رعايت حقوق ديگر افراد به نفع همه مي باشد و اگر رعايت نمي شود يا به دليل جهل و بي خبري افراد است يا به خاطر خودخواهي و توجه به منافع شخصي و اگر افراد نسبت به وظايفي که به هم دارند آگاه و به آن پايبند باشند اختلاف و دعواها پيش نمي آيد و اگر هم پيش آيد، به راحتي قابل حل است.
همه ما مي دانيم که افراد نسبت به يکديگر حقوقي دارند و در نتيجه نسبت به هم وظايفي دارند. اين حقوق به صورت دو جانبه است نه يکطرفه. اگر افراد اين حقوق را بشناسند و به آن عمل کنند و متقابلا هم باشد مسلما بسياري از نزاع ها برچيده مي شود و جامعه اي با روابط سالم و خوب و دوري از حق کشي و ظلم و محروميت به وجود مي آيد.قشرهايي که نسبت به هم حقوق متقابل دارند فراوان هستند مانند والدين و فرزندان، همسايگان، شريکان، حکومت و مردم، زن و شوهرها، فرمانده و سربازان، رئيس اداره و کارمندان، معلم و شاگرد، موجر و مستاجر، کارگر و صاحب کار، خويشاوندان نسبت به هم، برادران ديني نسبت به يکديگر.رعايت حقوق يکديگر به نفع همه افراد در خانواده و جامعه مي باشد و اگر رعايت نمي شود يا به دليل جهل و بي خبري افراد است يا به خاطر خودخواهي و توجه به منافع شخصي، مثلاً اگر در زندگي خانوادگي، زن و شوهر به وظايفي که نسبت به هم دارند آگاه و به آن پايبند باشند اختلاف خانوادگي پيش نمي آيد و اگر هم پيش آيد، به راحتي قابل حل است.با توجه به مشکلاتي که افراد جامعه ما از لحاظ رعايت حقوق يکديگر دارند بد نيست به برخي از حقوق افراد در قبال هم اشاره کنيم که مي تواند در رفتار اجتماعي ما و شرايط فرهنگي جامعه موثر باشد.
افراد بايد با چهره باز و گشاده با هم برخورد کنند که اگر اين امر اتفاق بيفتد انرژي مثبتي در روابط افراد بوجود مي آيد.
ما به عنوان يک مسلمان بايد در برخورد با يکديگر منصف باشيم و از حد و حدود عادلانه خارج نشويم.
افراد بايد آنچه براي خود مي خواهند براي ديگري هم بخواهند و آنچه بر خود نمي پسندند، بر ديگري هم نپسندند. اصل حقوق اين است که آنچه براي خودت دوست داري براي ديگري هم دوست بداري و آنچه براي خود نمي پسندي براي ديگري هم نپسندي.
همچنين افراد نبايد همديگر را آزار دهند و بايد از دست و زبان هم آسوده باشند.