اخطار‌های زیر رخ داد:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 865 - File: showthread.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 865 errorHandler->error




 


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

قوانین ضد سیگاری ها

#1
قوانین ضد سیگاری ها


آمارها از ۱۸۷ کشور جهان حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۲ میلادی، ۹۶۷ میلیون نفر روزانه سیگار کشیده اند در حالی که این آمار در سال ۱۹۸۰ میلادی ۷۲۱ میلیون نفر بوده است.


مالزی

وزیر بهداشت مالزی اعلام کرد شهر مالاکا که جزیی از میراث جهانی شمرده می شود، به اولین شهر عاری از دود سیگار در این کشور بدل می شود.افرادی که این قانون را زیرپا بگذارند ۳۰۰ رینگیت (۱۰۰دلار) جریمه خواهند شد، البته ممکن است جریمه تا حداکثر ۵۰۰۰ رینگیت افزایش یابد.

اروگوئه

این کشور بزرگ ترین تصاویر هشداردهنده روی پاکت های سیگار را دارد که ۸۰ درصد سطح پاکت را می پوشاند و در رده های بعدی مکزیک (۶۵ درصد) و موریتانی (نیز با ۶۵ درصد) قرار دارند.

ترکمنستان

تنها کشور سابق اتحاد شوروی که ممنوعیت شدیدتری از قزاقستان در زمینه سیگارکشیدن اعمال کرده است، کشور همسایه آن ترکمنستان است که رهبر سابق آن صفر مراد نیازوف، سیگار کشیدن حتی در خیابان ها را ممنوع کرد.

برزیل

بر اساس قانون جدید استعمال سیگار در تمام اماکن سرپوشیده این کشور ممنوع می شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد. همچنین به موجب این قانون هر نوع تبلیغات دخانیات مثل پوستر و بنر در مراکز فروش و تجاری ممنوع می شود. در گذشته این ممنوعیت فقط محدود به آگهی های تلویزیون، رادیو و بیلبوردها بود. علاوه بر این اقدامات علایم هشدار دهنده بهداشتی در دو طرف بسته بندی های سیگار نیز چاپ می شوند تا به مصرف کنندگان خطرات استعمال دخانیات و پیامدهای خطرناک آن را یادآوری کنند.

امریکا

ایالت کالیفرنیای امریکا یکی از سخت ترین و سنگین ترین قوانین را نسبت به مصرف سیگار در اماکن عمومی در جهان دارد.از سال ۱۹۹۳ سیگار کشیدن در داخل و در فاصله ۵/۱ متری از اماکن عمومی ممنوع شده است. در حال حاضر این فاصله تا ۶ متر اضافه شده و تقریبا تمام اماکن عمومی را در بر می گیرد.سیگاری های نیویورک در مواجهه با اقدامات جدید برای بالا بردن قیمت سیگار و محدود کردن محل های سیگار کشیدن با دردسر بیشتری روبه رو شده اند

به گزارش خبرگزاری فرانسه افزایش مالیات بر سیگار در نیویورک قیمت سیگار در این شهر را به بالاترین نرخ در آمریکا، یعنی به حدود ۱۱ تا ۱۵ دلار در هر پاکت سیگار، یا ۷۵ سنت به ازای هر نخ سیگار رساند. شهردار نیویورک، مایکل بلومبرگ، یک سیگاری سابق که اکنون یه یک ضدسیگار پرحرارت بدل شده است، برای اولین بار از این ایده مقامات بهداشتی برای غیرقانونی کردن سیگار کشیدن در پارک ها و کنار ساحل حمایت کرد.از سال ۲۰۰۹ در تمامی ۵۰ ایالت امریکا تلفن های رایگان جهت مشاوره با افراد آموزش دیده در زمینة ترک سیگار راه اندازی شده است.

