01-07-2016، 21:16
بسیاری از افراد هنگام انجام کارهای خانه مانند شستن ظروف، تمیز کردن سرویس بهداشتی و شستن شیشهها و حتی گردگیری دستکش دست نمیکنند و میگویند با دستکش راحت نیستند، اما اگر یکی دوبار از دستکش استفاده کنید طوری عادت میکنید که دیگر بدون دستکش نمیتوانید کار کنید.
لازم است بدانید ماده اصلی شویندههای ضدعفونیکننده، سفیدکننده و حتی همان مایع ظرفشویی یا قلیایی است یا اسیدی که هر دو نوع میتواند سبب تحریک و سوزش پوست دست شود.
این ترکیبات نهتنها سد دفاعی پوست را تحریک و احتمال بروز واکنشهای حساسیتی را زیاد میکند، بلکه با تضعیف منافذ پوستی باعث نفوذ باکتریها و قارچها به پوست میشوند و حتی به قدری پوست را حساس میکنند که در تماس با گرد و خاک پوست دچار اگزما میشود.
در نتیجه هنگام کار با هر نوع شویندهای حتما از دستکشهای دولایه استفاده کنید و کسانی که پوست دستشان به لایه داخلی این دستکشها حساسیت نشان میدهد بهتر است زیر دستکش پلاستیکی از دستکش نخی استفاده کنند.
استفاده از دستکش در تماس با مواد غذایی
بیشتر افراد در آشپزخانه، پس از تماس دستشان با مواد غذایی، عادت دارند دستشان را با آب و مواد شوینده بشویند که استمرار در این کار باعث میشود لایه شاخی پوست تخریب شود.
با تخریب این لایه امکان دارد پوست دست به انواعی از مواد غذایی نیز واکنشهایی همچون قرمزی، پوستهریزی و خارش نشان دهد. رایجترین مواد غذایی ایجادکننده این عوارض گوجهفرنگی، فلفل، آب مرکبات، سیر، پیاز، تربچه و آناناس است.
حساسیت به ادویههایی مانند فلفل، دارچین، جوز هندی، زنجبیل، برگ بو و وانیل به شکل التهاب پوست یا بادکردن کف دست و انگشتان نیز دیده میشود که این افراد باید از تماس مستقیم دست با این ترکیبات اجتناب و از دستکش استفاده کنند.
استفاده از دستکش در حین شستشوی مرغ، گوشت و ماهی نیز برای پیشگیری از انتقال برخی میکروبهای بیماریزا از طریق زخمهای تازه یا کهنه توصیه میشود.
راهنمای خرید دستکش ظرفشویی
ـ دستکش را کاملا اندازه دست خود انتخاب کنید. دستکش گشاد یا تنگ میتواند جلوی فعالیتهای ظریف انگشتان دست را بگیرد.
- دستکشهای تنگ خونرسانی به کف دست و انگشتان را دچار اختلال میکند و دستکشهای گشاد چون فرد سعی در نگهداشتن آن در دست دارد موجب گرفتگیهای عضلانی میشود.
ـ جنس دستکشها اغلب از نوع خشک، مرطوب یا چرب است که بنا بر نوع ماده مورد استفاده باید انتخاب شوند. پس حین انتخاب دستکش به راهنمای مندرج روی بسته بندی آن توجه کنید و این را هم بدانید دستکشهای دو یا سه لایه همچون دستکشهای نازک جراحی قابلیت انعطافپذیری زیادی نداشته و بیشتر جنبه حفاظتی دارند و اغلب برای کار با مواد شیمیایی و حلالها مناسباند.
ـ بهتر است همیشه از دستکشهای ساق بلند استفاده کنید و لبههای آن را به بیرون تا بزنید تا اگر دستتان را بالا آوردید کف یا مایعات روی ساعد یا بازوی شما نریزد.
