27-07-2013، 14:24
موادلازم:
برنج= 3 پيمانه معادل480 گرم
آب=5 پيمانه معادل800 ميلي ليتر
نمک=به مقدار لازم
لوبيا چشم بلبلي= 1 پيمانه معادل 150 گرم
روغن=2/1 پيمانه معادل 75 گرم
شبت خردشده = 2 پيمانه معادل 200 گرم
طرزتهیه:
برنج را با پنج پيمانه آب و نمک به مدت دو ساعت خيس کنيد.
لوبيا چشم بلبلي را با مقداري آب و نمک روي حرارت قرار دهيد تا پخته شود. سپس در آبکش بريزيد.
برنج خيس کرده را با روغن روي حرارت قرار دهيد. بعد از جوش آمدن، لوبيا را اضافه کنيد.
هنگامي که آب برنج در حال تمام شدن بود شبت را اضافه کنيد و مخلوط نماييد تا آب برنج تمام شود. سپس حرارت را ملايم کنيد و روي برنج دم کني قرار دهيد و برنج را دم کنيد.
پيشنهاد: مي توانيد زماني که آب برنج تمام شد کمي آب به زردچوبه تفت داده در روغن اضافه کرده، در گوشه اي از برنج ريخته و با برنج دم کنيد و پس از دم کشيدن برنج زردرنگ را با مقداري برنج سفيد در ظرفي مخلوط کنيد و هنگام کشيدن روي دمي را با آن تزئين کنيد.
جايگزين: به جاي زردچوبه مي توان مخلوطي از گل رنگ و زردچوبه استفاده کنيد.