22-09-2019، 11:29
(آخرین ویرایش در این ارسال: 22-09-2019، 13:54، توسط ♱ ᴠɪᴄᴛᴏʀ ♱.)
آشنایی با رشتهی ماشینابزار
رشتهی ماشینابزار را میتوان رشتهای بیانتها دانست که اثر آن در تمام صنایع پیداست. به صورت کلی میتوان اشاره کرد که در این رشته روند ساخت و تولید قطعات کوچک تا بسیار بزرگ توضیح داده میشود. انتظار میرود کسی که این دانش را دارد، بتواند با مهارتها و آموختههای خود، قطعهای را با توجه به ویژگیهای خاص مانند شکل، جنس و... تولید کند. زمینهی کاربردی رشتهی ماشینابزار، شکل دادن فلزات، طراحی قالبها و ساخت قطعات گوناگون است.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
دانشجویان این رشته باید روحیهی کار گروهی را داشته باشند. همچنین باید دقت و صبر زیادی داشته باشند. باید توانایی و علاقهی لازم برای راهاندازی خطوط تولید را داشته باشند و در ضمن با توجه به اینکه در این رشته محاسبات نیز وجود دارد، باید از درک ریاضی و فیزیک خوبی برخوردار باشند.
دانشآموزان رشتهی ماشین ابزار، در طول تحصیل، با چه مواردی آشنا میشوند؟
ازجمله مواردی که دانشجویان این رشته در طول دوران تحصیل با آنها آشنا میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تراشکاری، نقشهکشی به کمک رایانه، کار با دستگاههای سنگزنی و فرزکاری، برنامهریزی ماشینآلات، برش قطعات به کمک برادهبرداری، محاسبات فنی و رسم فنی، تئوری کارگاه و...
فرصتهای شغلی رشتهی ماشینابزار
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. از این جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: خودروسازی، صنایع هوایی، صنایع کشاورزی، ماشینسازی، ابزارسازی، صنایع تسلیحاتی، کارخانههای ساخت و تولید ماشینآلات، فرزکاری، تراشکاری، سنگزنی، اپراتوری دستگاههای CNC و...
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی ماشینابزار در هنرستان
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی ماشینابزار
درس تولید به روش تغییر فرم دستی و ماشینی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از ارهکاری، سوهانکاری، سوراخکاری، پیچبری، تراشکاری و...
درس تولید به روش مونتاژکاری: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از ورقکاری، قلمکاری، برقوکاری، سوراخکاری مخروطی و خزینهکاری، مونتاژکاری و...
درس تولید به روش فرزکاری و سنگزنی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از فرزکاری سطوح تخت، فرزکاری سطوح شیبدار، فرزکاری شیارها، چرخدندهتراشی، سنگزنی و...
درس تولید قطعات به روش تراشکاری: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از نگهداری ماشینهای ابزار، متهی مرغکزنی و سوراخکاری، تراشکاری قطعات بلند و آجزنی، داخلتراشی و شیارتراشی، پیچتراش و...
آشنایی با رشتهی نمایش
کارکرد نمایش انتقال مفاهیم انسانی است. رشتهی نمایش از زیرشاخههای رشتهی هنر است. این رشته در سالهای اخیر به عنوان یک رشتهی مستقل هنری در مراکز مختلف آموزش داده میشود.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
هنر نمایش یک هنر گروهی است؛ ازاینرو فردی که وارد این رشته میشود باید انعطافپذیر و با توانایی انجام کار گروهی باشد. این فرد باید خلاق، نوآور و دارای اندیشهای پویا و حسی قوی باشد. همچنین داشتن صدای رسا و قلم خوب، از دیگر ویژگیهای مورد نیاز این رشته است.
گرایشهای رشتهی نمایش
از گرایشهای رشتهی نمایش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ادبیات نمایشی، بازیگری، نمایش عروسکی، صحنهگردانی و...
ازجمله مواردی که دانشآموزان این رشته در طور تحصیل میآموزند میتوان به موارد زیر اشاره کرد: خواندن و تحلیل نمایشنامه، اصول و مبانی بازیگری و کارگردانی، اصول و مبانی طراحی صحنه، ادبیات کهن، تاریخ هنر ایران و جهان، اصول و مبانی نمایشنامهنویسی و...
