02-03-2016، 20:45
محمدرضا صد لاله محقق دانشگاه آزاد نجف آباد در گفتگو با خبرنگار حوزه فناوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به كاربرد مواد فرومغناطیس گفت:این مواد به علت داشتن دو قطبی های دائمی و قابلیت آهنربا شدن، در ساخت حسگرهای مغناطیسی كاربرد دارند.این حسگرهای مغناطیسی در رهیابی و ناوبری كشتی ها، هواپیماها و تحقیقات بر روی معادن مورد استفاده قرار می گیرند.
وی افزود: با ایجاد تغییراتی در شكل و هندسه ی مواد مغناطیسی به كار رفته در این حسگرها می توان بازدهی آنها را افزایش و هزینه ی تولید را كاهش داد. از طرفی به علت كاربردهای فراوانی كه دارند، رقابت در زمینه ی تولید بهتر با بازدهی بیشتر میان كشورهای جهان بسیار است.
محقق ماهیت این پروژه را اینگونه بیان كرد: با توجه به اهمیت این نوع حسگرها، در این پروژه مواردی همچون تاثیر جنس هسته و بهبود طراحی حسگر به منظور كاهش انرژی را مورد بررسی قرار دادیم.در این طرح اثر هندسه بر خواص مغناطیسی آلیاژ نانوبلورین فاینمت ارزیابی شده و سعی شده ابعاد هسته ماده ی مغناطیسی این آلیاژ را تا مقیاس نانومتری كاهش دهیم تا افزایش بازدهی رو به رو شویم.
وی تصریح كرد: همچنین تلاش شده تا با استفاده از یك عملیات حرارتی مناسب بلورهایی در مقیاس نانو در زمینه بی شكل آلیاژ تشكیل شود كه موجب می شود خواص نرم مغناطیس آلیاژ بهبود یابد.
صدلاله در خصوص نتایج نهایی این تحقیق اذعان داشت: استفاده از آلیاژ نانو بلورین فایمنت موجب شد تا شاهد بهبود عملكرد، كاهش اتلاف انرژی كاهش وزن و كاهش ابعاد ادوات و در نتیجه كاهش هزینه تولید باشیم.
منبع : باشگاه خبرنگاران