27-06-2012، 14:30
شوید باقالی پلو با سویا
مواد لازم:
شوید تازه 250 گرم = 50 گرم شوید خشک
برنج 4 پیمانه
سویا دانه درشت 2 فنجان
روغن مایع 5 قاشق غذاخوری
باقالی 2 فنجان پر
پودر هل سفید و زیره سبز کمی
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران دم شده نصف فنجان
این مقدار غذا برای 4 نفر مناسب میباشد.
سویا را حداقل 5 ساعت خیس میکنیم یا از شب قبل خیس میکنیم بعد آن را داخل آبکش میریزیم وقتی آبش رفت آن را با دست میچلانیم تا آب زرد آن گرفته شود و حالت اسفنجی بگیرد. چون این آب زرد هم نفخ سویا را از بین ببرد و بوی خامی سویا را هم از بین میبرد. و خاصیت سویا هم باقی می ماند و از بین نمیرود.
برای اینکه سویا روغن به خودش نگیرد ابتدا ظرف خالی را روی حرارت میگذاریم وقتی کمی داغ شد سویا را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا سویا کمی داغ شود و رطوبت آن گرفته شود حدود یک تا یک و نیم دقیقه برای این کار کافیست.
وقتی سویا گرم شد نصف روغن گفته شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
میتوانیم سویا را سرخ کنیم تا کمی طلایی شود و یا میتوانیم فقط کمی تفت بدهیم.
مقداری هل سفید به سویا اضافه میکنیم.
هل سفید مقداری بوی خامی که بعد از آبکش کردن در سویا باقی مانده را هم میگیرد و بوی خوبی هم به آن میدهد.
مقداری پودر زیره سبز هم اضافه میکنیم تا نفخ سویا را بگیرد.
کمی فلفل و کمی هم نمک اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
مقداری زعفران را به سویا اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
میتوانیم برنج را روی همین سویا بریزیم و دم کنیم برای این کار مقداری آب و روغن اضافه کرده و میگذاریم دم بکشد.
خاصیت سویا طوریست که نه میسوزد نه زیر غذا از بین میرود.
نصف دیگر روغن را به همراه کمی آب داخل قابلمه میریزیم.
اگر بخواهیم میتوانیم از ته دیگ هم استفاده کنیم.
برنج آبکش شده را با شوید مخلوط میکنیم.
برنج را داخل قابلمه میریزیم سپس سویا را روی آن میریزیم و مقداری از برنج را از اطراف برداشته و روی سویا میپاشیم.
باقالی پخته شده را اضافه میکنیم و دوباره از برنجهای اطراف روی آن میریزیم.
برای اینکه باقالی خوب پخته شود و زیاد له نشود موقعی که میخواهیم داخل آب بجوشانیم کمی روغن به آن اضافه کرده و با حرارت خیلی کم میجوشانیم.
مقداری زعفران روی برنج میریزیم و در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم تا حدود 45 دقیقه بماند تا دم بکشد.
نکته: سویا را با این روشی که با ادویه جات سرخ کردیم میتوانیم بسته بندی کنیم و داخل فریزر نگه داریم و بعدها نیز استفاده کنیم.
سویا را قبل از سرخ کردن آب پز نمیکنیم چون سویا کلسیم دارد و امکان دارد در اثر حرارت زیاد این کلسیم از بین برود.
مواد لازم:
شوید تازه 250 گرم = 50 گرم شوید خشک
برنج 4 پیمانه
سویا دانه درشت 2 فنجان
روغن مایع 5 قاشق غذاخوری
باقالی 2 فنجان پر
پودر هل سفید و زیره سبز کمی
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران دم شده نصف فنجان
این مقدار غذا برای 4 نفر مناسب میباشد.
سویا را حداقل 5 ساعت خیس میکنیم یا از شب قبل خیس میکنیم بعد آن را داخل آبکش میریزیم وقتی آبش رفت آن را با دست میچلانیم تا آب زرد آن گرفته شود و حالت اسفنجی بگیرد. چون این آب زرد هم نفخ سویا را از بین ببرد و بوی خامی سویا را هم از بین میبرد. و خاصیت سویا هم باقی می ماند و از بین نمیرود.
برای اینکه سویا روغن به خودش نگیرد ابتدا ظرف خالی را روی حرارت میگذاریم وقتی کمی داغ شد سویا را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا سویا کمی داغ شود و رطوبت آن گرفته شود حدود یک تا یک و نیم دقیقه برای این کار کافیست.
وقتی سویا گرم شد نصف روغن گفته شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
میتوانیم سویا را سرخ کنیم تا کمی طلایی شود و یا میتوانیم فقط کمی تفت بدهیم.
مقداری هل سفید به سویا اضافه میکنیم.
هل سفید مقداری بوی خامی که بعد از آبکش کردن در سویا باقی مانده را هم میگیرد و بوی خوبی هم به آن میدهد.
مقداری پودر زیره سبز هم اضافه میکنیم تا نفخ سویا را بگیرد.
کمی فلفل و کمی هم نمک اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
مقداری زعفران را به سویا اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
میتوانیم برنج را روی همین سویا بریزیم و دم کنیم برای این کار مقداری آب و روغن اضافه کرده و میگذاریم دم بکشد.
خاصیت سویا طوریست که نه میسوزد نه زیر غذا از بین میرود.
نصف دیگر روغن را به همراه کمی آب داخل قابلمه میریزیم.
اگر بخواهیم میتوانیم از ته دیگ هم استفاده کنیم.
برنج آبکش شده را با شوید مخلوط میکنیم.
برنج را داخل قابلمه میریزیم سپس سویا را روی آن میریزیم و مقداری از برنج را از اطراف برداشته و روی سویا میپاشیم.
باقالی پخته شده را اضافه میکنیم و دوباره از برنجهای اطراف روی آن میریزیم.
برای اینکه باقالی خوب پخته شود و زیاد له نشود موقعی که میخواهیم داخل آب بجوشانیم کمی روغن به آن اضافه کرده و با حرارت خیلی کم میجوشانیم.
مقداری زعفران روی برنج میریزیم و در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم تا حدود 45 دقیقه بماند تا دم بکشد.
نکته: سویا را با این روشی که با ادویه جات سرخ کردیم میتوانیم بسته بندی کنیم و داخل فریزر نگه داریم و بعدها نیز استفاده کنیم.
سویا را قبل از سرخ کردن آب پز نمیکنیم چون سویا کلسیم دارد و امکان دارد در اثر حرارت زیاد این کلسیم از بین برود.