ـ پس از استفاده از دستکش آن را بشویید و با حوله خشک کنید و برای عمر بیشتر دستکش، آن را در دمای زیر 25 درجه سانتیگراد نگهداری و از آغشته شدن دستکش ظرفشویی به مواد نفتی، روغنها و پارافین خودداری کنید.
لازم است بدانید ماده اصلی شویندههای ضدعفونیکننده، سفیدکننده و حتی همان مایع ظرفشویی یا قلیایی است یا اسیدی که هر دو نوع میتواند سبب تحریک و سوزش پوست دست شود.
این ترکیبات نهتنها سد دفاعی پوست را تحریک و احتمال بروز واکنشهای حساسیتی را زیاد میکند، بلکه با تضعیف منافذ پوستی باعث نفوذ باکتریها و قارچها به پوست میشوند و حتی به قدری پوست را حساس میکنند که در تماس با گرد و خاک پوست دچار اگزما میشود.
در نتیجه هنگام کار با هر نوع شویندهای حتما از دستکشهای دولایه استفاده کنید و کسانی که پوست دستشان به لایه داخلی این دستکشها حساسیت نشان میدهد بهتر است زیر دستکش پلاستیکی از دستکش نخی استفاده کنند.
استفاده از دستکش در تماس با مواد غذایی
بیشتر افراد در آشپزخانه، پس از تماس دستشان با مواد غذایی، عادت دارند دستشان را با آب و مواد شوینده بشویند که استمرار در این کار باعث میشود لایه شاخی پوست تخریب شود.
با تخریب این لایه امکان دارد پوست دست به انواعی از مواد غذایی نیز واکنشهایی همچون قرمزی، پوستهریزی و خارش نشان دهد. رایجترین مواد غذایی ایجادکننده این عوارض گوجهفرنگی، فلفل، آب مرکبات، سیر، پیاز، تربچه و آناناس است.
حساسیت به ادویههایی مانند فلفل، دارچین، جوز هندی، زنجبیل، برگ بو و وانیل به شکل التهاب پوست یا بادکردن کف دست و انگشتان نیز دیده میشود که این افراد باید از تماس مستقیم دست با این ترکیبات اجتناب و از دستکش استفاده کنند.
استفاده از دستکش در حین شستشوی مرغ، گوشت و ماهی نیز برای پیشگیری از انتقال برخی میکروبهای بیماریزا از طریق زخمهای تازه یا کهنه توصیه میشود.
راهنمای خرید دستکش ظرفشویی
ـ دستکش را کاملا اندازه دست خود انتخاب کنید. دستکش گشاد یا تنگ میتواند جلوی فعالیتهای ظریف انگشتان دست را بگیرد.
- دستکشهای تنگ خونرسانی به کف دست و انگشتان را دچار اختلال میکند و دستکشهای گشاد چون فرد سعی در نگهداشتن آن در دست دارد موجب گرفتگیهای عضلانی میشود.
ـ جنس دستکشها اغلب از نوع خشک، مرطوب یا چرب است که بنا بر نوع ماده مورد استفاده باید انتخاب شوند. پس حین انتخاب دستکش به راهنمای مندرج روی بسته بندی آن توجه کنید و این را هم بدانید دستکشهای دو یا سه لایه همچون دستکشهای نازک جراحی قابلیت انعطافپذیری زیادی نداشته و بیشتر جنبه حفاظتی دارند و اغلب برای کار با مواد شیمیایی و حلالها مناسباند.
ـ بهتر است همیشه از دستکشهای ساق بلند استفاده کنید و لبههای آن را به بیرون تا بزنید تا اگر دستتان را بالا آوردید کف یا مایعات روی ساعد یا بازوی شما نریزد.
ـ پس از استفاده از دستکش آن را بشویید و با حوله خشک کنید و برای عمر بیشتر دستکش، آن را در دمای زیر 25 درجه سانتیگراد نگهداری و از آغشته شدن دستکش ظرفشویی به مواد نفتی، روغنها و پارافین خودداری کنید.