امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

اينتـرنــت در سال 2015 به روايت سيسكو

#3
رفع اشكالات اتصال به شبكه
در این مقاله فرض شده شما مفاهیم اولیه شبکه را یاد گرفته و بعنوان کارشناس شبکه مشغول به کار شده اید . موضوع این نیست که شما از پس رفع عیب خاصی بر می آیید یا نه بلکه هدف این است که با داشتن معلومات بیشتر و گردآوری شده در یکجا ، مجهزتر به رویارویی با مشکلات بروید . پیش از آنکه به سراغ بحث اصلی برویم یک توصیه برایتان دارم . بعضی مشکلات خیلی کوچک هستند ، مثلا یک کلید روشن- خاموش بجای بالا به سمت پایین قرار گیرد ، کابل یک کارت شبکه یا پورت وصل نباشد ، یا یک پیام خطای سیستمی . حتی یک مدیر شبکه حرفه ای هم " گاهی" یادش می رود وسیله ای را خاموش کند یا کابلی را وصل کند یا بعضا یک یوزر یا پسورد را اشتباه تایپ می کند اینها چیزی نیستند که زیاد ذهنتان را مشغول کند . بعد از انجام برخی امور کافیست یک بار کارتان را مرور کنید تا بی حواسی رخ ندهد اگر هم با موارد کوچکی مثل این برخوردید خیلی غیر عادی نیست برای همه پیش می آید . پس از کاه برای اعصابتان کوه نسازید . سعی کنید یوزرها و همکاران تازه واردتان درخصوص دستگاه تحویلی و پیشگیری از خرابی آن حتما آموزش لازم را ببینند . ممکن است لازم باشد یک یا دو ساعت برای این موضوع وقت بگذارید ولی در طی زمان متوجه می شوید ارزشش را داشته که بخاطر هر موضوع کوچکی شما مجبور نباشید پای دستگاه کاربر بروید یا همکار شما بجای رفع ایراد در اثر عدم آگاهی خودش اشکال برای شما و شبکه تان ایجاد کند .


مشکلات را اولویت بندی کنید
بعنوان مدیر شبکه یا تکنسین شبکه ممکن است بارها پیش بیاید که چند مشکل همزمان به شما گزارش شود و رفع آنها از شما خواسته شود . مثلا ممکن است زمانی که تماس درخواست خدمات آی تی با شما برقرار می شود 3 کاربر دیگر هم منتظر شما باشند . به همین دلیل لازم می شود یاد بگیرید که اولویت بندی داشته باشید .
برای شروع عادت کنید حتما وقتی تماس می گیرند و می گویند مشکلی دارند و از شما می خواهند به آن رسیدگی کنید حتما ابتدا با چند سوال جدیت قضیه را بررسی کنید . مثلا وقتی کاربری می گوید سیستمش بالا نمی آید خیلی مهمتر است تا شخصی که می خواهد عکس نوه اش را جانشین عکس دسکتاپ ویندوزش کند . یا کاربری که نمی تواند رسید یا نامه ارباب رجوع را پرینت بگیرد مهمتر هست تا کسی که نمی تواند یک موسیقی را از یوتیوب [ بی ادب ] گوش کند ( البته بستگی به رتبه و پارتی کاربر مورد نظر هم دارد ... مثلا اگر شخص مورد نظر یک مدیر رده بالا باشد تاخیر شما ممکن است به از دست دادن کارتان منتهی شود )

اولویت بندی مشکلات باعث می شود از زمان در اختیارتان بطور عاقلانه و جهت بهینه شدن کاراستفاده کنید . اولویت بندی شما به ترتیب اهمیت باید شبیه همچین مواردی باشد :

