21-02-2019، 15:29
صحبت کردن درباره مشکلات سلامتی خیلی شخصی به پزشک، برای بیشتر افراد کار بسیار دشواری است. البته همین خجالت ها و پنهان کاری ها است که در بیشتر موارد باعث تشدید بیماری و گاهی عوارض جدی برای بیمار می شود. از جمله این بیماری ها می توان به مشکلات جنسی، راش های پوستی در برخی نقاط بدن و برخی اختلالات عاطفی و روانی اشاره کرد.
در اینجا می خواهیم به چند مورد از شایع ترین این مشکلات بپردازیم و به مبتلایان به این بیماری ها بگوییم که شما تنها نیستید و مشکل شما به شخص شما محدود نمی شود و امری شایع است.
1- بیماری های منتقله از راه جنسی
خیلی وقت ها زوج ها به دلیل احساس خجالت، تا زمان جدی نشدن بیماری و بارز نشدن علائم به پزشک مراجعه نمی کنند و این کاری صددرصد اشتباه و مخاطره آمیز است، چرا که درصد بالایی از این بیماری ها که عفونی نیز هستند، با گذشت زمان شدیدتر شده و درمان آن ها سخت تر می شود.
برخی از بیماری های منتقله جنسی علائم و نشانه های سریعی دارند، مانند احساس درد و سوزش. اما برخی دیگر ماه ها خاموش و بدون علامت می مانند. پس توصیه می شود در صورت وجود درصدی شک و تردید در خصوص ابتلا به این نوع بیماری ها، سریعا به پزشک مراجعه کرده و موضوع را مطرح کنید تا با انجام تست های تشخیصی، سریع تر و موثرتر به بیماری شما رسیدگی کند.
2- عرق کردن شدید
عرق کردن در زیر نور خورشید، در گرما و یا در مکان های پر ازدحام امری طبیعی است، اما در صورتی که شما در شرایط عادی هم تعریق شدید دارید، یا اینکه این تعریق شما با بوی عجیب و یا تغییر رنگ غیرعادی لباس و یا هر علامت جانبی دیگری همراه است، لازم است هرچه سریع تر وضعیت خود را به پزشک گزارش دهید. در بسیاری از موارد این تغییر شدید می تواند ناشی از بیماری به نام hyperhidrosis و یا همان “تعریق بیش از حد” باشد. در خیلی از موارد نیز این تعریق شدید را می توان علامتی از یک بیماری جدی تر در نظر گرفت که باید هرچه زودتر تشخیص داده شود.
پس اگر متوجه شدید که شما هم از آن دسته افرادی هستید که باید تند و تند لباستان را عوض کنید، یا بیش از دو بار در هفته دوش می گیرید، کف دست هایتان مرتبا خیس می شود، در حالی که مضطرب هم نیستید، زمان آن رسیده که هرچه سریع تر شرایط را به پزشک اطلاع دهید. لازم است بدانید که این وضعیت مختص شما نیست و مشکلی فراگیر است و البته خوشبختانه درمان های زیادی هم برای آن وجود دارد.
3- ابتلا به راش ها و زخم های تناسلی
راش های پوستی خارش دار، واقعا آزاردهنده هستند. یکی از ناراحت کننده ترین و البته شایعترین انواع این راش ها، راش های خارش دار تناسلی است. در بسیاری از موارد علت این نوع راش ها، عفونت های قارچی و باکتریایی می باشد که البته درمان های متعددی هم برای آن ها وجود دارد. اما به هر حال علت تمام این راش ها هم بیماری های عفونی نخواهد بود. پس مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها به هیچ وجه توصیه نمی شود. در صورت ابتلا به این بیماری مراجعه هرچه سریع تر به پزشک، بهترین کار ممکن در خلاصی از این علائم آزاردهنده خواهد بود.
4- بوی بد دهان
یکی دیگر از شایع ترین مشکلاتی که افراد از بازگو کردن آن شرم دارند و ترجیح می دهند ناراحتی آن را به جان بخرند، بوی نامطبوع دهان است. این مشکل معمولا علتی ساده و قابل درمان خواهد داشت. مشکلات گوارشی، برنامه غذایی، خرابی دندان ها، عفونت های تنفسی و مصرف برخی داروها از شایع ترین علل ایجادکننده این مشکل اند که خوشبختانه امروزه همه آنها درمان ها و راهکارهایی دارند.
5- پرخوری و رفتارهای مخاطره آمیز بعد آن
افراد مبتلا به بیماری Bulimia یا پرخوری عصبی، رفتار های خاصی را در پیش می گیرند که با تمام پرخوری های دیگر متفاوت است.
این افراد بعد از مصرف زیاد غذا، دچار عذاب وجدان و ناراحتی شده و برای جبران این پرخوری، رفتارهای خطرناکی مانند استفاده از ملین ها، دیورتیک ها، تنقیه و همچنین تلاش برای تحریک عمدی استفراغ (مثلا با وارد کردن انگشت در گلو) را در پیش می گیرند. این افراد علاقه ای به صحبت درباره این رفتار خود ندارد. بیماری آنها معمولا زمانی تشخیص داده می شود که به دندان پزشکی مراجعه می کنند. دراین زمان است که دندانپزشک با مشاهده ساییدگی پشت دندان های پیش و نیش، به استفراغ های مکرر این فرد پی می برد. این ساییدگی ها از مواجهه مکرر اسید و محتویات معده با دندان ها ناشی می شود.
فراموش نکنید بیماری پرخوری عصبی یا بولیمیا، می تواند جدا تهدید کننده زندگی باشد. اما درمان هایی هم دارد که مراجعه هرچه سریع تر به یک روان پزشک حاذق، تضمین کننده سلامت و بهبودی شما خواهد بود.