امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

جعفر شريف امامي

#1
شريف امامي (فرزند حاج محمدحسين ملقب به نظام‌الاسلام) در هفده شهريور هزار و دويست و هشتاد و نه ديده به جهان گشود و تحصيلات ابتدايي خود را در مدرسه شريف به پايان رساند. سپس وارد مدرسه آلماني شد و دوره متوسطه را در قسمت فني تمام كرد و از طرف وزارت راه به همراه 30 نفر جهت تحصيل در رشته راه آهن به آلمان اعزام شد. پس از پايان دوران تحصيل به ايران بازگشت و در راه آهن مشغمل به كار شد. اندكي بعد مجدداً از طرف وزارت راه جهت ادامه تحصيل به سوئد اعزام گشت و در سال 1318 به تهران بازگشت و به شغل خود ادامه داد و مراحل ترقي را در راه آهن طي كرد.

در شهريور 1320 توسط نيروهاي متفقين به اتهام همكاري با آلمان دستگير شد و پس از آزادي به سمت مديركل بنگاه مستقل آبياري منصوب گرديد. در تير ماه 1329 در زمان نخست وزيري سپهبد رزم آرا به كفايت وزارت راه انتخاب شد و پس از قتل رزم آرا و انتصاب حسين علا به نخست وزيري به عنوان عضو شوراي عالي سازمان برنامه انتخاب شد و در دوران حكومت مصدق در همين سمت باقي ماند و نهايتاً پس از كودتاي 28 مرداد 1332 و نخست وزيري سپهبد زاهدي به سمت مديرعامل سازمان برنامه منصوب شد. وي در دوره دوم مجلس سنا به مدت 2 سال نماينده تهران بود و با شكل گيري كابينه دكتر منوچهر اقبال تصدي وزارت صنايع و معادن را بر عهده گرفت و پس از دكتر اقبال به مدت 8 ماه در سال 1339 به نخست وزير رسيد. از اتفاقات دوران نخست وزيري او بهبود روابط ايران و تجديد انتخابات دوره بيستم مجلس شوراي ملي بود، اما به دنبال اعتصاب معلمان در اعتراض به پايين بودن حقوق خود و كشته شدن يكي از فرهنگيان به نام خانعلي به دست پليس و استيضاح شدن وي در مجلس استعفا داد.

وي در سال 1341 نيابت توليت بنياد پهلوي را عهده دار گرديد. و در انتخابات 1342 مجلس سنا، با داشتن بيشترين آراء به عنوان سناتور از تهران به مجلس راه يافت و به رياست مجلس انتخاب شد. ضمن آنكه رياست مجلس شوراي ملي نيز با او بود و در حقيقت رياست قوه مقننه را بر عهده داشت. شريف امامي به مدت 15 سال رئيس مجلس سنا بود و مشاغل متعددي را بر عهده داشت از جمله : رياست هيئت مديره بانك توسعه صنعتي و معدني ايران، رياست اتاق صنايع و معادن و بازرگاني، رياست كانون مهندسين و عضو هيئت امناي دانشگاه. از جمله فعاليتهاي ديگر وي ايجاد دامداري در كرج، شهرك سازي و آپارتمان فروشي با بهاءالدين كهبد سرمايه دار معروف مي باشد. در سال 1357 كه سراسر ايران را تظاهرات و اعتصاب در بر گرفته بود، محمدرضا پهلوي براي جلوگيري از بحران و انقلاب مسئوليت نخست وزيري را با اختيارات تام به او سپرد، نامبرده با ايراد چند نطق مخصوصاً نطق معروف او « من شريف امامي بيست روز پيش نيستم» دولت آشتي ملي را تشكيل داد كه ظاهراً از مردم حمايت مي كرد و خود را از خاندان روحانيون معرفي نمود.

از سياستهاي او مي توان به آزادي مطبوعات و راديو تلويزيون، دادن امتياز به كارمندان، تغيير تقويم شاهنشاهي به شمسي، بستن مراكز فساد، عزل مديران نالايق و انحلال حزب رستاخيز اشاره نمود. شريف امامي با برقراري حكومت نظامي فاجعه جمعه سياه يعني 17 شهريور را به نام خود در تاريخ ثبت نمود.

تلاش او در تغيير مسير انقلاب اسلامي از امور سياسي به امور رفاهي بي نتيجه ماند و مردم به مخالفت با او پرداخته و او را وادار به كناره گيري نمودند و سر انجام در 14 آبان 1357 استعفا داد و نيمه دوم بهمن همان سال ايران را به قصد امريكا ترك نمود.

جعفر شريف امامي از دوران جواني وارد لژ فراماسونري و رئيس فراماسونهاي ايران شد. نامبرده در سال 1378 در امريكا درگذشت.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  دکتر سيد حسن امامي 
  جواد امامي (ظهيرالاسلام) 
  نورالدين امامي خوئي 

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان