08-12-2013، 13:48
بیژن بنفشهخواه (زاده ۱ فروردین ۱۳۵۲)[sup] [/sup]بازیگر ایرانی مجموعههای طنز و فیلمهای سینمایی است. او در مجموعههای طنز این چند نفر، بدون شرح، مرد دوهزارچهره، قهوه تلخ، ساختمان پزشکان، خانه اجارهای و ... به ایفای نقش پرداخته است.
بيژن بنفشهخواه، از بازيگران ژانر طنز است كه توانسته طي سالهاي فعاليتش جايگاه خودش را پيدا كند و خاطرات خوشي را براي مخاطبانش بر جاي بگذارد. او پسر رضا بنفشهخواه، بازيگر پيشكسوت سينما و تلويزيون است. اگر چه هيچ وقت از اين موضوع به نفع خودش استفاده نكرده و به قول خودش، براي اولين كارش تست داده و با پارتيبازي وارد اين عرصه نشده است.
بیژن پسر رضا بنفشه خواه و برادرزاده محمود بنفشه خواه میباشد . که پدر و عموی ایشان هردو از بازیگران سینما ُ تلویزیون و تاتر هستند .
فیلمشناسی
تلویزیون
سال
نامسمت
کارگردان
توضیحات
۱۳۹۱
دزد و پلیس
بازیگر
سعید آقاخانی
۱۳۹۱
سهمی برای دوست
بازیگر
مسعود اطیابی
۱۳۹۰
راه طولانی
بازیگر
رضا کریمی
۱۳۹۰
خانه اجاره ای - سری اول
بازیگر
رامین ناصرنصیر
۱۳۸۹-۱۳۹۰
ساختمان پزشکان
بازیگر
سروش صحت
۱۳۸۹-۱۳۹۱
قهوه تلخ
بازیگر
مهران مدیری
۱۳۸۷
مرد دوهزارچهره
بازیگر
مهران مدیری
در نوروز ۸۸ پخش شد
۱۳۸۷
پنهان، اما آشکار
بازیگر
سید محسن یوسفی
۱۳۸۶
آرزوهای شیرین
بازیگر
سید وحید حسینی
۱۳۸۴
اکسیژن
بازیگر
مهدی مظلومی
۱۳۸۲
باغچه مینو
بازیگر
رضا صفدری
۱۳۸۱
زیر آسمان شهر - سری سوم
بازیگر مهمان
مهران غفوریان
۱۳۸۱
بدون شرح
بازیگر
مهدی مظلومی
۱۳۸۰
طبقه وسط
بازیگر
مهران غفوریان
۱۳۷۹
کلبه سپید
بازیگر
مهرداد رایانی مخصوص و رحمان سیفی آزاد
(کارگردان تلویزیونی: بیژن صمصامی)
۱۳۷۹
آبدار شاه
بازیگر
رحیم رحیمی پور
۱۳۷۸
گلهای ۷۸
بازیگر
مهران غفوریان
در نوروز ۷۹ پخش شد
۱۳۷۸
حرف تو حرف
بازیگر
مهران غفوریان
۱۳۷۸
این چند نفر
بازیگر
مهران غفوریان
۱۳۷۷-۱۳۷۸
عید آن سالها
بازیگر
سعید ابراهیمی فر
۱۳۷۷
ایستگاه ۷۷
بازیگر
۱۳۷۶
گلهای ۷۶
بازیگر
مسعود آب پرور
در نوروز ۷۷ پخش شد
۱۳۷۴-۱۳۷۵
دزدان مادربزرگ
بازیگر
مهدی صباغ زاده
۱۳۷۴
آخرین ستاره شب
بازیگر
منوچهر پوراحمد
۱۳۷۳
لبخند سوم
بازیگر
مسعود رشیدی
۱۳۷۳
همسران
بازیگر
بیژن بیرنگ - مسعود رسام
۱۳۷۳
جُنگ ۳۹
بازیگر
داریوش کاردان
۱۳۷۰
پسر بابا
بازیگر
محسن تقوی
سینما
- رقص شیطان (۱۳۷۹)
- تعطیلات پر دردسر (تله فیلم -۱۳۸۵)
[color][size][font]
[/font][/size][/color] - بمب خنده (۱۳۸۷) [ابتدا در نیمه دی ماه ۱۳۸۹ در فضای وب و سپس بهصورت لوح فشرده (بصورت غیر مجاز) منتشر شد که با واکنش مهران مدیری مواجه شد.
[color][size][font]
[/font][/size][/color] - از ما بهترون (۱۳۸۹)
[color][size][font]
[/font][/size][/color] - وفا ۲۰۱۲ (۱۳۹۰)
گزیده ای از چند سئوال و جواب :
از اين كه مخاطبانتان شما را به عنوان يك بازيگر طنز ميشناسند چقدر برايتان خوشايند است؟
خيلي زياد. جالب است بدانيد من براي اولين بار به خاطر ماديات به اين سمت سوق پيدا كردم. در ابتداي ورودم به دانشگاه به خاطر هزينههاي دانشگاه و تامين آنها در يك كار كمدي تست دادم و قبول شدم و از آن سالها به بعد ديگر در اين ژانر (طنز) باقي ماندم كه از اين جهت نهتنها ناراضي نيستم بلكه خوشحال هم هستم.
فكر ميكنيد چرا كارهاي طنز دهههاي ۷۰ و اوايل ۸۰ ديگر ساخته نشدند؟ كارهايي مثل ساعت خوش، جنگ ۷۷ و...
به نظر من مهمترين دليلش پراكندگي بازيگران آن دوره است. آن زمان ما يك گروه بزرگ بوديم و بازيگراني مثل كيهان ملكي، علي سليماني، مهران غفوريان، رحمان سيفيآزاد و... در اين گروه فعاليت داشتند ولي الان هر كدام از ما داريم جداگانه كار ميكنيم و خيلي از اين افراد هم كه ديگر اصلا كار طنز نميكنند و به سمت كارهاي جديتر رفتهاند، بنابراين با وجود اين شرايط خيلي نميتوان منتظر يك اتفاق و جريان تازه بود.
از بين كارهايي كه تا به حال انجام دادهايد، كدام يك بيشتر به دل خودتان نشسته و برايتان قابل دفاع است؟
ساختمان پزشكان و بدون شرح را از بين كارهايم بيشتر دوست دارم و از آنها خاطره بهتري دارم.
چرا اصلا نقش منفي بازي نميكنيد يا كمتر بازي ميكنيد؟ خودتان مايل نيستيد؟ آيا پيشنهادي در اين زمينه نداريد؟
خير. كمتر به من پيشنهاد ميشود. در يكي از اپيزودهاي سريال سلام نقش يك دزد را بازي ميكردم اما معمولا در ايران تهيهكنندگان و كارگردانان سعي ميكنند نقشي را كه بيشتر در آن ديده شدهاي به عنوان يك بازيگر به تو پيشنهاد بدهند چون برايشان راحتتر است. براي همين هم بازيگران ما دستهبندي شدهاند.
چقدر از پدرتان (رضا بنفشهخواه) براي خود استفاده كردهايد؟
خيلي كم، چون من براي اولين كارم هم تست دادم و حضور پدرم فقط به نوعي مرا يادآوري ميكند و برعكس. به هر حال به اين مساله خيلي كاري ندارم و به آن وابسته نيستم. ضمن اين كه بازيگري شغلي نيست كه آدم بتواند به واسطه پارتي و پول در آن باقي بماند و استعداد خود بازيگر بسيار مهم است و حرف اول را ميزند.
خيلي از بازيگران همنسل شما، حالا علاوه بر بازيگري، كارگرداني هم ميكنند؛ مثل سعيد آقاخاني، سروش صحت، مجيد صالحي و... . آيا شما هم دغدغه كارگرداني داريد؟
به اين مساله فكر كردهام اما جزو دغدغهام نيست. بايد ببينم آيا از عهده اين كار برميآيم يا خير. وگرنه به نظرم خوب و درست بازيكردن بهتر از يك كارگرداني ضعيف و غيراصولي است.