14-02-2015، 19:45
این کتلت(frikadellen) یکی از غذاهای محبوب آلمانی است و بسیار بین خودشان طرفدار دارد. معمولا با نان باگت و سیب زمینی سرو میشود.
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده
500 گرم
* باگت
حدود 10 سانت
خردل
1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل
به میزان لازم
تخم مرغ
1 عدد
پیاز ریز خرد شده
1 عدد بزرگ
پودر پاپریکا
1 قاشق چایخوری
سیر
1 حبه ( در صورت تمایل )
500 گرم
* باگت
حدود 10 سانت
خردل
1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل
به میزان لازم
تخم مرغ
1 عدد
پیاز ریز خرد شده
1 عدد بزرگ
پودر پاپریکا
1 قاشق چایخوری
سیر
1 حبه ( در صورت تمایل )
* باگت : حدود 10 سانت ( منظور از طول یه باگت هست، حتما باگت باید بیات باشه، مثلا روز قبل خریده شده باشه )
طرز تهیه :
ابتدا باگت را با 1 لیوان آب، حدود نیم ساعت خیس کنید. ( اینقدر باید آب بریزید که روی باگت ها را بگیره )
بعد با دست فشار دهید تا آب اضافی نان خارج شود، اما نه آنقدر که خیلی سفت و خشک شود.
پیاز و سیر را با 1 قاشق غذاخوری کره تفت دهید تا کمی نرم شود. ( می توانید خام هم بریزید )
باقی مواد را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
تابه ای را گرم کنید و کمی روغن بریزد.
به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بردارید، داخل دست گرد کنید و در تابه با حرارت متوسط سرخ کنید.
حرارت زیاد نباشد. نباید بسوزد. به روغن زیاد هم برای سرخ کردن کتلت ها نیاز ندارید.
میتوانید داخل مایه کتلت از جعغری ساطوری شده هم استفاده کنید.
می توانید در کنار این کتلت هم از سیب زمینی های مخصوص آلمانی هم استفاده کنید.
توضیح در مورد سیب زمینی دورچین این غذا :
این سیب زمینی سرخ شده آلمانی bratkartoffeln است و کنار غذاهای گوشتی سرو میشود. ( پودر مخصوصی برای مزه دار کردن آن که مخلوطی از ادویه هاست استفاده میکنند، اما بدون پودر مخصوص هم میتوان آن را تهیه کرد )
مواد لازم :
سیب زمینی
800 گرم
روغن
4 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه
مقداری
پیاز بزرگ
1 عدد
جعفری خرد شده
2 قاشق غذاخوری ( در صورت تمایل )
* ادویه
به مقدار لازم
800 گرم
روغن
4 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه
مقداری
پیاز بزرگ
1 عدد
جعفری خرد شده
2 قاشق غذاخوری ( در صورت تمایل )
* ادویه
به مقدار لازم
* ادویه شامل : زیره سبز، جوز هندی، پودر سیر
طرز تهیه :
سیب زمینی را حدود 10 تا 15 دقیقه با پوست بپزید. ( نباید سیب زمینی له شود )
(وقتی چاقو رو توی سیب زمینی میزنید، بیاریدش بالا نباید از چاقو لیز بخوره، یعنی زیاد پخته نباشه، اگر هم راحت چاقو تو سیب زمینی نرفت یعنی هنوز نپخته )
بعد از نیم پز شدن، پوست سیب زمینی ها را بگیری و به صورت حلقه هایی به قطر نیم سانت برش بزنید و بگذارید سرد شود.
پیاز را برش بزنید و در تابه با نیمی از روغن تفت دهید. پیاز نباید سرخ و طلایی رنگ شود!! سپس سیب زمینی را اضافه کرده و تفت دهید.
پیاز این دورچین نباید بسوزد. تا حدی هر دو را با هم تفت دهید که سیب زمینی ها طلایی شود. در اواسط کار نمک و ادویه ها و فلفل را اضافه کرده و سرو نمایید