فرصتهای شغلی رشتهی نمایش
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلف مرتبط با سینما فعالیت داشته باشند. از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فعالیت در مراکز دولتی، صدا و سیما، گروههای آزاد هنری، تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای نمایش عروسکی، دستیاری طراحی صحنه، اجرای کار ماسک و گریم، نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، دکورسازی و...
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای اختصاصی رشتهی نمایش در هنرستان
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی نمایش
درس اصول و مبانی نمایش عروسکی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از تعریف نمایش عروسکی، تاریخچهی نمایش عروسکی، انواع عروسکهای نمایشی، آشنایی با متن نمایش عروسکی، کارگردانی نمایش عروسکی، عروسکگردانی، طراحی صحنه، نور و موسیقی، نمایش سایهای و...
درس آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از دورهی زبانها و ادبیات ایران باستان، نثر فارسی بعد از اسلام، نثر فارسی از اواسط قرن ششم تا قرن هشتم، درآمدی بر نثر فارسی از قرن هشتم تا سیزدهم، نثر فارسی از قرن سیزدهم به بعد، آثار ادبی منظوم، نمونهی ادبیات کهن جهان و...
درس اصول و مبانی ماسک و گریم: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از مبانی چهرهپردازی، صورتک در نمایش، طراحی و قالبگیری، ساخت صورتک، آناتومی صورت و شناخت چهره، چهرهپردازی، طراحی، متعادل و نامتعادلسازی و...
درس اصول و مبانی طراحی صحنه: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از طراحی صحنه و مراحل آن، تاریخچهی مختصر طراحی صحنه، انواع صحنههای نمایش، ارکان طراحی صحنه، نقاط مختلف صحنه، روند شکلگیری طراحی صحنه، نقشههای طراحی صحنه، اصول ترکیببندی طراحی صحنه، چگونگی ساخت ماکت و قطعات دکور و...
آشنایی با رشته «برق ساختمان» در شاخه کاردانش
رشته «برق ساختمان» در گروه برق و رایانه از زمینه صنعت شاخه کاردانش قرار دارد.
در این گروه رشتههایی مانند «برق صنعتی»، «تابلوسازی برق صنعتی»، «برنامهنویسی بازیهای رایانهای»، «الکتروتکنیک»، «الکترونیک»، «ماشینهای الکتریکی»، «تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه»، «سیستمهای صوتی و تصویری»، «طراحی و توسعه صفحات وب» و . . . قرار دارد.
رشته برق نیز مانند بسیاری از رشتههای زمینه صنعت بر مفاهیم فیزیکی و اصول ریاضیات استوار است و هر چه هنرجویان بهتر این مفاهیم را درک کنند، میتوانند موفقیت بیشتری کسب نمایند.
هنرجوی برق باید ذهنی خلاق و تحلیلگر داشته باشد؛ همچنین به کار با وسایل برقی علاقه داشته باشد، چون گاهی اوقات هنرجویانی وارد این رشته میشوند که در ریاضی و علوم قوی بوده ولی در کارهای عملی ضعیف هستند.
رشته برق ساختمان هم یکی از گرایشهای رشته برق است. در این رشته هنرجویان به صورت تخصصی در زمینه سیستم روشنایی و برق ساختمان به صورت کامل و همچنین موارد تکمیلی برق ساختمان اعم از آیفون تصویری، سیستم اعلام حریق، دزدگیر، دوربینهای مداربسته اماکن، درب اتوماتیک، برق اضطراری و راهاندازی الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز آشنا میشوند.
سطح آموزشی مهارتها
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی و پایه مشترک، مهارتهای زیر را میآموزند:
* برقکار ساختمان
* نصب سیستم زمین حفاظتی (ارتینگ)
* مونتاژکار و نصاب تابلوهای برق
آینده تحصیلی و شغلی
هنرجویان این رشته پس از اتمام تحصیلات خود میتوانند در نیروگاهها استخدام شوند و یا در امر سیمکشی ساختمانها یا به عنوان نصاب سیستمهای حفاظتی و کنترلی فعالیت کنند.
همچنین در صورت تمایل به ادامه تحصیل، هنرجویان فارغالتحصیل این رشته میتوانند در یکی از گرایشهای رشته مهندسی برق در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به ادامه تحصیل بپردازند.
