اخطار‌های زیر رخ داد:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 865 - File: showthread.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 865 errorHandler->error




 


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

با استرس مثبت سالم‌تر زندگی کنید

#1
پژوهش های یک گروه پزشکی آلمانی نشان می دهد که برنامه های فشرده ی دیدار دوستان، ورزش و تفریح، "تنیدگی مثبت" ایجاد می کند و در نتیجه سیستم دفاعی بدن را برای مقابله با بیماری های گوناگون مجهز تر می سازد.

مبارزه با پیری و داشتن عمر طولانی، رؤیایی است که امروزه به ویژه تحت تأثیر مد و تبلیغات دست یافتنی به نظر می رسد. در بسیاری از فرهنگ ها، جوانی ابدی ستایش می شود و هر نسل، زودتر از نسل پیش می کوشد از سرعت روند طبیعی پیر شدن بکاهد. بر اساس نتایج پژوهشگران، ولی فرآیند "زوال بدن انسان"، جدا از تغییرات بیرونی و درونی ای که بشر در آن ایجاد می کند، از ۳۰ سالگی آغاز می شود.

به نظر کریستف انگلرت، پژوهشگر آلمانی "بررسی روند پیری"، بدن انسان بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی، فرآیند بازتولید و ترمیم سلول های دفاعی را به تدریج به پایان می برد و در نتیجه، احتمال ابتلا به بیماری های گوناگون از جمله سرطان (۵ درصد) افزایش می یابد. نتایج تازه ترین پژوهش ها نشان می دهند، یک سوم افرادی که به سن ۹۵ سالگی رسیده اند، از بیماری آلزایمر که نوعی اختلال در عمل کرد مغزی است، رنج می برند. بیمار آلزایمری به تدریج توانایی های ذهنی خود را از دست می دهد و به اختلال حافظه دچار می شود.

پژوهشگر روند پیری: این که می گویند انسان در سنین بالا، از نظر جسمی و روحی توانایی انجام فعالیت های ورزشی و هنری را ندارد، دروغ محض و پیشداوری جامعه است. پژوهشگر "روند پیری": این که می گویند انسان در سنین بالا، از نظر جسمی و روحی توانایی انجام فعالیت های ورزشی و هنری را ندارد، دروغ محض و پیشداوری جامعه است.

ژن، عامل اصلی

کریستف انگلرت معتقد است که ژن ها، به ویژه در تسریع یا کند شدن روند طبیعی "زوال بدن انسان"، و حفظ سلامتی نقشی تعیین کننده بازی می کنند. او می گوید: «به نظر من ژن های انسان بر روند پیرشدن، تاثیر ۱۰۰ درصد دارند. یعنی این ژن ها هستند که تعیین می کنند، فرد می تواند تا چند سال عمر کند. مثلا شخصی می تواند بر حسب ظرفیت ژن هایش ۱۲۰ سال زندگی کند. این که آیا او واقعا ۱۲۰ سال عمر کند، از جمله بستگی به شیوه ی زندگی و تغذیه ی او دارد. معلوم است که اگر این فرد، یک سیگاری قهار باشد، احتمالا این اندازه عمر نخواهد کرد. یا کسانی هستند که از نظر ژنتیک در ۴۵ سالگی سرطان روده می گیرند. این افراد اگر همه جور رژیمی را رعایت کنند که سرطان نگیرند، باز هم ممکن نخواهد بود. با وجود این، می توانم بگویم که وضعیت ژنتیک و شیوه ی زندگی فرد، از عوامل مهم زندگی سالم است.»

تغذیه، عاملی دیگر

بر اساس نتایج پژوهش هایی که از ۱۵۰ سال پیش آغاز شده، هر سال، سه ماه به طول عمر کسانی که در کشورهای صنعتی زندگی می کنند، افزوده می شود. دلیل این امر، امکان تغذیه ی مناسب و دسترسی به مواد غذایی مختلف در این جوامع است. به گفته ی کریستف انگلرت، این روند ولی در سال های اخیر در آمریکا، سیری منفی را آغاز کرده است. او دلیل این امر را "اضافه وزن و چاقی بیش از حد" مردم این کشور می داند.

نتایج پژوهش های کریستف انگلرت و گروه تحقیقاتی او نشان می دهند که طول عمر یک فرد معمولی در حال حاضر می تواند تا ۱۲۰ سال هم برسد. انگلرت می گوید: «البته به نظر نمی رسد که بشر تا ۱۰۰ سال آینده بتواند تا ۱۵۰ سال عمر کند.»

در این میان زنان به طور متوسط، ۶ سال بیشتر از مردان زندگی می کنند. به گفته ی کریستف انگلرت، باز هم ژن ها و تولید هرمون ها، دلیل اصلی افزایش طول عمر زنان هستند.

کارهای خوش آیند، دیدار کسانی که دوست داریم، ورزش و تفریح به افزایش طول عمر کمک می کند کارهای خوش آیند، دیدار کسانی که دوست داریم، ورزش و تفریح به افزایش طول عمر کمک می کند

تنیدگی، عامل منفی و مثبت

یکی از عواملی که بر کاهش طول عمر افراد در جوامع غربی تاثیر می گذارد، استرس و فشار عصبی زیاد است. پیامدهای منفی بر جسم و روان انسان در اثر تنیدگی یا استرس، با آزمایش های بسیاری ثابت شده است. کریستف انگلرت، با این حال معتقد است که تنیدگی مثبت، بر عکس به افزایش طول عمر کمک می کند. به نظر او کارهای خوش آیندی که فرد در عرض روز انجام می دهد، مثل دیدار دوستان و ورزش و تفریح، استرس مثبت ایجاد می کند. او می گوید: «اگر شما مگس یا موش را زیر فشار قرار دهید، می بینید که بیشتر عمر می کند. حتی اگر هر روز مقدار کمی سم به بدن آن ها وارد کنید، نتیجه همان است. یعنی سیستم دفاعی بدن آن ها به کار می افتد و در اثر تداوم این فعالیت، عادت می کند با "عوامل خارجی" بهتر و سریع تر مقابله کند.»

این پژوهشگر کارآمد، هم چنین معتقد است که پیر شدن و پیر بودن، برای لذت بردن از زندگی و طی عمر با رضایت و سلامت، نقش چندان مهمی بازی نمی کند: «این که می گویند انسان در سنین بالا، از نظر جسمی و روحی توانایی انجام فعالیت های ورزشی و هنری را ندارد، دروغ محض است. انسان تنها باید اهداف تازه ای برای خود تعیین کند و بکوشد به آن ها برسد.»
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
با استرس مثبت سالم‌تر زندگی کنید - bOoOoOy - 11-09-2014، 9:15


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان