03-03-2014، 17:04
(آخرین ویرایش در این ارسال: 03-03-2014، 17:48، توسط ~ArTaBaNoOs~.)
۱- قسمتهای خسته کننده را حذف کنید.
«من سعی میکنم قسمتهایی را که میدانم مردم از آنها به سرعت عبور میکنند، حذف کنم.» المور لئونارد
به جز در مواقعی که برای اهداف شخصی مطلبی را مینویسید، باید به میزان توجه کسی که قرار است نوشتهتان را بخواند، دقت داشته باشید. دلیلی برای انتشار مطلبی که مفید و یا جالب نباشد، وجود ندارد.
۲- کلمات غیر ضروری را حذف کنید.
«هر وقت خواستید واژه «بسیار» را به کار ببرید، به جای آن بنویسید «لعنتی». به این ترتیب ویرایشگر نوشتههایتان این کلمه را حذف میکند و نوشتهتان همانطور که باید باشد میشود.» مارک تواین
پیشتر گمان میشد به کار بردن واژههای «حقیقتا»، «واقعا» و یا «بسیار» نوشته را قویتر میکند اما اصلا اینطور نیست. آنها تنها راه را بند میآورند پس همهشان را دور بریزید و به پشت سرتان هم نگاه نکنید!
۳- با احساس و شور و هیجان بنویسید.
«برگهتان را با نوشتههایی از صمیم قلب پر کنید» ویلیام وردزورث
این طبیعی است که وقتی خودتان راجع به نوشتهتان احساس خوبی نداشته باشید، دیگران هم نمیتوانند چنین احساسی داشته باشند.
۴- تصویر ذهنی بکشید.
«به من نگو ماه در حال درخشیدن است درخشش نور ماه در شیشههای شکسته را به من نشان بده.»آنتوان چخوف
بیان هر چیز به زبان ساده خوب است ولی وقتی نیاز دارید که توجه دیگران را جلب کنید، از تشبیه، استعاره و تصاویر ذهنی زنده استفاده کنید تا بازخورد احساسی و واکنش قوی و خوبی از مخاطب خود دریافت کنید.
۵- آسان بگیرید
«نوشتههای قدرتمند، کوتاه و خلاصه هستند.» ویلیام استارنک
شاید دلیل اصلی این عقیده که نوشته ارزشمند، نوشتهای طولانی است، آن بیدار نشستنهای شبانه و تلاش برای نوشتن مقالههایی با حداقل ۱۰ صفحه بوده باشد که برای سالیان متمادی مد روز نویسندهها بوده است! اما به نظر میرسد این روزها بیان کردن مفاهیم مورد نظر به آسانترین شیوه ممکن راهی سخت و پیچیده باشد.
۶- برای عشق به نویسندگی، بنویسید.
«آنقدر بدون دستمزد بنویسید، که کسی به شما پیشنهاد دستمزد برای کارتان را بدهد.» مارک تواین
وقتی تصمیم به نوشتن میگیرید سختترین کار این است که بدانید از کجا باید شروع کنید. پس این کار را نکنید. فقط شروع به نوشتن کنید. وبلاگ بهترین مکان برای شروع نوشتن است. مهمترین فایده این کار بازخوردهایی است که از وبگردان میگیرید.
۷- یاد بگیرید چگونه با انتقادها کنار بیایید.
«باید یاد بگیرید که چگونه رد شدنها را بپذیرید و موافقتها را رد کنید.» ری بردبری
نوشتن به معنای قرار دادن خود در معرض دید بر هم زنندگان ناشناس رشته افکار و ارسال کنندگان بیشرم پارازیت روی ذهن است باید یاد بگیرید که چطور با توهینها و یا تعریف و ستایشهای بیدلیل کنار بیایید.
۸- تمام وقت بنویسید.
«در نوشتن، کمیت کیفیت را رقم میزند. اگر فقط به چند نوشته بسنده کنید محکوم به فنا میشوید.»ری بردبری
«تنها راه اینکه اسم خودتان را نویسنده بگذارید این است که تمام وقت مشغول نوشتن باشید و هر یک دقیقه وقت آزاد را هم هدر ندهید. اگر به این روش کار نکنید، مطمئنا کار دیگری هم نمیتوانید انجام دهید.» جان ایروینگ
۹- چیزی را بنویسید که میشناسید و یا چیزی را بنویسید که میخواهید درباره آن بیشتر بدانید.
«اگر کسی بخواهد سبک مشخص خود را در نوشتن داشته باشد باید اول طرز فکر مشخصی داشته باشد و اگر میخواهد سبک اصیلی داشته باشد در ابتدا باید روح شریف و اصیلی داشته باشد.»یوهان ولفگانگ ون گوته
«به همان اندازه که یاد بگیرید، بنویسید.» لرد اکتون
نویسندگی موفق تماما به اعتماد و قدرت بستگی دارد. منطقی است که هر نویسنده باید در حوزهای که درباره آن تخصص و تجربه دارد بنویسد. اگر در زمینهای تخصص ندارید خواندن و نوشتن بهترین راه برای توسعه تواناییها و در معرض نمایش گذاشتن آنها است.
۱۰ – منحصر به فرد و غیر قابل پیش بینی باشید.
«من موفقیتهایم را مدیون این رفتار هستم که با احترام به تمام نصیحتها گوش کردم و بعد دقیقا راه مخالف آنها را رفتم.»جی. کی. چسترتون
«ثبات و استحکام آخرین پناه در برابر تخیل نداشتن است.» اسکار وایلد
«شور و حرارت. علاقه و لذت. چقدر به ندرت این کلمات از زبان کسی شنیده میشوند. چقدر به ندرت دیده میشود که بشود کسی را با این صفات و این نوع زندگی مشاهده کرد. با این حال هنوز هم وقتی از من خواسته میشود مهمترین ملزومات نویسندگی را بیان کنم، مو یگویم چه چیزهایی باعث حرکت نویسنده در مسیر نویسندگی و رسیدن به مقصد مورد نظرش میشود، میگویم مراقب شور و حرارت دورنیاش باشد و به علاقه و لذتهایش بنگرد.» ری بردبری
تنهاا حرکت کردن است که شما را از موقعیت فعلیتان جدا میسازد و در مسیر به کمکتان میآید. سبکهای جدید را تحربه کنید حتی اگر این کار به معنای به جان خریدن انتقادها باشد. بدون حرکت به سمت جلو، مطمئنا از قافله عقب میمانید.