28-08-2014، 13:36
در این مقاله شما با محصولات فراوری شده که باعث افزایش وزن شده آشنا خواهید شد.

غذای آماده
وقتی حرف از غذاهای آماده میشود، بعضی افراد تصور میکنند که خطری تهدیدشان نمیکند، چون از بیرون غذا تهیه نمیکنند و یا در رستوران غذا نمیخورند. اما حقیقت این است که هر غذا یا فراورده غذایی که در جعبه و یا بسته در بقالیها به فروش میرسد، یک غذای آماده محسوب میشود؛ چرا که در شکل طبیعی خود عرضه نمیگردد. خیلی از مواد تشکیلدهندهی غذاهای آماده، از جمله رنگهای مصنوعی، مواد نگهدارنده و نیتریت، به شکل سرسامآوری با چاقی و سرطان ارتباط دارند.
غذای فرآوری شده
هر غذای کنسروی، فریزشده، بستهبندیشده و یا در جعبه، به عنوان غذای فرآوری شده شناخته میشود. مطالعات حاکی از آن است که به طور متوسط نزدیک به %90 از بودجه غذایی آمریکاییها شامل چنین غذاهای آمادهای میشود. مواد تشکیلدهندهی این شکل غذاها که بایستی از آنها اجتناب کرد، عبارتاند از: رنگ دهندهها، مواد امولسیون کننده، مواد نگهدارنده، شیرینکنندههای مصنوعی، تثبیتکنندهها، بافت دهند ها و حتی محصولات سفید کننده هستند.
معایب غذاهای آماده
1. یک مطالعهی 7 ساله که توسط دانشگاه هاوایی انجامشده، نشان میدهد که افرادی که گوشتهای آماده مصرف میکنند، %67 بیشتر از کسانی که کمتر از این فراورده ها استفاده کرده و یا بطور کلی از آن استفاده نمی کنند، در خطر ابتلا به سرطان پانکراس قرار دارند. به گفته سازمان بهداشت جهانی، مشخصاً بالا رفتن سرسامآور آمار چاقی و بیماریهای قلبی، مربوط به مقدار مصرف غذاهای آمادهای است که این روزها مصرف میشود. یکی از دلایل آن، میزان بالای نمک، شکر و روغنی است که در چنین غذاهایی استفاده میشود.
2. بیشتر غذاهای آماده دارای روغن ترانس هستند که این روغن در افرایش سطح کلسترول بد(LDL) نقش دارد. تحقیقات دیگر نشان از آن دارد که مصرف کربوهیدراتهای تصفیهشده مثل شکر، شربت ذرت با فروکتوز بالا و آرد سفید، با انواعی از سرطان مرتبط هستند. طبق تحقیقی که بر روی 1800 زن در مکزیکو انجام گرفته است، مشخص شده است که کسانی که رژیم غذاییشان حاوی %57 غذاهای آماده است، %22 بیشتر از کسانی که رژیمی متعادل دارند و بیشتر غذاهای طبیعی میخورند، در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
3. به علت مقدار زیاد شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالایی که در غذاهای آماده است، خطر آسیب کبد و ابتلا به دیابت نیز وجود دارد. نزدیک به %75 از غذاهای آماده داری موادی چون کانولا، سویا یا محصولات ذرتی هستند که با روش های ژنتیک تغییر داده شده اند.
4. استفاده از غذاهای آماده میتواند پرز های چشایی زبان شما را تغییر دهند، تا جایی که به طعم ها و مزه های قوی عادت کنید. این اتفاق باعث میشود که شما خواهان اضافه کردن نمک یا شکر به غذاها باشید چون فقط در این صورت مزه غذا را حس میکنید .حقیقت شوکآور دیگر این است که بسیاری از گوشتهای آماده، حاوی بخشهایی از بدن حیوان مثل چشمها، گوشها، پوزه و مری آنها می باشند. این مسئله خود به تنهایی، برای اینکه فرد را از مصرف مجدد این گونه محصولات آماده منصرف کند، کافی به نظر می رسد.