اختتلال کلی در شبکه ( موردی که همه کاربران را در بر می گیرد )
اختلال در قسمتی از شبکه ( گروهی از کاربران را در بر می گیرد )
اختلال در یک بخش ( مثلا شبکه یک اتاق قطع شده )
از کار افتادگی یک دستگاه ( در حدی که یک کاربر نتواند به کار ادامه دهد )
مشکل در یک دستگاه ( کاربر قادر به انجام کارهای مهم در دستگاه نباشد )
اشکالات جزیی ( یک یوزر از موردی سر در نمی آورد یا مشکلی نیست که کار را دچار اختلال کند)


این یک مثال است و بر اساس شرایط ممکن است لیست شما متفاوت شود مثلا اگر بالاترین رئیس شرکت یا سازمان نتواند ایملی را بفرستد به محض گذاشتن گوشی تلفن اولین کاری که می کنید به دفتر او می روید حتی اگر کل شبکه سازمان قطع باشد ! به این ترتیب یک اشکال از نوع پایین ترین اولویت به اولویت اول می آید و مثالهای دیگر .

در این میان در نظر داشته باشید که گاهی یک اشکال جزیی ممکن است خیلی بیشتر زمان ببرد تا یک اشکال بزرگ برای مثال شما ممکن است بتوانید یک سروری که بالا نمی آید را طی چند دقیقه درست کنید ولی گاهی یاد دادن ایجاد یک ستون در یک جدول در نرم افزار مایکروسافت ورد به یک کاربر یک ساعت یا بیشتر زمان ببرد ( همیشه چندتا از این کاربرها خواهید داشت . ) مسلما حل مشکلاتی که شامل گروه بیشتری می شود ارجحیت دارد بنا بر این بهتر است آنها را شناسایی کنید تا فقط در اوقات فراقت برایشان وقت بگذارید و نه بجای امور مهمتر .
با مراجعه به بسیاری از دفاتر آی تی در سازمانها و ادارات متوجه می شوید در سازمانهایی که تعداد کاربران زیاد است و تعداد محدودی کارشناس آی تی وجود دارند ، یک تخته وایت برد روی دیوار نصب شده که روی آن افراد یا دستگاههایی که دچار نقص شده و به رسیدگی نیاز دارند لیست شده ولی به ترتیب به آنها رجوع نشده و کارشناسان بر اساس اهمیت و فوریت قضیه رفته و به آنها رسیدگی می کنند . این روش را به شما هم پیشنهاد می کنیم . این روش هم می تواند به اشکال دیگر به کار رود می توان به سادگی یک کاغذ و مداد برای لیست کردن استفاده کرد یا یک برنامه پیشرفته نرم افزاری برای آن ساخت .


تنظیمات نرم افزاری را بررسی کنید
گاهی اوقات مشکلات شبکه می تواند ناشی از تنظیمات نرم افزاری بشد . توصیه می کنم در صورت بروز اشکال این مسائل را هم از ذهن بگذرانید :

تنظیمات DNS
AUTOEXEC.BAT ( در DOS و WINDOWS )
CONFIG.SYS ( در DOS و WINDOWS )
STARTUP.NCF , AUTOCONFIG.NCF و همچنین تنظیمات پارامترهای سرور ( NetWare )
رجیستری

تنظیمات نرم افزارها عاشق این هستند که در جاهایی مثل اینها قایم شوند و طبعا یافتنشان سخت می شود مخصوصا در رجیستری .در مواردی که تنظیمات دارای فایل تنظیمات متنی هستند بهتر اسست دنبال آن پارامترهایی بگردید که جلویشات کامنت یا توضیح نوشته شده است .