نروژ

در نروژ که سیگار کشیدن در مکان های دربسته عمومی در آن ممنوع است،در پیروی از چند کشور غربی دیگر مانندایرلندو ایسلند از ابتدای سال ۲۰۱۰ نمایش سیگار را در فروشگاه ها ممنوع کرد تا میل به خرید سیگار را کاهش دهد. و باز هم شرکت سیگارسازی فیلیپ موریس تولیدکننده سیگارهای مارلبورو اعلام کرد برای مقابله با قانون جدیدی در نروژ که نمایش سیگار در فروشگاه ها را ممنوع می کند، به دادگاه شکایت می کند. رئیس اداره بهداشت نروژ در این باره گفت: «این اقدام شرکت فیلیپ موریس نشان می دهد که ما در مسیر درست قرار داریم.»

آفریقای جنوبی

مقامات بهداشتی آفریقای جنوبی در حال بررسی اعمال قوانین سخت تر ضدسیگار در این کشور هستند و پیشنهاد کرده اند سیگار کشیدن در مکان های دربسته کاملا ممنوع شود. آنها پیشنهاد کرده اند حتی دود کردن سیگار در مکان های سر بازی مانند کنار ساحل هم غیرقانونی شود.به گزارش خبرگزاری فرانسه استادیوم ها، باغ وحش ها، غذاخوری ها از جمله مکان هایی هستند که ممکن است مشمول قانون جدید شوند. در سواحل سیگار کشیدن فقط هنگامی مجاز خواهد بود که فرد سیگاری دست کم ۵۰ متر از نزدیک ترین فرد دیگر فاصله داشته باشد.

کرواسی

کرواسی از ماه مه ۲۰۰۹ ممنوعیت سیگار کشیدن در مکان های عمومی را اعمال کرد که بر اساس استانداردهایاتحادیه اروپااست که این کشور امیدوار است تا سال ۲۰۱۲ به آن بپیوندد.

صربستان

روشن کردن سیگار در اغلب مکان های عمومی ممنوع است.جریمه زیرپا گذاشتن این ممنوعیت ۵۰ یورو (۶۴ دلار) برای افراد و تا ۱۰۰۰۰ یورو برای شرکت ها است.بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت کشورهای بالکان محل سکونت قهارترین سیگاری های اروپا است، به طوری که ۳۰ تا ۴۰ درصد افراد بزرگسالان این کشورها دچار این اعتیاد هستند.

لبنان

بهشت سیگاری ها جهنم می شود؛ ممنوعیت سیگار در مکان های عمومی لبنان ممنوعیت سیگار کشیدن در مکان های عمومی شامل کافه ها و رستوران های لبنان بر اساس قانونی جدیدی که جریمه های سنگینی برای متخلفان در نظر گرفته است، به اجرا در می آید.به گزارش خبرگزاری فرانسه در لبنان، کشوری که «بهشت سیگاری ها» شمرده می شد، قانونی که در سال گذشته اجرای آن شروع شد، سیگار کشیدن در فرودگاه ها، بیمارستان ها و مدارس را ممنوع کرده بود اما اکنون این ممنوعیت به سایر مکان های عمومی نیز گسترش پیدا می کند؛ بر اساس این قانون تبلیغات دخانیات نیز که مسوول گرایش جوانان به سیگار کشیدن دانسته می شود، ممنوع می شود.سیگاری هایی که در فضاهای عمومی دربسته سیگار روشن کنند، با جریمه ۹۰ دلاری مواجه می شوند، و صاحبان رستوران ها و کافه ها که نسبت به تخلف از این قانون در محیط کارشان چشم پوشی کنند از ۹۰۰ تا ۲۷۰۰ دلار جریمه خواهند شد.

عربستان

استعمال دخانیات در مکان های عمومی این کشور از جمله رستوران ها ممنوع است.استعمال مواد دخانی در ادارات دولتی، رستوران ها،

فروشگاه ها و مراکز خرید این کشور غیر قانونی تلقی می شود. همچنین از فروش تنباکو به افراد زیر ۱۸ سال ممانعت به عمل می آید.

