22-08-2014، 17:21
در حال حاضر محققان جهان درباره خطرساز بودن تابشهاي تلفن همراه براي سلامتي انسانها به دو دسته موافق و مخالف تقسيم شده اند اما اکنون اطلاعات جديدي که توسط يک سازمان غير دولتي ارائه شده است اطلاعات جديدي را براي تامل بيشتر در مورد اين موضوع ارائه کرده است. اين سازمان اطلاعاتي درباره ميزان تشعشعات ناشي از هزار و 200 تلفن همراه را ارائه کرده است. اطلاعاتي که شايد نتواند مناقشات بر سر اين پديده را به پايان برساند اما مي تواند کاربران را در خريداري تلفن همراه مناسب و سالم راهنمايي کند.
گروه فعال زيست محيطي يا EWG که ميزان تابش تشعشعات هزار و 268 تلفن همراه را تحليل کرده است اعلام کرد: استانداردهاي تشعشعات تلفن همراه آمريکا اطلاعات کافي در رابطه با ايمني تلفنهاي همراه ارائه نکرده و تاثير منفي تابشهاي الکترومغناطيسي را بر روي کودکان نمي پذيرد.
به گفته اين گروه بر اساس استانداردهاي کنوني توليد تلفن همراه خطر ابتلا به سرطان مغز براي افرادي که به مدت طولاني و بيش از 10 سال از تلفن همراه استفاده مي کنند بسيار بالا است. گروه EWG بر اساس مطالعات خود پايگاه اطلاع رساني را از تلفنهاي همراه و تلفنهاي همراه هوشمند ارائه کرده است که مي توان در آن حداکثر ميزان تشعشعات اين تجهيزات را تعيين کرد.
تشعشعات تلفن هاي همراه از طريق آنتن و مدار الکتريکي درون گوشي و به واسطه ارسال امواج الکترومغناطيسي با فرکانس امواج راديويي براي انتقال سيگنالها به وجود مي آيند. تابشهايي که توسط آنتن پخش مي شوند مستقيم نيستند اين به آن معني خواهد بود که آنتن تلفن هاي همراه اين تابشها را در تمامي جهات منتشر مي کند. عواملي مانند نوع کد سيگنالهاي ديجيتالي در شبکه، طراحي آنتن و موقعيت آن نسبت با سر کاربر مي تواند ميزان تابشهاي جذب شده توسط کاربر را تعيين کند.
کميسيون ارتباطات فدرال استانداردهاي قابل قبولي را براي تلفنهاي همراه ارائه کرده است. بر اساس اين استانداردها تاثير تابشهاي تلفن همراه به ميزان انرژي بستگي دارد که توسط نسوج بدن جذب مي شوند. اين ميزان درجه خاص جذب يا SAR نام دارد و بر اساس وات بر کيلوگرم اندازه گيري مي شود. بر اساس توصيه گروه هاي صنعتي IEEE حداکثر ميزان مجاز تابش اين تشعشعات براي سر 1.6 وات بر کيلوگرم و براي کل بدن 0.08 وات بر کيلوگرم است همچنين براي دستها، مچها و پاها حداکثر ميزان تشعشعات چهار ولت بر کيلوگرم تعيين شده است.
به طور کلي از نقطه نظر سلامتي هرچه ميزان درجه جذب انرژي و تشعشعات يا SAR کمتر باشد، تلفن همراه مناسبتر و سالم تر خواهد بود. براي مثال حداکثر درجه SAR در آي فون 3G در حدود 1.39 وات بر کيلوگرم است که همين ميزان در آي فون 3GS در حدود 1.19 وات بر کيلوگرم تخمين زده شده است.
بهترين تلفن همراهي که در ليست EWG به چشم مي خودر مدل Impression سامسونگ است که حداکثر تابش آن برابر 0.35 وات بر کيلوگرم است. به گفته اين گروه استانداردهاي کنوني کميسيون ارتباطات فدرال بسيار ناکافي بوده و سر را نسبت به بدن 20 بار بيشتر در معرض تشعشعات قرار مي دهد.
بر اساس گزارش ويرد نيوز ، سياستگذاران در واشنگتن به تازگي توجه خود را بر روي اين موضوع حياتي متمرکز کرده اند و قصد دارند مدارکي را در رابطه با اين پديده در کنفرانسي که در اواسط سپتامبر برگزار مي شود ارائه کنند. با اين حال هيچ يک از شرکتهاي توليد کننده تلفن همراه در اين کنفرانس حضور نخواهند داشت.