امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

کبد چرب چیست و چگونه به وجود می آید و راه مقابله با آن کدام است ؟

#1
کبد چرب چیست و چگونه به وجود می آید و راه مقابله با آن کدام است ؟

گفت و گو از عارضه کبد چرب این روزها خیلی شایع شده و همچون دیابت و کلسترول و فشارخون و دیگر بیماری های شایع بر سر زبان ها افتاده در حالیکه تا یکی دو دهه پیش به ندرت از این عارضه دستکم در میان مردم ، ذکری به میان می آمد.
با این مقدمه شاید تصور شود که شیوع بیماری کبد چرب به دلایل خاصی در یکی دو دهه قبل در ایران رایج شده است ، نمی توان پاسخی صریح و روشن به این پرسش داد اما نباید فراموش شود که گسترش عوارض و بیماری های خاص در جامعه بیش از هر چیز معلول تغییراتی است که در شیوه زندگی و تغذیه مردم صورت می گیرد .
یکی از فعالیت های مهم کبد ذخیره سازی و سوخت و ساز چربی ها در بدن است و کبد طبیعی حاوی پنج گرم چربی در 100 گرم وزن خود می باشد و هرگاه مقدار چربی بیش از بیش از 5 درصد وزن آن افزایش یابد به این حالت " کبد چرب " می گویند .
همانطور که گفته شد کبد چرب اکنون به صورت بیماری شایعی در جامعه ما در آمده است ، از آنجا که کبد نقش حیاتی و مهمی در سوخت وساز و شکستن چربی ها در بدن دارد در صورت بروز اختلال در آن چربی در کبد رسوب کرده و باعث بروز عارضه یا بیماری " کبد چرب " می شود .
چاقی ، افزایش چربی های خون ، بیماری دیابت ، عادات نادرست همچون مصرف مشروبات الکلی ، سوء تغذیه ، مصرف برخی داروها مانند داروهای کورتون دار و داروهایی که برای برخی اختلالات عصبی تجویز می شوند از جمله داروهای ضد تشنج و مصرف بی رویه هورمون ها از عوامل مهم در بروز کبد چرب هستند.
بیماری کبد چرب علائم خاصی ندارد و در برخی موارد در پی انجام آزمایش های دوره ای یا اختلال در آنزیم ها و یا هنگام انجام سونوگرافی ، ابتلا به کبد چرب تشخیص داده می شود و نا گفته نماند که اختلالات آنزیمی در کبد چرب معمولا خفیف است ، افزون بر اینها کبد چرب علائمی مانند احساس خستگی و ناراحتی تدر قسمت فوقانی شکم نیز
دارد .
کاهش وزن در افراد چاق ، ترک مصرف مشروبات الکلی ، کنترل بیماری دیابت نوع 2 ، کاهش چربی های خون و تغییر در شیوه زندگی و انجام فعالیت های بدنی مهم ترین روش درمانی بیماری کبد چرب محسوب می شوند و لازم به ذکر است کبد چرب در بسیاری موارد بیماری خطرناکی به شمار نمی آید و با رعایت موارد یاد شده و مصرف داروهایی مانند " اورزوداکسی کولیک اسید " ، ویتامین " E " و " متفورمین " می توان در جهت درمان این بیماری به نتایج مطلوبی دست یافت .
با این همه نباید عارضه کبد چرب را دست کم گرفت زیرا عدم درمان این بیماری با روش ها و داروهای یادشده ممکن است سبب بروز التهاب کبدی و ابتلا به سیروز در کبد شود .
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان