22-04-2015، 8:07
دستور پحت و تهیه همبرگر خدایان
در این مطلب یک یا چیزبرگرهمبرگر پیشنهاد میکنیم برای عاشقان این غذای آمریکایی که شاید آن را بیشتر در رستورانهای سریعپَز امتحان میکنند. ابزار آماده کردن این غذا فقط یک ماهیتابه است؛ میتواند توی آپارتمان و بیابان آماده شود. نه به اندازه کباب وقتگیر و دردسرساز است و نه به اندازه نوع بازاریاش کالری و چربی دارد.
با چند نکته کوچک گوشهای که لابهلای این مطلب میگذاریم، میتوانید «شاخ برگر» همراه با یک سالاد اساسی آماده کنید که یک ساندویچ خانگی و سالم و سریع است و بچهها هم طرفدارش هستند.
مواد لازم برای تهیه همبرگر خانگی:
– نیم کیلو گوشت چرخکرده با چربی ۲۰ درصد
– یک عدد پیاز متوسط
– یک یا دو حبه سیر
– کمی آرد سوخاری
– پنیر تُست
– جعفری ساطوری نصف قاشق غذاخوری (دلبخواه)
– نمک و فلفل
مواد سالاد یا ساندویچ:
- کاهو
- گوجهفرنگی
- خیارشور
- پیاز
- نان گرد یا نان همبرگری
- سس مناسب ذائقه
- سیبزمینی سرخشده یا کبابی
روش آماده کردن همبرگر:
۱- پیاز خیلی ریز رنده میشود. سیر هم رنده یا له میشود.
۲- پیاز و سیر رندیده، جعفری و فلفل سیاه را به آرامی با گوشت ورز میدهیم. ورز دادن فقط چند دقیقه کوتاه طول میکشد، تا حدی که مواد با هم مخلوط شوند. نباید شبیه خمیر یکدست شود در این صورت شبیه همبرگرهای کارخانهای میشود.
۳- اگر پیاز آبدار است، آرد سوخاری را با خساست کمی بیشتر از نصف قاشق غذاخوری اضافه میکنیم. بهتر است کمکم این کار را بکنیم. اگر پیاز خشک است و ملاط هم خشک به نظر میرسد، مقدار کمی زعفران را با یک قاشق غذاخوری آب دم کرده و به مخلوط اضافه میکنیم.
۴- به اندازه یک کف دست از گوشت برمیداریم و گلوله میکنیم و بعد آرام با دست پخشاش میکنیم و شبیه همبرگر در یک سطح صاف میگذاریم. این همبرگرهای خام باید حدود یک ساعت با روی پوشیده با نایلون در یخچال بمانند.
– مبادا نمک را در این مرحله به این مخلوط اضافه کنیم که در این صورت نه تنها شاخبرگر آبدار تحویل نمیگیرد که چوببرگر ظاهر میشود.
– بد نیست وسط این همبرگرهای خام را با انگشت کمی گود کنیم. این گودی، زمان پخت، پُف میکند و همبرگر آبدارتر و وسوسهانگیزتری تحویل میگیریم.
۵- بعد از یکساعت ماهیتابه را بدون روغن گرم میکنیم. بهتر است تفلون یا چدنی باشد که در این صورت همبرگر نیازی به روغن ندارد و با چربی خودش میپزد.
۶. هر همبرگر را توی تابه داغ میگذاریم. با حرارت متوسط، هر طرف گوشت همبرگری باید حدود ۵ تا ۷ دقیقه سرخ شود. در همین مرحله میتوانیم نمک را روی همبرگرها بپاشیم.
۷- در یک تا دو دقیقه آخر میتوانیم یک ورقه پنیر تُست را روی همبرگر بگذاریم تا ذوب شود.
برای آماده کردن ساندویچ، همبرگر را لای نان میگذاریم و بعد سالاد شامل کاهو، خیارشور و گوجه و بقیه مخلفات را اضافه میکنیم. سیبزمینی یا ذرت همراه سُس موردعلاقه هر کسی، یکی دیگر از همنشینان دلنشین این غذاست که خیلیها را خوشحالتر میکند.
نکته:
– اگر از گلولههای پخششده همبرگر خام، چیزی اضافه آمد، میتوانیم همانطور بگذاریم در فریزر و برای هر بار مصرف فقط یخزدایی کرده و آمادهاش کنیم.
– هر نوع ادویه یا سبزی خشکی که دوست دارید میتوانید به گوشت خام اضافه کنید، به جز نمک.
– اگر امکان کبابی یا گریل کردن همبرگر را دارید میتوانید آنها را با همین فرمول روی منقل هم درست کنید تا طعم دودی بگیرد. برای اطمینان میتوانید آنها را روی یک کاغذ آلومینیومی روی منقل یا آتش بگذارید.