مسائل فیزیکی را ندیده نگیرید
طبیعی است که شما بعنوان کارشناس دوست دارید همه چیز در بهترین شرایط باشد مثلا دستگاه تا جای ممکن به نود شبکه نزدیک باشد یا سیم مونیتور کشیده نشود ، سرور در بهترین مکان باشد هم از نظر مکانی هم دما هم دوری از گرد و غبار ولی در کار پیش می اید که بعضا خیلی در این زمینه اختیار ندارید . اما بد نیست مشکلات فیزیکی قابل رفع را در نظر گرفت گاهی برخی مشکلات ناشی از اینها هستند :

گرمای زیاد ( مثلا دستگاه در محقفظه ای هست که گرما در آن می ماند و دائما حرارت در آن وجود دارد)
گرد و غبار زیاد ( داخل دستگاه و تجهیزات آنقدر غبا ر گرفته که باعث بالا رفتن دما و کندی یا ایراد در کار دستگاه شده)
رطوبت : چه رطوبت کم چه زیاد . رطوبت زیاد می تواند باعث اتصال کوتاه شود و رطوبت کم با ایجاد ESD یا الکتریسیته ساکن باعث جرقه و ایجاد خرابی شود ( در طول دوره کاریتان حتما با کاربری مواجه می شوید که دیده فن پاور باد گرم می زند برای همین آخر فنجان چایی را در آن ریخته !! این مورد برای سخت افزاری همچون دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
سوئیچ سیسکو بسیار اهمییت و آسیپ پذیر است من تاحالا دوبار با این موضوع برخورد داشتم " چه اتفاقی افتاد که سوخت ؟!" -" یکم چایی ریخت توش !" )
اختلالات رادیویی : مثلا یک فرستنده رادیویی که می تواند نویز زیادی روی شبکه ایجاد کند در نزدیکی فرستنده وایرلسی قرار گرفته باشد .
مشکلات برق : در مواقعی که اعلام قطع کلی شبکه می شود حتما چک کنید ببینید آیا برق آن قسمت قطع نشده و اگر تجهیزات شبکه برق مجزا ندارند حتما به تجهیزات سری بزنید و از روشن بودن آنها و داشتن برق مورد نیاز اطمینان حاصل کنید . در سازمانها بسیار پیش می آید که در بخشی تعمیرات دارند و لازم است برق را قطع کنند و ذهنشان به این قد نمی دهد که شما را مطلع نمایند و یا عقلشان انقدر پیشرفته نیست که بدانند با قطع برق ، سوئیچها و در نتیجه شبکه ساختمان دچار مشکل می شود شما سخت نگیرید .
وصل نبودن کابل : بسیاری از ایرادات می تواند ناشی از در آمدن یک کابل باشد ( البته باورکنید هیچ کابلی "خودش در نمی آید " ! )مثلا کابل برق را برای احتیاط موقع رفتن کشیده اند و فردای آن یادشان نمی آید که باید آن را وصل کنند . یا کابل شبکه را حین جابجا کردن یا نظافت اتاق از کیس جدا کرده اند و یادشان رفته وصل کنند و بهمین ترتیب در سوئیچ و سرور و غیره .



مشکلات کابلها را در ذهن داشته باشید :
بطور کلی کابلها وقتی درست در جایشان قرار گیرند به مشکلی بر نمی خورند . کابلها معمولا باعث ایراد نمی شوند مگر آنکه کسی آنها را دستکاری کند یا در جای درست قرار نگیرند مثلا این موضوع را بخصوص درمورد خانمها دیده ام که فکر می کنند یک کیس کامپیوتر در اداره مانند گلدان روی طاقچه ، جزوی از دکوراسیون اتاق است و بهتر است در فلانجا قرار بگیرد و ذهنشان متوجه این مساله نیست که برخلاف گلدان و رومیزی ، کامپیوترها دارای سیمهایی هستند که نباید جلوی دست و پا باشند - نباید زیر اجسام قرار گیرند ، نباید گره زده شوند تا کوتاه شوند و غیره . اگر شک کردید که کابل قطعی یا اتصالی دارد بهترین راه آزمایش کردن با یک کابل نو است . برای مسافتهای دور طبیعتا دستگاه تست کابل گزینه بهتری است ولی برای فاصله یک نود تا دستگاهی که در همان اتاق است مثلا یک کامپیوتر یا هاب ، جایگزینی یک کابل بسیار بهتر است و درصورت رفع مشکل ایراد طبیعتا از کابل بوده .
درخصوص کامپیوترها اگر ضربدر قرمزی روی علامت شبکه دیدید به احتمال نود و نه درصد مشکل از کابل است و یک درصد هم مشکل نود روی دیوار یا سوئیچ . اگر کابل مشکل نداشت از دستگاه تست استفاده کنید . بد نیست نود مربوط به دستگاه را در سوئیچ مربوطه یکبار جابجا کنید ( از آوردن دستگاه تست و انجام تست راحت تر است حداقل )

مشکلات عمده ای که کابلها ممکن است پیدا کنند عبارت اند از :

قطع کابل در اثر قرار گرفتن زیر اجسامی مانند میز یا کمد
اتصال اشتباه در سوکت زدن
تماس رشته سیمهای داخل کابل
شکستگی در ( کابل فیبر نوری )
طویل بودن کابل بیشتر از حد استاندارد کابل و دریافت نویز زیاد روی آن
اتصال ضعیف در نود
قرار گرفتن در کنار منبع ولتاژ برق مانند یو پی اس یا کابل ولتاژ قوی برق
متصل نبودن سوئیچ به زمین ( earth )


حواستان به ویروسها باشد
معمولا آخرین چیزی که کارشناس شبکه به ان فکر می کند ایجاد مشکل بواسطه یک ویروس است نه بخاطر بی حواسی بلکه به علت اعتماد به نرم افزار آنتی ویروس ولی گاهی این نرم افزارها هم ضعف نشان می دهند . علائم ویروسهای معروف و جدید را مطالعه کنید و سایتهای زیادی هستند که در این مورد خبرنامه منتشر می کنند . صفحه آپدیتهای امنیتی نرم افزار اپراتور دستگاههایتان را دنبال کنید مثلا اگر از ویندوز استفاده می کنید صفحه مربوطه را در سایت مایکروسافت مطالعه کنید و هر روز سری به آن بزنید .
اگر می توانید تنظیمات آپدیت آنتی ویروس دستگاهها را اتوماتیک کنید و دسترسی توقف آن را از یوزرها بگیرید و تنظیم کنید آنتی ویروس روزانه حداقل یک بار دستگاه را اسکن سریع و هر چند روز اسکن کامل کند زیرا از هر هزار یوزر شاید یکی دو نفر خودشان مبادرت به این کار کنند .
از علائم مشخص ویروسها اشکالات غیر عادی و اشکالاتی که با روشهای معمول حل نشده اند است . در سایتهای زیادی می بینید اشکالاتی مطرح می شود که روشهای مختلف وزمان زیادی برای رفع آن صرف شده تا در نهایت یک نفر آمده و نوشته فلان آپدیت امنیتی را انجام بده یا فلان ویروس را با فلان روش پاک کنید درست می شود .

رفع ایرادهای مربوط به DNS
دربرخی اوقات برای شما پیش می آید که به اینترنت متصل هستید اما هیچ صفحه وبی را نمی توانید مشاهده کنید ، در این حالت به احتمال بسیار زیاد مشکل از قسمت DNS کامپیوتر شما است . برای تست این موضوع ابتدا با استفاده از دستور پینگ ( PING ) آدرسی آی پی ای مانند 4.2.2.2 را پینگ کنید ( ping 4.2.2.2 -t را در CMD وارد کنید ) در صورتی که از سایت مورد نظر Reply from ( پاسخ از سایت یا آی پی مورد نظر ) دریافت کردید مطمئن می شوید که ایراد از DNS و تنظیمات آن می تواند باشد.
در اولین قدم می بایست آدرسهای کش شده ( Caches ) را از سیستم با استفاده از دستور ipconfig flush dns پاک کنید و سپس دستور ipconfig registerdns را وارد کنید و دوباره پینگ را انجام دهید طبیعتا اگر reply from دریافت کنید یعنی این مشکل برطرف شده .


رفع اشکالات شبکه
رفع مشکلات شبکه می تواند کمی چالش به همراه داشته باشد . تا همینجا هم با بررسی مطالب قبلی می توان فهمید رفع مشکلات آی تی کار هر کسی نیست و ابتکار عمل و دانش و مسلما هوش خوبی می طلبد ( مخصوصا این مورد آخری یکی از دلایلی بود که به این رشته روی آموردم چون حداقل هر خنگ و خلی نمی تواند سرش را پایی بیندازد و همکار شما شود . ) . رفع مشکلات شبکه معمولا با چالش بیشتری همراه است و هرچه گسترده تر باشد این چالش بیشتر می شود .

برای شروع بررسی مشکل و رفع آن ابتدا موارد زیر را چک کنید ( توضیح هریک در پایین گفته شده ) :

بررسی مسائل پیش پا افتاده
بررسی سخت افزاری یا نرم افزاری بودن مشکل
برررسی اینکه آیا مشکل از دستگاه است یا سرور
کدام قسمت از شبکه مختل شده
آیا مشکل از کابل است یا نه


بررسی مسائل پیش پا افتاده : قبل از اینکه دستپاچه شوید یا استرس پیدا کنید درنظر داشته باشید گاهی قضیه خیلی ساده تر از آنچه فکر می کنید می تواند باشد . البته در موضوع کامپیوترها دسته بندی مسائل ساده می تواند کمی پیچیده باشد زیرا موضوعی که برای یک نفر ممکن است پیش پا افتاده و ساده باشد برای دیگری پیچیده بنظر برسد . من در اینجا " موضوع ساده " را موضوعی می بینم که آنقدر ساده و مطمئن هست که بررسی اش نمی کنیم ، مسائلی که وقتی متوجه می شوید مشکل از آنها بوده معمولا می گوئید " اَه ! این بود ؟!!! " .

معمولا اکثریت همکاران با قرار گرفتن این موارد در این دسته موافق هستند :

لوگین درست یا لوگین با یوزر درست با دسترسی کافی
نور چراغهای مربوط به سوئیچ
روشن یا خاموش بودن
درست نبودن تاریخ و ساعت دستگاه
وصل نبودن یک کابل ( مخصوصا پشت دستگاه مورد بررسی )


رفع مشکل ورود یا همان عملیات ورود و دسترسی ها
برای آنکه یک یوزر بتواند در شبکه وارد شود باید شرایط خاصی داشته باشد و کارهای خاصی را درست انجام دهد ( حداقل در شرایط درست باید اینگونه باشد . ) و در غیر اینصورت ورودش غیرمجاز تشخیص داده شده و نتواند لوگین کند . به قول طنز یکی از دوستان همکار " وقتی فکر می کنیم چه مسائلی باید درست رعایت شود و چه خطاهایی ممکن است رخ دهد به این نتیجه می رسیم که معجزه است اگر کسی بتواند لوگین کند ! " .

حالا بعضی مسائل که مشکل ایجاد می کند را بررسی می کنیم :
اول از همه اینکه کاربر باید یوزر و پسوردش را درست وارد کند . به همین سادگی که گفته می شود است مگر نه ؟ ولی بارها و بارها همین مساله در طول هفته به شما درخواست سرویس دهی می رسد که وقتی مراجعه می کنید می بینید یا یوزر اشتباه است یا به علت قرار داشتن کیبورد روی فارسی پسورد دائم اشتباه وارد می شود و کاربرهم اصلا نگاهی به زبان پایین پنجره لوگین نینداخته و زیبایی قضیه زمانی است کاربرتماس می گیرد و در تماسش با اعتماد بنفس کامل و انگار دارد به شما لطف می کند و راهنماییتان می نماید ، می گوید شبکه قطع شده زیرا نمیتواند لوگین کند ... و معمولا یا caps lock روشن است یا زبان روی فارسی است بجای انگلیسی یا برعکس .
گاهس هم تنظیمات مربوطه در شبکه به گونه ای است که یوزر فرضا بعد از 3 بار لوگین اشتباه نتواند لوگین کند تا ادمین شبکه مطلع شده و اطمینان یابد شخص دیگری قصد کارخرابی نداشته یا شاید هم تنظیم شده یوزر تا ساعت خاصی نتواند لوگین کند یا شاید یوزر اشتباهی غیرفعال شده و غیره .
در این موارد برای بررسی و رفع اشکال ابتدا برررسی کنید که آیا یوزر و پسورد درست وارد می شود ، سپس روشن یا خاموش بودن capslock را بررسی کنید و بعد هم زبانی که دارد استفاده می شود اگر مشکل از اینها نبود ببینید آیا یوزر خودتان می تواند در آن دستگاه لوگین کند و اگر شد آیا با یزور آن کاربر می توانید جای دیگری لوگین کنید و اگر نشد به پروفایل یوزر مراجعه کنید ببینید ایا محدودیت خاصی برایش گذاشته شده مثل ساعت لوگین .

نور چراغهای مربوط به سوئیچ
چراغ یا همان LED که روی سوئیچ دیده می شود و معمولا مشخصا نوشته شده "LINK" و درشرایط نرمال سبز بوده و نشان می دهد کارت شبکه یا هاب یا تجهیزات متصل به آن وردوی/خروجی در اتصال به شبکه مشکل خاصی ندارد ( یادتان باشد در برخی کارت شبکه ها تا زمانی که درایور بارگذاری یا نصب نشود ، LED مربوطه فعال نمی شود ) .
چراغ کالیژن هم در سوئیچ باید بررسی شود ( معمولا به رنگ کهربایی است )

آيا از شبكه ای همراه با يك يا دو كامپيوتر برخوردار هستيد كه قابليت اتصال به اينترنت يا ديگر كامپيوترهای شبكه را ندارد؟ پرسشها و پاسخهای اين هفته به بررسی ترفندها و روشهايی می پردازد كه برای عيب يابی و رفع اشكالات اتصال به اينترنت مفيد هستند.
پرسش: من شبكه كوچكی متشكل از چهار كامپيوتر دارم كه همه آنها از طريق كابلهای اترنت به روتر NETGEAR DG814 وصل شدند. سه كامپيوتر روی شبكه بخوبی نصب و راه اندازی شده و كارايی خوبی نيز دارند ولی در مورد كامپيوتر چهارم كه نوت بوك Sony VAIO PCG-FX103 می باشد با مشكل مواجه شده ام.

به چند دليل VAIO نمی تواند كامپيوترهای ديگر موجود در ايستگاه كاربر را رويت نموده و يا سايتهای وب را مرور نمايد. من حتی تمی توانم روتر را از نوت بوك به صدا در آورم و مطمئن هستم كه از كابل مشكلی ندارد چون هم چراغ روی كارت و هم چراغ روی روتر هر دو روشن هستند.

نكته عجيب ديگر اينكه WINIPCFG در گزارشات خود نشان می دهد كه كامپيوتر از يك آدرس IP استفاده می كند كه با عدد 169 شروع می شود. دامنه DHCP روتر من نيز به نظر آدرس 192.168.0 را اختصاص داده است. من سعی كردم آدرس IP، 192.168.0.3 را بطور دستی نصب كنم ولی نتوانستم برای اين كار هم خيلی تلاش كردم ( تغيير آدرس IP، تغيير تنظيمات و ...) آيا می توانيد راه ديگری را به من نشان دهيد؟

پاسخ : مسلما پس از اينكه شما اطلاعات آدرس IP صحيح را به طور دستی وارد نموديد سيستم كار نمی كند و تنها زمانی می توانيد از آدرس IP شروع شده با عدد 169 برخوردار باشيد كه كامپيوتر در حال برقراری ارتباط با سرور DHCP نباشد، در غير اين صورت وارد كردن اطلاعات صحيح كمكی به شما نمی كند.