از جمله مشاغل مرتبط با این رشته میتوان موارد زیر را نام برد:
- سیمکشی ساختمانهای مسکونی و توانایی تعمیر و عیبیابی
- سیمکشی مراکز دولتی مانند بیمارستانها و بانکها
- تعمیر و نصب انواع دزدگیر در منازل و مراکز تجاری و دولتی
- تعمیر و نصب دوربینهای مدار بسته در ساختمانها
- تعمیر و نصب سیستمهای اعلام حریق در ساختمانها
ساعت آموزش
رشته «برق ساختمان» دارای 105 ساعت آموزش به شرح زیر است:
42 ساعت دروس عمومی (دینی، عربی، فارسی، زبان خارجه، جغرافی، تاریخ، علوم اجتماعی، تربیت بدنی، انسان و محیط زیست، تفکر و سواد رسانهای، سلامت و بهداشت، آمادگی دفاعی، مدیریت خانواده و سبک زندگی)
50 ساعت شایستگیهای فنی (درسهای مهارتی)
2 ساعت شایستگیهای پایه فنی (ریاضی)
2 ساعت مهارت اختیاری
9 ساعت شایستگیهای غیرفنی (الزامات محیط کار، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، کاربرد فناوریهای نوین، اخلاق حرفهای). این درسها به صورت پودمانی ارائه میشوند.
آشنایی با رشته «برق صنعتی» در شاخه کاردانش
رشته «برق صنعتی» در زمینه صنعت و در گروه برق شاخه کاردانش قرار دارد. در این گروه رشتههایی مانند «برق ساختمان»، «تابلوسازی برق صنعتی»، «برنامهنویسی بازیهای رایانهای»، «الکتروتکنیک»، «الکترونیک»، «ماشینهای الکتریکی»، «تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه»، «سیستمهای صوتی و تصویری»، «طراحی و توسعه صفحات وب» و . . . قرار دارد.
یکی از بهترین تعریفهایی که از رشته برق شده است، این است که محور اصلی فعالیتهای رشته برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است.
هدف اصلی این رشته، تولید برق در نیروگاهها، انتقال برق از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبکههای شهری و در نهایت توزیع آن برای مصارف خانگی، کارخانجات و واحدهای صنعتی، تولیدی و اقتصادی است.
رشته برق صنعتی یکی از گرایشهای رشته برق است. در این رشته هنرجویان به صورت تخصصی در زمینه راهاندازی انواع الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز و به صورت دستی و اتوماتیک، شناخت و بررسی انواع کابلها و کابلکشی صنعتی و راهاندازی خطوط تولید به صورت اتوماسیون صنعتی با استفاده از PLCهای صنعتی آشنا میشوند.
سطح آموزشی مهارتها
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی و پایه مشترک، مهارتهای زیر را میآموزند:
* برقکار صنعتی درجه 2
* کارور PLC درجه 2
* نصب سیستم زمین حفاظتی (اجرای ارتینگ)
آینده تحصیلی و شغلی
ـ اشتغال در نیروگاهها و شرکتهای تولید و انتقال و توزیع نیروی برق
ـ فعالیت در زمینه سیمکشی ساختمانها
ـ سیم پیچی ترانسفورماتورهای فشار ضعیف
ـ سرویس و تعمیر وسایل خانگی الکتریکی
ـ فعالیت در تمامی کارگاهها و کارخانجات صنعتی
ـ ادمه تحصیل در رشتههای مرتبط با مهندسی برق گرایش قدرت در سطح آموزش عالی. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در صورت موفقیت در آزمون ورودی در دورههای کاردانی پیوسته فنی و حرفهای (آموزشکدههای دولتی و دانشگاه آزاد) و دورههای کاردانی پیوسته (دانشگاه علمی ـ کاربردی) به ادامه تحصیل مشغول شوند. البته با سه ساله شدن دوره تحصیلی هنرستانها، امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی نیز در رشتههای مرتبط وجود خواهد داشت.
ساعت آموزش
رشته «برق صنعتی» دارای ۱۰۵ ساعت آموزش به شرح زیر است:
42 ساعت دروس عمومی (دینی، عربی، فارسی، زبان خارجه، جغرافی، تاریخ، علوم اجتماعی، تربیت بدنی، انسان و محیط زیست، تفکر و سواد رسانهای، سلامت و بهداشت، آمادگی دفاعی، مدیریت خانواده و سبک زندگی)
45 ساعت شایستگیهای فنی (درسهای مهارتی)
4 ساعت شایستگیهای پایه فنی (ریاضی، فیزیک)
5 ساعت مهارت اختیاری
9 ساعت شایستگیهای غیرفنی (الزامات محیط کار، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، کاربرد فناوریهای نوین، اخلاق حرفهای). این درسها به صورت پودمانی ارائه میشوند.
