوجوانان ابتدا 10 ميلي‌گرم هر سه بار در روز و 20 ميلي‌گرم هنگام خواب مصرف مي‌شود. اين مقدار بر حسب نياز و تحمل بيمار تا حداكثر mg/day100 در مقادير منقسم يا بصورت مقدار واحد هنگام خواب تنظيم مي‌شود.
در كودكان تا 6 سال ، به منظور كنترل شب‌ادراري، mg/day10 بصورت مقدار واحد هنگام خواب و در كودكان بزرگتر از 6 سال، ابتدا mg/day10 بصورت مقدار واحد هنگام خواب مصرف مي‌شود و سپس مقدار مصرف بر حسب نياز و تحمل بيمار تا 25 ميلي‌گرم افزايش مي‌يابد.


اشکال دارویی


Coated Tablet: 10mmg . 25mg
Scored Coated Tablet : 100 mg
Scored Film Coated Tablet:50mg


تولیدات این دارو (نام های فارسی)
نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کننده
قرص تریپلین 100 میلی گرم
دارو پخش - کارخانه [ ایران ]

قرص آمی ترپتیلین دی پی 10 میلی گرم
دارو پخش - کارخانه [ ایران ]

قرص آمی تریپتیلین دی پی 25 میلی گرم
دارو پخش - کارخانه [ ایران ]

قرص آمی تریپتیلین پارس دارو 25 میلی گرم
داروسازی پارس دارو [ ایران ]

قرص آمی تریپتیلین پارس دارو 10 میلی گرم
داروسازی پارس دارو [ ایران ]

تولیدات این دارو (نام های انگلیسی)
نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کننده
TRIPLINE 100MG TAB
دارو پخش - کارخانه [ IRAN ]

AMITRIPTYLINE D.P 10MG TAB
دارو پخش - کارخانه [ IRAN ]

AMITRIPTYLINE D.P 25MG TAB
دارو پخش - کارخانه [ IRAN ]

AMITRIPTYLINE PARSDAROU 25MG TAB
داروسازی پارس دارو [ IRAN ]

AMITRIPTYLINE PARSDAROU 10MG TAB
داروسازی پارس دارو [ IRAN ]

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ناشناس


پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ
مشکلات شنوایی از عوارض قرص های مسکن

# داروشـناسی . 13

این قرص ها قرار است دوست شما باشند، همدم هایی که درد شما را آرام کنند و نگذارند اذیت شوید، اما گاهی خود آنها باعث می شوند که مشکلاتی بسیار خطرناک پیش بیایند، شما باید حتما این نکته ها را در مورد مسکن ها بدانید.
مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد خوردن قرص های مسکن سبب کاهش شنوایی در زنان می شود. درد های مداوم و احساس سردرد زنان را وادار به خوردن ایبوپروفن و استامینوفن می کند.مطالعات اخیر محققان نشان می دهد خوردن قرص های مسکن در زنان بسیار بیشتر از مردان است و به دلیل سیستم ایمنی ضعیف تری که زنان نسبت به مردان دارند مصرف این قرص ها سبب آسیب به بدن زنان می شود.
بررسی ها نشان می دهند؛ محققان می گویند اگر هر چه سریع تر سراغ درمانی جدی نروید شنوایی تان را از دست می دهید.آنها دریافته اند استفاده مرتب از مسکن هایی چون ایبوپروفن و استامینوفن می تواند خطر از دست رفتن شنوایی در زنان را افزایش دهد از این رو زنان نباسد خودسرانه این دارو ها را مصرف کنند زیرا عواقب زیادی به همراه دارد.
نتایج مطالعات نشان می دهند، قرص های مسکن سبب می شوند بدن درد را در مراحل بعدی شدیدتر احساس می کند و سبب می شود تا سیستم ایمنی بدن ضعیف تر شود.
پاسخ
 سپاس شده توسط # αпGεʟ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 4 مهمان