16-09-2017، 22:07
یافتن حیات فرازمینی بر شناسایی آثار تکیه دارد
___
___
بیگ بنگ: وقتی لئوناردو داوینچی مخترع و دانشمند معروف قرن پانزدهم، درون حفره ها پوسته های سنگی فسیل شده را سال ها پیش بررسی کرد، به بینش قابل توجهی دست یافت. فسیل های عجیب و غریب و ارگانسیم های باستانی به جای مانده بودند.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
تصویری از سطح مریخ
بهه گزارش بیگ بنگ، مقاله جدیدی استدلال می کند که پانصد سال بعد، این دیدگاه در تحقیق ما بر روی حیات بیگانه می تواند سودمند باشد. ستاره شناسان گزینه های مربوط به چگونگی شناسایی وجود حیات در سیارات و قمرها در منظومه شمسی مان را بررسی کرده اند و می دانند با احتمالات گوناگونی روبرو هستند. مریخ می تواند میزبان حیات باستان یا فعلی باشد؛ این امر به چگونگی جریان آب بر روی سطح و چگونگی نمکی بودن آن بستگی دارد. همچنین قمرهای یخی زیادی (برخی دارای آبفشان هستند) در مناطق خارجی منظومه شمسی وجود دارند – در میان آنها می توان به قمرهای تیتان و انسلادوس برای زحل و اروپا و گانیمد اقمار مشتری، اشاره کرد.
اندرو بیکون، محقق ارشد گفت: «لئوناردو ماهیت بیولوژیکی حفره ها را بر اساس شکل آنها درک کرد، نه بیوشیمی شان» بیکون یک ایکنولوژیست است، نوعی دانشمند که آثار حیات را از طریق لانه ها، حفره ها و نشانه ها مطالعه می کند. وی افزود: «این مشاهده به نظر ناچیز است، اما ما را قادر می سازد تا حیات فرازمینی که با حیات ما متفاوت است را تشخیص دهیم.»
در جدیدترین مطالعه، بیکون و همکارانش سعی کردند بهترین راه برای کشف آثار فرازمینی را توضیح دهند. یک روش بررسی نشانه ها و لانه های «عجیب و غریب» است که یک راه موثر جستجوی غذا توسط ِ میکروارگانیسم ها را نشان می دهد. در واقع بجای کشیدن خطوط مستقیم در یک محیط یا عبور تکراری از یک سطح، مسیرهای پر پیچ و خم به موجودات اجازه می دهد تا بدون صرف انرژی زیاد به دنبال غذا باشند.
بیکون با اشاره به اینکه ردپاهای موجودات ارگانسیم های میکروسکوپی تا دایناسورهای بزرگ را نشان می دهند. افزود: «ولگردها به دنبال ردپاها بر روی برف بودند تا حضور حیوانات گریزانی مثل سیاه گوشان را مشخص کنند. چرا چنین کاری را برای ردپاها، حفره ها و لانه های بیگانگان انجام ندهیم؟ ردپاهای موجود زنده در محیط شاهد مشترکی برای حیات بر روی زمین است و فسیل های آنها می توانند در برابر فشارهای انسانی و دماهای تولید شده توسط برخورد قاره ها باقی مانده باشند.» جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
Earth-Science Reviews منتشر شده است.
Earth-Science Reviews منتشر شده است.