08-02-2021، 1:24
مصرف شکلات و قهوه در بروز سردرد موثر است
يک متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: مصرف شکلات، قهوه و مواد شيرين کننده مورد استفاده در غذاهاي رژيمي در بروز سردرد و شدت يافتن آن موثر است.
دکتر رضا آمري نيا روز يکشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: مصرف برخي مواد غذايي مانند شير گاو، پنير سفت و کهنه، کنسروهاي گوشت و ماهي، آجيل، انجير، خرما، کشمش و پياز نيز، در بروز سردرد و يا شدت يافتن آن در کوتاه مدت و دراز مدت موثر است.
وي، با بيان اينکه علت اصلي سردرد گشادي يا تنگي عروق مغزي است، اظهار داشت: مصرف مشروبات الکلي، دخانيات، قرص هاي ضد بارداري و چربي هاي اشباع شده از ديگر علل بروز سردرد هستند.
وي، درد عضلات گردن و پشت بدن را از علائم مهم بروز سردردهاي عصبي در فرد دانست و افزود: تقريبا 10 درصد سردردها را سردردهاي ميگرني تشکيل مي دهد که معمولا عوامل ژنتيکي نقش موثري در بروز آن دارند.
آمري نيا گفت: اگر سردرد مرتب پس از بيدار شدن از خواب بروز کند، نشان دهنده فشار خون بالا با بيماري هاي التهابي مغز در فرد است.
اين متخصص با اشاره به نقش تغذيه در کاهش بروز سردرد افزود: تغذيه مناسب و استفاده از سبزيجات و ميوه جات تازه نقش بسيار موثري در کاهش بروز سردرد در فرد دارد.
وي اظهار داشت: مصرف حبوبات همچون نخود و لوبيا، ماهي، زيتون، سير، زنجبيل، چغندر، خيار، هويج، کرفس، اسفناج و جعفري در کاهش بروز سردرد موثر هستند.
آمري نيا، با اشاره به اينکه ويتامين ها و مواد معدني مفيد در کاهش سردرد موثر هستند ،يادآور شد: مصرف ويتامين B12 و منيزيم به همراه ويتامين B6 از آنجا که سبب تجمع داخل سلولي منيزيم و تاثيرگذاري بيشتر آن مي شود در کاهش بروز سردردهاي ميگرني بخصوص در زنان تاثيرگذار است.
وي خاطر نشان کرد: مصرف کلسيم به همراه ويتامين D و روغن گل پامچال با دارا بودن خاصيت ضد التهابي نيز، در کاهش بروز سردرد نقش موثري دارد.