27-04-2020، 21:28
پرونده لیگ هلند قبل از اتمام مسابقات و بدون تعیین نکردن قهرمان و تیم های سقوط کننده، بسته شد. این تصمیم بحث برانگیز که اعتراض تعداد زیادی از تیم ها را به دنبال داشته، این سوال را مطرح کرده که آیا سایر کشورها هم میتوانند از هلند پیروی کنند یا باید آن را به عنوان یک خط قرمز در نظر بگیرند؟
به گزارش ایسنا، کرونا مجال هر گونه اقدامی را از کشورهای مختلف گرفته است و در این وضعیت، تصمیم گیری برای برگزاری مسابقات ورزشی برای دولتها در اولویتهای نخست قرار ندارد. به همین علت تیمهای مختلف و ورزشکاران با تمرینات خانگی و انفرادی سعی در آماده نگه داشتن خود برای رسیدن به روزی دارند که مسابقات برگزار شود ولی تا آن روز زمان کمی نمانده است.
بعد از اتفاقات و تصمیماتی که درباره لیگ بلژیک رخ داد، یوفا تصمیمات مقامات فوتبال این کشور را ملغی کرد تا در ماههای آینده تصمیم گیری شود ولی هلندی ها در شرایطی به این تصمیم رسیدهاند که فیفا در اطلاعیه اخیر خود این اجازه را به کشورهایی داده است که با مخالفت دولت برای برگزاری مسابقات رو به رو هستند.
*تصمیم هلندی ها درست بود؟
اگر چه هلندیها این تصمیم خود را با نظر دولت گرفتند و خیال خودشان و برخی از تیمها و بازیکنان را از تمرین کردن و آماده ماندن برای شروع مجدد مسابقات راحت کردند، ولی همچنان اعتراضهایی شنیده می شود.
در جدول هلند، آژاکس در امتیازات با آلکمار برابر است اما به علت تفاضل گل بهتر در رده نخست قرار دارد به همین علت سهمیه مستقیم و آلکمار سهمیه پلی آف لیگ قهرمانان اروپا را کسب کردهاند. فاینورد به علت حضور در رتبه سوم به مرحله گروهی لیگ اروپا میرود اما آیندهوون با یک امتیاز کمتر و همینطور ویلم، تیم پنجم جدول راهی مرحله پلی آف لیگ اروپا میشوند.
تصمیم اعطای سهمیه دوم پلی آف لیگ قهرمانان اروپا به ویلم بحث برانگیز است زیرا اوترخت فقط به علت یک بازی عقب افتاده و با سه امتیاز کمتر در رده ششم جدول قرار دارد. از طرفی اوترخت با توجه به حضور در فینال جام حذفی، میتوانست از طریق قهرمانی در این مسابقات به لیگ اروپا صعود کند اما فینال رقابتها مقابل فاینورد برگزاری نخواهد شد و برنده این رقابتها مشخص نخواهد بود.
علاوه بر این، تیم های دن هاخ، والویک و سیتارد که در قعر جدول حضور دارند، به لیگ پایین تر سقوط نمیکنند ولی تصمیم هم برای افزایش تعداد تیمهای حاضر در فصل آینده نگرفته است و در این صورت تیمهای دسته پایینتر قادر به صعود نیستند.
با این تصمیم، کامبوور و دی گرافشاپ با وجود حضور در صدر جدول، از لیگ دسته دوم به اردیویسه صعود نمیکنند و همین مسائل ابهام برانگیز موجب اختلاف در میان تیمها و بروز اعتراضات به نهادهای بین المللی مانند یوفا و فیفا شده است.
*تکرار سناریو برای سایر کشورها؟
اگر چه اختلافاتی در میان تیم ها مبنی بر تقسیم سهمیه ها و صعود نکردن تیمها به دسته بر وجود دارد و شاید برخی از تیمها اعتقاد داشته باشند با برگزاری مسابقات میتوانستند وضعیت بهتری را به دست آورند اما نخست وزیر هلند این امکان را رد کرده و اجازه برگزاری مسابقات را نداده است تا وضعیت شیوع کرونا بدتر از این نشود.
وقتی پای جان انسان ها در میان باشد و امکان برگزاری مسابقات فراهم نشود، سایر کشورها هم شاید ناگزیر راهی هلند را بروند.
تبعات ناشی از تصمیم هلندیها هم بعد درگیر این اتفاق است که میتواند مانع از تکرار سناریو لیگ هلند در کشورهای مختلف جهان به خصوص در ایران شود. در واقع به علت همین اختلافات است که تاکنون کشورهای زیادی تن به لغو کامل مسابقات ندادند تا همه چیز با عادی شدن شرایط در زمین مسابقه رقم بخورد.