24-04-2015، 16:54
![راز نگاه ما در مهمانی ها](http://rozup.ir/up/313135/1393/12/29/29%286%29.jpg)
برای همین است که گاهی چشم های برخی از جانب دیگران هرزه و گاهی نگاه آن ها ناخوشایند، و غیر قابل اعتماد شناخته می شود و چشم و پوست اطراف آن، احساس ناخوشایندی را به طرف مقابل القا می کند. مراقبت خوب از چشم در طولانی مدت فواید زیادی را برای ما خواهد داشت چه در دنیا و چه در آخرت.
بر همین اساس یکی از وظایف مهمان از زمان ورود به منزل میزبان چشم نگه داشتن از محرمات است، که شامل چشم نگه داشتن از تجسس و وارسی قسمت های مختلف منزل میزبان و چشم نگه داشتن از نامحرم و امور دیگر است. به هر حال ممکن است خانواده میزبان برای عرض ادب و احترام به میهمان تازه وارد حاضر شوند و برحسب درجه آشنایی و خویشاوندی با پوششی متفاوت از بیرون منزل در برابر مهمان نمایان شوند؛ از این رو وظیفه مهمان چه مرد و چه زن چشم پاکی در برابر همسر دختر و خانواده میزبان است، و همچنین چشم نگه داشتن از قسمت هایی از منزل که حریم خصوصی شمرده می شود و متعلق به خانواده میزبان است.
به طور قطع وقتی که میهمان وارد حریم منزل دوست و فامیل و آشنای خود می شود به نوعی محرم این حریم می شود و نگه داشتن حرمت خانه دوست و فامیل بر مهمان واجب می شود. هرچند که این چشم نگه داشتن وظیفه ای در هر کجاست، ولی خانه میزبان جایگاه ویژه ای دارد.
امیر مومنان علی [sup]علیه السلام [/sup] فرمودند:[sup]۱[/sup]
خداوند به مسیح علی نبینا و آله علیه السلام وحی کرد که، به بنی اسراییل بگو در هیچ خانه ای از خانه های من وارد نشوید مگر با چشم های خاشع و به زیر افتاده و قلوب پاک و طاهر، دست های امین و پاک، و به بنی اسراییل خبر بده که من دعای هیچ کس از بندگانم را که ظلمی برگردنش باشد اجابت نمی کنم.
در حقیقت چشم نگه داشتن به معنای حفظ و حراست از حریم میزبان است و چنانکه این کار را به درستی انجام ندهیم، حقیقتا خیانت در امانت و دزدی از حریم دیگران با نگاه حتی به اندازه نگاه کوچکی به اتاق دیگر خانه میزبان در نبودش هم به پای ماست. حیای چشم و عفت چشم حق میزبان است بر گردن ما؛
ثواب مهمانی و صله رحم را با گناه هدر ندهیم.