اسپانیا

برای کاهش استفاده از سیگار در اماکن عمومی لایحه ای را به تصویب رساند که براساس آن مصرف سیگار در محل کار و اماکن عمومی تا ۶۰۰ یورو جریمه خواهد داشت. جریمه ای که برای اولین بار ۳۰ یورو و تکرار آن تا ۶۰۰ یورو جریمه خواهد داشت.

یونان

۴۵ درصد کل جمعیت یونان سیگار می کشند. در این کشور ۳۱ مرکز ترک سیگار وجود دارد که ۱۲ مرکز آن در آتن فعال هستند. هرچند افزایش استعمال دخانیات در میان زنان یونان افزایش قابل توجهی داشته اما هنوز مردان این کشور بیشترین بخش از جمعیت سیگاری ها را تشکیل می دهند. میانگین سن آغاز استعمال دخانیات در یونان برای پسران ۱۲ سال و دختران ۱۵ سال اعلام شده است.

قزاقستان

قزاقستان پیش از این سیگار کشیدن در مکان های عمومی مانند استادیوم ها و ایستگاه های حمل و نقل عمومی را ممنوع کرده است، اما مقررات جدید این ممنوعیت را علاوه بر این تمام کافه های و رستوران های پردود این کشور آسیای مرکزی گسترش می دهد.

روسیه

خرید و فروش سیگار به افراد ۱۸ سال در برخی فروشگاه ها و منع استعمال دخانیات در مراکز عمومی از قبیل ایستگاه های مترو، سینماها و مراکز دولتی را ممنوع اعلام کرده است اما سیگار کشیدن در کافه ها و رستوران ها یک امر معمول است. روسیه از ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۰ هشدارهای بهداشتی بارزی را برای اولین بار روی پاکت های سیگار قرار داد تا سیگاری ها را در این کشور معتاد به نیکوتین با پیام های در مورد چین و چروک و ناتوانی جنسی شوکه کند.این قوانین جدید شامل هشدارهایی معطوف به زنان جوان، مانند پیام هایی درباره پیری زودرس پوست و آسیب ناشی از سیگارکشیدن در حین بارداری است.

ترکیه

جریمه کشیدن سیگار در اماکنی که لوح ممنوع بودن سیگار در آن نصب شده است ۵۰۰ لیر است.

ونزوئلا

رییس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد که مصرف الکل و سیگار در محافل عمومی و خیابان ها ممنوع است و افراد خاطی جریمه می شوند.«هوگو چاوز» طی بیانیه یی اعلام کرد که نیروهای پلیس و ارتش پس از اجرای این قانون تمامی افرادی را که خارج از ساعات مقرر در خیابان ها و یا زاغه ها به فروش مشروبات الکلی می پردازند، دستگیر کرده و روانه زندان می کنند.

فرانسه

از تاریخ ۱ فوریه سال ۲۰۰۷ قدم مهمی را برای پیشگیری و کاهش مصرف سیگار در این کشور آغاز کرد. قانون شکنی در این مورد در کشور فرانسه جریمه یی ۴۵۰ یورویی دارد.

انگلستان

تقریبا در تمام اماکن عمومی سیگار کشیدن ممنوع است. افرادی که در ادارات، رستوران ها، وسایل نقلیه عمومی و مانند آن سیگار بکشند تا ۸۰ دلار جریمه خواهند شد. این در حالی است که این جریمه شامل افرادی که به سیگاری ها اجازه سیگار کشیدن در این اماکن را بدهند نیز خواهد شد.در شهر منچستر انگلیس نیز افرادی که ته سیگار خود را در خیابان ها بیندازند ?? پوند جریمه خواهند شد و برای متخلفان برگه های جریمه ثابت صادر می شود.دولت بریتانیا در حال بررسی این موضوع است که شرکت های دخانیات را وادار کند برای کاهش جاذبه سیگار کشیدن محصولات خود را در بسته بندی های ساده عرضه کنند.اندرو لنزلی از مقامات وزارت بهداشت انگلیس هشدار داده که برخی از کودکان به علت رنگ و طراحی های جذاب پاکت های سیگار به استعمال آن جذب می شوند.