رشتهی ماشینابزار را میتوان رشتهای بیانتها دانست که اثر آن در تمام صنایع پیداست. به صورت کلی میتوان اشاره کرد که در این رشته روند ساخت و تولید قطعات کوچک تا بسیار بزرگ توضیح داده میشود. انتظار میرود کسی که این دانش را دارد، بتواند با مهارتها و آموختههای خود، قطعهای را با توجه به ویژگیهای خاص مانند شکل، جنس و... تولید کند. زمینهی کاربردی رشتهی ماشینابزار، شکل دادن فلزات، طراحی قالبها و ساخت قطعات گوناگون است.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
دانشجویان این رشته باید روحیهی کار گروهی را داشته باشند. همچنین باید دقت و صبر زیادی داشته باشند. باید توانایی و علاقهی لازم برای راهاندازی خطوط تولید را داشته باشند و در ضمن با توجه به اینکه در این رشته محاسبات نیز وجود دارد، باید از درک ریاضی و فیزیک خوبی برخوردار باشند.
دانشآموزان رشتهی ماشین ابزار، در طول تحصیل، با چه مواردی آشنا میشوند؟
ازجمله مواردی که دانشجویان این رشته در طول دوران تحصیل با آنها آشنا میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تراشکاری، نقشهکشی به کمک رایانه، کار با دستگاههای سنگزنی و فرزکاری، برنامهریزی ماشینآلات، برش قطعات به کمک برادهبرداری، محاسبات فنی و رسم فنی، تئوری کارگاه و...
فرصتهای شغلی رشتهی ماشینابزار
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. از این جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: خودروسازی، صنایع هوایی، صنایع کشاورزی، ماشینسازی، ابزارسازی، صنایع تسلیحاتی، کارخانههای ساخت و تولید ماشینآلات، فرزکاری، تراشکاری، سنگزنی، اپراتوری دستگاههای CNC و...
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی ماشینابزار در هنرستان
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی ماشینابزار
درس تولید به روش تغییر فرم دستی و ماشینی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از ارهکاری، سوهانکاری، سوراخکاری، پیچبری، تراشکاری و...
درس تولید به روش مونتاژکاری: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از ورقکاری، قلمکاری، برقوکاری، سوراخکاری مخروطی و خزینهکاری، مونتاژکاری و...
درس تولید به روش فرزکاری و سنگزنی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از فرزکاری سطوح تخت، فرزکاری سطوح شیبدار، فرزکاری شیارها، چرخدندهتراشی، سنگزنی و...
درس تولید قطعات به روش تراشکاری: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از نگهداری ماشینهای ابزار، متهی مرغکزنی و سوراخکاری، تراشکاری قطعات بلند و آجزنی، داخلتراشی و شیارتراشی، پیچتراش و...
آشنایی با رشتهی نمایش
کارکرد نمایش انتقال مفاهیم انسانی است. رشتهی نمایش از زیرشاخههای رشتهی هنر است. این رشته در سالهای اخیر به عنوان یک رشتهی مستقل هنری در مراکز مختلف آموزش داده میشود.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
هنر نمایش یک هنر گروهی است؛ ازاینرو فردی که وارد این رشته میشود باید انعطافپذیر و با توانایی انجام کار گروهی باشد. این فرد باید خلاق، نوآور و دارای اندیشهای پویا و حسی قوی باشد. همچنین داشتن صدای رسا و قلم خوب، از دیگر ویژگیهای مورد نیاز این رشته است.
گرایشهای رشتهی نمایش
از گرایشهای رشتهی نمایش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ادبیات نمایشی، بازیگری، نمایش عروسکی، صحنهگردانی و...
ازجمله مواردی که دانشآموزان این رشته در طور تحصیل میآموزند میتوان به موارد زیر اشاره کرد: خواندن و تحلیل نمایشنامه، اصول و مبانی بازیگری و کارگردانی، اصول و مبانی طراحی صحنه، ادبیات کهن، تاریخ هنر ایران و جهان، اصول و مبانی نمایشنامهنویسی و...
فرصتهای شغلی رشتهی نمایش
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلف مرتبط با سینما فعالیت داشته باشند. از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فعالیت در مراکز دولتی، صدا و سیما، گروههای آزاد هنری، تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای نمایش عروسکی، دستیاری طراحی صحنه، اجرای کار ماسک و گریم، نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، دکورسازی و...
