اخطار‌های زیر رخ داد:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 865 - File: showthread.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 865 errorHandler->error




 


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

10 فتفای مفتیان وهابی در 2014

#1
هر روز صبح شهروندان عرب منتظر مواجه شدن با فتواهاي جديد جالب و بحث برانگيزي هستند که تنها با 10 دقيقه جستجو در سايت ها و يا صفحات شبکه هاي اجتماعي آنها را مي يابند.

اين صفحات پر از فتوا درباره موضوعات عجيبي است که به ذهن عموم افراد جامعه خطور نمي کند. به محض اينکه از موج هيجان يک فتوا کاسته مي شود، فتواي جديد ديگري ظهور مي کند که در مورد آن بين موافق و مخالف و مسخره کننده فتوا صحبت مي شود. در اين گزارش 10 فتوا از مهم ترين و بحث برانگيزترين فتواها از ابتداي سال 2014 را ارائه مي دهيم:

1- اولين فتواي جديد و عجيب که مفتي مصري «أسامه القوصي» آن را صادر کرد و در شبکه هاي اجتماعي جنجال به پا کرد، مباح بودن نگاه کردن به زني که مرد قصد ازدواج با او را دارد هنگام استحمام زن است، و اشاره مي کند به صحابه که براي دانستن اينکه زن شايستگي همسري دارد يا نه، اين چنين مي کردند!

او در فتوايش گفت: همانا کارها براساس نيت هاست، و حديثي از "جابر بن عبدالله" را شاهد مي آورم که به نقل از پيامبر (ص) گفت: اگر يکي از شما به خواستگاري زني رفت و امکان نگاه کردن به آنچه که او را ترغيب به ازدواج با آن زن مي کرد داشت اين کار را بکند، جابر گفت من از زني خواستگاري کردم پس در جايي پنهان مي شدم تا اينکه آنچه را که من را به سمت ازدواج با آن زن مي کشاند، ديدم و با او ازدواج کردم.»

اين مفتي مصري افزود: يکي از صحابه در حين حمام کردن نامزدش در کنار چاهي او را زير نظر داشت تا اينکه مطمئن شد آن زن شايستگي ازدواج با او را دارد، پس با وي ازدواج کرد. البته اين به معناي عدم ورود مردان به حمام زنان و نگاه کردن به همه آنها است تا خودش را در معرض شبهه قرار ندهد.

اين فتوا، «محمد مختار جمعه» وزير اوقاف مصر را وادار به پاسخگويي به صادر کننده آن کرد و گفت: ما به او و امثال او مي گوييم که تنها تکبر و خودخواهي مردانه در اين فتوا است. آيا تو اين فتوا را براي دختر خودت هم مي پذيري؟! اگر تو آن را مي پذيري بدان که مردم با ايمان و متمدن و تحصيلکرده مصر اعم از مسلمان و مسيحي نه آن را مي پذيرند و نه تاييد مي کنند.

2 - فتواي دوم که "کميته امور اسلامي و اوقاف" امارات متحده عربي آن را صادر کرد اين است که اقامت بر روي سياره مريخ به هيچ وجه اسلامي نيست.

اين فتوا بعد از آن صادر شد که سازمان «مارس ون» در بيانيه اي اعلام کرد که در تلاش است تا امکان اسکان دائمي انسان بر روي سياره سرخ را تا سال 2025 ميلادي ايجاد کند، و توضيح داد که ابتدا پروازهايي که بار و وسايل را جابجا مي کنند انجام خواهد شد، بعد از آن سفرهاي بدون انسان و در پي آن سفرهايي که انسان در آن است صورت مي گيرد.

به گفته نشريه اماراتي «خليج تايمز»، "کميته امور اسلامي و اوقاف" امارات متحده عربي معتقد است که تلاش براي زندگي در مريخ بسيار خطرناک خواهد بود، و اين يعني بالا بردن ميزان خودکشي که در اسلام حرام است.

"کميته امور اسلامي و اوقاف" امارات افزود: اين سفرها با رويکردي يکسان براي زندگي خطرناک است و به هيچ وجه در اسلام توجيهي براي آن نيست، در سياره مريخ امکان زندگي و بقا براي انسان وجود ندارد و در معرض مرگ قرار مي گيرد.

20 هزار نفر که در ميان آنها 500 نفر عربستاني هستند براي شرکت در اين سفر که با عنوان «سفيران بشر» بر روي سياره سرخ مي باشد، ثبت نام کرده اند.

3 - روي صفحات شبکه هاي اجتماعي فتوايي منتشر شد که باعث متهم شدن مبلغ سلفي و اردني آن به نژادپرستي شد و موج بزرگي از خشم و رنجش سوري ها را به راه انداخت. در ويديويي که در يوتيوپ منتشر شد شيخ «ياسر العجلوني» خواستار تبديل زنان سوريه به "برده" يا "کنيز" شد!

شيخ العجلوني گفت: براي مسأله هجرت که گريبان مردم سوريه را گرفته راه حلي وجود دارد، از آنجا که زنان سوريه که مجبور به ترک خانه هاي خود شده اند کسي را براي تامين نفقه خود نمي يابند و کسي نيست که از آنها و امنيتشان محافظت کند، برايشان جايز است تا به عقد ازدواج برده اي يا کنيزي درآيند به طوري که اين مرد سرور زن بشود و زن جزء دارايي مرد شود.

