11-09-2014، 13:50
اضافهکردن ادويهجات و سبزيهاي معطر به رژيم غذايي ميتواند براي سلامت شما مفيد باشد.
افزودن اين گياهان معطر به غذاها ميتواند به حفظ وزن طبيعي کمک ميکند. به علاوه آنها ميتوانند به پيشگيري از برخي سرطانها کمک کنند، و حتي فشارخون را کاهش دهد، به کنترل قند خون کمک کند و سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد.
با جايگزيني چاشنيهاي معمول که حاوي قند،نمک، و چربي هستند با اين گياهان معطر ميتوان هم به حفظ سلامتي کمک کرد و همه به غذا رايحه بخشيد.
10 نکته براي انتخاب بهترين گياهان معطر
• نمک را با گياهان معطر جايگزين کنيد.گياهان معطري مانند مرزنگوش، آويشن، رزماري، جعفري و سير ميتوانند رايحه طبيعي غذاها را بيرون بکشند.
• از سير تازه استفاده کنيد. سير ميتواند فشارخون و کلسترول را پايين بياورد.براي به دست آوردن حداکثر منافع لازم است دست کم سه پر سير متوسط تازه در روز مصرف کنيد. سير خشک يا سيري که مدتها مانده باشد، خواص خود را از دست ميدهد.
• رزماري بخوريد. رزماري حاوي مواد آنتياکسيدانت است که تصور ميرود حافظه را بهبود بخشد و احتمالا به پيشگيري از سرطان کمک کند.
• با کمک ريحان، مرزنگوش و رزماري با سرماخوردگي مبارزه کنيد. اسانسهاي روغني موجود در اين گياهان ممکن است بتواند در مبارزه با سرماخوردگي و آنفلوآنزا به شما کمک کند.
• سرفه مزمن را با آويشن درمان کنيد. منافع بهداشتي آويشن بينظير هستند. اين گياه به طور سنتي براي درمان سرفه، حتي سياهسرفه استفاده ميشده است.
• براي کمر درد زردچوبه بخوريد. پژوهشگران دريافتهاند که مادهاي به نام کورکومين که در زردچوبه يافت ميشود، داراي خواص ضدالتهابي است. زردچوبه ميتواند به تنهايي، و اضافهشده به ادويه کاري مورد استفاده قرار گيرد.
• با کاري با سرطان بجنگيد. همچنين معلوم شده است که کورکومين باعث کوچکشدن پوليپهاي روده بزرگ پيش-سرطاني ميشود.
• از "ادويه گرم" براي کاهش فشارخون استفاده کنيد. ادويه گرم مانند زنجبيل،جوز بويا، دارچين،فلفل شيرين،فلفل سياه و فلفل قرمز باعث حرکت خون از قسمتهاي مرکزي بدن به پوست ميشوند. به گفته دکتر زيک اين وضعيت باعث ميشود خون به صورتي يکنواختتر در سراسر بدن پخش شود و ممکن است فشارخون بالا را نيز کاهش دهد.
• براي تسکين معده زنجبيل بخوريد. موادي به نام جينجرولها که در زنجبيل وجود دارند مي توانند به کنترل تهوع کمک کنند
• شکر را با ادويه جايگزين کنيد. ادويهجاتي مانند دارچين و جوز بويا را به جاي شکر براي شيرين کردن تنقلات استفاده کنيد.