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای اختصاصی رشتهی نمایش در هنرستان
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی نمایش
درس اصول و مبانی نمایش عروسکی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از تعریف نمایش عروسکی، تاریخچهی نمایش عروسکی، انواع عروسکهای نمایشی، آشنایی با متن نمایش عروسکی، کارگردانی نمایش عروسکی، عروسکگردانی، طراحی صحنه، نور و موسیقی، نمایش سایهای و...
درس آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از دورهی زبانها و ادبیات ایران باستان، نثر فارسی بعد از اسلام، نثر فارسی از اواسط قرن ششم تا قرن هشتم، درآمدی بر نثر فارسی از قرن هشتم تا سیزدهم، نثر فارسی از قرن سیزدهم به بعد، آثار ادبی منظوم، نمونهی ادبیات کهن جهان و...
درس اصول و مبانی ماسک و گریم: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از مبانی چهرهپردازی، صورتک در نمایش، طراحی و قالبگیری، ساخت صورتک، آناتومی صورت و شناخت چهره، چهرهپردازی، طراحی، متعادل و نامتعادلسازی و...
درس اصول و مبانی طراحی صحنه: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از طراحی صحنه و مراحل آن، تاریخچهی مختصر طراحی صحنه، انواع صحنههای نمایش، ارکان طراحی صحنه، نقاط مختلف صحنه، روند شکلگیری طراحی صحنه، نقشههای طراحی صحنه، اصول ترکیببندی طراحی صحنه، چگونگی ساخت ماکت و قطعات دکور و...
آشنایی با رشته «برق ساختمان» در شاخه کاردانش
رشته «برق ساختمان» در گروه برق و رایانه از زمینه صنعت شاخه کاردانش قرار دارد.
در این گروه رشتههایی مانند «برق صنعتی»، «تابلوسازی برق صنعتی»، «برنامهنویسی بازیهای رایانهای»، «الکتروتکنیک»، «الکترونیک»، «ماشینهای الکتریکی»، «تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه»، «سیستمهای صوتی و تصویری»، «طراحی و توسعه صفحات وب» و . . . قرار دارد.
رشته برق نیز مانند بسیاری از رشتههای زمینه صنعت بر مفاهیم فیزیکی و اصول ریاضیات استوار است و هر چه هنرجویان بهتر این مفاهیم را درک کنند، میتوانند موفقیت بیشتری کسب نمایند.
هنرجوی برق باید ذهنی خلاق و تحلیلگر داشته باشد؛ همچنین به کار با وسایل برقی علاقه داشته باشد، چون گاهی اوقات هنرجویانی وارد این رشته میشوند که در ریاضی و علوم قوی بوده ولی در کارهای عملی ضعیف هستند.
رشته برق ساختمان هم یکی از گرایشهای رشته برق است. در این رشته هنرجویان به صورت تخصصی در زمینه سیستم روشنایی و برق ساختمان به صورت کامل و همچنین موارد تکمیلی برق ساختمان اعم از آیفون تصویری، سیستم اعلام حریق، دزدگیر، دوربینهای مداربسته اماکن، درب اتوماتیک، برق اضطراری و راهاندازی الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز آشنا میشوند.
سطح آموزشی مهارتها
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی و پایه مشترک، مهارتهای زیر را میآموزند:
* برقکار ساختمان
* نصب سیستم زمین حفاظتی (ارتینگ)
* مونتاژکار و نصاب تابلوهای برق
آینده تحصیلی و شغلی
هنرجویان این رشته پس از اتمام تحصیلات خود میتوانند در نیروگاهها استخدام شوند و یا در امر سیمکشی ساختمانها یا به عنوان نصاب سیستمهای حفاظتی و کنترلی فعالیت کنند.
همچنین در صورت تمایل به ادامه تحصیل، هنرجویان فارغالتحصیل این رشته میتوانند در یکی از گرایشهای رشته مهندسی برق در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به ادامه تحصیل بپردازند.