اما توجيه "العجلوني" براي اين فتوا کم بودن تعداد مردان و زياد بودن تعداد زنان به دليل جنگ ها و کشت و کشتارها است. او در اين فتوا اشاره مي کند به اينکه «اين فتوا تنها وسيله شرعي است که براي زنان سوري کوچانده شده که هيچ کس را جز خداوند ندارند تضمين مي کند که مورد بهره کشي جنسي قرار نگيرند، به آنها اهانت نشود، مورد تجاوز قرار نگيرند و کسي از راه هاي غيرشرعي از آنها بهره مند نشود.»

4 - فتواي چهارم از مفتي عربستاني «صالح الفوزان» صادر شده است. وي عضو دائمي کميته فتوا و عضو هيئت علماي سعودي است. اين فتواي بحث برانگيز که در نشريات و سايت ها و شبکه هاي اجتماعي منتشر شد، درباره حرام بودن "سلف سرويس" است. يعني شخص مبلغ ثابتي را در ازاي هرآنچه که مي خواهد بخورد يا بياشامد پرداخت کند.

فتواي "الفوزان" استناد به حرام بودن آن دارد، نقطه آغاز خريد و فروش و شرط اساسي آن اين است که هر دو مشخص و معين باشد. او ادامه مي دهد: فردي وارد سلف سرويس شده و هر چه مي خواهد بدون محدوديت مي خورد در حالي که قيمت معين و محدود است، اين نامشخص و مجهول است در صورتي که شرط خريد و فروش آن است که هر دو مشخص و معلوم باشد. از لحاظ شرعي جايز نيست که کسي در سلف سرويس در مقابل 10 يا 50 ريال هر چه مي خواهد بدون محدوديت و تعيين اندازه بخورد!

5 - از ديگر فتواهايي که افکار عمومي جهان اسلام را برانگيخت فتواي مفتي سابق مصر علي جمعه درباره ساختار گفتگو راجع به صبر اسلامي است که از طريق ويدئو در شبکه هاي اجتماعي انتشار يافت.

او در اين فيلم از مردان خواسته تا نسبت به همسرانشان صبر و مدارا داشته باشند و گفته: صبر اسلامي از شما مي خواهد که قبل از آمدن نزد همسرتان با او تماس تلفني بگيريد، اي برادر با همسرت تماس بگير و اگر گمان مي کني فردي نزد اوست بگذار تا برود!

6 - فتواي بحث برانگيز ديگري از شيخ صالح الفوزان بر روي سايت او پخش شده که در جواب فردي است که از او سوالي درباره بوسيدن سر پدر و مادر هنگام نماز يا غير از آن کرده است.

آنطور که در متن موجود در سايت آمده "الفوزان" مي گويد: «جواب: جايز نيست. زيرا اين به خاطر علاقه و دلبستگي است، بوسيدن او از سرعلاقه است پس جايز نيست. اما اگر به خاطر نيکي کردن به او باشد مانعي ندارد، نيکي دنيوي، اما نمودهاي محبت آميز مثل بوسيدن سر و مانند آن جايز نيست.»

7 - از شيخ "الفوزان" فتواي ديگري است که تعظيم و خم شدن براي بوسيدن پاي مادر را با اين توجيه و دليل که خم شدن در برابر غير خدا جايز نيست، حرام مي کند. اين فتوا هم بحث هاي بسياري را در محافل جامعه عربستان و شبکه هاي اجتماعي برانگيخت.

بسياري از آن انتقاد کرده و تاکيد کردند که براي بوسيدن پاهاي مادرانشان خم خواهند شد و اين خود عبادت و نزديکي به خداوند است و اگر هم گناه و اشتباه است از زيباترين گناهان است. البته بعضي هم از شيخ و فتواي او دفاع کرده و توضيح داده اند که وي تنها تعظيم کردن را حرام کرده است و آن هم به اين دليل که تعظيم فقط در برابر خداوند بايد باشد و بوسيدن پاي مادر را حرام نکرده است.

8 - «صالح الفوزان» فتواي ديگري هم دارد که در آن تصويربرداري در مسجدالحرام هنگام درس دادنش را حرام کرده که اين نشان دهنده شدت خشم او از تصويربرداري داخل حرم است.

9 - فتواي بحث برانگيز ديگري که اخيرا صادر شده، باز هم از مفتي سرشناس سعودي «صالح الفوزان» است. او گفتن "مرگ بر اسرائيل" و لعن کردن اسرائيل را حرام کرده زيرا به گفته وي "اسرائيل نام حضرت يعقوب است". او که از اعضاي "هيئة کبار العلماء" عالي رتبه ترين هيئت ديني در عربستان است مي گويد که "مرگ بر اسرائيل" جايز نيست زيرا «اسرائيل» نام پيامبر خدا يعقوب (ع) است و درست تر اين است که گفته شود مرگ بر يهود.

10 - «ياسر برهامي» نايب رئيس مجلس "ادارة الدعوة السلفية" فتوايي صادر کرده مبني بر اينکه زنان جايز نيستند در برابر خواهران و فرزندانشان لباس تنگ مانند لباس هاي کشي و استرج بپوشند.

برهامي در سايت «أنا سلفي» در پاسخ به اين پرسش که حکم پوشيدن لباس تنگ در خانه توسط زنان خواه در نقش مادر باشند يا خواهر مقابل فرزندان، برادران، پدر و مادرشان چيست؟ اين فتوا را صادر کرد: «اگر لباسي مثل لباس هاي کشي تنگ بود و حجمي از بدنشان را نشان مي داد زنان تنها مجاز به پوشيدن آن در مقابل همسرانشان هستند اما اگر لباس گشاد بود مي توانند در برابر پدر، برادران و فرزندانشان بپوشند.»
پاسخ
 سپاس شده توسط esiesi
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
10 فتفای مفتیان وهابی در 2014 - ~Bad girl~ - 20-11-2014، 21:35


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان