موضوعها: 2,598
سپاس ها 19677
سپاس شده 29576 بار در 11037 ارسال
حالت من: هیچ کدام
29-08-2013، 21:18
(آخرین ویرایش در این ارسال: 29-08-2013، 21:20، توسط ERF@N.)
شُغال جانوری است شبیه به گرگ با قیافهای شبیه به روباه ولی جثهای کوچکتر.این جانور آسیب زیادی به محصولات کشاورزی میرساند و خصوصا در ایران به خوردن محصول انگور مشهور است. او همچنین به پرندگان اهلی و خانگی نیز حمله میکند. شغالها به صورت گلهای و یا انفرادی حرکت میکنند، این جانور از راسته گوشتخواران، پستانداران و از خانوادهٔ سگسانان است.
صدای شغال زوزهٔ شغال نامیده میشود. شغالها معمولاً لانه مشخصی ندارد و از گودالها، سوراخهای طبیعی، شکاف سنگها و لانه متروکه سایر جانوران، برای ایجاد لانه و تولد نوزادان استفاده میکند. معمولاً در اوایل غروب، شغالها به صورت دسته جمعی زوزه یی شبیه فریاد انسان سر میدهند.
در مورد شغال افسانههای بسیاری وجود دارد. این جانور برای شکار گاهی مثل از زیرکی و حیلهگری و گاهی مثل گرگ از زور و خشونت استفاده میکند. در فرهنگهای مختلف نحوه نگاه به شغال متفاوت است.
شغال را در فارسی توره نیز مینامند و گاه دورگه، سگ و شغال را سگِ توره نام مینهند. حیوانیست که یک گونهٔ آن بهویژه در پیرامون سمنان و شاهرود زیاد است. پوست آن را برای آستر لباس نیز بهکار بردهاند.
شغال زمانی که با همهمه و غوغا و آزار زیاد شکارگران و روستائیان روبهرو شود اعصابش از کار میافتد و برای مدتی به حالت اغماء و بیهوشی میرود. به این حالت شغالمُردگی گفته میشود. روستائیان در قدیم میپنداشتند که شغال عمداً چنین میکند و در فارسی زبانزد شغالمردگی و خود را به شغالمردگی زدن کنایه از افرادی است که ظاهراً خود را کوچک و مظلوم وانمود میکنند ولی در باطن آن چنان نیستند.
شغالهای ایران از گونه شغالهای طلایی هستند. رنگ شغال از گرگ حناییتر و سایه سیاهی روی پشت دارد، البته رنگ شغالهای جنوب ایران روشنتر از شغالهای نواحی شمال است. در اغلب مناطق ایران شغال یافت میشود.
موضوعها: 362
سپاس ها 47972
سپاس شده 49567 بار در 15655 ارسال
اگه شبیه روباه بود که قشنگ بود! خیلی بیریختن آخه!
اگر اینجا قدیمی هستی و دوست داری یک گفتگو عجیب
درباره گذشته و حال داشته باشی، راههای ارتباطی رو گذاشتم پروفایل!
موضوعها: 721
سپاس ها 6969
سپاس شده 18147 بار در 5561 ارسال
لطفا موضوع رو منحرف نکنید :|
موضوعها: 0
سپاس ها 2
سپاس شده 26 بار در 17 ارسال
اصن از روباه خوشم نمیاد به دلم نمیشینه
موضوعها: 17
سپاس ها 23
سپاس شده 155 بار در 36 ارسال
اواتارت خوشگل تر از عکس ها است خودت نیستی؟
سپاس نمی بینم کو سپاس خیلی کمه فقط با یک کلیک ساده سپاس دهید