احتمال وقوع چنين اتفاقی به چند دليل است كه با مشكل طبيعی مربوط به آداپتور خود شبكه بروز می نمايد. روشن بودن چراغ تنها دليل بر اين نيست كه كارت درست كار می كند يا كابل مناسب و بدون اشكال است همچنين بايد كابل خود را به پورت ديگری روی روتر وصل نماييد. پورتها معمولا مشكلی ندارند ولی بايد احتمالات را نيز در نظر گرفت.

اكنون اگر روی يك شبكه بی سيم قرار داريد، ميليونها احتمال می تواند علت بروز مشكلات شما باشد. با وجود اين، چون شما فقط يك كامپيوتر تنها را از طريق يك كابل اترنت با روتر وصل نموده ايد، ميزان اين احتمالات كاهش می يابد. به نظر من علت قرار گرفتن در اين وضعيت بيشتر با مشكلات پشته پروتكل TCP/IP بر می گردد كه معمولا چند جنبه از اين مشكلات از بين رفته است و در نتيجه اين پشته پروتكل بايد مجددا نصب گردد. اين فرايند در سيستم عامل ها با يكديگر متفاوت است. ولی در اصل آنچه بايد انجام دهيد مراجعه به بخش ويژگيهای شبكه و خدمت همه مولفه های شبكه ای مانند نرم افزار وسخت افزار همچون سوئیچ سیسکو است كه در آن قسمت نصب گرديده اند. از جمله درايورهای آداپتور شبكه كه شامل پروتكلهای مختلف برقراری ارتباط ( مثل TCP/IP, IPX/SPX, NetBEUI) و كلاينت شبكه هستند. وقتی تمام اين آيتمها حذف گرديد بايد سيستم را مجددا بوت نماييد و پس از راه اندازی مجدد آن، درايورهای آداپتور شبكه را به همراه مولفه های ضروری آن دوباره نصب نماييد. پس از اينكه مجددا سيستم را بوت نموديد، پشته پروتكل TCP/IO بايد درست كار كند.

آنچه بايد قبل از هر كار ديگری انجام دهيد حصول اطمينان از عدم آلودگی كامپيوتر خود به ويروس است. ويروسهای فراوانی وجود دارند كه می توانند قابليتهای برقراری ارتباط كامپيوتر شما را از كار بيندازند. لذا به شما توصيه می كنم اول جديدترين ضدويروس را download كرده و سپس سيستم خود را اسكن نماييد.

اگر با انجام همه اين كارها باز با مشكل روبرو شديد، بايد كامپيوتر خود را پاكسازی كرده و مجددا سيستم عامل را نصب نماييد. گاهی يك سيستم ويندوز به دليل وجود يك نرم افزار ضعيف اشباع می شود ( به spywars وadware اشاره نشده) كه آنرا بسيار ناپايدار و متزلزل می سازد و تاثير منفی و مضری روی كارايی سيستمهای ديگر می گذارد و گاهی ارتباطات شبكه را نيز در بر می گيرد. گر چه من قبول دارم اين يك دردسر بزرگ است و رفع آن نيز مشكل می باشد ولی مطمئن هستم كه اينكار مشكل شما را حل می كند و موفق خواهيد شد.

پرسش: من كامپيوتری روی شبكه خانگی خود دارم كه به ICQ، پست الكترونيكی و وب دسترسی دارد بدون اينكه تاكنون مشكلی برايم پيش آمده باشد ولی امروز وقتی كامپيوترم را روشن كردم نتوانستم برای مدت زيادی به اينترنت دسترسی داشته باشم. هر بار كه تلاش می كنم وارد سايتی شوم پيام خطايی دريافت می كنم مبنی بر اينكه صفحه در دسترس نمی باشد. در حاليكه برنامه هايی مثل ICQ و KazaA lite هنوز فعال هستند، حتی e-mail من نيز هنوز كار می كند.