از جمله مشاغل مرتبط با این رشته میتوان موارد زیر را نام برد:
- سیمکشی ساختمانهای مسکونی و توانایی تعمیر و عیبیابی
- سیمکشی مراکز دولتی مانند بیمارستانها و بانکها
- تعمیر و نصب انواع دزدگیر در منازل و مراکز تجاری و دولتی
- تعمیر و نصب دوربینهای مدار بسته در ساختمانها
- تعمیر و نصب سیستمهای اعلام حریق در ساختمانها
ساعت آموزش
رشته «برق ساختمان» دارای 105 ساعت آموزش به شرح زیر است:
42 ساعت دروس عمومی (دینی، عربی، فارسی، زبان خارجه، جغرافی، تاریخ، علوم اجتماعی، تربیت بدنی، انسان و محیط زیست، تفکر و سواد رسانهای، سلامت و بهداشت، آمادگی دفاعی، مدیریت خانواده و سبک زندگی)
50 ساعت شایستگیهای فنی (درسهای مهارتی)
2 ساعت شایستگیهای پایه فنی (ریاضی)
2 ساعت مهارت اختیاری
9 ساعت شایستگیهای غیرفنی (الزامات محیط کار، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، کاربرد فناوریهای نوین، اخلاق حرفهای). این درسها به صورت پودمانی ارائه میشوند.
آشنایی با رشته «برق صنعتی» در شاخه کاردانش
رشته «برق صنعتی» در زمینه صنعت و در گروه برق شاخه کاردانش قرار دارد. در این گروه رشتههایی مانند «برق ساختمان»، «تابلوسازی برق صنعتی»، «برنامهنویسی بازیهای رایانهای»، «الکتروتکنیک»، «الکترونیک»، «ماشینهای الکتریکی»، «تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه»، «سیستمهای صوتی و تصویری»، «طراحی و توسعه صفحات وب» و . . . قرار دارد.
یکی از بهترین تعریفهایی که از رشته برق شده است، این است که محور اصلی فعالیتهای رشته برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است.
هدف اصلی این رشته، تولید برق در نیروگاهها، انتقال برق از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبکههای شهری و در نهایت توزیع آن برای مصارف خانگی، کارخانجات و واحدهای صنعتی، تولیدی و اقتصادی است.
رشته برق صنعتی یکی از گرایشهای رشته برق است. در این رشته هنرجویان به صورت تخصصی در زمینه راهاندازی انواع الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز و به صورت دستی و اتوماتیک، شناخت و بررسی انواع کابلها و کابلکشی صنعتی و راهاندازی خطوط تولید به صورت اتوماسیون صنعتی با استفاده از PLCهای صنعتی آشنا میشوند.
سطح آموزشی مهارتها
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی و پایه مشترک، مهارتهای زیر را میآموزند:
* برقکار صنعتی درجه 2
* کارور PLC درجه 2
* نصب سیستم زمین حفاظتی (اجرای ارتینگ)
آینده تحصیلی و شغلی
ـ اشتغال در نیروگاهها و شرکتهای تولید و انتقال و توزیع نیروی برق
ـ فعالیت در زمینه سیمکشی ساختمانها
ـ سیم پیچی ترانسفورماتورهای فشار ضعیف
ـ سرویس و تعمیر وسایل خانگی الکتریکی
ـ فعالیت در تمامی کارگاهها و کارخانجات صنعتی
ـ ادمه تحصیل در رشتههای مرتبط با مهندسی برق گرایش قدرت در سطح آموزش عالی. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در صورت موفقیت در آزمون ورودی در دورههای کاردانی پیوسته فنی و حرفهای (آموزشکدههای دولتی و دانشگاه آزاد) و دورههای کاردانی پیوسته (دانشگاه علمی ـ کاربردی) به ادامه تحصیل مشغول شوند. البته با سه ساله شدن دوره تحصیلی هنرستانها، امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی نیز در رشتههای مرتبط وجود خواهد داشت.
ساعت آموزش
رشته «برق صنعتی» دارای ۱۰۵ ساعت آموزش به شرح زیر است:
42 ساعت دروس عمومی (دینی، عربی، فارسی، زبان خارجه، جغرافی، تاریخ، علوم اجتماعی، تربیت بدنی، انسان و محیط زیست، تفکر و سواد رسانهای، سلامت و بهداشت، آمادگی دفاعی، مدیریت خانواده و سبک زندگی)
45 ساعت شایستگیهای فنی (درسهای مهارتی)
4 ساعت شایستگیهای پایه فنی (ریاضی، فیزیک)
5 ساعت مهارت اختیاری
9 ساعت شایستگیهای غیرفنی (الزامات محیط کار، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، کاربرد فناوریهای نوین، اخلاق حرفهای). این درسها به صورت پودمانی ارائه میشوند.