سه تا از بزرگ ترین شرکت های سازنده سیگار در برتانیا، ایمپریال توباکو، جاپان توباکو ایتنترنشنال و بریتیش امریکن توباکو به دنبال لغو این ممنوعیت از طریق دادگاه ها بودند.

هندوستان

از اکتبر سال ۲۰۰۸ مصرف سیگار در اماکن عمومی این کشور ممنوع اعلام شد و هر کسی که از این لحاظ قانون شکنی کند تا ۴.۵ دلار جریمه خواهد شد. هر گونه تبلیغ مستقیم و

غیر مستقیم محصولات دخانی و فروش آنها به کودکان نیز بر طبق قانون این کشور ممنوع است.

ایرلند جنوبی

یکی از سنگین ترین قوانین را بر ضد سیگاری ها از سال ۲۰۰۴ وضع کرده است. استعمال سیگار در مکان هایی همچون رستوران ها، ادارات و کلوپ های این کشور ممنوع و برای متخلفین جریمه یی تا سه هزار یورو در نظر گرفته شده است. مقامات عالی رتبه این کشور مدعی هستند این طرح موجب شده حداقل هفت هزار نفر ایرلندی کشیدن سیگار را ترک کنند.

ویتنام

سیگار کشیدن در مدارس، مهدکودک ها، سینماها، ساختمان های دولتی و وسایل نقلیه عمومی ممنوع است.این کشور مالیات دخانیات را بالا خواهد برد تا تقاضا برای سیگار کاهش دهد.مردان در نواحی روستایی ویتنام نیز مانند با پیپ های سنتی بزرگ ساخته شده از بامبو که با تنباکوی قوی پر شده است، دخانیات را استعمال می کنند.

چین

چین بزرگ ترین تولید کننده و مصرف کننده محصولات دخانی در جهان است.از ماه مه سال ۲۰۰۸ و قبل از شروع بازی های المپیک، مقامات این کشور سیگار کشیدن را در بسیاری از اماکن عمومی پکن، پایتخت این کشور ممنوع اعلام کردند. این اقدام دولت با هدف کاهش مصرف سیگار در میان ۳۵۰ میلیون سیگاری در این کشور صورت گرفت.تقریبا یک سوم تمام سیگارهای جهان در چین دود می شوند و یک چهارم مردم این کشور معتاد به مصرف سیگار هستند.

سوئد

در ماه اخیر ممنوعیت استفاده از سیگار در رستوران ها و اماکن عمومی این کشور جهت جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای افراد غیرسیگاری اجرا می کند. اجرای این قانون با حمایت اکثریت شهروندان سوئدی روبه رو بود. هم اکنون ۸۵ درصد سوئدی ها از ممنوع شدن استعمال دخانیات در رستوران ها و ۷۷ درصد از ممنوعیت سیگار در کلوپ های شبانه حمایت کرده و ۷۰درصد از سیگاری ها نیز موافق اجرای این قانون در اماکن عمومی هستند.

ژاپن

در توکیو سیگار کشیدن در کافه ها و رستوران ها آزاد است، اما سیگار کشیدن در پیاده روها ممنوع است.

کانادا

این کشور یکی از کمترین نرخ های مصرف سیگار را در جهان دارد. بعد از اعلام ممنوعیت مصرف سیگار در اماکن عمومی و ادارات و همچنین تصویب قانون ثبت تصاویر هولناک روی پاکت های سیگار، این آمار باز هم کاهش داشته است.در کانادا حتی ساخت اتاق های مخصوص مصرف دخانیات مجاز نیست.اکنون در شش ایالت و منطقه کانادا و استرالیا مصرف دخانیات در خودروهایی که سرنشین کودک دارند ممنوع شده است.کانادا اولین کشوری که در سال ۲۰۰۱ تصاویر هشداردهنده بزرگ روی پاکت سیگار قرار داد، از هر ۱۰ سیگاری سابق، سه نفر گفته بودند که این تصاویر آنها را به ترک سیگار واداشته است، و یک چهارم سیگاری ها هم گفتند این تصاویر به ترک آنها کمک کرده است.