تاكنون برای رفع اين مشكل تلاش بسياری كرده ام. حتی آدرس IP‌ را پاك كردم و آنرا مجددا روی دستگاه آسيب ديده خود با استفاده از IPCONFIG نصب كردم، روتر را دوباره راه اندازی كردم و با استفاده از برنامه Norton Antivirus 2002 اسكن ويروس را نيز انجام داده ام ولی هيچ تغيير و بهبودی در آن حاصل نشده است و همچنان اين مشكل پا برجاست. من با يك لپ تاپ ديگر اتصال LAN را نيز بررسی كردم كه آن هم درست كار می كرد، بنابراين فكر می كنم اين مشكل از كامپيوتر باشد ولی من نمی توانم آنرا پيدا كنم. با خود فكر كردم شايد برنامه IE خراب شده باشد بنابراين آنرا نيز دوباره نصب كردم ولی اينكار هم كمكی به من نكرد.
شبكه خانگی من از چند سوئيچ و يك روتر NAT تشكيل شده كه از طريق يك مودم كابل ComCast به آن وصل شده و كامپيوتر خراب من نيز برنامه Windows XP Home Edition را اجرا می كند. لطفا به من كمك كنيد، چون فكر ديگری به ذهنم نمی رسد و خسته و نااميد شده ام. متشكرم!

پاسخ: درست است اشكال از همان سيستم Windows XP Home شما است. اگر لپ تاپ شما با همان روتر درست كار می كند (همانطور كه گفتيد) پس مشكل نه از روتر است و نه از ISP شما بلكه از كامپيوترتان است. چون ICQ، KaZaA Lite و e-mail شما درست كار می كند پس از نظر اتصال به اينترنت نيز مشكلی نداريد ولی به نظر من علت همه مشكلات شما به اين خاطر است كه مرورگر قرار گرفته روی دستگاه بی ثبات و نافرمانتان برای استفاده از يك سرور دارای پروكسی و پيكربندی شده است.

اگر اينطور باشد، شما نمی توانيد از شبكه خارج شويد. يك سرور دارای پروكسی كه معمولا در يك محيط تجاری كاربرد دارد، بين كاربران كلاينت و سرور واقعی قرار می گيرد و به شما امكان خروج از اينترنت را می دهد. همچنين برای هدفهای امنيتی يا سرعت بخشيدن به مرور و گردش در اينترنت با ذخيره صفحات وب رويت شده يا هر دوی آنها نيز قابل استفاده است.

رفع اين مشكل بسيار ساده و ظرف چند دقيقه امكان پذير است. IE را اجرا نموده، سپس به ترتيب Internet Options، Tools و جدول Connections را انتخاب نماييد. روی LAN Settings Button را كه در قسمت انتهای پنجره قرار دارد كليك كنيد. انتخاب خود را در پنجره دارای عنوان Use a Proxy2 Server for your LAN انجام دهيد ( با علامت تيك يا عدم آن) و سپس IE را ببنديد و آنرا دوباره باز كنيم.

اكنون دوباره IE را اجرا كنيد، سپس می توانيد دوباره در وب گردش نماييد. به سختی می توان گفت كه چطور اين پنجره در اولين مكان انتخاب می شود ولی اينكار بطور غيرعمدی و تصادفی انجام می شود و نبايد وقتی دوباره دستگاه را بوت می كنيد اين عمل تكرار شود. اميدوارم اين به شما كمك كند.
پاسخ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
RE: اينتـرنــت در سال 2015 به روايت سيسكو - nazi72 - 11-09-2015، 19:57


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 3 مهمان