در امارات هم اکنون ۶۰ مرکز ترک سیگار فعال هستند.وزیر بهداشت امارات اعلام کرد که دولت در نظر دارد هر سال در کشور دو مرکز ترک سیگار را احداث کند. اخیرا وزارت بهداشت پیشنهاد داده بود تا قیمت دخانیات هر دو سال دو برابر شود تا سیگاری ها به خصوص جوانان تشویق به ترک آن شوند.همچنین اعلام شد خودرو هایی که کودکان سرنشین آن هستند و پارک ها نیز به زودی جزو اماکن عمومی مشمول ممنوعیت استعمال سیگار قرار می گیرند. فروش سیگار نیز به افراد زیر ۲۰ سال ممنوع شد.از دیگر برنامه های دولت امارات ممنوعیت تبلیغات دخانیات است.

قوانین منع کننده سیگار در کشورهای مختلف

آمار مصرف کنندگان سیگار در ایران

بر اساس آمارهای گوناگون، بالغ بر ۱۲ تا ۱۵ میلیون نفر در ایران سیگاری هستند، که حدود ۳ درصد را زنان و ۲۸ درصد را مردان شامل می شود .طبق آمارهای گرفته شده سالانه در ایران ۶۵ میلیارد نخ سیگار مصرف می شود.از سوی دیگر ۲۸درصد از زنان ایران قلیان می کشند. سرانه مصرف سیگار در ایران براساس آمارهایی که مراکز و مسوولین داخلی اعلام می کنند چیزی نزدیک به ۱۰۵۰ تا ۱۱۷۶ نخ در سال برای هر بزرگسال است. ۱۲۱ کشور جهان جزو پرمصرف ترین کشورها در دخانیات هستند که کشور ایران در رتبه ۶۷ قرار دارد.خدیجه محصلی،کارشناس دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفته:

«۳ درصد از گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال سیگاری هستند و از این میزان، ۵ و یک دهم درصد را پسران و ۹ دهم درصد را دختران تشکیل می دهند.» مردان سیگاری حدود ۱۲ نخ و زنان سیگاری روزانه ۵ نخ سیگار می کشند. براساس آخرین آمار وزارت بهداشت ۰۹ /۱۱ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ به طور روزانه مصرف کننده مواد دخانی در کشور هستند.

آمار مصرف کنندگان سیگار در جهان

آمارها از ۱۸۷ کشور جهان حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۲ میلادی، ۹۶۷ میلیون نفر روزانه سیگار کشیده اند در حالی که این آمار در سال ۱۹۸۰ میلادی ۷۲۱ میلیون نفر بوده است. در بررسی های آماری همچنین مشاهده می شود چندین کشور بزرگ جهان همچون بنگلادش، چین و روسیه طی سال های اخیر بیشتر با افزایش تعداد مصرف کنندگان سیگار روبه رو بوده اند.همچنین در سال ۲۰۱۰، حدود ۲۰۰ میلیون زن در سراسر جهان سیگار مصرف می کردند.

تجارت سیگار

گردش مالی محصول سیگار در کشور سالانه ۴هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که ۵۵درصد این رقم یعنی ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم قاچاق سیگار است و هزار و ۵۰۰میلیارد تومان نیز سهم واردات و تولید داخل می شود. براساس آمار ارائه شده، سالانه پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد نخ سیگار در دنیا مصرف می شود که تجارتی معادل ۳۳۰میلیارد دلار در سال را به خود اختصاص می دهد.
..

 [ ᴇvɪʟ ]
사람들의 수용을 위해 사는 경우, 거절로 죽을거야 

..
پاسخ
 سپاس شده توسط Nυмв ، Volkan
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
قوانین ضد سیگاری ها - L²evi - 21-02-2015، 13:41


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان